Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Ytterby IS

Välkomna till Ytterby IS P11-lag
Lekfull fotbollsträning på Ytterns IP.
Välkomna till p-11 i Ytterby IS.
Vi startade måndag 24 april 2017 och kör på enligt kalendern. 
Kalendern är det som gäller och detta kan komma att uppdateras. 

I år (2018) är det spel 3 mot 3 som är i fokus. Vi har genomfört 2st sammandrag med 6 respektive 4 Ytterby-lag ur P-11. Kvar har vi två st sammandrag på hösten. Träningarna är oftast uppbyggda med skill-stations, mycket bollkontakt och spel 3 mot 3.  

Läs på i vår kalender om när vi tränar. 

* Kläder efter väder 
* Utomhusskor (fotbollskor inget måste men förhöjer upplevelsen)
* Benskydd (bör användas) 
* Vattenflaska 

Föräldrar hjälper till att bygga ihop sargerna (2 st) 10x15 meter innan träningen. 
Föräldramedverkan är högst  önskvärd under träningarna i enlighet med tränarnas önskemål.

I samband med avslutning samlas även materialet in gemensamt av ledare och föräldrar.  

NYA KILLAR.

Vi ser gärna att ni anmäler er via "Bli medlem"-fliken på startsidan så vi tränare kan förbereda oss och få med nya deltagare i uppropet. Gör detta redan INNAN första träningen, då får Ni också information i ex mail med kort varsel. 
Det här innebär inget tvång till medlemsskap utan barnen får testa på och sen om ni inte vill fortsätta meddelar ni bara kansliet detta. 

Tveka inte kontakta Ytterby IS eller någon av tränarna om Du har frågor. 

Varmt välkomna!


YIS-dagen inställd - information och stort tack.
2018-09-03 22:19

YIS-dagen inställd men fixardagen genomförs.

http://www.ytterbyis.nu/nyheter/?ID=40599&NID=482239

  • Hoppas på några hugade att anmäla intresse att assistera på träningarna. 
  • Ni som ej var på föräldramötet, läs slidesen.
  • Länkar till kommande sammandrag (vi spelar lördag eftermiddag 15 sept). 


Just nu är det ett enormt tryck i laget. Dagens träning lockade 56 pojkar. FEMTIOSEX stycken små, mellanstora, långa killar som vill spela fotboll. Femma sexa. Vi tycker det är nästan så det är något galet att så många killar vill spela i den samling vi har att få ösa ut vår glädje, tankar och ideér kring fotboll med. 

De av er föräldrar som skulle tycka det var kul att hjälpa till på mer regelbunden basis, inte massa ansvar mellan träningar utan att vara med mera på planen under träningarna. Vi önskar att Ni kunde maila eller tala med någon av oss redan inför nästa träning. Vi vet Ni finns, vi tror Ni hör av Er. Två till tre stycken hade varit väldigt skönt att få in, gärna "mammor" också.

Fotbollsglädje. Leken och koordination, fotbollskoordination ihop med mycket boll. Vilken utveckling vi ser hos killarna, de är som svampar som suger åt sig och kämpar på, nöter och leker. Disciplin och positiv förstärkning. Pusha killarna att de är bra på det de gör, kämpar och har kul... Kul på träningen genom att inte skadas själva för att de inte lyssnar på reglerna som vi måste sätta upp med den stora gruppen, annars hade det snart varit kaos.

Tack till Er föräldrar som alltid ställer upp. Det gäller att hjälpa till ta fram material, bygga sarg, assistera och leda under övningar och plocka in material samt bära det åter till förrådet. Ni är bäst och vi tränare hade inte kunnat hålla det fokus på killarna om vi inte fick hjälp av Er vuxna som finns kring killarna. 

I denna åldern med killarna upplever vi tränare att det nästan inte går att ha bra träning utan att bryta ner grupperna till ca 6-9 st killar per grupp/station. I dessa grupper vill vi helst vara en tränare och en förälder. 
Då blir det bra, då kan vi pusha och förstärka så killarna utvecklas mer, känner sig sedda och får beröm. Blir det oroligt måste vi hålla på disciplinen och då vet vi att vissa direkt tycker det är tråkigt om det blir bråkigt.

Till sammandraget på Skarpe Nord anmälde vi ikväll 6 st lag. Vi håller det öppet för sena anmälningar till i morgon kl 12 för att ev anmäla ett sjunde lag. Då är vi återigen i ett läge där föräldrar kommer behöva coacha ett lag (med sitt barn i) under sammandraget. Vi kommer ha ledare på plats som stöttar upp, men viktigast är att killarna får spela. De flesta killarna älskar att ta på sig matchtröjan och spela fortboll, ha kul med sin polare, därför hellre fler lag och mer speltid när Ni ändå viker några timmar på helgen.  


Information från föräldramötet 27 augusti:

http://www.ytterbyis.nu/docs/209/19229/Ytterby-p11_hostmote_ny.pdf


Sammandrag som kommer nu i höst är:

- Skarpe Nord 

== http://www.procup.se/cup/31976.htm
Välkommen till Göteborgs Fotbollförbunds hemsida för anmälning för 3 mot 3 lag till sammandraget den 15 september 2018. 
Denna sida gäller enbart anmälningar till sammandraget den 15 september 2018. 

Detta sammandrag arrangeras av Göteborgs Fotbollförbund i samarbete med IK Kongahälla som gäller för flickor och pojkar födda 2011 & 2012. 

Sista anmälningsdagen är den 5 september 2018! 

Under sammandragsinformation hittar du en länk till Spelplatsen: Skarpe Nord. 

==================================

- Vimmervi

== http://www.procup.se/cup/31983.htm
VÄLKOMMEN TILL 3 MOT 3 SAMMANDRAG - VIMMERVI

Välkommen till Göteborgs Fotbollförbunds hemsida för anmälning för 3 mot 3 lag till sammandraget den 6 oktober 2018. 
Denna sida gäller enbart anmälningar till sammandraget den 6 oktober 2018. 

Detta sammandrag arrangeras av Göteborgs Fotbollförbund i samarbete med Nödinge SK Fotboll som gäller för flickor och pojkar födda 2011 & 2012. 

Sista anmälningsdagen är den 26 september 2018! 

Under sammandragsinformation hittar du en länk till Spelplatsen: Vimmervi.

==================================


Vi ses på Yttern! Väl mött, ledarna i P11 Ytterby IS. 

Dax att starta upp hösten igen för pojkar 2011
2018-08-06 20:33
Nu kör vi igång igen efter ett riktigt soligt uppehåll. Troligtvis har ingen spelat fotboll på lovet och under upphållet men vi tror istället Ni är riktiga fenor på vattenpolo. 

På lite torra planer startar vi nu iaf upp hösten med pojkar 2011, måndag 13 augusti klockan 1725. Benskydd, vattenflaska, kläder efter väder och engagerade och sugna på fotboll igen. 

Vi i ledartruppen ser fram emot att träffa era föräldrar, morföräldrar, vårdnadshavare, grannar, kompisar, gammelmormor men framförallt ser vi fram emot att träffa Er killar sugna på fotboll. 

Framför oss i höst har vi allroundträningar med fokus på fotboll och iaf två sammandrag planerade. Det första är på Skarpe Nord i september och det andra i Nödinge i oktober. 

Varmt välkomna så ses vi på Ytterns IP. 

/ Johan, Johnny, Marcus, Petter, Robert & Joacim 
Sommaruppehåll vecka 25 till vecka 32
2018-06-05 13:43
Sommaruppehåll från vecka 25 till vecka 32.
Hej gott folk.

Sommaruppehåll blir i år mellan vecka 25 till vecka 32. Detta betyder att det blir ingen träning den 18 juni och ej heller under hela sommaren till vi åter drar igång den 13 augusti. 

Anledning att den 18 juni uteblir är att fotbollskolan är igång då.

Således är sammandraget den 16 juni på Romevi (för de som anmält sig) den sista aktiviteten i juni för p-11.

Glöm nu inte att ta fram bollen minst en gång per dag under uppehållet och trixa, kasta och fånga. Hoppa på ett ben, spring fram och bak samt i sidled... Helst samtidigt. 

Var aktiva med killarna och visa de hur det skall gå till. Ha trixningmästerskap och skjut prick. Men det skall vara lekfullt och inte exkluderande. 

Vi tränar som vanligt den 11 juni. Sammandrag (för anmälda) 16 juni. Uppehåll och ses igen 13 augusti. 

Prenumerera på kalender via denna hemsida OCH ladda ner appen "sportadmin". Då minskar risken radikalt att missa information. 

Tagga. Tagga. Tagga. Era killar är fantastiska, vilken progress. 

VH / Tränarna. 

P-11 har debut för sammandrag med spel 3 mot 3
2018-05-23 21:42
Lördagen 26 maj, på Kärnavallen i Kärna, Kungälv mönstrar P-11 6 st lag, sammanlagt 36 killar gör debut i spelformen 3 mot 3. De som anmält sig har fått mail med information om sammandraget

Vi ledare ser med tillförsikt fram emot att få leda killarna i detta det första sammandraget av totalt fyra som i år är planerade utomhus för Kungälv/Ale. 

Mer info och vilka som kommer deltaga och länk till spelschema osv hittar Ni i kalendern på datumet den 26 maj. 

Varmt välkomna NI som vill komma och heja och stötta lagen. Håll utkik i mailen för strax är det dags anmäla till sammandrag i Diseröd på Romevi som är om tre helger. 

/ Tränarna.

Träningen 28 april blir av.
2018-04-24 21:55
Efter att sonderat intresse bestämdes idag att träningen den 28 april blir av. Många av killarna har Vårcupen denna förmiddag men det verkar som ändå 20 st killar avser komma. Marcus och Petter håller i trådarna *GÖTT*.

Vi skall ju i dagarna övergå till att träna på måndagar. Dock är första gången isf Valborgsmässoafton och vi har inte satt upp denna dag i träningskalendern. 
Så troligtvis blir det måndag 7 maj som blir första träning i maj. Mer info kommer närmare detta datum. 

P-11 avser att vara med på sammandrag i Kärna i slutet av maj. Intresseanmälan kommer snart att presenteras och vår förhoppning är att vi skulle kunna ställa kanske 4 lag med sex spelare i varje på benen. Håll utkik i mailen och här på hemsidan samt i kalendern så kommer mer information.  

Ni som ännu inte prenumererar på  kalender kanske kan hitta till sportadmins app för användare. Såg väldigt trevligt ut med gränssnitt och enkelt att hitta info osv. (finns som nyhet på ytterbyis.nu hemsida).

Endast 4 spelare har ej svarat på kallelsen som kom ut i helgen. Det e så himla bra, då vet vi att vi når ut med vår information. Vi vill även passa på tacka för den feedback som Ni lämnat efter föregående utskicket. 

Killarna skall få utvecklas och framförallt ha det kul med fotbollen, ni hjälper oss ledare att skapa rätt stämning genom att vara positiva vid träning och tala gott om att åka och träna. En puschande förälder vid sidan av planen (eller på om det behövs) är kanske den bästa förutsättningen att skapa den där glöden för barnen att vara med.  

Nu kör vi, tillsammans, hela vägen till sommaruppehållet... 

Vår hälsning till Er / Tränarna. 

Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
 
YIS information
HANDLA OCH STÖTTA OSS SAMTIDIGT
Information vid skada