Referat: Ytterby IS - Ljungskile SK
Ytterby IS - Ljungskile SK 4-3
2020-08-12 17:45
Matilda Cederberg glider fram på planen i vanlig ordning. Foto: Linus Olsson (KP)
I söndagens pangvärme utspelade sig ett riktigt toppmöte på Yttern där Ljungskile var på besök för vår andra match för säsongen i årets division 2. Det hela blev en rafflande historia där vi till slut kunde kamma hem alla tre poäng efter att en 2-1-ledning i paus senare slutade i seger 4-3 efter mål av Matilda Cederberg, Emma Åkerström och Julia Cederberg plus ett självmål i vår favör.
Nuförtiden är det restriktivt när det kommer till publik på matcherna och då är det tur att temperaturen inte räknas in i den spalten för då hade vi haft en fullskalig skandal på Yttern. Det var nämligen jättevarmt! Kanske var det också därför som DJ Chricke valde att spela vattengympamusik till uppvärmningen. Det fick om inte annat Mimmi att drömma sig bort till en bättre all-inclusive. Passande kan tyckas då denna matchen innehöll det mesta.

I matchens inledning hotade gästerna ett par gånger i djupled men i takt med att vi hamnade bättre i det spelet kunde vi lyfta och ta ett grepp om matchbilden. Det ledde till bra spel och ett par chanser, mestadels på huvudet, där det brände till lite extra. Att belönas med mål vid bra perioder i matchen är alltid trevligt och det var också vad som hände. Efter drygt tjugo minuter kunde Matilda Cederberg vinna bollen högt och servera ut den till Emma Åkerström som var parkerad på högerkanten. Hon visade med all önskad tydlighet att här skulle det serveras inlägg och löpningarna tog fart in i straffområdet. Bollen hamnade hos Julia Cederberg vid den bortre stolpen och hon serverade Matilda som hade tagit plats vid den första och därifrån gjorde hon ännu ett av sina numera patenterade mål.

Knappt hade måljublet slutat eka över bergen när det var dags för nya rekordförsök i glädje fem minuter senare. Annie Andersson vred in en frispark mot straffområdet som förlängdes av en försvarare och seglade in i den bortre delen av målet. 2-0!

Mot slutet av halvleken valde vi att samla krafter och försvara lite lägre och lyckades emellanåt riktigt fint med detta. Ljungskile spelade bra och hittade fram ett par gånger och i den 38:e minuten var det deras tur att jubla då de fint skruvade in en boll i krysset med ett skott utifrån. Halvtidsvila och uddamålsledning med andra ord.

I paus var det ett varmt men oerhört fokuserat gäng som samlade ihop sig och kom fram till att vi skulle ut och sätta fart på spelet igen. Så fick det bli. När sedan energin började krypa neråt igen efter kvarten spelad i den andra halvleken fick vi bästa möjliga energipåslag i form av ett mål. Emma Premberg tog ett avslut efter en hörvariant och bollen hamnade precis som kalkylerat (?) perfekt framför Åke som rakade in vårt tredje mål för dagen.

En tvåmålsledning skänkte lite lugn i en annars extremt spännande match. Dessvärre fick det lugnet bara bestå i typ fyra minuter innan det blev 3-2 efter ett nickmål av LSK och därefter var det maxpuls hos samtliga på Yttern igen.

Efter det målet lyfte vi oss ännu en gång i vårt offensiva spel och skapade ett par chanser som absolut borde kunnat ha resultera i ett mål. Där fanns bland annat ett friläge från Alice Åkerström och ett inspel från Åke som dansade förbi både mållinje och Majsans framsträckta doja.

Då detta närmast var något slags konstprojekt i fotbollsdramaturgi så var det inte heller konstigt att vårt uteblivna avgörande istället resulterade i att gästerna fick äran att göra mål då en boll lyftes in bortre. Det var kvitterat med tio minuter kvar på klockan.

Här hade det varit lätt att tycka synd om sig själva men det var inte vad vi gjorde. Vi ville ju vinna! Det var också vad vi gjorde efter att Julia två minuter från slutet kommit loss och igenom vid den högra stolpen på pass från Wilma Axelsson. Julias boll letade sig i mål via ett försvarsben och herregud vad härligt det var!

Seger och ett väl utfört arbete hos samtliga denna dag där vi verkligen spelade utefter lagets bästa och det var häftigt att se hur vi kunde sätta det främst i jakten på en bra prestation och ett fint resultat. Efter matchen var det gåshud, delvis förstärkt av solsting.

Nu tar vi nya tag då första bortamatchen för året väntar på lördag då Forsvallen ska besökas för ett möte med Skepplanda BTK. Kanske är du en av de lyckliga femtio som är där och hejar?