Fre 19/4 19:00; YIS Herr - Croatia GBG. Välkomna!
Referat: Ytterby IS - Lerkils IF
Ytterby IS - Lerkils IF 7-2
2018-03-14 20:33
Då Yttern inte var skottat så fick Kongevi gästspela som hemmaplan. Variation förnöjer.
I lördags fick vi besök av förra årets seriemotståndare Lerkils IF och vi tog emot dem på Kongevi, då den planen åtminstone nästan var helt skottad. Ett test av ett nytt spelsystem föll väl ut och i målprotokollet hittade vi sju mål för hemmalaget medan Lerkil fick nöja sig med två. Målen prickades in av Amy (x3), Hansson (x2), Sofia och Malin.
Vi valde alltså att komma till start med en något annorlunda formation denna dag i form av en 3-5-2-uppställning. Detta i förhoppning om att kunna vara lite extra offensivt balanserade samt för att få utmana oss själva i uppspelsfasen. Matchinledningen ägnades åt att försöka hitta rätt i positionerna och det blev stötvis bättre hela tiden.

Det blev dock ingen utdelning i målprotokollet under den första halvan av halvleken, men sedan skulle det bli proppen ur med tre mål på fem minuter mellan matchminuterna 23 till 27. Öppningsmålet kom till efter att anfallsparet Amy Kinell och Elin Hansson kombinerat sig fram fint centralt. Hansson var den som fick komma fri med målvakten och inleda målkalaset.

Vårt andra mål kom till efter en fin upprullning med flera spelvändningar inblandade. Bollen letade sig ut till Matilda Wesström som hade tagit plats som wingback (och inte wingman..) på vänsterkanten. Hon bröt sig in i straffområdet, fintade bort en spelare men blev fälld och straffen var odiskutabel. Fram klev en säker Sofia Ohlsson och rullade in bollen i målvaktens högra hörn. 2-0!

Nästa person att skriva in sig i målprotokollet var Amy då hon på ett fint sätt spelades ren av Elin Anderberg och fortsatte sin hysteriska målform. Vi hann även med ett fjärde mål i den första halvlekens slutskede då Amy, som verkade trivas med en lekkamrat i anfallet, nickskarvade bollen vidare till Hansson så att hon kunde dubbla sin målskörd.

Andra halvlek hann sedan knappt dra igång innan det var dags igen då Amy höll sig framme och kunde utnyttja en snöplig situation vid en hemåtpass och då var bollen åter i nät. Sedan var det Lerkils tur att få göra lite mål. Det första på ett rappt vänsteravslut som letade sig in via ribban och det andra på ett långskott som smet in i bortre delen av målet. Det kändes lite onödigt då vi annars hade bra kontroll bakåt under matchen.

Ett av alla glädjeämnen för dagen var att vi hade två spelare från F03 med oss idag i form av Ida Wennberg och Malin Tuvestad som bägge kvitterade ut en halvtimme var. Ida gick in till vänster i trebackslinjen och imponerade stort när hon visade upp en härlig trygghet med bollen. Och Malins inhopp kan inte klassas som annat än en succé då hon med sin första aktion spelade in bollen till en fristående Amy som då kunde fullborda ett hattrick för andra matchen på raken. Tio minuter senare satte Hansson iväg Malin i ett friläge och trots att det blev gott om tid till att börja fundera på vägen fram till mål så var avslutet kliniskt. Därmed var slutresultatet fastställt, och det slutade 7-2 till Ytterby IS!

Om man ser till prestationen så pendlade vi en del under matchen, men det kan nog till stor del förklaras av att det nya spelsättet. Man märker hur viktigt det är att vi värderar rätt i passningsspelet, även när vi blir trötta. Då är vi duktiga. Kul också att se att många av målen föranleds av ett fint kombinationsspel och att vi då med andra ord fick utdelning av att ha många spelare i offensiva positioner. Även glädjande att se inställningen som vi tacklar den här utmaningen med, då vi ofta försöker göra det som vi kommit överens om. Väldigt härlig tillsammanskänsla som vi visar upp just nu!

Denna helgen tar vi paus från matchspelande för att istället bege oss söderut på träningsläger till Halmstad. Men redan helgen efter är vi igång igen då vi tar oss till Skepplanda för att fortsätta att vässa formen. Ses då!