Fre 19/4 19:00; YIS Herr - Croatia GBG. Välkomna!
Välkommen till Ytterby IS!
Herr
En härlig seger i sista matchen!! Bortavinst med 1-0 mot Angereds U
2016-10-02 16:22
Målgöraren Tobias Sanne och duktige målvakten Martin Sjöberg flankeras av ass tränaren Elvis Mujkanovic som bad att få vara med på bilden. Självklart ska han det och han verkar också mycket nöjd!!!
Sista matchen för säsongen och en efterlängtad seger. En mycket bra genomförd match av alla inblandade. Målskytt Tobias Sanne som nickade in en hörna en bit in på den andra halvleken.

Första halvleken

Ett taggat Ytterby IS lag går idag ut på Bläsebovallens renrakade konstgräsmatta i det fina höstvädret för att bärga hem tre poäng och slippa jumboplatsen.

Ett högt pressande YIS ser mkt piggt ut och trycker tillbaks Angereds U inledningsvis.
Fabian Andersson blir i den tionde minuten bryskt nerriven på mittplan. Tyvärr tvingas han kliva av matchen med en fotskada. Mkt olyckligt då han precis kommit tillbaks efter en hjärnskakning som han ådrog sig för några veckor sen. Som ersättare går Joakim Thornberg in.

Ytterby skapar ett antal chanser under den första halvleken. Bl.a Tobias Hildesson som idag spelar på topp. Första gången kanske han dribblar lite onödigt i ett bra skottläge i sextonde minuten. Får ett nytt läge några minuter senare men då väljer han att klippa till men duktige hemmamålvakten Isac Lindberg räddar snyggt.

Första halvleken präglas av ett tufft spel med hårda närkamper. Domaren har en tuff uppgift att döma rätt hela tiden. Även många fina spelsekvenser av pigga Ytterby spelare.

Ytterby har ett litet spelövertag under den första halvleken och skapade betydligt fler målchanser än vad AU kunde åstadkomma. Ht 0-0

Andra halvleken

AU startar den andra halvleken betydligt bättre än den första och duktige Martin Sjöberg i YIS målet tvingas visa sin klass vid ett flertal tillfällen.

Matchen jämn nu fram till 60 minuten då AU har en fin tiominutersperiod med bl.a ett ribbskott från pigge Manar Alobaidi i minut 66.

I den 76:e minuten blir Tobias Sanne frispelad innanför i straffområdet och till slut får på ett skott som hemmamålvakten tvingas rädda till hörna.

Nu kommer det!!!! Målet!!! Hörnan slås in jag vet inte av vem. Tobias Sanne går upp och sätter pannan till och en rättvis Ytterbyledning blir ett faktum (man kan säga att det var ett skott med pannan så distinkt var det!!!) härligt, härligt!!!

Efter målet tar YIS över o dominerar tillställningen men AU krigar på och försöker ändå få någon poäng med sig.

Victor Andersson igenom, rullar bollen förbi målvakten mot målet men en AU försvarare hinner upp bollen innan den rullar in i mål.

Innan slutsignalen på domarens pipa ljuder så blir Tim Stolt Hermansson fälld på straffområdesgränsen och ett bra frisparksläge som tyvärr blir resultatlös. Även inhoppande Mattias Thornberg får en bra chans efter inlägg av Tobias Gimpel. Sista Ytterbychansen får unge Julius Lindberg som kommer ensam mot hemmamålvakten som dock räddar snyggt. Och där blåser domaren av matchen efter 93.14 minuters spel. Gött, avlutar säsongen med en vinst!!!

Byten: Fabian Andersson ut 11        Joakim Thornberg in

Fredrik Strand ut 85            Julius Lindberg in

Tobias Hildesson ut 87        Mattias Thornberg in

Varning: Tim Stolt Hermansson

En rättvis seger kan jag konstatera med många målchanser och två mycket duktiga målvakter.

Ytterby har dock betydligt fler målchanser.

En mycket bra insats av alla inblandade idag och ta det som ett avstamp inför kommande säsong.

Med detta lag i division fyra är jag fortfarande övertygad om att det blir BARA BLIR EN SÄSONG I FYRAN OCH ATT NI ÄR TILLBAKS I SAMMA SERIE OCH ÄN STARKARE TILL SÄSONGEN 2018.

Tack för de matcher jag följt med er under hösten och lycka till framöver!!!

// fk Frans Kozak

P:S Bilderna från matchen tagna av fotograf Joakim Strand idag kommer sent morgon kväll nån gång.