Fre 19/4 19:00; YIS Herr - Croatia GBG. Välkomna!
Välkommen till Ytterby IS!
Herr
IF Angered United - Ytterby IS 12 juni 2015
2015-06-13 19:05

Nix, pix, det blev inte någon match att minnas mot IF Angered United den här gången heller. Det började ganska bra. Lohm slog en fin passning fram till Conne som gjorde ett inlägg från sin vänsterkant till Jonathan framför målet. Skottet räddas av målvakten. Lohm slår även en hörna som Mattson är mycket nära att få in i målet men bollen går strax utanför. Det dröjer ganska länge innan Thomas får röra bollen och då fångar han den enkelt. Hittills ser det ut som om det kan bli en bra match för vårt lag. Men så kommer det där lilla misstaget igen. Det har hänt några gånger i år och vi har blivit hårt straffade vid de tillfällena och så även den här gången. Bollen nickas bort från vårt straffområde och hamnar på fötterna på en motståndare som gör 1-0. Nu vänder matchen och bara någon minut senare hade det kunnat vara ett tvåmålsöverläge för hemmalaget. Nu blev det inte så, men matchbilden blev helt klart förändrad. Vi hade flera chanser att kvittera. Lohm hade ett skott över, Conne tar sig förbi försvararen, skottet räddas av målvakten, Conne slår en snygg frispark som gick strax utanför. Lohm tvingas byta efter bara en halvtimmas spel och ersätts av Christoffer. I halvtid går Mattson som inte var riktigt kurant av och ersätts av Dilan. Han kommer in och ger energi till laget. Vid något tillfälle var han längst fram i anfallet, men också en av de snabbaste tillbaka i försvaret igen. Härlig inställning! Angered tvingar Thomas att göra fina räddningar i början av andra halvlek och är inte nöjda med att försvara sig utan vill utöka om möjligt. Även Ytterby har några bra chanser i andra bland annat då Robin, Jonathan och David kommer samlade och tillsammans utmanar i boxen. Det skulle de gärna fått göra fler gånger. Robin kommer förbi försvararna och hindras något i skottögonblicket, men inte så mycket att det blir en avblåsning av det. Han lyckas trots allt få till ett skott som styrs till hörna. Hörnan nickas av Strand, men samtidigt blir det en avblåsning till förmån för Angered. Robert fortsätter att göra förändringar i uppställningen. Elvis flyttas upp och Gimpel går in som back. I slutet av matchen byts Conne ut, Strand går upp och Joel går in som back. Ytterby försöker trycka på vilket öppnar för omställningar för Angered och det lyckas de utnyttja till 2-0 som blir slutresultatet.

Det som slog mig mest var att den senaste matchen vi spelade och vann hade vi en avblåsning för offside i hela matchen. I den här hade vi fyra offsideavblåsningar de första 25 minuterna och fler än tio i matchen. Tänk om alla de tillfällena hade blivit målchanser istället...