Serie:Div.2 damer Nordvästra Götaland 2019
Samling:13:00
Referat: Ytterby IS - Vänersborgs FK
Ytterby IS - Vänersborgs FK 5-0
2019-05-07 08:17
Lördagens match var den första för året på Ytterns gräs och det firades i form av en storseger, 5-0, mot Vänersborgs FK. De bjöd dock på bra motstånd och vårt andra mål kom först efter sjuttio minuter. Fem olika målskyttar (varav tre från bänken) i protokollet i form av Alice, Emma Å, Frida, Elin och Amy.
Matchen inleddes nästan med en kalldusch då bortalaget kom till ett friläge som sparkades utanför. Mycket närmare skulle inte gästerna komma, men det visste vi inte då. Istället var det vi som tog ledningen när Alice Åkerström blev målskytt på en inövad hörnvariant där Frida Nilsson stod för framspelningen.

Inga fler gjorda mål under den första halvleken även om vi kom till en del hyfsade chanser. Det var dock svårt att hitta struktur i anfallsspelet och det blev ganska raka anfall som gav den bästa utdelningen. Något vi ville justera i halvtid för att skapa ett större grepp om tillställningen.

Med cirka tjugofem minuter spelade av den andra halvleken var det fortfarande uddamålsledning som gällde, men det ville nyss inbytte Emma Åkerström ändra på. Hon tog emot en passning av Julia Cederberg som hade vänt upp utanför straffområdet. I högerläge med högerdoja smällde hon in bollen i höger hörn.

Nu lossnade det totalt och kort efter gjorde Frida Nilsson mål efter att ha dykt upp mellan målvakt och mållinje och styrde in bollen i mål på pass av Matilda Wesström. Nästa mål stod Elin Anderberg för. Hon lät vänsterfoten tala från distans för att sedan få fira.

Vårt sista mål kan ha varit det vackraste. Lisa Karlsson gick in med hela sin själ och vann en duell på mittplan som hon knappt var inbjuden till. Bollen spelades till Matilda Cederberg som levererade ett instick till Amy Kinell som var så precist att det ska användas som utbildningsmaterial vid kommande kirurgmässa i Gdansk. Amy rundade målvakten för att sedan hinna upp bollen igen vid stolpen. Därifrån gjorde hon mål i vad som var hennes första framträdande i division två efter förra säsongens knäskada. Wow!

På plats delades priset som matchens lirare ut till vår mittback Lisa Karlsson och det var ytterst välförtjänt. Fantastisk i duellspelet, initiativrik med boll och i luftrummet hade hon stångat iväg flygvapnet om de fått för sig att försöka inta vårt straffområde.

Även häftigt att se hur mycket kvalitet vår trupp innehåller. Idag stod alla sexton spelare för avgörande insatser och varje byte blev ett välkommet tillskott av klass och energi.