Serie:Div.2 damer Nordvästra Götaland 2019
Referat: Ytterby IS - Bullarens GOIF
Ytterby IS - Bullarens GOIF 6-1
2019-06-26 16:44
Vårkantens sista hemmamatch slutade i en storseger mot Bullarens GOIF.
Vår sista hemmamatch på den här sidan sommaren slutade lyckligt då vi tog revansch på Bullarens GOIF genom att besegra dem med hela 6-1. Detta efter att ha gått till paus med en ledning på 3-1 i halvtid. Bäste målskytt för dagen blev Matilda Cederberg med två baljor. Julia Cederberg, Alice Åkerström och Emma Premberg stod för ett mål var och dessutom tillföll ett självmål i vår favör.
Redan inför matchstart hände det grejer då Carina snabbt tog sig vatten över huvudet genom att lite vagt lova att hon skulle doppa skallen i den spann med vatten som stod bredvid bänken för varje mål som vi lyckades åstadkomma. Kanske var det precis den sortens motivation som fick oss att plocka fram vårt för dagen mycket vägvinnande och vackra anfallsspel?

Känslan var att vi tämligen omgående började snickra ihop ett bra spel, och redan efter trettio sekunder fick deras målvakt plocka fram en bra enhandsräddning ur repertoaren. Ytterligare ett gäng med bra lägen vaskades fram med hyfsad regelbundenhet och därför var det fullt förståeligt att en känsla av otålighet började dansa runt i våra själar. Åtminstone hos oss som var placerade vid sidan av. På planen rådde alltjämt spelglädje.

Med dryga tjugo minuter spelade var det dags att plocka fram kvällens första måljubel när Emma Åkerström trampade runt på sin högerkant och satte in bollen längs backen vid den första ytan. Där dök syrran upp och slängde fram den vänsterfot som Chricke sågat på träningen i veckan och med nämnda fot fick hon bollen i nät. 1-0, Alice Åkerström!

Efter vårt mål var det inte bara Carina som fick en kalldusch vid hinken utan det delades ut en kollektiv sådan i form av ett kvitteringsmål från Bullarens GOIF när deras anfallare slet sig loss och satte iväg en perfekt lyckoträff i bortre.

Istället för att deppa så såg vi till att ta ledningen precis innan matchuret passerat trettio. En rörig situation i målområdet där det såg ut som att både Julia Cederberg och Alice kunde bli målskytt, men i slutändan gick det till historien som ett självmål.

Ytterligare ett mål lyckades vi med att producera innan halvleken var slut då Matilda Cederberg skötte sin uppgift vid hörnan exemplariskt när hon samlade upp en frisläppt boll framför målet och nästan glädjeskuttade in den i mål.

I halvlek pustades det ut samtidigt som vi inte annat kunde göra än att berömma varandra för vårt stundtals väldigt finurliga anfallsspel. Vi satte varandra i massor av fina lägen och tre gjorda mål var i underkant sett till chanserna som skapades. Därför längtade vi mest till att få sätta igång matchens andra halva. När den väl sattes igång så var det dock lite trevande till en början och motståndarna fick vara med i dueller och annat som vi i första halvlek var klart mer hänsynslösa i.

Efter ett tag fick vi åter grepp om dirigentpinnen och när vi gjorde vårt fjärde mål så var det genom dagens absolut vackraste aktion. Emma Premberg krönte sin suveräna insats med ett mål som kom till efter att hon släppt bollen till Alice för att sätta av i en löpning in i straffområdet. Alice svarade upp med en skarv på sitt första tillslag som fick tiden (och alla andra aktörer bortsett Premberg) att stå stilla. Bollen var åter i Prembergs ägo men hon förpassade den vidare in i målburen innan hon for vidare för att fira ett makalöst vackert fotbollsmål!

Kort efter fick Julia göra ett välförtjänt mål när en för dagens strålande Elin Anderberg hittade henne i straffområdets vänstra kvarter. Därifrån skickade Julia iväg ett distinkt avslut i den bortre burgaveln.

Matchens sista mål kom till världen med en knapp kvart kvar att spela. Inbytte Emma Nilsson tog fart med bollen och stannade inte förrän bollen var levererad ut till Matilda så att hon skulle få möjlighet till att bli tvåmålsskytt. Den möjligheten tog hon tillvara på när hon placerade in bollen vid den närmaste stolpen för att cementera slutresultatet till 6-1!

En annan händelse från matchen som är värt att plocka fram i summeringen är att vi fick se ytterligare en spelare från klubbens ungdomsled göra debut i damlaget när Tilda Bäverhag gjorde entré på planen sista kvarten. Alltid lika underbart!

Allt som allt var det en trivsam kväll på Yttern och det märktes att det fanns en stor spelglädje hos spelarna, och då händer det ofta bra saker på planen. Vi lyckades att hitta variation i anfallsspelet vilket inte minst visar sig bland olikheten i målen vi gör.

Detta var alltså vår sista hemmamatch innan sommaruppehållet och då passar vi på att rikta ett enormt stort tack till alla som jobbar med matcharrangemangen då detta har varit ett stort lyft för oss under året. Strålande jobbat! Tack även till den publik som slutit upp under våren. Dock återstår ytterligare en uppgift innan sommardvalan då vi möter Vallens IF på bortaplan redan på lördag. Varmt välkomna dit!