Dam
Referat: Ytterby IS - Orust FC
Ytterby IS - Orust FC 5-2
2020-06-29 14:10
Efter en helt otroligt konstig vår, där seriepremiären emellanåt känts så långt borta att den nästan varit som försvunnen, så var det plötsligt dags. Seriepremiär på ett sommarvarmt men folktomt Yttern och Orust FC som motståndare. Vi sparkade igång äventyret på bästa sätt genom att vinna med 5-2, och ställningen i halvtid var hela 4-0. I målprotokollet hittade vi Julia Cederbergs namn tre gånger medan Emma Nilsson stod för två utav målen.
För tre månader sedan spelade vi DM och vässade formen inför en seriestart som började närma sig, men som sedan drogs undan och ersattes av träningsvecka efter träningsvecka. Vi har inte fått chansen att mäta oss med andra och fullt ut få känna det där härliga som tävlandet kan locka fram. Därför var längtan total inför dagens premiär, och även om detta nu var enda seriematchen före sommaruppehållet så fanns det ett stort värde i att få höra startsignalen ljuda.

Om våren bestått av väntan så försvann det tillståndet illa kvickt i matchinledningen då Julia Cederberg sköt in sig direkt och satte vårt ledningsmål, fint framspelad av Emma Nilsson. En pangstart som såg till att ersätta all eventuell nervositet mot ren och och skär spelglädje. Första halvlek gav oss många tillfällen där vi blixtrade till med fint spel där vi metodiskt sågade oss framåt i banan för att sedan sätta våra forwards i bra lägen. En spelare som verkligen trivdes under den här perioden var Wilma Axelsson som med sin fina bolltouch ständigt hittade trevliga ytor att spela fotboll i. Hon såg till att agera framspelare till både 2-0 och 3-0 och den som var på andra sidan passningarna och slutförde alltihop var än en gång Julia som behövde tjugotre minuter av årets seriespel för att inkassera ett hattrick. Oerhört vasst!

Ytterligare ett mål gjorde i den första halvleken och då var det Emma Nilsson som hade tagit över stafettpinnen av Julia och löpte loss fint i djupled. Mimmi Wesström friställde henne med en fin lyftning och ett kyligt avslut senare förkunnades ställningen 4-0 på måltavlan. Resultatet var förstås oerhört glädjande men det verkligt trevliga var spelet som visades upp från vår sida då vi ständigt hittade bra lösningar för att spela bollen mellan varandra. Ett spel som inleddes längst bak hos den debuterande Isabella Leckborn i målet och vidare framåt genom laget.

Till den andra halvleken kom gästerna ut som det hungrigare laget och fick göra ett mål som var lika snabbt som vårt första i den halvlek som hade spelats precis innan. VI hade svårare att sy ihop längre perioder av bra spel under framförallt den första halvan av andra halvlek. Emma Nilsson såg dock till med sitt andra mål, och vårt femte, att all eventuell spänning försvann. Framspelare vid detta mål var Alice Åkerström som hade en fin dag på mittfältet.

Ju längre halvleken led desto mer började vi att flytta upp spelet och chanser fanns till ytterligare mål, även om vi ibland tycktes välja lite omvägar fram till buren. Istället var det Orust FC som var sist med att skriva in sig i målprotokollet då slutresultatet 5-2 fastställdes i den 81:a minuten.

En spelare som kom in och bidrog med trevligt kombinationsspel var Ida Stolt Hermansson, som även hon debuterade denna dag. Spelaren som fullbordade dagens triss av debutanter var Lisa Johansson som även hon stod för ett inhopp på mittfältet och fick visa upp sin bolltrygghet och hur lätt hon tycks vara att spela fotboll med.

Nu fortsätter äventyret i division två i augusti och då är det Ljungskile SK som gästar oss på Yttern, och vi går därför in i nytt vänteläge och hoppas kunna koppla på oss lika bra igen när det är dags. Ytterligare en fotbollsmatch ska dock spelas innan sommaruppehållet då vi på onsdag gästar Göteborgs FFMajvallen för att spela kvartsfinal i DM och vi hoppas kunna plocka fram ännu en bra prestation då.