Dam
Referat: Skoftebyns IF - Ytterby IS
Skoftebyns IF - Ytterby IS 2-0
2019-03-27 21:09
I lördags tog vi resan upp mot ett blåsigt Trollhättan för ett möte mot division ett-laget Skoftebyns IF. Det skulle visa sig vara en härlig utmaning då de bjöd upp till en välspelad match, och vi hängde med bra under första halvlek, för att sedan mattas av lite under den senare halvan. Matchen slutade till sist 2-0 till hemmalaget där målen fördelades jämnt mellan de bägge halvlekarna.
Det bjöds på solsken under uppvärmningen och när inte vinden fullkomligt vrålade en i ansiktet så spreds känslan av en antågande vår inuti kroppen. En känsla som får varje fotbollsentusiast att skutta av glädje. Matchinledningen bjöd annars inte på så mycket glädje för vår del, utan det var istället hemmalaget som stod för jubel efter tre minuter då en välslagen hörna nickades in i mål.

Det tog ytterligare några minuter innan vi kom upp i den intensitet som behövdes för att kunna matcha våra motståndare i spel och dueller. När den höjningen gjordes såg det dock riktigt trevligt ut stundtals och vi försökte ofta att snickra oss loss från trånga ytor för att gå till anfall. Dessvärre hade vi lite svårt att få anfallen hela vägen fram till målet då det ofta stannade vid goda intentioner och nästanlägen. Det var dock kul att se hur vi har blivit mycket bättre i att ta initiativ framför/bredvid bollhållare när vi tar oss in på offensiv planhalva. Något som lovar gott inför framtida matcher.

I den första halvleken känner vi att vi stod upp bra och kunde starta många anfall samtidigt som vi fredade vårt eget mål från påhälsning på ett bra sätt. Utöver något friläge så var känslan oftast trygg i vårt läger. Till den andra halvleken blev dock våra anfall färre till antalet och spelövertaget rejält för Skoftebyn. Vi hamnade längre ifrån i försvarsspelet och det gjorde att vi också blev lägre i laget. Att vi hade fem avbytare färre kan ju också ha varit en faktor som spelade in när det kommer till energinivån på planen. Målchanser skapades för hemmalaget men avsluten tycktes ha en vana av att flyga över ribban allt som oftast. Det skulle dock komma ett mål även i den andra halvleken för motståndarna då de kunde ta tillvara på en andraboll i straffområdet efter att en frispark hade lyfts in i nämnda område.

Domaren hanterade visserligen sin visselpipa med stor precision men priset till matchens avblåsning gick ändå till den vind som fanns på plats på Nysätra IP som vid ett tillfälle under andra halvlek blåste iväg målställningen från sin ordinarie position. Inte varje dag man får bevittna sådana naturkrafter.

Avslutningsvis kan vi konstatera att seriepremiären kommer lite närmare för varje dag och att för andra helgen på raken mäta krafterna mot lag från divisionen ovanför har känts oerhört inspirerande. Vi har fått ett kvitto på att vi är duktiga på mycket, och även fått presenterat för oss vad vi behöver utveckla för att ta ett ytterligare kliv. Det är sådant som gör varje tillfälle till en möjlighet, och därmed något att längta efter flera gånger varje vecka. Vilken ynnest!