Ytterby IS
Fotboll
F06
Välkommen till Ytterby IS flickor 06!
Vi är ett gott gäng som består av 29 tjejer och sex ledare som gillar att spela fotboll och ha kul!
Säsongsavslutning!
2017-10-16 10:12
Serien är slut och vi har spelat vår sista cup för i år. Det var Höstcupen i Kullavik och det var en fantastisk höstdag med strålande sol. Vi mötte lag som vi inte har mött förut och båda våra lag spelade jämna matcher förutom en vinst med 4-0 och en förlust med 0-5.

Rent resultatmässigt har vi haft en mycket bättre höst än vår. Vad det beror på är svårt att säga för det kan variera mycket vilka spelare som är med i lagen men vi ser några positiva saker som vi tror har varit till vår fördel. Vi har under några höstmatcher lyckats spela som ett lag där alla har tagit ansvar och satt laget framför jaget. Det har varit positiva kommentarer som har höjt lagkänslan ytterligare och flera av tjejerna har tuffat till sig och vågar gå in i närkamperna. Vi betonade också vikten av passningar och mottagningar - missar vi en passning måste vi börja om därför är det så viktigt att man fokuserar på även den minsta lilla passning eller mottagning.
Vi ledare ska träffas och prata igenom hur vi ser på vad vårt lag måste jobba vidare med och också vad de lag som vi möter är duktiga på.

Efter träningen i söndags hade lagföräldrarna ordnat ett mysigt omklädningsrum med frukt, musik, schampo och balsam så att alla kunde duscha innan det var dags att baka pizza. Vi är så glada att vi har lagföräldrar som ordnar trevliga aktiviteter för oss! Det betyder mycket för laget. Vi delade ut fyra träningspriser; Alva 72 tillfällen, Lovisa 70 tillfällen, Melina 69 tillfällen och Stella 63 tillfällen!  Vi ledare fick också jättefina presenter och det tackar vi för! Vi tycker (nästan) alltid det är kul med fotboll och vi har en fantastisk grupp med tjejer!

Vi fortsätter träna hela vintern två gånger i veckan. Hoppas vi ses!
Kram
Ki, Kristina, Mia, Pia, Robert och Torbjörn

Sista seriematcherna!
2017-10-08 16:56
I lördags spelade vi de sista seriematcherna för denna säsong. Grupp 1 och 2 tog emot Floda på hemmaplan. Det är ett lag som vi inte har mötte förut. De tog snabbt ledningen med 1-0 och det kändes som om det skulle bli en tuff match. Tjejerna tog dock tag i spelet, backarna tog lite mer djup och vår centrala mittfältsspelare låg i lite högre upp i planen. Vi vände matchen och vann med 6-3.

Sedan mötte grupp 3 och 4 Kode igen och denna gång var det Kodes tur att vinna. De hade ett lag med tuffa och bollsäkra tjejer och inför sista perioden ledde Kode med 5-0. Det var sedan mycket bra gjort av oss att inte sluta spela utan vi kämpade in 3 mål i sista perioden och matchen slutade 7-3 till Kode. Detta innebär ju att vi faktiskt vann sista perioden! Härligt att se att vi aldrig slutar kämpa! Det är också modiga och duktiga tjejer som turas om att stå i mål, bra gjort!
//Kristina, Pia, Mia och Torbjörn
Ytterby röd och Ytterby vit
2017-10-07 07:53
Vi ställer upp med två lag imorgon, Ytterby röd och Ytterby vit. Som vi informerat om tidigare är det samma tider för båda lagen och vi spelar på samma ställe, Bukärr vid Särö skola. Där finns servering och vind- och regnskydd. Mellan tredje matchen 12.35 och fjärde matchen 14.15 har vi det längsta uppehållet, ca 1 h och 20 minuter och då kan det vara lämpligt med lunch. Mellan de andra matcherna kan det vara bra att ta en frukt eller smörgås. Som vanligt väntar vi med läsk, godis, chips och kakor tills efter sista matchen. Länk med information:
Om det blir återbud pga sjukdom eller annat så kan det bli ändringar mellan lagen.
Ytterby röd
Alice
Alva
Amanda S
Disa
Elsa L
Ida A
Hedda
Smilla
Tyra
Vickan
Vilma

Ytterby vit
Alicia
Alma
Amanda B
Ella T
Elsa D
Emma
Hanne-Lou
Lovisa
Melina
Tilda

Med hopp om en bra dag!
//Ledarna
Träning 3 oktober!
2017-10-03 21:01
Idag var vi rekordmånga tjejer på träningen. Vi brukar ligga på drygt 20 stycken men idag var vi 25, vilket gäng!
//Ledarna
Höstcupen!
2017-10-03 20:57
Spelschemat för höstcupen 8 oktober:
Bukärr 1 - parkera vid Särö skola
10.05 Ytterby röd - Kullavik IF
11.20 Ytterby röd - Kinna IF
12.35 Ytterby röd - IFK Fjärås röd
14.15 Egnahems BK svart - Ytterby röd

Bukärr 2 - parkera vid Särö skola
10.05 Ytterby vit - Kullavik IF
11.20 Ytterby vit - Stenkullen GoIK röd
12.35 Ytterby vit - IFK Fjärås vit
14.15 Egnahems BK orange - Ytterby vit

Samling på Yttern 8.40 för alla som är med. Lagindelning kommer.
//Ledarna

Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Hem, 17/10 11:23 
Hem, 10/10 11:24 
Hem, 29/09 15:48 
 
PLATINASPONSORER
 
DIAMANTSPONSORER
SAMARBETSPARTNERS
 
 
HANDLA OCH STÖTTA OSS SAMTIDIGT
Information vid skada
GULDSPONSORER
SILVERSPONSORER