Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Ytterby IS
F06

Välkommen till Ytterby IS flickor 06!
Vi är ett gott gäng som består av 29 tjejer och sex ledare som gillar att spela fotboll och ha kul!
Välkommen till Ytterns spa!
2018-10-07 12:07

Fler bilder (+5) >>
Igår spelade vi höstens sista seriematcher mot Backatorp/Finlandia. Över 20 tjejer samlades på Yttern för att åka till Tuve och stämningen var på topp. Vårt ena lag fick en tuff start på matchen. Backatorp var fysiskt starka och gjorde fyra mål i första perioden. Vi fick sedan bättre ordning på spelet och matchbilden blev mer jämn men slutade dock med förlust 0-7. 
I den andra matchen böljade spelet fram och tillbaka men efter första perioden ledde vi med 1-0 efter ett självmål som var resultatet av att vi pressade på. Backatorp hade flera snabba och duktiga spelare men vi försökte ligga tätt i rygg och Vickan räddade oss flera gånger. I tredje perioden hade vi en hörna som resulterade i ytterligare ett självmål, vinst alltså med 2-0!

Sedan var det dags att åka till Ytterns spa! Tjejerna fick börja med att duscha och byta om och i omklädningsrummet fanns små presenter till tjejerna och lite snacks. När de var klara fick de gå till klubbhuset där alla föräldrar hade fått olika uppdrag; grilla hamburgare, helkroppsmassage, hand- och fotmassage, huvudmassage, fixa håret och manikyr. Tjejerna gick runt på de olika stationerna och fick en riktigt skön eftermiddag som avslutades med glass, chokladsås, marshmallows och strössel! Tack till lagföräldrarna Jennie, Mia och Kristina som hade ordnat så mysigt för alla! En rolig idé att låta föräldrarna vara med och skämma bort tjejerna (för det gör vi ju aldrig annars ;-) Nu planerar vi framåt, varför inte SPA på Vann någon gång i framtiden?

Tack för en trevlig säsong med resultat som varit både upp och ner, utveckling både på individ- och lagnivå, en bra inställning hos alla tjejer och en mycket trevlig stämning i och kring laget. Denna vecka tränar vi tisdag och torsdag. Tisdag är tillsammans med P06 och vi kommer att äta kvällsmat i klubbstugan 19.00 så träningen avslutas lite senare. Från och med vecka 42 tränar vi i Bilabhallen på tisdagar och från och med vecka 45 så kör vi fas/snabbhet/knäkontroll i Ytterbyskolans gymnastikhall på söndagar 17.30. Allt ligger i kalendern. 
//Ledarna
Förra veckans matcher!
2018-10-01 21:32
Under förra veckan spelade vi sammanlagt fyra matcher med blandat resultat; två vinster, en oavgjord och en förlust.
Ytterby - Hönö/Björkö 3-1
Ytterby - Nol 12-0
Nol - Ytterby 3-3
Backatorp/Finlandia 0-5
Till den sista matchen hade vi svårt att få ihop lag så fyra spelare fick spela först mot Nol och sedan mot Backatorp/Finlandia. Över lag har det varit svårt att få spelare till höstens matcher.
Vi kan konstatera att det fungerar bra för oss när vi:
1. Slår passningar med rätt adress.
2. Rör oss utan boll.
3. Är rädda om bollen och kan hålla den inom laget.
4. Markerar i rygg och vågar gå in i närkamperna.
I de tre första matcherna hade vi offensiva ytterbackar vilket var väldigt roligt att se. De var uppe på offensiv planhalva flera gånger och samarbetade fint med ytterforwards. I den sista matchen lyckades vi inte få tag i bollen och vi slog för många felpassningar som motståndarna utnyttjade. En stor eloge till tjejerna som aldrig klagar på varandra eller motståndarna när det känns motigt. 
Vi har också testat på, i några matcher, att spela 3-2-3 istället för 4-1-3 och vi får fundera på vad som kan bli bäst framöver. Det viktiga är att vi får med oss våra ytterbackar i det offensiva spelet. Nu har vi två matcher kvar av serien!
//Ledarna
Vecka 39!
2018-09-24 17:13
Helgens matcher blev flyttade så därför gäller följande denna vecka:
Tisdag 24/9: Grupp 1 och 2 spelar match mot Hönö på Yttern. Lag klart. Träningen inställd.
Torsdag 26/9: Grupp 3 och 4 spelar match mot Nol på Yttern. Se kallelse. Träningen inställd.
Tyvärr inga träningar denna vecka då vi använder vår planyta till matcherna. Ni som inte spelar, kom gärna ner och titta! Till helgen blir det två nya matcher. Kallelse kommer.
//Ledarna

Match mot Nol inställd!
2018-09-22 08:59
Matchen idag 22/9 mot Nol har blivit inställd pga av hård vind.
//Ledarna
Match mot Hönö 22/9 flyttas!
2018-09-19 21:30
Hönö får tyvärr inte ihop lag tills på lördag 22/9 så den matchen flyttas. Detta gäller grupp 1 och 2 och de spelare som skulle spela dubbla matcher. Matchen mot Nog 10.45 samma dag blir av som planerat.
//Ledarna
 
YIS information
HANDLA OCH STÖTTA OSS SAMTIDIGT
Information vid skada