Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Ytterby IS
Styrelse
Nyhetsbrev Juni 2018
2018-06-20 12:08

Ytterby IS medlemmar och supporters!


Nu är vi mitt i fotbolls-säsongen 2018 och snart går vi på sommaruppehåll. Det är några seriematcher kvar och sedan är det många ungdomslag som också drar iväg på cuper under semesterperioden, för att få nya härliga upplevelser ihop med sina lag. Våren har ju annars varit fantastikt för alla fotbolls-entusiaster med grymt väder och nu har också fotbolls-VM för herrlandslaget dragit igång med en premiärseger! Nu håller vi tummarna i nästa match mot Tyskland på lördag!


läs vidare för att få en uppdatering om vad som händer i föreningen!


Nya grupper i föreningen

Vecka 17 kom entusiastiska unga spelare ner till Yttern för sina första träningspass med oss. Barn födda 2012 är nu igång, både killar och tjejer, och vi har efter att juniorlagen hjälp till i början också fått nya ledare till dessa lag från föräldragrupperna. En del bekanta ansikten men också många som nu gör sina första insatser i föreningen. Vi hälsar er alla välkomna till YIS-familjen!

 

Ytterby IS ungdomscuper

I slutet av mars så arrangerade vi vår ungdomscup för 10-12 årslag. Vi har återhämtat oss efter en nedgång i antal lag och nu verkar intresset vara tillbaka på en bra nivå igen. Riktigt roligt.

Vi har nästa ungdomscup den 18-19 Augusti, då för 8-12 årslag, och vi ser redan nu att även där har vi ett ökat tryck på anmälda lag, ca 100 stycken i dagsläget, vilket är kul men också ett kvitto på att vi är bra på att arrangera cuper! Låt oss fortsätta vara det och med hjälp av alla goa föräldrar som är med och hjälper till med försäljning och spelare som dömer så har vi alla chanser att lyckas igen! Dessa cuper visar på ett mycket bra sätt vilket engagemang det finns runt våra lag och viljan att göra en bra insats för föreningen är fantastisk!  

 

YIS-dagen lördagen den 8/9  inkl. fixardag!             (OBS: Ändrat från 9/9 till 8/9)

Vi återkommer även i år med vår föreningsdag som kommer att arrangeras LÖRDAGEN den 8:e september. Vi har inte hela programmet klart med det kommer bl.a att innehålla matchspel i mixlag och andra tävlingar, där yngre och äldre får möjlighet att lära känna varandra och kämpa tillsammans i mixade lag.

 

Dessutom så kommer vi i år att i samband med YIS-dagen också att genomföra en ”fixar-dag” på Yttern, där vi kommer behöva hjälp av 2 föräldrar från varje lag. Senast vi gjorde detta var när vi ”plåtade” in hallen och då fick vi en grymt bra respons och många var med och hjälpte till på ett bra sätt!  Vi kommer gå ut till lagen och be om namn på personer som kan ställa upp från respektive lag. Fixar-dagen kommer att vara samtidigt som spelarnas aktivitet under YIS-dagen. Det kan handla om  målning, byte av sarg i hallen eller annat praktiskt hantverk!

 

Sommar Camp

Årets sommarcamp har slått alla rekord i antal anmälda. Vi har haft 316 deltagare under två veckor, vecka 24 och v.25. Som tidigare hade vi första veckan med IFK  Göteborg som höll i aktiviteten för de äldsta deltagarna och våra juniorer har gjort ett bra jobb som ledare, totalt 23 stycken har fått sommarjobb på Yttern under dessa veckor. Vi har trimmat upplägget och tycker att vi fått bättre struktur kring luncher och även uppstyrning av aktiviteten under träning, då vi nu har en huvudledare som coachar ledarna för grupperna. Vi lär oss hela tiden och kommer fortsätta att utveckla detta inför kommande år 

 

Ungdomsfotboll

De flest av våra ungdomslag mår riktigt bra, men många spelare och engagerade ledare som tillsammans skapar lag-sammanhållning och utbildas i fotbollens ädla konst. Vi ser också att några grupper behöver stöd och sammarbete mellan åldersgrupper är nödvändligt för att vi skall kunna fortsätta erbjuda bra verksamhet. Här är det viktigt att föreningen får reda på i tid ifall stöd behövs och att vi tillsammans kan hitta bra lösningar. Prata med andra ledarkollegor och kontakta kansliet ifall ni har funderingar kring hur vi kan bli bättre, så arbetar vi tillsammans med att utveckla verksamheten ytterligare    

 

Seniorfotboll

Damlaget bytte serie i år till Div 2 Bohuslan/Dal, vilket har medfört många nya lag att möta. Det har gått riktigt bra och laget är med i racet om de översta platserna i serien.

Även herrlaget har gått bra och efter några års kräftgång, så har vi nu fått en vändning med ett lag som till stora delar består av killar med YIS som modersklubb. Killarna har gjort en bra vårsäsong och är med och kämpar om topp-placeringarna i div. 5.

För bägge lagen hoppas vi på en bra höst och att de k  nvara med ända fram till slutet i kampen om tät-positionerna

 

Basket

Efter att ha provat på basket i föreningen under ett år så har vi nu bildat en basketsektion, som kommer att driva frågorna kring denna verksamhet. Inför hösten siktar vi på att få igång ytterligare två grupper.

I samband med nationaldagsfirandet i Kungälvs fick Ytterby IS Basket mottaga ett idrottsstipendium från Kungälvs Kommun. Dessa medel skall användas för att fortsätta bygga en bra bas för basket i föreningen via inköp av material som behövs för verksamheten. Stort tack till Kungälvs Kommun för uppmärksamheten och framförallt till de eldsjälar i föreningen som startat igång detta !

 

Vi ses på Yttern !

 

Sten Åkerström    
Ordförande Ytterby ISNyhetsarkiv
Nyhetsbrev November 20182018-11-13 10:20
Nyhetsbrev Juni 20182018-06-20 12:08
 
YIS information
HANDLA OCH STÖTTA OSS SAMTIDIGT
Information vid skada