Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Ytterby IS
Damlag
Ytterby IS
2 - 1
Skepplanda BTK
Ytterby IS2 - 1Skepplanda BTK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:ons 14 augusti, 19:00
Plats:Ytterns IP 1 Gräs
Tävling:
Matchnummer: 311231082
Samling:18:00
Ytterby IS - Skepplanda BTK 2-1
2019-08-16 17:25
Efter en lång och härlig sommar var det åter dags att välkomna seriespelet in i kalendern igen. Först ut var onsdagens hemmamatch mot Skepplanda BTK och det slutade lyckligt till slut i form av en seger med 2-1. Segermålet prickades in efter cirka sjuttio minuter efter att Emma Åkerström rundat målvakten, skickat bollen i mål och förlöst hela Yttern i en enorm glädjeyra.
Vi tog oss an matchen med goda minnen från bortamötet lagen emellan tidigare den här säsongen där vi hade spelat med en härlig fart och energi. Något som vi åter ville frammana för att få hål på ett motstånd som många gånger bevisat sig vara svårspelade. Det visade sig dock ganska snart att vi skulle få jobba hårt för att gräva fram en seger och tre poäng denna dag.


Under veckan hade vi tränat på spelvändningar från mittfältet och det var något vi verkligen fick praktisera mot ett lågt spelande försvar, men vi hade svårt att få med oss fart och öppna ytor på den sista tredjedelen där det var oerhört trångt centralt i banan. Så småningom började vi hitta vägar runt längs kanterna och kom till flera vassa inläggssituationer men utan att kunna komma först till bollen framför mål.


Ett bra jobb med att vinna tillbaka bollen och spela sig loss framför egen backlinje såg till att vi fick en stor mängd försök till att starta anfall och även om det fanns en frustration över att inte riktigt lyckas så manade vi på varandra hela tiden och fick se ett par bra exempel på fint kombinationsspel, men utan slutprodukt.


I slutskedet av halvleken blev det dock dags för dagens första jubel när vi vann boll högt upp i planen och Emma Nilsson slog en fin passning till Alice Åkerström som fri med målvakten i sin vänsterposition kunde skjuta in bollen i den bortre delen av målet. Glädjen infann sig delvis på grund av att vi tog ledningen, men också att förhoppningarna om att en mera öppen matchbild skulle växa fram, men av det senare blev det inget av då Skepplanda kvitterade tämligen omgående efter att deras spelare kommit loss bakom vår backlinje och med en fin lyftning skickade bollen i mål.


Deras mål gjorde att den nästan stundande glädjedansen i halvlek fick skjutas på och istället ersättas av någon sorts lösningsorienterad diskussion där vi kom fram till att ökad variation och ett högre bolltempo skulle leda till ökade chanser att göra mål. Det visade sig dock svårt att riktigt få det att svänga denna afton och chanserna som jobbades fram stannade ofta hos deras duktiga målvakt. Under en period höll vi på att greppa något om spelövertaget men kanske hjälpte det snarare till att öppna upp ytorna något på planen. Med tjugo minuter kvar spelade Alice loss Emma Åkerström som i sitt friläge utnyttjade sin höga fart till att kliva runt målvakten och skicka in vårt andra mål i matchen. Ett oerhört skönt mål!


Det slit som vi hade lagt ner på att få till det där ledningsmålet gjorde att matchen därefter bytte skepnad och vi tycktes bli lite mindre angelägna om att bygga upp våra anfall och det ledde till en ganska hackig match där det nästan kändes som att vi ville förpassa matchen till arkivet snarare än att försöka spela ut. Så blev det också då domaren sedermera förkunnade att matchen var slut och att alla tre poäng skulle få stanna kvar på Yttern.


En skön seger på så vis att det är starkt att vinna när spelet inte riktigt vill klaffa, och imponerande att vi fortsatte försöka hela tiden fram tills ledningen var frammejslad. Bland glädjeämnena från matchen hittar vi en storartad comeback av Sofia Ohlsson som varit upptagen med välkomna en framtida ytterbyspelare till världen, men som nu gjorde sina första minuter för säsongen. Underbart att ha dig tillbaka, nu även i matchspel! Sedan prisades Freja Johansson som matchens lirare och det med all rätt då hon stod för en storstilad insats. Hennes kombination av att vara följsam, lugn och supersnabb kan få vilken anfallare som helst att få hemlängtan när de besöker Yttern.


Ytterligare en match väntar innan den här veckan är över då vi på söndag besöker Vänersborgs FK i en match som startar klockan 15.00 på Vänersvallen. Ett alldeles utmärkt tillfälle för dig som vill ut och se världen och samtidigt njuta av spännande fotboll. Välkommen!


<< Tillbaka

Spelade matcher
Lör 10/10 14:15
1 - 8  
Lör 3/10 14:00
1 - 2  
Ons 30/9 20:00
0 - 7  
Sön 27/9 16:00
3 - 3  
Lör 19/9 15:00
2 - 3  
Tis 15/9 20:00
4 - 0  
 
 
YIS Samarbetspartner
HANDLA OCH STÖTTA OSS SAMTIDIGT
Information vid skada