2016-09-16 22:12
Spelarna tackar varandra för en bra fight inför 295 åskådare på Vänersvallen
Med säsongens yngsta laguppställning så skakade det unga Ytterbylaget serieledarna Vänersborgs IF rejält. Vänersborgs IF kom undan med blotta förskräckelsen i en mycket underhållande match.

Killar ni som var med sträck på er och var stolta över det ni presterade idag!!!
Tyvärr så blev det förlust med siffrorna 3-2 till hemmalaget. YIS målgörare idag var Fredrik Strand och Tobias Sanne. Tyvärr blev dagens resultat även spiken i kistan för div 3 spel nästa säsong.

En sak är jag definitivt övertygad om och det är att om dagens trupp får behållas till nästa säsong och fyllas på med någon eller några förstärkningar.
Då blir det en snabb tillbakastuds till div 3 igen, så bra är ni och nästa säsong ännu bättre. BRA JOBBAT ALLIHOPA!!!!

Dags för match då och en mkt viktig sådan. Ska YIS ta sista halmstrået och chans till div3 spel nästa säsong? Ikväll möte med tränare Frank Rosendahls gäng. Själv var han en hårdskjutande forward i Trollhättans FK på -80 talet. Det kan jag själv intyga då jag mött han några gånger.

Första halvleken

Matchen börjar och de båda lagen läser in varandra. Två tidiga varningar redan efter 5 min för Ytterbyspelare gör det inte lättare. Ytterby ligger helt rätt i försvarsspelet men VIF vaskar fram en hel del hörnor första kvarten som dock blir resultatlösa.

Sen i min 16 får YIS till en snabb bra kontring där Goran Mihajlovic i vänsterläge spelar snett bakåt till Tobias Sanne som får på ett bra skott som hemmakeepern för dagen Tommy Herlogsson får rädda till en hörna.

Minuten efter får VIF en frispark mitt på YIS planhalva från vänsterkanten. Bollen lyfts in mot målet, mkt folk  o bök men tyvärr så når David Bennhage högst med sitt huvud och Vänersborg tar ledningen. Frågan är om det inte skulle varit avblåst för ruff på YIS målvakten där. Av reaktionen på YIS spelarna så skulle det varit så. Vilket som helst så står det 1-0 till Vänersborg.

Det ser ändå stabilt ut försvarsmässig tycker jag och det farliga bakåt är när YIS tappar boll med mycket folk på väg framåt.

David Bennhage får till ett bra skott från långt håll efter ca 30 min som Martin enkelt tippar över målramen.

En mycket bra YIS chans när Goran får bollen i fritt läge framför hemmamålet efter en rensning. Han missar målet från ett par meter håll i fritt läge. Ajajaj såna lägen få man inte missa!!! Detta i minut 37.

Det sista på halvleken händer inte så mycket förutom att nr 21 Mohamed Abdu ramlar utan anledning innanför YIS straffområde. Domaren beivrar tilltaget med en varning och han kanske även borde varit utvisad andra halvleken då han tjatade på precis allting. Halvtid 1-0.

En jämn halvlek där YIS har de två bästa målchanserna som borde gett något mål och Vänersborgs mål är ett slumpmål (ojuste tackling på YIS målvakten kanske borde varit avblåst där domarn?)

Andra halvleken

Halvleken börjar verkligen inte bra. Efter en VIF hörna som YIS inte lyckas få bort så bollen lyfts bollen åter in i straffområdet och mycket folk vid målet. Ännu en tilltrasslad situation och där trycker en hemmaspelare vid namn Alexander Adolfsson in 2-0. Ingen vidare start på den andra. Efter 2-0 målet får de ett par chanser till att definitivt avgöra matchen men chanserna går utanför målramen eller så räddar Martin Sjöberg i YIS målet.

Ett YIS inkast på vänsterkanten i den 54 minuten och bollen hamnar vid fötterna på Fredrik Strand som drar till på halvvolley, bollen får en härlig båge över hemmamålvakten och in under ribban. Detta från ca 20m, mkt snyggt och en välbehövlig reducering 1-2. I detta skede spelar YIS en mycket fin och fartfylld fotboll med nästan enbart juniorer på planen.

Sen kommer ett nytt bakslag igen för YIS i den 57 minuten. En helt onödig tillbakapassning till egen mv misslyckas och bollen går till hörna. Hörnan räddas ut men bollen tillbaks in i kalabaliken framför målet och vips så står David Bennhage på rätt ställe och 3-1 till hemmalaget. Stort jubel bland de 295 åskådarna på läktaren.

Ytterby ger inte upp utan fortsätter med sitt fartfyllda och frejdiga spel och kommer i många härliga anfallsvågor. Minut 64 nu, Joakim Thornberg kommer i ett gött läge på högerkanten. Tar skott, bollen tar i stolpen returen ut till brorsan Mattias som rullar bak bollen till Tobias Sanne som reducerar till 3-2. Ett mkt snyggt mål.

Minut 70 och YIS dominerar tillställningen och vill än mer framåt. Fredrik Strand ensam igenom bara mv kvar som går ut och gör en mkt fin räddning. Ojojoj vad nära en kvittering.

Sista kvarten går YIS på ännu hårdare framåt och vill så gärna få in ett mål till men som brukligt är blir det även några farliga VIF kontringar som kunde resulterat. Domaren har nu fullt upp med det mesta tycker jag, och inte riktigt bra kontroll på händelserna på planen i denna viktiga match. Efter 3 tilläggsminuter blåser domaren av matchen och VIF får tre mycket behövliga poäng i serieledningen. De kommer undan med blotta förskräckelsen tycker jag. 3-2 slut.

Byten i matchen:

ut 46 Carl Gustafsson      in Markus Johansson

ut 73 Mattias Thornberg  in Tobias Hildesson

ut 82 Goran Mihajlovic    in Ali Faris Salih

Varningar: Joakim Thornberg, Jesper Stolt Hermansson och Tobias Sanne.

Sammanfattning av matchen.

Killar ni gjorde en mycket bra insats speciellt i andra halvleken men även första var bra. Var stolta för er prestation!!!! Alla tre hemmamålen var av slumpartad karaktär. Ett mycket bra kollektiv insats där alla gjorde sitt jobb på ett fullgott sätt. Ett fartfyllt spel med bra teknik och ett bra passningsspel mot serieledarna. De var verkligen skärrade och positiva kommentarer hörde jag om er från hemmapubliken.

Se nu till och ta tillbaka platsen i div 3 nästa säsong. Div 4 spel blir bara ettårigt är jag övertygad om.

Det var verkligen roligt att se lagets positiva spel från läktaren idag!!!!

Nästa match är hemma mot Ahlafors IF lördagen 24 september kl 14.00 på Ytterns IP.

P.S  Skulle vara kul att få derbyn i division fyra mot just Ahlafors IF.