Referat: Ytterby IS - Trollhättans FK
Ytterby IS - Trollhättans FK 1-2
2018-05-04 15:58
Lördagens hemmamatch mot Trollhättans FK slutade med en snöplig förlust.
I lördags mötte vi Trollhättans FK i det som var den tredje omgången av division två. En mållös första halvlek bjöd sedermera på ett rejält dramatiskt avslut då vår sena kvittering trumfades av ett segermål för gästerna i det absoluta slutskedet av matchen. Därav slutade det med en tung förlust för våran del. Målskytt för dagen var Julia Cederberg.
Två lag som hade visat upp bra form i inledningen av serien ställdes mot varandra i lördags och matchinledningen levde upp till förväntningarna. VI inledde allra piggast och hittade ofta uppspel centralt i banan som mynnade ut i målchanser, men dock inga mål. Närmast var det när Julia fick chansen vid den första stolpen men bollen smet strax utanför. Även gästerna hade ett bra läge i upptakten som resulterade i en stolpträff.

I den senare delen av halvleken var det gästerna som tog över taktpinnen och hotade hela tiden i djupled med sina forwards och satte vår backlinje på prov ett flertal gånger. Det var nära en gång när Sofia fick borsta bort en boll från mållinjen men i övrigt hade vi ändå kontroll på skeendet.

Då första halvlek blev mållös så höjdes värdet av det så viktiga första målet i matchen än mer. Dessvärre för vår del var det gästerna som fick äran att pilla in ett sådant via ett friläge i samma stund som matchklockan letade sig upp mot timmen spelad.

Målet satte förstås prägel på matchbilden där vi nu tvingades försöka vaska fram chanser mot ett lag som istället kunde ta vad som erbjöds, och det gjorde dom bra. Vi hade svårt att hitta rätt lösningar men gav aldrig upp, och mot slutet kom vi ändå närmare och såg bland annat en hal boll räddas på mållinjen.

I slutskedet byttes Andrea in som en extra anfallare och vi ökade närvaron än mer runt straffområdet. Det skulle ge resultat när Ninni slog ett suveränt inlägg mot Julia som kom upp rejält i höjd och nickade in bollen vid den bortre stolpen. Ett klassmål som förstås framkallade oerhörd eufori hos oss. Att få kvittera så sent kändes då som en seger!

Istället fick vi en lära oss vilken brutal resa mellan känslolägena idrotten kan bjuda på, för lika underbart glad som man var över vår kvittering, lika ledsen blev man när gästerna lyckades göra 2-1 kort efteråt på en omställning. Så sjukt surt!

Matchen slutade med förlust och vi tackar gästerna, publiken och domarna för tillställningen som var, samtidigt som vi nu förvandlat frustrationen till revanschlusta inför kommande matcher.

Redan imorgon är det dags igen då Bengtsfors IF hittar till Yttern för att spela fotboll klockan 14.00. Varmt välkomna att stötta oss i vårt försök till att få till ett lyckligare slut denna gång. Vi ses!