Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Ytterby IS
Styrelse
Nyhetsbrev November 2018
2018-11-13 10:20


Ytterby IS medlemmar och supporters!

Nu faller höstmörkret snabbt över oss på eftermiddagarna och fotbollssäsongen går ner på lågvarv medan våra vinteridrotter taktar upp istället. Basketen är i full gång och i år har vi även flera fotbollslag som växlar över till futsal under vintersäsongen.  Vår motionsgrupp håller en mer jämn aktivitetsnivå men byter arena, då de vintertid ägnar sig åt gymnastik istället för cykelturer, tillsammans med boule och styrketräning som pågår året runt.

Det är lite för tidigt att summera året men känslan är ändå att mycket är bra i föreningen och vi har ett enormt engagemang från många ledare, aktiva och föräldrar. Visst finns det saker att förbättra, men låt oss också glädjas åt allt positivt som händer i föreningen. Riktigt kul att vara en del av detta!

 

Här kommer ett axplock från höstens verksamhet i föreningen och vad som ligger närmast framför oss!

 

Ytterby IS Augusticup

Nu är vi tillbaka i vinnarspåret! Efter några år av tillbakagång med minskande antal lag så har det vänt. Vi har en positiv utveckling på antal deltagande lag och mycket tror vi är kopplat till att vi lyckas genomföra våra cuper på ett bra sätt, med en stabil organisation och många som hjälper till. Viktigt också de kringarrangemang som vi har vid prisutdelning och aktivitetsområdet samt hur vi löser spelschema, domare, caféet och parkering. Vi ser att det uppskattas och vi hoppas se en fortsatt positiv utveckling nästa år.   

 

YIS-dagen inställd men fixardagen genomförd!

Tyvärr fick vi ställa in YIS dagen i år, då det var svårt för många grupper att få ihop deltagare. Vi skall till nästa år se över både konceptet och tiden för detta, så vi kan genomföra en riktigt bra föreningsdag.

 

Vi genomförde ändå den fixardag vi planerade samma dag. Det blev riktigt bra med många som hjälpte till att måla klubbstugans fönster och entrébyggnad, byte av sargen i BILAB-hallen samt borttagning av granulat utanför hallen. Stort tack till er som var med.

Vi kommer att behöva ha fixardagar varje år och vi hoppas på fortsatt stort engagemang vid dessa tillfällen, så vi kan fortsätta styra föreningens resurser mot verksamheten i första hand istället för på våra fastigheter!  

 

Ungdomsfotboll

Alla våra ungdomslag kör på med träningar i BILAB-hallen under hösten/vintern, med lite varierande långt uppehåll. Att ha en aktivitet igång under vinterhalvåret är viktigt för att behålla kontakten med spelarna och för de som inte har andra idrotter, kunna hålla på med idrott under denna period.

 

Nytt under hösten är att vi har nu en ansvarig för 3 mot 3 och 5 mot 5 lagen (födda 2010 - 2012).

Carl Blixt, som tidigare varit herrlagstränare i föreningen, är nu tillbaka i föreningen och är en stödresurs för de yngsta lagens ledare, så de skall få hjälp att bygga upp en bra verksamhet. Detta är ett sätt att kvalitetssäkra verksamheten från början och ge ledarna som kommer in i dessa grupper rätt förutsättningar för deras uppdrag        

 

Seniorfotboll

Både dam- och herrlaget slutade på hedrande mittenplaceringar i respektive serie. I somras kanske vi trodde på ett bättre resultat men hösten gav inte de poäng vi hoppats på. Vi tar ändå med oss att de bägge lagen utmanade verkligen toppskiktet i serierna och tog bland annat poäng mot seriesegrarna. Årets tränare kommer fortsätta även nästa år och vi laddar om och förbereder oss på ett förhoppningsvis ännu bättre 2019. 

 

Juniorfotboll

Vi har under hösten lyft upp de äldsta ungdomslagen till juniorlagen, för att de skall förberedas på juniorspel. Pojkar-02 och Flickor-03 är nu integrerade i juniortrupperna och tillsammans med tidigare juniorer förbereds nu för en verksamhet nästa år, där vi vill stabilisera juniorfotbollen ytterligare och vi gör det genom att bland annat tillföra mer ledarkraft till dessa lag.

 

Basket

Denna verksamhet har nu verkligen tagit fart och vi har utökat från förra årets uppstart med två nya lag och totalt har vi ca 50 spelare igång nu i grupperna P05, F07 och F08/09.  Denna verksamhet har sin hemmaarena i Sparråshallen, där vi framöver hoppas se ännu fler basketgrupper och spelare. Framförallt så hoppas vi kunna starta upp ett P07 lag nästa höst och finns det personer som är intresserade av att hjälpa till med det så hör av er till ansvariga inom basketen (se hemsidan) eller kansliet.

 

Futsal-lag i seriespel

I år har vi flera fotbolls grupper som styr om verksamheten under vintern och även spelar futsal i seriespel.

P04, P06, Dam-J (2 lag), F04 har alla valt detta och även dessa lag spelar sina hemmamatcher företrädesvis i Sparråshallen, men även andra hallar i kommunen är bokade för matcher i futsal serierna.

 

 

Kommande aktiveter

 

Den 30:e november Jullunch för sponsorer /samarbetspartners

Vi bjuder traditionsenligt in alla våra sponsorer/samarbetspartners till en jullunch i klubbstugan, för att tacka dem för stödet under året och informera om vad som hänt, och som kommer hända kommande år. Då delas också ut Harry-stipendiet till lovande ungdomsspelare (en tjej och en kille) i föreningen.  

 

Den 3 - 6 januari arrangeras Ytterby IS Futsal cup i Mimershallen

Denna cup riktar sig emot senior- och juniorlag. Vi hoppas att trenden från ungdomscuperna även skall visa sig här, med ökande intresse från lag som vill vara med. Till detta arrangemang behöver vi också många funktionärer och de lag som skall hjälpa till kommer att få information om detta.

 

Ledarkonferens 23 - 24 februari

Under denna helg kommer vi att genomföra en ledarkonferens för Ytterby IS ledare och förtroendevalda. Formatet för detta håller vi på att titta på och kommer att informera berörda när vi vet. Detta är ett viktigt möte i föreningen där vi går igenom viktiga frågor som alla behöver vara uppdaterade på och även en del saker som vi tillsammans behöver bestämma, när det gäller inriktningen för verksamheten. Boka denna helg så återkommer vi med mer information!  

 

 

 

Vi ses på Yttern & i Sparråshallen!

 

Sten Åkerström    
Ordförande Ytterby ISNyhetsarkiv
Nyhetsbrev November 20182018-11-13 10:20
Nyhetsbrev Juni 20182018-06-20 12:08
 
YIS information
HANDLA OCH STÖTTA OSS SAMTIDIGT
Information vid skada