Dam
Referat: Alingsås KIK - Ytterby IS
Alingsås KIK - Ytterby IS 1-2
2020-10-05 21:22
I lördags avslutade vi en rekordkort säsong i division två med vår tionde och sista match, borta mot Alingsås KIK. Det var en match där lagen hade varsin halvlek men där vi drog det längsta strået genom att vända halvtidsunderläget 0-1 till seger 2-1 efter full tid. Målen prickades in av Nora Haraldsson och Annie Skarin. Det innebar att vi till slut hamnade på en tredjeplats i tabellen.

Matchen var inte speciell bara för att det var den avslutande omgången. Det var också första bussresan för året och vi slingrade oss fram till Alingsås i gott mod vässade våra vinnarskallar med en prestigefylld quiz. Väl framme vid Noltorpsvallen fick vi ett varmt välkomnande av förre Ytterbyspelaren Elin Larsson som numer återfinns i hemmalaget Alingsås KIK.

Vi inledde matchen i motvind och hade dessutom ett framstormande hemmalag som gick rakt på sak direkt från start. Vi hade svårt att hitta vår rytm i spelet och ledningsmålet efter elva minuter var välförtjänt och i efterhand kanske en bra grej for oss då vi reagerade bra på det och började hitta lite fler nycklar i spelet ju längre halvleken led. Vi fick fortsatt jobba hårt för att komma upp i banan men såg hela tiden smålistiga ut när vi närmade oss sista tredjedelen. Det blev dock inga ytterligare anteckningar i målprotokollet åt något av hållen.

I halvtidspausen pratade vi om vikten av att ge allt i duellspelet som hittills hade präglat matchen mycket, men också om att vara lite mer kyliga i besluten med bollen för att komma upp i planen och kunna etablera mer anfallsspel. VI lyckades också få pendeln att svänga över och i den andra halvleken var det vår tur att spela med taktpinnen i händerna.

Med timmen spelad var det dags för ett måljubel då Nora Haraldsson stegade fram till möjligheten att göra sitt första mål i Ytterby IS damlag. En uppgift som skulle kunna frambringa lite nervositet men Nora var hur säker som helst när hon skickade bollen i det högra hörnet. Underbart!

Vi fortsatte att komma till bra anfall, bland annat tack vare fina inhopp som gav oss mer energi, men saknade emellanåt det där riktigt distinkta när avslutslägena dök upp. Känslan i hela laget var ändå att vi verkligen ville ta det här i mål och avsluta säsongen med en seger och ett segermål skulle också komma med fem minuter kvar på klockan. Wilma Axelsson kom loss till höger och stack iväg en passning till Annie Skarin som stormade fram från sin vänsterkant. Annie visade prov på samma iskyla som Nora tidigare hade plockat fram för avslutet var perfekt och glädjen total. Hemmalaget försökte svara på detta men matchen slutade i seger 2-1 till oss och det kändes oerhört skönt att få se oss plocka fram en sådan fin arbetsinsats och gå segrande ur en match mot en bra motståndare.

Ett fantastiskt avslut på en säsong där vi har gjort mycket bra men där enkelserieformatet inte bjöd på några marginaler alls och det är därför bara att gratulera Ljungskile SK till seriesegern. Nu ska vi se till att avsluta division tre snyggt under nästa helg för sedan väntar en lång lucka i matchkalendern.

Till sist vill vi rikta ett stort tack till vår supporterskara som varit rakt igenom fantastisk under denna konstiga säsong där det inte varit helt lätt att följa sitt favoritlag. Det var nästan overkligt att se hur många som var på plats för att heja denna helgen. Tack!