Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Ytterby IS
F06
Välkommen till Ytterby IS flickor 06!
Vi är ett gott gäng som består av 29 tjejer och sex ledare som gillar att spela fotboll och ha kul!
Seriepremiär!
2019-04-14 22:27
I helgen var det seriepremiär för våra båda lag. Soligt, kallt och så klart blåsigt! På grund av sjukdomar, skador och lite annat  så hade vi bara 16 tjejer av 26 tillgängliga för spel. Det innebar att 8 av våra tjejer spelade dubbla matcher. Sedan hade vi ytterligare en tjej som spelade med F05 direkt efter vår sista match.
Vi mötte först Häcken som vi har spelat mot flera gånger. Ibland vinner vi, ibland förlorar vi. Det var en ganska jämn match där vi ändå visade på väldigt fint passningsspel och en vilja att anfalla. Häcken tog ledningen med 1-0 men vi kunde lite tursamt kvittera, skott på mål som målvakten råkade tappa in i målet. Matchen böljade sedan fram och tillbaka men i andra perioden tog vi ledningen med 2-1 efter ett riktigt fint spel. I tredje perioden hade Häcken chans att utjämna men sköt i ribban och efter det gjorde vi ytterligare 2 mål. Matchen slutade alltså 4-1 till oss och vi visade upp ett otroligt fint spel.
Sedan var det dags för Jitex. De har vi inte mött lika ofta som Häcken. Jitex startade matchen i ett högt tempo och pressade på med fint passningsspel. Vi stod emot bra och matchen blev jämnare. I andra perioden tog Jitex ledningen med 1-0 men vi gav inte upp och kunde göra både 1-1 och sedan 2-1. Jitex kvitterade sedan till 2-2 vilket blev slutresultatet. Det kändes rättvist. Även i denna match hade vi stundtals ett bra spel där vi försökte komma runt på kanterna. Hela laget gjorde också en väldigt bra defensiv insats där alla hjälptes åt att försvara. Jitex hade flera tekniska och duktiga spelare och vi fick arbeta hårt och tillsammans för att få stopp på dem. Det var många trötta ben på slutet men en otrolig kämpainsats på båda matcherna och roligt att få ta poäng i seriepremiären!  Det var också god stämning i laget och tjejerna peppade varandra!

Det är träning på tisdag men på skärtorsdagen ställer vi in. Från och med vecka 17 är det andra träningstider, tisdag och torsdag utomhus 17.30-19. Tänk på att komma i tid! 
//Ledarna


Seriematcher!
2019-04-02 22:01
Vi har fått veta tider för de två första seriematcherna i varje grupp. Vi har ju två lag anmälda till två olika grupper. Matcherna ligger i kalendern. När hela spelschemat är klart kan vi importera det till vår kalender men nu har jag lagt in det manuellt.
Som vi sa på föräldramötet kommer vi inte att ha lika fasta spelgrupper som tidigare. Beroende på träningsnärvaro kommer spelarna att bli kallade till olika många matcher. Träningsnärvaro för seriematcherna räknas från 15 mars.

Vi spelade vår första träningsmatch för säsongen i lördags. Det blev förlust med 0-7 men efter en trög första period kunde vi ändå bjuda på motstånd mot ett starkt Öjersjö som vi brukar ha väldigt svårt mot. Nu till helgen möter vi Lödöse/Nygård och Nol.

//Ledarna
Föräldramöte!
2019-03-12 20:59
Tack för ett bra möte allihop! Presentationen ligger på under "Dokument". Glöm inte att swisha 100 kr/spelare till Jennie Fälth 0766-184983.
//Ledarna
Onsdagsträningar med F05
2019-01-21 09:21
Hej!
På onsdagar tränar F05 i Bilabhallen 19-20.10, samling en kort stund innan. För de som vill vara med och träna, skicka ett sms till Ki senast dagen innan, så meddelar hon F05. Detta kan passa särskilt bra om man inte har möjlighet att träna på våra egna träningstider. De krockar ju t ex väldigt mycket med innebandyn. Dock är det ju så att man inte ska välja bort F06-träningar och bara gå på F05-träningar men det förstår ni säkert ;-) 
Vi har också förståelse för att man kanske inte hinner gå på alla träningar om man dubbelidrottar och det är ju fortfarande lågsäsong för fotbollen. För er som inte dubbelidrottar och som inte är på fotbollsträningarna så ofta, tänk på att det är ert eget ansvar att hålla igång kondition och styrka.
//Ledarna
Välkommen till Ytterns spa!
2018-10-07 12:07

Fler bilder (+5) >>
Igår spelade vi höstens sista seriematcher mot Backatorp/Finlandia. Över 20 tjejer samlades på Yttern för att åka till Tuve och stämningen var på topp. Vårt ena lag fick en tuff start på matchen. Backatorp var fysiskt starka och gjorde fyra mål i första perioden. Vi fick sedan bättre ordning på spelet och matchbilden blev mer jämn men slutade dock med förlust 0-7. 
I den andra matchen böljade spelet fram och tillbaka men efter första perioden ledde vi med 1-0 efter ett självmål som var resultatet av att vi pressade på. Backatorp hade flera snabba och duktiga spelare men vi försökte ligga tätt i rygg och Vickan räddade oss flera gånger. I tredje perioden hade vi en hörna som resulterade i ytterligare ett självmål, vinst alltså med 2-0!

Sedan var det dags att åka till Ytterns spa! Tjejerna fick börja med att duscha och byta om och i omklädningsrummet fanns små presenter till tjejerna och lite snacks. När de var klara fick de gå till klubbhuset där alla föräldrar hade fått olika uppdrag; grilla hamburgare, helkroppsmassage, hand- och fotmassage, huvudmassage, fixa håret och manikyr. Tjejerna gick runt på de olika stationerna och fick en riktigt skön eftermiddag som avslutades med glass, chokladsås, marshmallows och strössel! Tack till lagföräldrarna Jennie, Mia och Kristina som hade ordnat så mysigt för alla! En rolig idé att låta föräldrarna vara med och skämma bort tjejerna (för det gör vi ju aldrig annars ;-) Nu planerar vi framåt, varför inte SPA på Vann någon gång i framtiden?

Tack för en trevlig säsong med resultat som varit både upp och ner, utveckling både på individ- och lagnivå, en bra inställning hos alla tjejer och en mycket trevlig stämning i och kring laget. Denna vecka tränar vi tisdag och torsdag. Tisdag är tillsammans med P06 och vi kommer att äta kvällsmat i klubbstugan 19.00 så träningen avslutas lite senare. Från och med vecka 42 tränar vi i Bilabhallen på tisdagar och från och med vecka 45 så kör vi fas/snabbhet/knäkontroll i Ytterbyskolans gymnastikhall på söndagar 17.30. Allt ligger i kalendern. 
//Ledarna
 
YIS information
HANDLA OCH STÖTTA OSS SAMTIDIGT
Information vid skada