Välkommen till Ytterby IS herrlag
Vi ses på Yttern!

Säsongen 2017 kommer Ytterby IS A-lag herrar att spela i Division 4B Göteborg. Det blir många nya lag för oss att möta jämfört med säsongen innan. I och med att det inte blir så långa resor så finns det mängder av möjligheter att se vårt lag spela matcher. Vi hälsar givetvis även alla välkomna till matcher på vår hemmaplan Ytterns IP. Varmt välkommen att besöka oss!


Vill du provträna? Kontakta vår huvudtränare Carl Blixt (0709-13 62 97)

Referat Ytterby IS - Mölnlycke IF
2017-04-20 21:18
Efter två omgångar stod Ytterby IS och Mölnlycke IF på 4 respektive 3 poäng. Med andra ord en s.k. 6-poängsmatch.

Startelvan
Ali - Steffen
Julius - Vander - Fabian - Nebeyu
Loni - Bengan - Mackan - Adam
Adde

Bänk
Vange
Hawar
Lohm (60´)
Hake (80´)
Tom

Första halvlek präglades av ett ställningskrig där Ytterby IS rullade boll men inte lyckades skapa några farliga chanser medan Mölnlycke IF fokuserade på att ligga rätt i sina positioner och kontra när Ytterby IS tappade boll samt försöka utnyttja fasta situationer. 

I andra halvlek kvarstår matchbilden med det tillägget att båda lagen lyckas skapa vårsinn högkvalitativ målchans. Skillnaden? Mölnlycke IF sköt i insidan av stolpen och ut medan Ytterby IS via Julius sköt via målvaktens händer, stolpen och in.

I slutet trycker Mölnlycke IF på för en kvittering och öppnar sig bakåt, detta utnyttjar Julius som blir neddragen och får straff efter en framgångsrik djupledslöpning. Tyvärr missar Nebeyu straffen och Ytterby IS kommer undan med ett nödropp. 

Avslutningsvis är det mycket starkt av Ytterby IS att vinna trots en insats som lämnade mycket övrigt att önska.  Referat Ytterby IS - IFK Björkö
2017-04-10 11:45
Liksom Ytterby IS spelade IFK Björkö 1-1 i första omgången (IF Väster).
På förhand en oviss tillställning, dock skulle det omgående visa sig att Ytterby IS var det, för dagen, lag som orkade springa mest och oftast. Detta ledde till en tidig 3-0 ledning och 6-2 som slutresultat. 

Startelvan
Ali - Steffen
Nebeyu - Vander - Fabian - Julius
Loni - Bengan - Mackan - Adam
Vangelis

Bänk
Niclas
Emil (70´)
Hake (25´)
Oliver (45´)
Hawar (60´)

Sammanfattning av dagens målskörd
1-0 Loni (Fabian)
Fabian slår en kort hörna till Loni som prickskjuter in 1-0 i bortre krysset.

2-0 Vander (Steffen)
Ytterby spelar ett snabbt kortpassningsspel framför IFK Björkös försvarslinje och tillslut öppnar sig en lucka för Vander när Steffen släpper snyggt och Vander gör inga misstag och placerar in bollen i målvaktens vänstra hörn.

3-0 Steffen (Julius)
Efter en tilltrasslad hörnsituation når Julius högst på ett inlägg och nickar mot mål och det uppstår en retur som Steffen rakar in.

4-0 Nebeyu (Julius)
Julius släpper bollen till Nebeyu i straffområdet och Nebeyu tar inga fångar. Mest minnesvärt var Nebeyus magnifika målgest.

5-1 Nebeyu (straff)
Julius blir neddragen efter en soloprestation och Nebeyu placerar in straffen hur säkert som helst.

6-1 Julius (Steffen)
Julius kröner sin framgångsrika eftermiddag med att sätta dit sitt första mål för säsongen efter en fin framspelning av Steffen.


Referat Ytterby IS - KF Velebit
2017-04-01 11:36
Äntligen dags för seriepremiär, match nummer 1 av 22.
En extra krydda var att förra årets seriekonkurrent (tillika favorittippade) KF Velebit stod för motståndet. 

Startelva
Ali - Steffen
Nebeyu - Vander - Fabian - Julius
Loni - Bengan - Mackan - Adam
Adde

Bänk
Niclas
Tom
Hake (70´)
Lohm (60´)
Hawar (80´)

När första halvlek blåstes igång märktes de båda lagens stora olikheter per omgående. KF Velebit med ett fysiskt starkt, bollskickligt och rakt spel och Ytterby IS med ett snabbt, intensivt och bollhållande spel.

Under första halvtimmen skapar Ytterby IS flera farliga chanser efter snabba spelvändningar och tempofyllda kombinationer, känslan är att ledningsmålet hänger i luften, dock gör KF Velebits målvakt Ante Prnjak ett flertal stora räddningar på chanser från Julius Lindberg, Ali Faris och Steffen Hjort Sörensen. Sista kvarten av första halvlek går båda lagen ner i tempo och viss nervositet och tveksamhet inför stundens allvar blir tydlig. 0-0 i halvtid dock med mersmak för Ytterby IS.

Positiv inledning av Ytterby IS i andra halvlek där Victor Andersson, Julius Lindberg och Ali Faris återigen tar sig fram till farliga lägen men blir synade av den omutlige Prnjak. 10 minuter in i halvleken tar KF Velebit över spelet allt mer, snabba spelvändningar och tuffa satsningar i närkampsspelet viktar över initiativet till deras fördel. Målet kommer därför naturligt efter en snabb spelvädring och ett välriktat inspel mot bortre stolpen där KF Velebits specielle målskytt Dejan Gavrilov dyker upp och stöter in 0-1. (69´) 

Efter målet backar KF Velebit hem och försöker fördröja spelet genom att tjafsa med domaren, ligga och vrida sig på planen och uppvisa allmänt rutinerat brunkarspel. Lyckligtvis genomskådar dagens duktige huvuddomare Bilal Tillo detta och utdelar flertalet varningar likaså en utvisning. 

När spelet drar igång börjar Ytterby IS forcera genom att flytta fram ytterligare en spelare i forwardslinjen (Daniel Lohm), detta skulle visa sig väldigt lyckosamt efter att ha spelat med kompakt press i 7-8 minuter vänder Victor Andersson spelet ut åt vänster där Loni Haklaj tillsammans med Fabian Andersson kombinerar sig förbi försvarsspelare och får in ett precist inlägg och där dyker supermannen tillika lagkaptenen Daniel Lohm upp och nickar in 1-1. 

Efter målet fortsätter forceringen och trycket resulterar i ytterligare ett par skott, två hörnor och ett kompakt tryck under de återstående minuterna men planens bäste spelare för dagen Ante Prnjak räddar KF Velebit som skall vara mycket nöjda med att dem fick med sig en poäng från Ytterns IP denna seriepremiärskväll.

Ytterby IS genomför en solid prestation med mersmak, med tanke på de många klara målchanser som skapas är det bara att jobba vidare på den inslagna vägen så kommer 3-poängarna att trilla in. 

FORZA YTTERBY!!!
Referat 1/4-Final HM vs Torslanda IK
2017-03-19 09:34
Efter en vinst och en förlust i gruppspelet i Hisingsmästerskapen väntade div.2-laget Torslanda IK i 1/4-Final. En stimulerande utmaning där vi skulle få möjlighet att se hur vårt spel står sig gentemot en betydligt mer namnkunnig motståndare. 90 minuter senare och en trist 0-1 förlust konstaterade flera spelare att det inte hade varit någon större skillnad på de båda lagen och att vi kanske till och med borde ha vunnit matchen.

Startelva
Ali - Aras
Nebeyu - Vander - Fabian - Julius
Loni - Emil - Oliver - Adam
Adde

Bänk
Steffen
Hawar
Can
Tom
Lohm
Niclas

Dagens stora glädjeämne var att lagkapten Daniel Lohm gjorde sina första 45 minuter efter sin skadefrånvaro.

Referat IK Kongahälla - Ytterby IS
2017-03-13 11:50
På ett soligt Kongevi drabbade YIS samman med storsatsande lokalkonkurrenten och på förhand låg favoritskapet tungt på hemmalaget. Dock svarade YIS för en av årets främsta prestationer då man lyckades vända ett sent 2-1 underläge till vinst med 2-3. Starkt jobbat av samtliga spelare.

YIS Startelva (4-4-2)
Ali - Aras
Nebeyu - Vander - Fabian - Julius
Loni - Bengan - Mackan - Oliver
Niclas

Bänk
Steffen
Hake
Tom
Emil

Målskyttar
1-1 Nebeyu
2-2 Julius
2-3 Fabian
Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 22/4 14:00
1 - 1  
Mån 17/4 14:15
Ons 12/4 18:30
1 - 0  
Lör 8/4 13:00
6 - 2  
Fre 31/3 19:00
1 - 1  
Lör 25/3 13:00
10 - 0  
Kommande aktiviteter
Träning, Yttern, 27/04 17:00
Match, Ytterns IP 1 Gräs, 28/04 18:30
Match, Ytterns IP 1 Gräs, 30/04 16:00
Träning, Yttern, 01/05 17:00
Träning, Yttern, 02/05 17:00
Träning, Yttern, 04/05 17:00
Nyheter från föreningen
Ytterby Idrottssällskap, 12/04 10:02 
Ytterby Idrottssällskap, 06/04 15:34 
Ytterby Idrottssällskap, 03/04 14:47 
Ytterby Idrottssällskap, 23/03 12:22 
Ytterby Idrottssällskap, 13/03 10:40 
Ytterby Idrottssällskap, 07/03 11:04 
 
PLATINASPONSORER
 
SAMARBETSPARTNERS
 
 
HANDLA OCH STÖTTA OSS SAMTIDIGT
Information vid skada