Referat: Ytterby IS - Stenungsunds IF
Ytterby IS - Stenungsunds IF 3-1
2018-04-16 16:42
I helgen sparkades division två igång då Stenungsunds IF besegrades.
Lördagen bjöd på ett storartat spektakel på Yttern då det äntligen var premiärdags i årets division två. Ovissheten var det enda som skärmade av en annars strålande vårsol när Stenungsund var på besök och det slutade lyckligt för hemmalaget då segersiffrorna skrevs till 3-1. Målen i hemmalaget gjordes av Amy Kinell, Elin Anderberg och Annie Andersson.
Premiär med tillhörande nerver. Under veckan har man målat upp alla möjliga, och omöjliga scenarion i huvudet. Sedan står man där, uppvärmningen är avklarad och omklädningsrummet har släckts ner. Det är dags att sätta in dom sista målbilderna i huvudet och efter det vill man närmast rusa ut för att få igång matchen. Det var för den här dagen som planen har skottats. fötterna frusit och alla möjliga variationer av burpees har genomförts. Allt för att få stå här och sparka igång säsongen 2018 en gång för alla.

Med en sådan längtan i benen passade det sig väl att vi inledde matchen positivt och hade under den första kvarten många tillfällen där vi hittade fram till målet men utan att ha den sista skärpan i avsluten. Vi alla vet om faran med att skapa chanser utan att få utdelning så precis när man skulle börja bli lite nervös över det faktumet så såg vi till att göra vårt ledningsmål. Skönt!

Amy tog tillvara på en frilägesretur och lyfte in den i mål via ribban. Från vårt håll var det omöjligt att se om den var över linjen så väntan på domslutet kändes evighetslångt. Men mål blev det till slut. Tråkigt nog skadade sig Amy en stund senare och fick utgå från matchen.

Innan halvlekens slut såg vi till att göra ytterligare ett mål. Bollen spelades upp till inbytte Julia Cederberg som kunde lägga ut till Emma Åkerström som ständigt var på språng längs sin högerkant. Hon kunde sedan sticka in bollen centralt igen där Elin Anderberg kom framstörtande för att se till att fullborda sin debut med ett mål. Avslutet var säkert när bollen placerades lågt bredvid en utrusande målvakt och resultat fastställdes till 2-0 i halvtid, men det borde ha kunnat vara en ännu större ledning sett till chanserna som skapades.

Den andra halvleken var drygt tio minuter gammal när gästerna såg till att göra tillställningen spännande. En hörna slogs in och bollen letade sig in i mål efter en tilltrasslad situation. Vi behövde återigen hitta ny fart i spelet och Annie Andersson fick i uppdrag att hoppa in och bidra med energi samt bolltrygghet och det lyckades hon galant med. Knappt tio minuter efter reduceringsmålet stod det 3-1 efter att Annie dykt upp på bortre stolpen efter att Åke än en gång kommit runt på sin kant och slagit in ett fint inlägg.

Några fler mål blev det inte i den här matchen och tre poäng kunde därmed inkasseras. En skön känsla infann sig efter matchen, och det finns mycket att bygga vidare på så nu vill vi ut och spela igen. Och igen.

Vi tackar alla som var på plats och hoppas på att få se er igen. Nästa hemmamatch i division två är på lördag den 28/4 då Trollhättans FK hälsar på, men en titt i kalendern rekommenderas för en komplett överblick i ett ständigt hektiskt schema.