Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Ytterby IS
P02

BRONS i Göteborg Cup för P02!
2018-05-14 14:34
semifinallaget poserar stolt inför pressfotografen

Sicket avslut vi fick på denna sista slutspelsdag, med sol, värme och massor av hemmafans. Vi lyckades återigen komma till A-slutspel efter tuffa och jämna matcher i gruppspelet. Det var inte lättspelat på det ojämna gräset där bollen studsade oberäkneligt. Det var nog en anledning till att vi fick vi se många långbollar från motståndarsidan vilket förryckte spelet.  Hur som helst, efter det kanske jämnaste gruppspelsresultatet vi varit med om, slutade vi på 2:a plats efter Lerkils. Vi var nu i A-slutspel och skulle möta duktiga Stenkullens GoIK i en kvartsfinal tidigt på söndag morgonen.

Efter ytterligare återbud pg a skador, så hade vi nu endast 2 avbytare att tillgå. Men vi inledde matchen riktigt bra med tanke på den tidiga morgonen och kände tidigt att denna match tar vi. En bit in i första halvlek så skadar sig Hannes och kunde inte delta i fortsättningen, och vips, nu var vi endast 1 avbytare och hela slutspelet kvar att spela!

I slutet av andra halvlek såg vi tendenser på att ytterby-spelarna började krokna. Stenkullen vann närkamperna och tryckte på. Nu var det kamp på riktigt!  Men matchen slutade 0-0 och sraffar väntade. Efter mycket fina straffar och 2 fantastiska räddningar av Oscar i målet kunde vi gå segrande ur kampen.


Nu väntade semifinal i A-slutspel mot suveräne Alingsås U16 som inte behövt spela någon kvartsfinal innan och som dessutom hade 5 avbytare att tillgå. Vi hade nu bara 1 timma att ladda om så oddsen var inte höga. Vi var alla överens om att bara försvara oss och låta Alingsås rulla runt bollen. Skulle det dyka upp någon chans så gör vi ett försök...

Och det blev lyckat! Första halvlek slutade 0-0 där Alingsås försökte och försökte hitta lösningar att komma igenom men ytterby-killarna löste försvarsspelet suveränt. Några halschanser fick dom men inte mer. De blev märkbart frustrerade.  Men skulle vi orka hålla emot även andra halvlek? Nej,  nu var vi ordentligt trötta och fler vile pusta ut på avbytarbänken. Värmen tog sitt och då kommer också  luckorna i försvaret som Alingsås skickligt utnyttjar. 1-0 och 2-0 kommer logiskt och några andra heta chanser som Oscar mycket skickligt räddar. Matchen slutar 2-0 men det var ändo nöjda spelare och ledare som efter matchen kunde hämta ut bronsmedaljerna.  På samma plats och vid samma tidpunkt förra året hämtade vi ju ut Guldmedaljerna från B-slutspelet.  Bra facit med andra ord!


...Och sist men inte minst, tack föräldrar och nära för det sköna publikstödet runt matcherna!


/Marko 


 
YIS information
HANDLA OCH STÖTTA OSS SAMTIDIGT
Information vid skada