Serie:Div.2 damer Nordvästra Götaland 2019
Referat: Skepplanda BTK - Ytterby IS
Skepplanda BTK - Ytterby IS 0-5
2019-04-28 10:54, Dam
Frida Nilsson kunde tillsammans med sina lagkamrater glädjas över tre poäng och perfekt makrillväder.
I den tredje omgången kom den första trepoängaren för året då Skepplanda BTK besöktes på Forsvallens fina gräsplan. Vi vann matchen med hela 5-0 efter att ha följt upp första halvlekens två mål med ytterligare tre i den andra. Målskyttar för dagen var Julia Cederberg (x3), Alice Åkerström och Emma Nilsson.
Äntligen hade det blivit dags att spela en fotbollsmatch på gräs och Forsvallens matta kändes några strå vassare än vad vår egen hade varit under veckan. Nog kunde man kalla det här för en premiär, precis som alla andra matcher hittills i år. Hela livet har känts som en premiär det senaste. Lagom till matchstart kunde det konstateras att sommarvärmen hade gått över till sommarväder (ösregn) och med regnet smattrandes mot avbytarbänkens tak kändes det som att vi hade tagit hela laget och åkt på husvagnssemester för att fira midsommar någonstans i Dalarna.

Tack och lov var spelarna mera närvarande än så i tankarna och vi satte tonen direkt i inledningen av matchen genom att gå in rejält i varenda situation. Redan efter fem minuter skulle det belöna sig i form av ett ledningsmål när Annie Andersson trollade på mittplan för att sedan spela vidare till Emma Premberg som hittade Alice Åkerström i djupled på vänsterkanten. Hon bröt in på ett bra sätt och smällde in bollen i nättaket. En smakstart!

Under den första halvleken så hotade vi klart oftast på högerkanten där Emma Nilsson ständigt var på språng, men målen producerades ändå från motsatt kant. Vid vårt andra mål var det Denise Svensson som fullkomligt blixtrade fram från sin vänsterbacksposition och piskade in ett inlägg som efter en studs eller två hittade fram till Julia Cederberg framför mål som kunde dubblera vår ledning.

Vi var väldigt nöjda med vår första halvlek och kände att vi hade tagit ett bra grepp om matchen, även om vi kände att vi tappade lite variation i anfallsspelet ju längre matchen led. I övrigt var det oerhört positiv. Det var egentligen bara Matilda Wesström som var lite orolig när hon konstaterade att matchstället inte skulle bli så kul att tvätta efter matchen.

I inledningen av andra halvlek kom Skepplanda BTK ut starkt och såg väldigt bestämda ut om att hitta tillbaka in i matchen. Eventuell oro försvann dock efter drygt fem minuter när Lisa Karlsson lättade in en boll mellan deras backlinje och målvakt som Julia var först till. Med en skön lyftning såg hon till att sätta ett mycket viktigt mål fram till 3-0.

Med dryga timmen spelad var det Emma Nilssons tur att hamna i målprotokollet då hon bröt sig loss till ett friläge från nästan halva planen. Hon visade prov på kyla när hon tog bollen i sidled för att sedan panga in den och kröna en mycket fin insats med en balja.

Vårt sista mål var en delikatess då inbytte Emma Åkerström hittade in på foten hos Alice som hade tagit position framför deras backlinje. Hon använde sin förstatouch till att tälja fram ett instick mot en djupledslöpande Julia som genom att rulla in bollen vid den bortre stolpen kunde inkassera ett hattrick!

Matchen var över och med ett flertal gjorda mål, en hållen nolla och tre poäng i bagaget så var hemresan klart angenäm. Nu tar vi nya tag inför kommande helg då Vänersborgs FK besöker oss på Yttern under lördagen. Välkomna då!