Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Ytterby IS
F06
Välkommen till Ytterby IS flickor 06!
Vi är ett gott gäng som består av 29 tjejer och sex ledare som gillar att spela fotboll och ha kul!
Från Östra Göteborg!
2018-06-10 20:01
Målvakten i Östra Göteborg som bröt ett finger när vi spelade mot dem.
 
Lyckat integrationssammandrag på Hönö!
2018-06-06 19:46
Till slut blev vi 15 tjejer och 3 ledare som åkte ut till Hönö för att spela med Hönö/Björkö/Hjuvik och Tollered. Det kändes lite konstigt först för tjejerna att spela med motståndarna men efter lite gemensam uppvärmning och namnlekar blev det bra och roliga matcher. Vi prövade på att spela 3-3-2 istället för 4-1-3 och det får vi utvärdera. Efter första matchen blev det utvärdering i form av frågor till tjejerna från Göteborgs fotbollsförbund och sen fika för alla lagen. Efter andra matchen åkte flera av oss och badade! Tack alla ni som kom - att bygga broar är aldrig fel! Det var också ett mycket bra tillfälle att få matchvana om man inte har spelat några matcher eller få matcher. Imtiyaz var med på match för första gången och det gick jättebra!
//Ledarna
Revansch mot Nol!
2018-06-06 19:30
Lördag 2 juni mötte vi Nol igen på bortaplan, lika varmt som förra gången. Matchen började lite tveksamt från vår sida och Nol kunde göra både 1-0 och 2-0 i första perioden innan vi vaknade. Vi reducerade snabbt till 1-2. Sedan kom vi in i matchen mer och mer och hade ett mycket fint spel med en spelare på mitten som fördelade ut bollarna på kanterna. Vi hade fina kombinationer av passningsspel, lät bollen göra jobbet och vår målvakt Malin gjorde bra räddningar. Detta bidrog till att vi till slut vann matchen med 9-4.
//Ledarna
Varma matcher!
2018-05-28 21:33
I lördags 26/5 spelade vi två matcher. Grupp 1 och 3 mötte Nol på bortaplan. Vi tog ledningen med 1-0 och vi hade ett fint spel där vår mittfältare fördelade bollarna ut på kanterna. Vi såg också prov på riktigt hårda och bra passningar. Under fortsättningen av matchen hade vi flera målchanser där vår toppspelare slet sig fram och även våra ytterforwards fick fina lägen. Tyvärr hade vi inte marginalerna på vår sida och saknade det sista lilla för att få in bollen. Nol, däremot, hade inte lika många chanser men tog tillvara på dem de hade och vann med 3-1. Det var en jämn och bra match med stundtals fint spel och stundtals lite "tjong-fotboll". Vi ställde upp med en lite annorlunda backlinje som skötte sig mycket bra och tre olika målvakter som hjälptes åt. Vi behöver tänka på markering nära motståndarna.

På Yttern spelade grupp 2 och 4 mot Vallen som vi förlorade mot nyligen. Även denna gång såg det ut som att det skulle bli förlust för Vallen ledde med 3-0. Dock blev Vallen trötta i andra halvan av matchen och vi kunde ta över och vända till en seger, 4-3. Mycket starkt gjort att hålla humöret upp i värmen och orka vända matchen! Så roligt att se att vi klarar det. Vi behöver tänka på att vid vissa tillfällen släppa bollen i tid och låta bollen göra jobbet. Då sparar vi lite energi och får ut mest av våra spelare och vårt spel. Vi behöver även här bli bättre på att markera nära motståndarna, inte några meter ifrån. I matchen hade vi med två tjejer från F07. Roligt att se att det gick jättebra för dem!

Härlig kämpaglöd hos båda lagen!
//Ledarna
Senaste matcherna!
2018-05-23 14:55
Tisdagen den 8 maj mötte vi Öckerö för andra gången. Öckerö har många duktiga spelare och är ett bollskickligt lag så vi fick jobba hårt i värmen. Vi var tillbakapressade och fick försvara oss. Matchen slutade 4-0 till Öckerö. De tjejer som inte spelade matchen tittade på sista perioden. De fick följa varsin spelare och rita på ett papper hur den spelaren rörde sig. Vi har sedan tittat på dessa "ritningar" och pratat om hur vi vill att man ska röra sig på planen.

Lördagen den 19 maj spelade vi en match mot Hönö/Björkö/Hjuvik. Vi hade ett fint spel och det mesta av spelet och tog också ledningen med 1-0. HBH kvitterade sedan genom ett tveksamt mål där en av spelarna i HBH sparkade bollen när Malin hade lagt händerna på den. I slutminuten fick HBH en hörna. Bollen studsade på flera spelare och oturligt nog på en av våra egna spelare innan den gick i mål. Matchen slutade alltså med förlust 1-2. Det kändes lite orättvist men vi hade ett bra spel.

Vi har spelat två matcher mot Häcken. I lördags 19 maj spelade grupp 2 och 3 mot Häcken. Vi var det anfallande laget men Häcken hade en bra backlinje som räddade dem flera gånger. Vi hade ett fint passningsspel. Matchen slutade med vinst 1-0.
I tisdags 22 maj spelade grupp 1 och 2 borta mot Häcken. Vi inledde starkt med flera målchanser. Sedan tog Häcken tag i spelet under andra halvan av första perioden och kunde göra två mål. Det var riktigt fina skott. Efter deras andra mål reducerade vi snabbt och under fortsättningen av matchen tog vi över mer och mer. Om igen visade vi prov på fint passningsspel och att vi kan använda kanterna och bredda vårt spel. Våra backar varierade sina uppspel med både långa och korta passningar. Det gjorde även vår målvakt. Matchen slutade rättvist 3-2 till oss. Bra kämpat i alla matcher som vanligt! Det är verkligen en styrka vi har i laget - att hålla uppe humöret och kämpa trots motgångar!

//Ledarna
 
YIS information
HANDLA OCH STÖTTA OSS SAMTIDIGT
Information vid skada