Välkommen till Ytterby IS!
Herr
Torslanda IK - Ytterby IS 28 juli 2015
2015-07-29 13:36

Torslanda IK gjorde första målet fem minuter in i matchen. Strax innan hade Gonza blivit liggande i Torslandas straffområde och han hade behövts i försvaret för att hindra att Torslandaspelaren kom fri på deras högerkant. Thomas Gillberg fick gå in och ta hand om Gonza, men lyckligtvis kunde han efter ett kort tag komma tillbaka in i matchen och spela vidare. I nionde minuten gjorde Thomas en mycket bra räddning. Det var efter ett misstag i vårt uppspel som Torslanda fick en bra chans. Det var troligen viktigt för oss att han lyckades med den räddningen. I och med att det har regnat så mycket så var det väldigt blött på planen. Det halkades lite hit och dit vilket ibland ledde till oväntade situationer.

Efter knappt 20 minuter får David bollen nere vid hörnflaggan på högerkanten. Han lyfter bollen över sig själv och försvararen och tar sig runt och tar emot bollen. Passningen slår han till Jonathan som placerar den i målet. 1-1. Ytterby spelar riktigt bra nu och halvleken ut. Det var vid några tillfällen nära att Ytterby lyckas ta ledningen. Conne slår en bra frispark om går strax utanför. Hampus har ett läge där han kommer förbi försvararna, men målvakten lyckas avstyra. Conne får en framspelning och skjuter, men målvakten räddar. Halvtidsresultatet blir 1-1.

Andra halvlek börjar ganska bra för oss. Christoffer testar ett skott tidigt i halvleken, men inget mål. Dilan får en varning och Torslanda en frispark i bra läge. Thomas räddar skottet. Strax efteråt får vi se ytterligare en bra räddning av Thomas. Det blir mer och mer Torslanda ju längre in i halvleken vi kommer. Ytterby spelarna lyckas inte riktigt hålla bollen inom laget utan får springa väldigt mycket. I 62 minuten är jag säker på att Torslanda skall få utdelning, men Thomas gör en otrolig fotparad och räddar. Strand kommer in och Hampus går ut.

I 64 minuten tar nr 10 i Torslanda ett vackert skott utifrån och den här gången blir det mål, 2-1. Samma spelare får ytterligare en chans cirka tio minuter senare, men den gången tar Thomas hand om bollen. Vid en omställning tar Strand med sig bollen på vänsterkanten och passar in till Conne som får en frispark strax utanför straffområdet. Vid frisparken hoppar Strand över och Conne tar ett skott som går strax utanför. Med tio minuter kvar av ordinarie tid kommer Joakim in och Conne går ut. Joakim tar plats på vänsterkanten och Strand går in på topp. Strax efteråt gör Ytterby sitt tredje byte då Christoffer går ut och Steffen kommer in.

I matchens sista minuter syns det att att Torlanda vill försvara sin ledning och det får de verkligen göra. Ytterby ligger på för att få till en kvittering och gör det riktigt bra. Det är trots allt Torslanda som lyckas bäst och tar hem segern med 2-1.