Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Ytterby IS
Damjunior
Damjunior 2018

Match mot Ale United och Kållered
2018-05-26 11:41
Seriespelet är i fullgång efter Holland och vi har hunnit med att spela två stycken matcher.

Den första matchen spelade vi bara 2 dagar efter vi hade kommit hem från Holland och då mötte vi Ale United. Vi var grymt taggade på match och framförallt revansch då vi förlorade just mot Ale United under försäsongen. Tjejerna kom fullt fokuserade till match och man märkte på stämningen att här kommer det spelas grymt bra fotboll. Matchen startade igång och första halvlek spelar vi fantastisk fotboll genom att vi rullar boll och hjälper varandra i löpningar och position. En fröjd från sidan att se men även höra då snacket satt där och dom ville verkligen hjälpa varandra. Första halvlek hade vi boll under den mesta delen och försökte rulla och spela oss fram till lägen. Det skulle dröja ända till matchminut 22 innan vi fick in bollen och det genom Elin. Vi går till pausvila med 1-0 och vi känner själva att vi spelar bra och måste fortsätta på samma sätt i andra.

Andra halvlek får vi en dipp och kommer inte alls igång med vårt spel som vi hade i första halvlek men vi fortsätter kämpa oss in i halvleken och försöker spela boll till varandra. Tillslut i matchminut 73 kommer Vilma runt på kanten och kan placera in bollen i mål. Av målet får vi en lite energibost och kommer igång stundtals med vårt spel och kämpar hela vägen in i mål och kan vinna matchen med 2-0. 

Med den goa segern i ryggen gick vi in i några grymma träningspass där vårt fokus var att finslipa vår teknik och mottagningar för att kunna leverera boll snabbare.

Sedan va det dags igen för match och denna gången va det bortamatch mot Kållered som stod på schemat. Det kunde inte vara bättre förutsättningar med strålande sol och 27 grader varmt. En go känsla infann sig att det kommer att bjudas på fantastisk fotboll en dag som denna. 

Matchen startade och vi tog tag i kommandot med desamma och kunde redan efter 2 minuter sätta första bollen i mål genom ett fantastisk anfall. Vilma sätter hög press och vinner boll och slår då in den till Nora som klappar till på ett tillslag och där satt bollen i mål. Vi fortsatte att sätta hög press och komma igång med vårt spel och rulla boll. Stundtals i matchen hade vi de svårt med bolltutchen då den gärna flög iväg från våra fötter. Men vi försökte rulla boll och komma till bra läge. Efter 22 minuter sätter Nora dit bollen igen och det står nu 2-0 som vi tar med oss in i pausvila. 

I halvlek gör vi några byter där bland annat Sandholt kommer in och på första bollmottagningen tog hon bollen och satte den bakom mål. Där börjar vi slappna av lite och tror det är en säker seger och i detta läge kommer Kållered igång och får in en boll bakom Sofia i målet. Vi tog tag i det igen och kunde ganska snabbt sätta 4-1 genom Sandholt. I andra halvlek har vi några dippar där vi släpper till enkla mål bakåt men gör samtidigt mål framåt. Matchen slutar tillslut 7-3 till oss och vi kan gå hem från matchen med att vi fortsätter att vara obesegrade. Vi har även släppt in minst mål i serien och har en målskillnad på 28-6 efter 6 matcher. Vi ledare är grymt stolta över tjejerna med de stabila spelet dom visar upp och nu ska vi ta nya tag då Landvetter väntar härnäst i serien.

Forza YIS

Hälsningar 
Claes och Nattha
Holland
2018-05-16 19:00
Då har vi kommit hem och har hunnit landa hemma efter en helt fantastisk resa tillsammans med F03. Det har varit en helt fantastisk resa som har bjudit på många minnen både vid sidan av planen men även på planen. 

När vi summerar vårt cupspelade kan vi se att vi kom på en 6:e plats efter att ha förlorat 5:e platsen på straffar. Förr oss känns det väldigt konstigt att komma 6:a med 19-2 i målskillnad på 6 matcher och då har jag inte räknat in straffarna i målen då det är som ett lotteri vem som har nerverna bäst på plats. Det vi tar med oss från cupen är att vi gör många mål och skapar väldigt många bra lägen. Det är många som gör mål i laget vilket skapar en trygghet i gruppen att det inte ska hänga på samma spelare. Vi tar även med oss att vi rullade boll, vi spelade från ena kanten över till andra kanten och kom loss med vårt passningsspel. Vi kunde spela oss fram till många lägen och kunna föra matcherna med vårt spel och vårt teamarbete. Vi hjälptes åt ute på planen genom att prata med varandra och styra varandra för att vi skulle ligga rätt i positionerna. Vi kom fram genom fantastiska väggspel och rörelse där många var delaktiga. Vi tar med oss en positiv känsla från cupen i vårt spel som börjar sätta sig mer och mer men också att vi gör många mål. Vi tar också med oss att alla måste gå ut och göra sitt jobb på planen annars bjuder vi in motståndarna i matchen. Vi ledare är väldigt nöjda med tjejernas instats och det känns som tjejerna är väldigt nöja också och vill fortsätta på samma anda i våra seriematcher. :)

Utanför planen har vi kommit varandra närmare och börjar få en riktig härlig lagkänsla tillsammans där vi alla är delaktiga i laget och bjuder på sig själva. Vi har haft helt fantastiska dagar i Holland där vi har gått in till 110% tillsammans med F03 att vinna paraden vilket vi gjorde. Både ledare och tjejer gick in fullt ut och skapade många minnen tillsammans där vi skrek oss hesa redan innan turneringen ens hade startat. 

Många skratt har det varit tillsammans och strålande sol där vi har kunnat njuta av fotboll och vara tillsammans som lag till fullo. Vi har tillbringades många timmar på buss tillsammans där man kanske inte sover det bästa men vi har gjort det bästa av de och det gjorde att vi uppskattade att sova på luftmadrass lite extra. Men all heder vi klagade inte och hade väldigt roligt tillsammans.

Stort tack till alla som var med :)
Nu ser vi fram emot serien där vi ska ge järnet och njuta av fint fotbollsspel :)

Hälsningar
Nattha och Claes
Första speldagen
2018-05-11 18:12
Då är första speldagen avklarad. Vi började väldigt dåligt i första matchen och kom inte alls igång och förlorade tyvärr matchen med 1-0.  Efter matchen va tjejerna väldigt taggade på revansch. I andra matchen mötte vi hemma laget rosmalen 1 och där gjorde vi en bra match och försökte komma framåt och gick in och gjorde vårat jobb men tyvärr när det va 30 SEK kvar av matchen gjorde dom mål på en hörna. Vi laddade om med en straffsparks tävling där det handlade om att träffa i olika tvättmaskiner och den som gjorde de bäst går vidare till final. I Damjunior blev de Annie och i F03 gick Emilia vidare till final. 

Sedan va det dags för match 3 och då mötte vi hemma laget igen rosmalen 3 och här va vi fullt taggade och vann med 9-0 med olika målskyttar :) ett glädjande spel och många mål tog vi en härlig vinst och gick för att laddas om till sista matchen och ropade dom ut i högtalaren att ytterby IS har vunnit parade. Så nu har vi tagit hem första vinsten i cupen och siktar på fler. 

I sista matchen vann vi med 5-0 och tar med oss ett glädjande spel och sikte vidare mot slutspelet 😁💪🏼💪🏼

F03 har också gått vidare med 4 vinster och 1 förlust 💪🏼💪🏼

Forza ytterby 💪🏼💪🏼⚽️
Då börjar resan till Holland⚽️😎
2018-05-09 19:39
Nu åker vi till Rosmalen och spelar Brabant Girls Cup. 
9-13 maj ska vi ta oss an lag från Holland, Tyskland och Norden👊🏻 
Forza YIS💥
Matchen mot Bergum
2018-04-22 11:28
Då var det dags för omgång 3 i serien. In i matchen tog vi med oss den härliga känslan som vi har fått från våra andra matcher där vi har spelat bra och jobbat som ett lag där alla har tagit sitt egna ansvar. Innan matchen sa vi till att vi ville rulla boll och försöka komma fram genom kanterna och hitta nya ytor.

Matchen startade och vi satte hög press redan från start. Efter 3 minuter kom 1-0 genom Sandholt. Vi fortsatte att trycka upp laget och försöka komma fram i Bergums tajta försvar. Vi lyckades komma igenom antal gånger och det stor 4-0 i halvlek. Vi pratade om halvlek att inte slappna av utan att fortsätta trycka på men försöka rulla mer boll och jobba från kant till kant. Vi lyckades stundtals hitta spel och fortsatte att trycka upp vårt lag vilket gjorde att målen trillade in. Slutresultatet blev 10-1 och vi tar med oss från matchen att slappnar vi av för mycket är det lätt att det vänder åt andra hållet. Men även att vi lyckades göra många boll och sätter bollarna i mål. Vi jobbar som ett lag och hjälper varandra genom att prata och kommunicera på planen för att låta bollen göra jobbet.

Denna goa känsla tar vi med oss in i nästa match då det är dags för derby då vi möter Kode IF hemma Fredagen den 27 April. Kom gärna ner och titta.
 
YIS information
HANDLA OCH STÖTTA OSS SAMTIDIGT
Information vid skada