Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Ytterby IS
Damjunior

Damjunior 2018

Sista matchen spelad
2018-10-14 19:55
Idag var det dags för sista seriematchen ute för i år. Matchen spelades mot Qviding hemma på yttern i strålande solsken och ca 19 grader varmt det kan inte bli bättre fotbollsväder. Vi startade matchen väldigt trögt då vi inte fick igång vårt bolltempo och hade då svårt att ta oss framåt till dom riktigt farliga lägena framför mål. Tillslut fick vi in bollen i mål genom bra placering av Malin som snyggt satte 1-0 till oss. Nu släppte det lite för oss och vi försökte komma runt på kanterna och löpa oss till ytorna istället för att st i ytan. Tillslut lyckades vi göra 2-0 vilket stod sig till halvlek. I halvlek pratade vi om att vi måste få till våran bredd i spelet och löpa mer för varandra och låta bollen göra jobbet genom att använda färre tillslag på bollen och ta oss framåt i banan. Tjejerna själva va överens om att nu går vi in och kör järnet sista halvleken för denna säsongen. 

I andra halvlek började vi rulla mer boll precis som vi sa i halvtid och kunde göra flera snygga och bra kombinationer och komma fram till många bra lägen. I matchen spelade vi till stor del hela matchen på Qvidings planhalva och vi försökte ta oss fram genom båda kanterna och gjorde många fina spelvändningar som gjorde att vi kom till fina lägen. I andra halvlek släppte även målskyttet och vi kunde tillslut vinna matchen med 8-0. Genom hela matchen hade vi flera skott på mål och kunde ha satt flera mål men vi tar med oss känslan att vi har gjort en fantastisk säsong där vi går obesegrade genom hela hösten vi har inte förlorat en match sedan den 11 Juni vilket är riktigt starkt.

Vi ledare är grymt stolta över tjejerna hur dom har genomfört hela denna säsongen. Vi har bjudit på många fina kombinationer i spelet och gjort många fina mål men framför allt har vi spelat många matcher en fantastisk fotboll som genomsyrar hela laget där samarbete verkligen har stått i centrum och jobba och kriga för varandra har varit våran grej. Den inställningen som tjejerna har haft under säsongen har varit helt fantastiskt att se. I många matcher under säsongen har vi spelat fantastisk fotboll där vi har vågat rulla boll och hitta varandra genom fina väggpass och kunna komma runt både på kanterna men även centralt. När vi nu summerar säsongen kan vi se att vi har gjort 84 MÅL ( plus 3 stycken som vi gjorde i matchen mot Backatorp som drog sig ur) och släppt in 30 stycken vilket är helt fantastiskt. Det vi kan se är att i dom 84 målen har vi 18 olika målskyttar och det är helt fantastiskt att kunna läsa sig till. Med ett starkt försvar och ett starkt anfall där vi har många som kan göra mål är ett starkt vinnarvapen som vi nu tar med oss in i futsalsäsongen som drar igång i november.

Vi vill även passa på att tacka alla spelare från Dam, F03 och F04 som har varit med och stöttat oss i våra matcher under denna säsongen, utan er hade de inte gått att få ihop denna säsongen så stort Tack.

Vi ledare vill även passa på att tacka alla tjejerna för en helt fantastiskt utomhussäsong och säga ni är ett helt fantastiskt gäng som alltid har nära till skratt och är helt underbara fotbollsspelare glöm inte de.

Stort tack från oss
Claes och Nattha
Vi går starkt
2018-10-08 19:02
seger hopp :)
Under hösten har vi nu hunnit spela ett antal matcher som inte har kommit någon text om. Vi ledare är grymt stolta över vad tjejerna presterar ute på planen under denna hösten. Vi ser att tjejerna går in med en enorm kämparglöd och verkligen jobbar ihop som ett lag där vi försöker rulla boll och hitta oss fram i planen på olika sätt. Vi ledare märker att tjejerna är trygga med varandra ute på planen och det gynnar att vi kan spela den fotbollen vi gör.

Matcherna har sätt lite olika ut där vi har försökt rulla boll och hitta nya löpvägar för att ta oss framåt i planen. När vi spelade mot Hovås Billdal var det en svår spelad plan där bollen rullade väldigt snabbt och vi hade svårt att få till det spelet vi i vanliga fall brukar få till. Men stundtals fick vi till de och lyckades vinna matchen med 3-0. Vilket va väldigt start gjort då Hovås var ett tufft lag att möta som också ville rulla boll och ta sig framåt i planen. Det gällde att vinna kampen ute på planen och det gjorde vi genom att prata mer med varandra och hjälpa varandra där ute på planen.

Sedan spelade vi mot Älvsborg där vi gör en av våra bästa halvlekar och sätter upp ett högt tempo och det kan vi göra tack vare att vi hjälper varandra ute på planen och låter bollen göra jobbet och skapar ytor åt varandra genom att löpa mycket. Vi leder denna matchen i halvlek med 6-0 vilket genomsyrar det höga tempot vi hade tillsammans med många målchanser. I andra halvlek tappar vi tempot och kommer inte riktigt upp i samma tempo som vi ör vana att spela vilket gjorde att vi tyvärr släppte in 2 må och slutresultatet blev 6-2. Från denna matchen tar vi med oss den grymma första halvleken där vi verkligen gjorde ett lag jobb tillsammans och skapade flera ytor för varandra.

Nästa match som stor på schemat va matchen mot Filandia Pallo/ Backatorp där det var tuff kamp ute på planen med många tuffa dueller och det gällde att hela tiden leverera boll rätt och skapa ytor för varandra genom att löpa. Denna matchen spelade vi stundtals väldigt bra och vågade rulla boll till varandra och byta kant till kant. Denna matchen lyckades vi vinna med 3-0. Detta var verkligen en krigar match där tjejerna aldrig gav sig och gick in med 100 % i inställning vilket är väldigt roligt att se som ledare. Tyvärr i denna matchen skadade sig Jonna och blir tyvärr borta resten av seriematcherna som återstår så vi i laget önskar henne krya på sig och snart är du tillbaka på planen starkare än någonsin.

Nästa tuffa match att spela va igår mot IFK Göteborg. Innan matchen märkte man på tjejerna att det fanns en viss nervositet och det var inte våran favoritplan vi spelade på men vi lyckades vända inställningen och lyckades tillsammans som lag med en högpress som gjorde att vi ställde IFK i svåra situationer och kunde där med komma i kontringar och göra 3-0. I andra halvlek va det som att det var en ny match där vi fokuserade mycket på att försvara oss och IFK fick igång sitt spel och vi fick fokusera på att hamna rätt i våra positioner och försöka jobba ihop som lag. Vi lyckades hålla undan till en vinst med 3-1 och ett extra stort plus till Ellen i målet som gjorde en fantastisk match med många fina räddningar.

Nu återstår endast 2 matcher av serien så det gäller att ladda om och avsluta serien på bästa sätt så vi kan ta med oss en väldigt go känsla in i vinterns futsal spel :) 

FORZA YIS
// Claes och Nattha
Match med en härlig känsla för framtiden..
2018-09-01 06:32

Sista kvällen i augusti, hemmamatch med väder som gav höstfeeling.

Match mot Väster/Näset på konstgräset, denna dag med en laguppställning som fick justeras en hel del.

Skador och sjukdomar med sena varsel gjorde att vi fick kalla på spelare i våra ungdomslag.

Inför matchen pratade vi om att spela bollen enkelt och hitta nya positioner med mycket rörelse=hjälpa varandra att bli bättre.

Redan efter 4 minuter kom första målet, vi kom runt på kanterna, spelade snett inåt i målområdet.

PANG så var vi där och avslutade. Bra spel, alla ville deltaga och rörelsen för nästa passning var grymt bra idag.

5-0 i halvlek, vi justerade lite och spelade med 3-backslinje, 3-4-3.

I 2:a halvlek fortsatte vi, hög press på motståndaren, spel från kant till kant, perfekt, skapade rörelse på motståndaren, då kom fler tomma ytor att spela på!

Som ledare var det en fröjd att se detta spel, mycket bra insats av alla tjejerna denna kväll.

Stort tack till flickor -03, Victoria, Emilia, Tilda och Malin som gjorde hattrick:)

Ikväll spelade vi även med 2 st tjejer från flickor-04, Nelly och Johanna.

Dessa tjejer kommer in med energi och mycket bra inställning.

Framtiden är ljus, många duktiga tjejer som finns i klubben.

Matchen slutar 11-0, bollar som var i ramarna och strax utanför räknas ju inte, men de kunde blivit fler.


Vi ledare tackar för denna fina insats, i fotbollens fina värld!


Nattha och Claes


Seriespelet har startat igång igen!
2018-08-26 12:35
Under denna veckan har vi hunnit med 2 stycken matcher i juniorserien och det har blivit 4 poäng med oss.

Den första matchen spelades på hemma plan i solsken på våran A-plan och motståndet var Lerum IS. Första halvlek va vi väldigt seg startade och fick inte alls igång våra ben så som vi vill få dom. Många passningar som gick fel och vi löpte inte så som vi sa att vi skulle göra. I halvlek stog det ändå 2-2 och som vi alla kände i halvlekar att vi har matchen vi måste dra ner på våra tillslag på bollen och våga kolla upp och rulla boll. Vilja byta kant och hjälpa varandra där ute på planen. Det vi alla kände va att vi bjöd på 2 stycken väldigt enkla mål och att vi skulle skärpa till oss till andra halvlek. 

I andra halvlek märkte vi att vi kom ut med mer energi och vågade många gånger att spela bollen med få tillslag för att komma fram till anfall. Vi lyckades göra 3-2 och vi hade spelet. Men tyvärr så var inte försvarspelet med oss över hela banan idag så det blev en tufft när Lerum gick upp och gjorde 3-3 och vi fick åter kämpa för att kunna komma framåt och göra ytligare ett mål. Vilket vi lyckades med och lyckas göra 4-3. Vi krigar på och försöker att komma till anfall vilket är väldigt härligt att se. Tyvärr när det bara återstår ett par minuter lyckades Lerum göra 4-4 och så slutar tyvärr matchen för våran del. Det är blandade känslor efter matchen där vi är nöjda med vissa delar men känner själva att det är några delar vi måste skärpa till oss i match. Vi tar med oss känslan att denna visten skulle vi bara ha haft med allt slit och många fina anfall men denna matchen lyckades vi tyvärr inte med det. 

Vi tar med oss lite bitterhet in som en tändvätska in i nästa match som skulle spelas borta mot Jitex på fredagen. Det märktes redan inne i omklädningsrummet att vi va taggade och det va en go känsla i luften. Vi pratade innan matchen att vi skulle vara ett samlat lag och kriga för varandra genom hela matchen. Matchen startade och det dröjde inte länge innan Jitex kunde sätta 1-0 men vi ta på tå och tog det som en tändvätska att vi ska gå in mer i alla dueller och våga ta det lugnt och rulla i vårt spel. Det tog inte lång tid innan vi lyckades göra 1-1 i matchen genom Vickan. Vilket stor sig till halvtid. I halvtid pratade vi om att vi måste bli bättre på att kunna leverera bollen och starta löpningen åt varandra tidigare. Vi måste även prata ihop oss mer  försvarspelet och jobba tillsammans. Tjejerna tar med sig orden och går in och gör en grym andra halvlek. Va försvaret dåligt i tisdag va det guld idag, vilken match alla gjorde på planen och alla gick in för att kämpa för varandra i varje stund. Vi låg rätt i vårt presspel och genom det kunde vi få bollen högt i banan och kunna gå till anfall. Vi lyckas göra 4 mål i andra halvlek och vinner tillslut med 5-1 i en mycket bra match för våran del. Tjejerna och även vi ledare va väldigt nöjda efter matchen att vi lyckas vända oss jämfört med matchen i tisdags och kriga som ett lag och kunna göra många mål. 

Något som är väldigt glädjande att se är att vi har gjort 9 stycken mål denna veckan och alla mål har kommit från olika målskyttar vilket är väldig rolig läsning :) 

Nu taggar vi om för ny vecka där det väntas nya matcher och vi ska ta med samma känsla in i nästa match 

FORZA YIS
Hälsningar
Claes och Nattha
Uppstarts helg
2018-08-18 19:03
Förra helgen samlades vi hela helgen för att rivstarta höstsäsongen på bästa sätt genom att umgås hela lördagen och söndagen tillsammans. 

Vi startade med ett träningspass på lördagen där fokus var passningspel och teknik för att komma igång i våra kroppar. Med till lägret hade vi med oss 4 stycken från F03 och 2 stycken från F04 vilket gjorde att vi var många på träningen. Det märktes med desamma både på humör men även på tempot på träningen att det va lättare att hålla uppe tempot och låta bollen göra jobbet när vi var fler.

Efter träningen var det dags för lite mat som våra underbara kock Lakke lagade till oss. Men innan maten var klar han vi med några tävlingar för att rivstarta helgen på bästa sätt. Det var dags för lagen att ta ut 2 stycken som kunde äta Mariekex snabbt för att sedan kunna vissla. Den andra tävlingen fick dom ta ut 2 stycken som kunde snurra upp godissnöre snabbast med endast munnen. Redan här märktes det att denna helgen kommer bli bra och tävlingsnerverna va redan igång.

Efter att maten har fått smälta var det dags för dagens andra pass och denna gången var inte vädret med oss på bästa sätt utan det verkligen öste ner regn och vi va blöta från topp till tå när vi gick in. Men träning fick vi genomfört på bästa sätt med mycket teknik och kunna sätta rätt passning.

Efter passet va kört och alla hade fått hoppa in i en varm dusch va det dags för lite mat igen och även denna gången lagad av vår alldeles egna Lakke. Efter maten var det dags för lite Quiz innan vi avslutade kvällen med lite snacks och film.

Söndagen startade vi på bästa sätt genom en gemensam frukost innan det var dags för förmiddagspass där fokus låg på skott och spel. Här märkte vi att gårdagens träningar låg i benen så det var en mjukstart på dagen med lågt tempo men som ändå avslutades med bra spel.

Efter lite dusch och lunch var det dags att bege oss till fånarna på farmen där det väntade ännu mer lagarbete. Här fick vi verkligen se att det behövs ett helt lag för att kunna lösa uppgifterna och att alla är lika mycket värda. Tjejernas tävlingsinstinkt kom fram och det var tävling på hög nivå. Alla gav verkligen allt blandat med mycket skratt. Vi fick även lära oss att tävlingen är inte över för än alla har korsat mållinjen och skatten är funnen. 

Helgens vinnare blev tillsist Jonnas lag "Lejonen" som tog hem hela helgens tävlingar.

En helt fantastiks helg som vi tar nu med oss in i seriespelet som startar till veckan där Lerum kommer på besök.

Vi ledare vill passa på att tacka alla tjejer för en helt fantastisk helg tillsammans med er. Även stort tack till F03 och F04 som ville vara med oss på lägret. Men det största tacket vill vi ändå ge till Lakke som stod för all matlagning och skötte köket med bravur :D

Hälsningar
Claes och Nattha
 
YIS information
HANDLA OCH STÖTTA OSS SAMTIDIGT
Information vid skada