Ytterby IS
Fotboll
F06
Välkommen till Ytterby IS flickor 06!
Vi är ett gott gäng som består av 27 tjejer och sex ledare som gillar att spela fotboll och ha kul!
Sommarhälsning!
2017-07-24 18:20
Hoppas att ni alla har en skön ledighet! Här kommer lite information inför hösten:
1. Vi börjar träna igen tisdag 15/8. Vi kommer att ha samma träningstider som i våras, alltså tisdagar 18.15-19.45 och torsdagar 17-18.30.
2. Ytterby cup är lördag 19 augusti. Kallelse kommer. Som vanligt har vi två lag med och alla som har barn som spelar ska delta i ett arbetspass och ta med något bakat till cafeterian.
3. Vi har tre spelare som inte har varit med och spelat matcher och det är Edina, Ella W och Ida T. Dessa tre kommer från och med nu att vara med i varsin grupp. Under hemmamatcherna är man, enligt ett rullande schema, ansvarig för fika och för att vara matchvärd. Lagföräldrarna gör detta schema och om man tittar i kalendern på aktuell match kan man se vilka som har ansvar. Vid frågor så hör av er till lagföräldrarna. (Uppgifter finns under kontakt).
Grupp 1
Alva
Disa
Ella T
Ella W
Elsa D
Louise
Smilla
Grupp 2
Alma
Hanne-Lou
Ida A
Lovisa
Tilda 
Vickan
Grupp 3
Emma
Maja
Malin
Melina
Stella
Tyra
Edina
Grupp 4
Alice
Alicia
Amanda
Elsa L
Hedda
Vilma
Ida T
4. Helgen den 1-3 september åker vi till Hestrand på träningsläger. Som det såg ut på intresseanmälan så kommer nästan alla att kunna åka med och vi blir även några extra föräldrar. Vi kommer att ordna "ett paket" som inkluderar två övernattningar på vandrarhem, middag på fredag kväll, frukost, lunch och middag på lördag och frukost och lunch på söndag. Uppgifter om inbetalning mm kommer men summan blir som vi har gått ut med, ca 850 kr/person.
5. Vi hade en spännande vårsäsong med några väldigt jämna matcher men det var också en serie som var ganska ojämn då vi förlorade stort vid flera tillfällen men också vann stort vid några tillfällen. Vi ser att de lag vi möter som har kommit långt i sin fotbollsutveckling har spelare som behärskar att både passa och ta emot bollen i ett ganska högt tempo. Det behöver vi bli bättre på. Tjejerna kämpar alltid bra och klarar i de flesta fall av att ta förluster på ett bra sätt på samma sätt som de också är goda vinnare. I några matcher fick vi till ett jättefint passningsspel och det är dit vi vill nå i varje match. Vi behöver jobba vidare med det tekniska och det fysiska men också med det mentala - hur man uppfattar spelet och hur man kan se att man spelar så att man gynnar sitt lag. Det är en utmaning men som tur är tycker både spelare och ledare att det är roligt med fotboll och att vara en del av ett lag. Det är ju det viktigaste!

Ha en fortsatt fin sommar! Ta tillfällena i akt till lite spontanfotboll eller bara stå och trixa med bollen! Glöm heller inte att följa landslaget i Nederländerna!
//Ledarna
Stor förlust och stor vinst!
2017-06-12 10:35
I helgen mötte vi Guldheden borta, ett lag som vi inte har mött förut. Det var ett lag med många starka, snabba och bollsäkra tjejer. I första halvleken hade Guldheden i princip allt spel och vi var över mittlinjen någon enstaka gång. I både andra och tredje halvleken fick vi stundtals igång spelet trots det svåra motståndet. En eloge till tjejerna som kämpade bra och höll humöret uppe trots att slutresultatet hamnade runt 14-0.

Då vi hade många tjejer som tackat nej till matcherna i helgen så fick fyra tjejer spela dubbla matcher och kom rusande till matchen mot Kode som vi mötte på hemmaplan. Den matchen fick ett helt annat utseende. Vi gjorde snabbt 3-0 och sedan rullade spelet på. Vi fick se fina mål, fina passningar och att vi faktiskt använde oss av tillbakaspel. Dock vill vi se det ännu mer. Självklart ska man ju framåt i fotboll men ibland blir den enklaste vägen att ta sig framåt att man faktiskt passar bakåt och börjar om på så sätt. Vi pratar mycket om kort, kort, lång passning för att ta sig framåt. Vi hade tre olika målvakter och vi flera olika målgörare. Slutresultatet blev 15-3 till oss.
//Ledarna
Match mot Nol, med 2 straffar
2017-06-06 18:09

I dag på nationaldagen mötte tjejerna Nol på bortaplan.

Det var en varm match men alla kämpade på bra hela matchen. Vi började lite trevande men kom sedan igång med passningsspelet och uppspelen fungerade bra. Tjejerna blir bättre på att läsa spelet och att ta instruktioner, märks att det blivit äldre.

Matchen var spännande och vi gjorde ganska tidigt 1-0 som blev 1-1. Vi fick en straff emot oss  som Vickan räddade, härligt jobbat. Sedan var det vår tur att få straff och Ida lyckades peta in den. Många av tjejerna gick på skott både nära och en bit i från. Både toppspelare, backar och mittspelare provade skjuta på mål - KUL. Matchen slutade 3-1 (till oss)

Vi hade en stunds peptalk innan matchen som handlade om att tänka på positiva ord bl.a. Nu närmar det sig sommaruppehåll men vi ses några gånger till på träningen.


Fortsatt trevlig nationaldag/ Robert, Pia, Kristina

 

Tuff dag!
2017-06-03 17:43
Det var en tuff match för våra tjejer idag mot Öjersjö. När vi skulle tacka för matchen så påminde Öjersjös tränare oss om att de var på Yttern för ett år sedan och förlorade med 11-1, ungefär samma siffror som vi förlorade med idag. Det var väldigt fint av deras tränare att säga så och det uppskattar vi. Vi hade problem med våra uppspel och fick vi till första passningen så blev det stopp vid andra. När vi väl lyckades ta oss över på deras planhalva så ser vi att det fungerar mycket bättre. Vi pratade mycket om att hela laget behöver röra sig när vi har boll för att det ska bli fler passningsalternativ men idag lyckades vi inte få till det på ett bra sätt.
En stor kram till ALLA tjejer som höll humöret uppe under hela matchen. Även om det viktigaste inte är att vinna kan det kännas tufft när bollarna trillar in, kanske ibland lika tufft för föräldrar och ledare ;-) En extra tanke till vår målvakt Malin som stod kvar under hela matchen och gjorde flera fina räddningar. Tack för stöttning och för att ni peppar tjejerna och hejar på dem även i motgång. 
//Torbjörn och Ki
Inställd träning!
2017-06-01 22:58
Tisdag 6 juni blir det ingen träning eftersom halva laget är kallade till match och det är en helgdag då många kanske är bortresta.
//Ledarna
 
PLATINASPONSORER
 
DIAMANTSPONSORER
SAMARBETSPARTNERS
 
 
HANDLA OCH STÖTTA OSS SAMTIDIGT
Information vid skada
GULDSPONSORER
SILVERSPONSORER