Välkommen till Ytterby IS!
Herr
KF Velebit - Ytterby IS
2016-06-04 21:43

KF Velebit mot Ytterby IS spelades i dag i strålande sol med 28 grader värme. Det fanns baljor och flaskor med vatten runt planen, vilket var bra. Hemmalaget inledde matchen bäst och hade ett övertag i chanser. Ytterby fick inte till det högst upp på planen och skapade inte något riktigt farligt medan Velebit hade flera skott på mål. Med knappt en halvtimma spelad får vår målvakt, Beñat Mungia, en varning i samband med att vi fått en frispark som han skulle lägga. Jag är osäker på orsaken till varningen. Några minuter senare får vi en frispark på mitten som slås fint av Daniel och går till hörna. Hörnas slås och Velebit spelarna får bort den, men inte bättre än att den går ut till Carl som får på ett skott. Tyvärr går det utanför. Med tio minuter kvar av halvleken får Velebit en frispark i ett riktigt bra läge mitt framför mål. Ytterby ställer upp en stor mur. Det var bra för Velebitspelaren lägger bollen rakt i muren. Han får tillbaka returen och skjuter igen, men skottet räddas säkert av vår målvakt.

Andra halvlek inleds med varningar och kommentarer kring domslut. Domaren kallar till sig lagkaptenerna. Vid flera tillfällen hör jag vår lagkapten uppmana våra spelare att ha fokus på rätt saker. Bra!

Velebit får en frispark ungefär tio minuter in i halvleken. Skottet går högt över. Velebit gör sitt första byte, 18 går ut och 3 kommer in. En kvart in i halvleken gör Ytterby sitt första byte Fabian går ut och Christopher kommer in. Ett par minuter senare gör hemmalaget sitt andra byte, 7 ut och 6 in. I samband med det tar domaren ytterligare ett snack med lagkaptenerna.

Victor behöver byta och Steffen kommer in. Vi får till ett riktigt bra anfall och lyckas hålla kvar bollen i anfall. En passning går snett inåt bakåt till Daniel som skjuter och sätter 0-1. 65 minuter spelade och vi leder. Hurra! Fem minuter senare tvingas Carl halta av planen. Maoda kommer in istället.

Omkring 75:e minuten gör vår målvakt ett snabbt och bra utkast till Maoda som passar fram till Mattias som tar en löpning i mitten. Han tar sig in i straffområdet, men bollen slås bort av försvarare. Velebit försöker nu trycka på för att få till en kvittering och det utnyttjar Ytterby med spelvändningar då Velebit ligger högt. Just den här gången går bollen in i straffområdet och där finns flera Ytterby spelare. Joakim tar tag i den och målvakten kastar sig. Joakim håller sig lugn och placerar in 0-2. Ett par minuter senare får Velebit en frispark en meter utanför straffområdet på deras vänstersida. Ingen reducering, för skottet räddas av vår målvakt. Velebit gör sitt tredje byte då 14 går ut och 2 kommer in.

Med lite knappt tio minuter kvar får Velebits nr 99 två varningar och utvisas. Trots att Ytterby nu är en man mer backar spelarna djupt i försvaret vilket gör att Velebit har lättare att komma till skott. Runt den 84:e matchminuten har hemmalaget ett skott som sitter klockrent i ribban. Bara minuten senare kommer så reduceringen med ett skott utifrån av hemmalagets nr 10, 1-2. Ytterby lyckas inte hålla uppe spelet och Velebit får fler chanser. Vid en hörna räddar Joakim på mållinjen. Flera minuter är spelade på tilläggstid och det ser ut att gå vägen, men Velebit kommer till anfall ytterligare en gång och domaren blåser för straff. Det sista som händer i matchen blir därför att nr 28 i Velebit ser till att kvittera till 2-2 från 11 meter. Vår målvakt är på bollen, men det är en hård och bra straff så den går in trots det. Matchen slutar 2-2 och lagen får dela på poängen. Det kändes inte som om något av lagen var riktigt nöjda med det.