Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Ytterby IS
Damjunior
Summering av Quality Hotell Cup
2020-11-01 09:39
Kan man tänka sig att för en vecka sedan hade vi precis vunnit åttondelsfinalen mot Askim och var mitt inne i cupspelet uppe i Vänersborg och Trollhättan. Det var en helg med mycket minnen som vi tar med oss dels som en avslutning för året men även minnen för livet. Tänkte att jag skulle försöka ge mig på en lite summering om en helt fantastisk cuphelg tillsammans.

Vi börjar från början där vi samlas på Yttern kl 15.30 för att tillsammans packa in oss i minibussarna som vi hade fixat för att kunna åka mer tillsammans under hela helgen och ha en fantastisk stämning i bilarna under hela helgen. Tjejerna börjar att ansluta en efter en till yttern och när alla är på plats får tjejerna gå in i omklädningsrummet där dom fick i uppgift att byta om till matchstället och ta med varsitt bortaställ att packa ner ifall att det skulle behövas under cupens gång. Inne i omklädningsrummet fick tjejerna uppdelningen på rummen och vilken bil dom skulle åka i. Varje rum blev tilldelad var sin påse som innehöll Manges Hotell kit, allt man kan behöva nu i dessa tider och för en cuphelg tillsammans.

Vi hoppar in i bilarna och stämningen är på topp, tjejerna är laddade och ledarna är fullt taggade för äntligen är det cup igen och vi såg fram emot en fantastisk helg tillsammans. Vi åker till planen där vi ska genomföra våran första match i turneringen och vår första gruppspelsmatch mot Askim. En nervös start men vi styr ändå matchen med mycket boll och försöker komma fram i banan med hjälp av vårt fina passningsspel men lyckas inte hela vägen fram. I det får Askim en hörna som tyvärr resulterade i mål. Vi såg på tjejerna att detta ska dom inte släppa så enkelt. Vi fortsatte att mata på och till slut när det var enstaka  sekunder kvar av matchen lyckas vi få in bollen och matchen slutar oavgjort. Inte helt nöjda med matchen åker vi till vårt hotell som vi ska bo på under helgen och packar in oss i rummen och går ner för lite välförtjänt middag. Efter middagen fick tjejerna fritt att bo in sig och gå till ICA och handla om man ville det innan vi skulle återsamlas senare på kvällen för att prata igenom vad vi har för mål med cupen. Nattha och PA åker och kollar in morgondagens motstånd för att kolla in vad det vi har att vänta och för att kunna lägga upp taktiken till matcherna.

När vi samlas går vi igenom regler som vi tänker för hela gruppen under helgen och vi går även igenom vad tjejerna vill med cupen både på fotbollsplan men även vid sidan av. Vi är överens VI SKA VINNA CUPEN och vi ska ha fantastiskt roligt vid sidan av planen.

Efter en härlig lördagsfrukost var det dags att tagga igång inför match nummer 2 i gruppspelet. I den matchen skulle vi möte Spånga IS, ett lag som kommer från Stockholm och har under året vunnit Div 1 i junior och innan det tagit hem en hel del cuper. Vi visste att det skulle bli en tuff match men med rätt inställning skulle vi ta dom. Efter 4 minuter gör Spånga 1-0 och det är precis som om det är det som behövdes för efter det tar vi över matchen och spelar väldigt bra fotboll och nu kommer målen för oss. Vi hamnar rätt i våran press vilket gör att vi vinner bollen högt uppe i banan. Vi vinner denna matchen med 2-1 och har med oss 4 poäng inför sista matchen och allt i egna händer om vi ska ta hem gruppspelet eller inte.

Efter lite vila och lunch på hotellet var det dags att tagga igång inför lördagens sista match och gruppspelets sista match. Vi mötte Skogstorp Goif ingen enkel match men vi visste vad som behövdes göras. Vi behövde vinna för att vinna gruppen och bli 1:a och förhoppningsvis kunna spela en lite senare match under söndagen. Matchen börjar och vi rullar boll och försöker spela oss fram till lägen. Vi vinner matchen med 2-0 och är därmed klara gruppsegrare. Nu behövde vi invänta resultaten i dom andra grupperna innan vi visste vilken tid vi skulle spela. Vi åkte tillbaka till hotellet och åt middag tillsammans innan vi körde en samling lite senare under kvällen för att dra morgondagens agenda. När vi har mötet har vi fått reda på att vi spelar kl 8.00 dagen efter och möter Askim igen som går vidare som näst bästa 3:a. Vi lägger upp att vi väcker tjejerna 05:30 och att frukosten serveras kl 06:00. I detta läge var både vi och tjejerna väldigt glada för att tiden ställdes om till vintertid och vi fick sova 1 timma extra trots att det var tidig väckning. Vi ber tjejerna hjälpa varandra eller be någon av oss ledare att massera vaderna och fylla på med mycket vätska under kvällens gång för att vi ska vara förberedda på bästa sätt för att ta oss hela vägen.

Söndagen var här och det var dags för slutspelsdagen. Första matchen som väntade var som sagt Askim i åttondelsfinalen. Askim väljer i denna matchen att backa hem och va väldigt tajta i försvarsspelet. Vi lyckas till slut få håll på dom och gör 1-0. Vi fortsätter att vilja spela och komma framåt med passningsspelet. Men i slutet kommer det in en del nerver och vi börjar så undan bollen till hörnor och inkast på våran planhalva för dom. Askim får till slut in  1-1 och det är några nervösa sista minuter. Vi ledare börjar fundera vilka spelare som är på planen för eventuellt om det skulle bli straffar. Det blir straffar och vi har tagit ut 5 spelare som ska slå straffar, vi har även tagit ut sadden nr 6 och nr 7 om det skulle komma så långt för att lugna nerverna hos tjejerna. Bella i målet är nära flera straffar. Efter 5 omgångar står det 4-4 och det är dags för sadden. Vi vinner till slut sadden straffarna och att se den glädjen hos tjejerna är helt fantastiskt. Det bildas en hel hög av glädje. Något annat som också är fantastiskt att se som ledare är när våra tjejer går och tackar Askim för en bra match och klappar om dom. Det är tufft att förlora på straffar.

Vi är vidare till kvartsfinal och där väntar bästa 1:an Bråtens IK. En tuff och fysisk match där det många gånger var stor skaderisk i duellerna men våra tjejer står upp väldigt bra och vi vinner till slut matchen med 2-0 och en stor glädje infinner sig hos tjejerna. Vi går ini omklädningsrummet som vi har fixat för att kunna byta om till lite torra kläder och hänga upp dom blöta kläderna. Musiken är i full gång och det tillsammans med stor glädje. Vi hoppar in i bilarna och åker iväg för att få i oss lite lunch innan det är dags för semifinal.

Vi kommer tillbaka till arenan efter en bra lunch och tjejerna taggar igång i omklädningsrummet med musik och mycket glädje. Vi ledare hjälper tjejerna att få igång musklerna igen och masserar mängder av vader för nu är det dags att komma igång igen. Tjejerna är laddade, vi ledare är laddade. Nu är vi nära målet men inte helt framme vi ska hela vägen. Vi vill inte spela match om 3:e pris vi vill spela final. I semifinalen möter vi Västerås BK. En tajt match med många heta dueller. Vi lyckas gå till pausvila med 1-0 och fortsätter att kämpa i andra halvlek. Tjejerna gör så gott dom kan men här börjar vi märka att det har varit mycket spel under helgen och en hel del trötta ben. Västerås lyckas få in 1-1 och återigen är det några nervösa minuter i slutet om det ska bli straffar eller inte. Vi ledare kollar på bänken om det är någon av dom som skulle kunna ta en straff. Vi kommer på att Bella kan slå en straff. Men Bella har gått på toa, Magnus springer och letar efter henne när det återstår 5 min av matchen. Det visar sig att hennes tröja ligger i en av bilarna. Magnus springer samtidigt som Bella snabbt byter om på bänken. När det är 1 min kvar av matchen kommer Bella in på planen nu infann sig lugnet igen efter lite panikartat på bänken där ett tag. Det blir straffar och som vi gjorde innan mot Askim tog vi ut sadden straffar också om det skulle behövas. Sofia som stod denna matchen gjorde 2 fantastiska räddningar i målet och vi vinner till slut på sadden straffar igen. En enorm glädje utbrister och vi är i FINAL. Musiken är igång och vi börjar ladda om för Final. Tjejerna fyller på med ny energi med frukt och mackor som var fixat (stort TACK ni som fixade). Vi jobbade igång tjejernas muskler igen och försökte komma igång på bästa sätt.

Finalen var här och vi ville verkligen vinna denna cupen det var vårat mål. I Finalen möter vi Vänersborg och det är ett duktigt fysiskt lag men det är vi som styr spelet. Dom får 1-0 genom en vass kontring. Vi fortsätter att jobba hela vägen in i slutet men får tyvärr inte in bollen och vi förlorar tyvärr finalen med 1-0. Det är stor besvikelse hos både tjejer och ledare men nu när man får perspektiv på det gjorde vi en sjukt bra cup tillsammans. Vi spelade fotboll med mycket glädje, kämpar inställning, laganda, vi var ett lag.

En fantastik helg tillsammans som har innehållit mycket skratt och glädje tillsammans. Vi ledare vill säga ETT STORT TACK till alla tjejer för en helt fantastik cup helg tillsammans. NI ÄR BÄST.
Ett stort tack även till våra 05:or Åke, Julia, Laila, Bojeh för att ni ställde upp och hängde med så vi kunde genomföra cupen.
Ett stort tack även till er föräldrar som var på plats och stöttade tjejerna genom hela turneringen. Vill även rikta ett stort TACK till Sverker som är med och fixar allt runtomkring för tjejerna när vi är iväg det har stor betydelse både för oss ledare och spelare.

En lång summering av en fantastisk helg men gick tyvärr inte att korta ner. :)

Nu har vi ett uppehåll gå dom nya riktlinjerna säger att vi inte får träna så passa på att vila upp er och prellboka 22/11 för då är grundtanken att vi ska göra en avslutning tillsammans och sedan börja träna igen.

Återigen stort TACK för en fantastisk helg tillsammans
Mvh
Nattha, Mange och PA

Nyhetsarkiv
V.432020-10-18 20:08
Quality Hotel Cup 20202020-10-16 19:12
V.422020-10-11 19:12
V.412020-10-04 20:27
V.402020-09-27 19:49
V.392020-09-20 20:44
V.382020-09-13 17:48
V.372020-09-06 19:12
V.362020-08-30 20:07
V.352020-08-23 20:47
Höstcup2020-08-20 14:22
V.342020-08-16 15:53
V.332020-08-09 19:33
Grattis Ida2020-07-07 13:55
Glad sommar2020-07-04 11:28
V.272020-06-28 22:52
V.262020-06-21 20:59
V.252020-06-14 19:14
V.242020-06-07 19:15
V.232020-05-31 21:53
2020-05-24 18:08
V.212020-05-17 20:27
V.202020-05-10 20:59
v.192020-05-03 19:00
v.182020-04-26 21:56
V.172020-04-19 20:07
V.162020-04-12 20:08
V.152020-04-05 19:22
V.142020-03-29 20:54
V.132020-03-22 19:19
v.122020-03-15 19:48
Information om Corona2020-03-14 11:21
v. 112020-03-08 21:05
v.102020-03-01 21:46
v.92020-02-23 18:52
v.82020-02-16 16:50
v.72020-02-09 14:15
V.62020-02-02 19:15
v.52020-01-26 18:58
v.42020-01-19 19:38
v. 32020-01-13 11:38
Ytterby Cup2020-01-06 20:27
Ytterby Cup inomhus2019-12-29 21:00
Tränarstaben 20202019-12-17 11:05
Vecka 462019-11-10 21:10
Vecka 452019-11-03 20:53
Vecka 442019-10-27 19:10
Vecka 432019-10-20 21:12
Vecka 422019-10-13 20:12
Vecka 412019-10-06 21:14
Vecka 402019-09-29 21:55
Vecka 392019-09-22 20:40
Vecka 382019-09-15 20:41
Vecka 372019-09-08 20:55
Vecka 362019-09-01 21:22
Vecka 352019-08-25 20:47
Vecka 342019-08-18 22:10
Vecka 332019-08-11 22:05
Vecka 282019-07-07 19:40
Vecka 272019-06-30 21:20
Vecka 262019-06-23 21:45
Vecka 252019-06-16 22:44
Vecka 242019-06-09 20:40
Vecka 232019-06-02 19:15
Då är vi påväg 2019-05-29 18:44
Vecka 222019-05-26 21:57
Packningslista Ålborg2019-05-25 18:42
Vecka 212019-05-19 20:25
Vecka 202019-05-12 21:59
Vecka 192019-05-05 21:50
Vecka 182019-04-28 22:30
Vecka 172019-04-21 22:48
Uppstart och materialare2019-04-19 11:23
Vecka 162019-04-14 21:20
Vecka 152019-04-07 21:28
Vecka 142019-03-31 22:17
Vecka 132019-03-24 20:50
Vecka 122019-03-17 20:35
Vecka 112019-03-10 20:30
Tack Kikki och Lisbeth 2019-03-07 21:46
Vecka 102019-03-03 21:24
Vecka 92019-02-24 18:10
Sista matchen spelad2018-10-14 19:55
Vi går starkt2018-10-08 19:02
Uppstarts helg2018-08-18 19:03
Holland2018-05-16 19:00
Första speldagen2018-05-11 18:12
Matchen mot Bergum2018-04-22 11:28
Matchen mot Lindome 2018-04-13 06:24
Ledare till sommarcampen2018-03-29 13:31
Vinst mot Frölunda2018-03-09 22:37
Tack för denna helg 2018-01-21 18:12
Ytterby Cup 20182017-12-27 21:34
Då är vi Påväg 2017-10-07 09:20
Futsal i höst/vinter2017-10-05 14:56
Matchen mot Lidköping 2017-09-30 20:56
Jobbpass i augusti2017-08-13 13:32
Vecka 332017-08-13 11:50
Match mot stenkullen2017-06-18 19:18
Göteborgs cup2017-05-22 22:29
Göteborgs cup2017-05-19 20:07
Tisdag 16/52017-05-15 20:17
V.202017-05-14 20:25
Göteborgs cup2017-05-13 22:43
Newbody2017-05-04 21:48
Seger mot Qviding2017-04-19 20:56
Match qviding2017-04-17 20:20
Vecka 162017-04-16 19:13
Vecka 152017-04-10 14:07
Vinst i seriepremiären2017-04-06 08:29
Seriestart2017-04-04 19:59
Vecka 142017-04-03 07:54
Newbody2017-03-31 22:55
Vecka 132017-03-27 07:59
Serien2017-03-22 16:21
Vecka 122017-03-20 08:19
Lagaktivitet2017-03-19 16:44
Söndag2017-03-17 17:15
Vecka 112017-03-13 07:57
Säsong 20172017-01-22 19:07
Ytterby cup2017-01-06 23:41
Ytterby cup2017-01-06 19:32
Arbetspass ytterby cup2017-01-03 22:38
Ytterby cup2017-01-03 22:27
Ytterby cup 6-8 jan2016-12-29 20:37
V.492016-12-05 23:11
V482016-11-28 20:45
Kungälvsklippet2016-11-23 21:34
V. 472016-11-20 17:10
V 462016-11-13 21:36
V.452016-11-06 19:45
Nu är vi hemma2016-11-04 20:36
Påväg hem2016-11-04 10:25
Lunch i Barcelona2016-11-03 14:04
Besök i Barcelona 2016-11-03 13:37
Dom överraskar 2016-11-02 22:41
Första passet2016-11-02 09:57
Tittar på fotboll2016-11-01 21:04
Nu har vi landat2016-10-31 13:44
Då är vi påväg :)2016-10-31 09:39
Träningsläger.2016-10-21 10:25
Möte inför spanien2016-10-16 21:40
Nya träningstider2016-10-14 20:38
Nu börjar nedräkningen2016-09-02 22:18
Träningsläger Spanien.2016-08-26 08:08
Stor match på ullevi2016-07-30 12:26
Gothia cup2016-07-17 15:02
Målvaktscamp 20162016-05-19 19:01
Betala in new bodyn 2016-05-08 19:58
Seriepremiär2016-04-17 14:34
Ledare sökes 2016-03-30 14:49
Spanien 2016-03-29 12:14
Fordonsgas cup2016-03-17 22:15
Fordonsgas cup2016-03-13 19:17
Föräldramöte :)2016-03-12 16:58
Spelarrådet 20162016-03-05 17:04
Datum att skriva upp :)2016-03-05 17:02
Kommande vecka 2016-01-23 20:04
Försäsongsträning 2016-01-21 20:17
Snickarcupen 2016-01-20 22:09
Inventering 2016-01-20 22:08
Vidare i Snickarcupen 2016-01-17 21:44
Snickarcupen 2016-01-16 19:34
Kommande veckan2016-01-09 18:32
Ytterby cup 2016-01-07 19:07
Extra träning 2016-01-04 12:03
Jobb Ytterby cup2016-01-03 21:16
Ytterby cup2016-01-03 20:58
Söndag 3/12015-12-30 17:36
Ytterby cup2015-12-25 13:06
Ytterby cup2015-12-25 13:04
Inomhustider2015-12-25 12:41
December2015-12-01 05:44
Årets pristagare2015-11-15 00:26
Sumering av året :)2015-11-15 00:02
Crawford cup2015-10-25 11:19
Vecka 432015-10-18 10:47
Crawford cup2015-10-18 10:47
V41 träning2015-10-04 21:02
Träning imorgon 2015-09-27 16:40
Match klass 32015-09-15 20:39
Landvetter hemma2015-09-12 11:47
Ytterby tipset2015-09-10 16:48
Match Onsala 2015-09-06 13:32
Match mot Lerum 2015-09-03 21:21
Match lindome2015-09-01 20:36
Match romelanda2015-08-26 12:37
Kommande vecka2015-08-23 22:00
Match mot mönlycke2015-08-23 21:58
Inventering 30/82015-08-16 20:36
Ingen träning imorgon 2015-08-12 19:00
Info inför torsdag2015-08-04 21:08
Ytterby Cup 15-16/82015-07-30 16:54
OBS ny träningstid2015-07-27 15:11
Boda Borg :)2015-07-24 17:48
Sommar träning2015-06-29 17:30
Sommaravslutning 2015-06-24 19:48
Match Mölnlycke 2015-06-24 19:46
Tidigare träning idag2015-06-18 14:05
Match på måndag 2015-06-12 23:35
Match onsdag klass 32015-06-08 21:54
Match fredag klass 32015-06-08 21:53
Match inställd2015-05-30 21:44
Match mot näset2015-05-29 08:23
Mölnlycke klass 32015-05-26 20:01
Match möndal2015-05-23 21:29
Match mot öckerö2015-05-19 22:20
Göteborgs cup2015-05-17 21:28
Fredag Göteborgs cup 2015-05-15 21:59
Match mot askim2015-05-14 21:26
Match inställd2015-05-12 15:09
Askim klass 32015-05-10 21:59
Match Askim2015-05-10 20:40
Göteborgs cup2015-05-08 18:47
Ytterby tipset2015-05-06 14:37
Match hisingsbacka 2015-05-03 14:45
Hemma premiär2015-04-22 22:29
Kommande vecka2015-04-19 20:18
Nya träningstider2015-04-19 20:12
Seriestart :-)2015-04-16 22:23
Ytterby tipset2015-04-14 18:19
Match mot näset2015-04-09 22:03
Föräldramöte 2015-04-05 18:59
Tränarutbildning2015-04-05 18:19
Match mot zenith2015-03-29 17:10
Betala in new body2015-03-29 17:08
Bemanning Ytterby cup2015-03-21 19:37
Förtydligande new body2015-03-18 12:21
Ny träningsmatch2015-03-18 12:12
Tisdags träning2015-03-16 21:36
New body2015-03-16 21:35
Ny träningsmatch2015-03-16 17:53
New body2015-03-16 17:53
DM2015-03-12 22:14
Newbody2015-03-08 20:30
DM match söndag2015-03-04 21:08
Match lördag2015-02-26 18:04
Kickoff Team sportia2015-02-22 16:05
Matcher2015-02-22 15:56
Tränings tider2015-01-30 14:05
 
YIS Samarbetspartner
HANDLA OCH STÖTTA OSS SAMTIDIGT
Information vid skada