Välkommen till Ytterby IS!
Dam
Ytterby IS - Orust FC 1-1
2018-05-13 20:12
I lördags tog vi emot topptippade Orust FC, och bjöd in med premiär på A-plans gräsmatta och såg dessutom till att ackompanjera det med solsken för att verkligen ge varandra förutsättningar till en riktig toppmatch. Och för den som välkomnar dramatik var det full pott då det bjöds på ett mål åt vardera håll, bägge inprickade i varje halvleks absoluta slutskeden. 1-1, och delad pott till lagen.
Det fanns en härlig anspänning inför matchen då vi var medvetna om att det skulle krävas en bra prestation för att göra lördagen så trivsam som man hoppades på. Gästerna i Orust FC, för dagen klädda i vårt blåa reservställ, är ett bra lag som vi visste skulle bjuda upp till rejäl kamp.

Inledningen var rejäl från vår sida och från sidan av var det knappt att man tog ett andetag förrän tio minuter var passerade. Vi pratade inför matchen om att hitta uppspel på fötterna till Alice och Julia, och framförallt den förstnämnda fick en biljett in i matchen med bra passningar och snurrade upp motståndarna ett par gånger om. Julia i sin tur kom till ett mycket fint läge men deras målvakt var snabbt och bra ute för att stänga läget.

Bägge lagen tycktes ha lättast för att hitta ytor på kanterna vilket resulterade i en stor mängd hörnor. Det var ett par gånger åt varje håll där bollen inte försvann iväg från boxen så snabbt som försvarande lagen hade hoppats på, men ändå inget som resulterade. Åtminstone var det gällande till den sista minuten av den första halvleken då en våra hörnor ledde fram till en handssituation och straff utdömd i vår favör. Sofia var säkert inte nervös alls när hon mycket imponerande lyckades att samla sig och sätta bollen i mål till vår stora glädje.

Vi gick till halvtidsvila med adrenalin upp över öronen på grund av det nyss gjorda målet och kände att vi hade gjort det väldigt bra defensivt och visade prov på distinkta fötter runt vårt eget straffområde. Offensivt började vi mycket bra men fick sedan börja hitta nya vägar i takt med att motståndarna ställde sig i vägen. Och framförallt hade vi genomfört halvleken med en härlig inställning till varandra och arbetet som krävdes.

Till den andra halvleken var det till en början en jämn matchbild men med dryga kvarten spelad så började det att märkas att ett lag ledde, och att det andra jagade på för att ändra på det. Vi hade inte längre samma längd på våra anfall och det gav oss lägre positioner. Dock var vi fortsatt skoningslösa i vårt försvarsjobb och det var härligt att se. När motståndarna ändå hittade hela vägen fram till målet så fanns Mimmi på plats, och hon stod för en fullfjädrad insats denna dag med makalösa räddningar och bra spel i luftområdet när hon behövdes som mest.

Offensivt sett så hade vi en del omställningslägen som hade kunnat resultera i mera men känslan ibland var att vi kunde ha gått ännu rakare mot målet. Istället lyckades allt som oftast en motståndarfot sätta stopp för hela.

Med nittio minuter spelade så skulle det komma ett mål för bortalaget då de tog sig runt på sin högerkant och hittade in till en fri spelare i straffområdet som kunde sätta bollen i nät. Så oerhört surt att åka på ett så sent mål, och även om man säkert kan säga att det var rättvist sett till chanserna som hade skapats under matchen så spelar det mindre roll i det läget. Då är man så nära segern att innebörden av rättvisa inte längre är objektiv alls.

Fördelen med fotboll är att det alltid kommer en ny match och nu blir det en enda lång längtan till lördag då vi tar oss till Forsvallen för att möta Skepplanda. Till dess väljer vi att tacka alla inblandade för gårdagens batalj.