Välkommen till Ytterby IS!
Herr
Ytterby IS - Tenhults IF
2015-04-26 10:21

Tenhults IF hade snygg färg på bortaställen, men jag tror inte att siffrorna på tröjorna stämde med laguppställningen. Därför får det bli nummer istället för namn på de spelarna i referatet. Tenhults IF inleder matchen bäst och i åttonde minuten tar gästerna ledningen. Det är på en hörna som Tenhults spelare får till en nick som räddas av en av våra spelare. Bollen går rakt ut där Tenhults nr 21 står och han får till en bra träff och så är det 0-1. I det här läget tycker jag att det var rättvist, men Ytterby jobbar sig in i matchen mer och mer. Drygt tio minuter senare gör David ett bra jobb där han ligger på, vägrar att ge upp och ser till att få med sig bollen in i straffområdet. Målvakten fäller honom och blir varnad och vi får en straff. Conne lägger den och ser till att det blir en kvittering, 1-1. Strax innan halvtid blir Sanne fälld på gränsen till straffområdet. Frisparken går ut till hörna och hörnan är nära att ge utdelning, men resultatet står sig halvleken ut.

Tenhult gör avspark för andra halvleken, men det är Ytterby som får första chansen. Sanne kommer på högerkanten och lägger in bollen till Conne som skjuter bollen i ribban och över. I 50 minuten är det Davids tur att göra ett inlägg från högerkanten och den här gången gör Conne 2-1. Bara ett par minuter senare har Tenhults en hörna som Thomas lyckas få undan till inkast. I 55 minuten gör Tenhults sitt första byte då nr 10 kommer in och nr 18 går ut. I mitten av halvleken får Sundström en flygtur som inte såg bra ut. Han ligger kvar en liten stund, men kan fortsätta att spela. Skönt! Robert väljer att byta ut Conne och sätta in Hampus. Conne får en välförtjänt applåd av publiken då han går av. Han gjorde en mycket bra match idag både i försvar och anfall! David byter till vänster kant och Hampus går in på högerkanten. Vi får en frispark en bit utanför straffområdet som Elvis skjuter. Det blir en touch, men målvakten lyckas rädda. Med en kvart kvar kommer Strand in istället för David. Med en kvart kvar av matchen kommer Tenhults nr 17 på deras vänsterkant och in i vårt straffområde. Han blir fälld och de får straff. Nr 19 tar den och så är det 2-2 med en kvart kvar att spela. Det känns som om Tenhults är nöjda med oavgjort, men det ser inte Ytterby ut att vara. I 83 minuten går Dilan ut och Christoffer kommer in. Ytterby fortsätter att jobba för att få till ett segermål medan motståndarna ser ut att vilja få tiden att gå. Tenhults byter ut 21 mot 15 i 83 minuten och på övertid byter de ut nr 7 mot nr 77. Det blev en spännande match idag som till slut resulterade i att lagen fick med sig var sitt poäng.

Kul att se aktiva bollpojkar som kan vara nöjda med sitt jobb.

Plus till vår speaker för att han redogjorde även för övriga matcher.