Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Ytterby IS
P02

YTTERBY IS P02

Varmt välkommen till Hemsidan för pojkar P02

 

Vi är ett härligt gäng som älskar spela fotboll tillsammans.  Vi tränar 3 gånger i veckan året runt. Träningarna innehåller mycket teknik, med läckra trix men också sköna spel- och passningsövningar i högt tempo.  Här utbildar vi ungdomarna långsiktigt till att bli duktiga fotbollspelare och goda lagkamrater med sunda värderingar.


Inbetalningar sker på följande bankkonto i Handelsbanken:

-kungälvklippet,reselotter, cupavgifter mm; 6856-691 820 848 


BRONS i Göteborg Cup för P02!
2018-05-14 14:34
semifinallaget poserar stolt inför pressfotografen

Sicket avslut vi fick på denna sista slutspelsdag, med sol, värme och massor av hemmafans. Vi lyckades återigen komma till A-slutspel efter tuffa och jämna matcher i gruppspelet. Det var inte lättspelat på det ojämna gräset där bollen studsade oberäkneligt. Det var nog en anledning till att vi fick vi se många långbollar från motståndarsidan vilket förryckte spelet.  Hur som helst, efter det kanske jämnaste gruppspelsresultatet vi varit med om, slutade vi på 2:a plats efter Lerkils. Vi var nu i A-slutspel och skulle möta duktiga Stenkullens GoIK i en kvartsfinal tidigt på söndag morgonen.

Efter ytterligare återbud pg a skador, så hade vi nu endast 2 avbytare att tillgå. Men vi inledde matchen riktigt bra med tanke på den tidiga morgonen och kände tidigt att denna match tar vi. En bit in i första halvlek så skadar sig Hannes och kunde inte delta i fortsättningen, och vips, nu var vi endast 1 avbytare och hela slutspelet kvar att spela!

I slutet av andra halvlek såg vi tendenser på att ytterby-spelarna började krokna. Stenkullen vann närkamperna och tryckte på. Nu var det kamp på riktigt!  Men matchen slutade 0-0 och sraffar väntade. Efter mycket fina straffar och 2 fantastiska räddningar av Oscar i målet kunde vi gå segrande ur kampen.


Nu väntade semifinal i A-slutspel mot suveräne Alingsås U16 som inte behövt spela någon kvartsfinal innan och som dessutom hade 5 avbytare att tillgå. Vi hade nu bara 1 timma att ladda om så oddsen var inte höga. Vi var alla överens om att bara försvara oss och låta Alingsås rulla runt bollen. Skulle det dyka upp någon chans så gör vi ett försök...

Och det blev lyckat! Första halvlek slutade 0-0 där Alingsås försökte och försökte hitta lösningar att komma igenom men ytterby-killarna löste försvarsspelet suveränt. Några halschanser fick dom men inte mer. De blev märkbart frustrerade.  Men skulle vi orka hålla emot även andra halvlek? Nej,  nu var vi ordentligt trötta och fler vile pusta ut på avbytarbänken. Värmen tog sitt och då kommer också  luckorna i försvaret som Alingsås skickligt utnyttjar. 1-0 och 2-0 kommer logiskt och några andra heta chanser som Oscar mycket skickligt räddar. Matchen slutar 2-0 men det var ändo nöjda spelare och ledare som efter matchen kunde hämta ut bronsmedaljerna.  På samma plats och vid samma tidpunkt förra året hämtade vi ju ut Guldmedaljerna från B-slutspelet.  Bra facit med andra ord!


...Och sist men inte minst, tack föräldrar och nära för det sköna publikstödet runt matcherna!


/Marko 


ledare till sommarcampen
2018-03-29 13:34

Nu söker föreningen ledare till årets sommarcamp.

Det är vecka 24 och 25 och vi söker spelare i föreningen som är födda 2002 och tidigare som vill vara med på detta.

Mer information  och hur ni ansöker finner ni här:

http://www.ytterbyis.nu/docs/209/4338/Ledare%20YIS%20sommarcamp%202018.pdf

Quality Hotell cup-Fint avslut på utomhussäsongen
2017-10-23 09:39

Hej!

Återigen visar ytterbys killar att vi är svårslagna i cup-sammanhang och jobbiga att möta, oavsett vilka motståndarna än är. Vi visar klass när vi tar oss till A-slutspel i den kanske svåraste gruppen av alla.


Vi hade endast ett lag på cupen men en trupp på 22 spelare. Så vi delade upp truppen i två lag som fick spela varsin halvlek cupen igenom.  Vi började gruppspelet mot Klagshamn från Malmö-trakten, förra årets vinnare, som rest hit för att försvara guldet. Det var ett löpstarkt motstånd, många som var fysiskt större än våran. Vi stod upp bra, kanske inget skönspel direkt men lyckades hålla 0-0 med lite hjälp av både stolpen och ribban. Nästa match spelades mot Klass-2 laget Solängens, ett starkt lag som de kommit till cuppen med.  Men matchen var väldigt jämn och en öppen historia. Vi tog ledningen och höll den länge tills Solängens kvitterade mot slutet och resultatet blev 1-1. Vi kände oss väldigt nöjda och visste att en vinst mot sista motståndaren i gruppen skulle innebära A-slutspel. Men det är ingen lätt uppgift när motståndaren heter IK Zenith!  Även om detta Zenith-lag saknade några av de tyngre namnen så var det ett bra lag. Under matchen rådde det närmast derby-känsla med mycket skrik och hets från alla håll och kanter. Vi lyckades dock, helt rättvist, gå segrande ur denna batalj med 2-0 och var i A-slutspel igen!  I 1/8-final skulle vi tidigt på morgonen möta en gammal bekanting från 7-mannatiden, Skepplanda BTK! Det var en välspelad och trevlig match som hade passat till morgonkaffet. Målsnålt, men vi gick segrande med 1-0.

Efter matchen fick vi endast 1.5 timma att förbereda oss inför kvartsfinalen mot Partille. Partille hade endast ett lag och vi förstod att detta var ett starkt lag. 

1:sta halvlek rullade Partille mest boll men på deras planhalva och mittplan. Kändes ganska ofarligt mesta av tiden.  Sen fick Partilles forward ett fint instick som han förvaltade på bästa sätt, 1-0 till Partille.   I slutminuten får vi ett läge med i princip öppet mål men bommar!  I mitten på andra halvlek spelar vi med en spelare mindre pga rött kort men trycker på för kvittering. Nu har Partille det väldigt jobbigt, vi har chanser och frilägen men lyckas tyvärr inte kvittera.  Partille vinner till slut matchen och tar sig till finalen där de besegrar Solängens. Grattis!


Trots förlusten så var vi väldigt nöjda med turneringen och allt runt omkring. Bra hotell och bra sammanhållning. Hit åker vi gärna nästa år också!


Denna vecka tar vi ledigt på måndag och onsdag. På fredag inleder vi med fystester för att se statusen på killarna och för att se om resultaten förbättras under kommande säsong. Vi försöker också få till en avslutning i klubbstugan med pizza och annat 10:e november efter vår ordinarie fredagsträning.


Väl mött!


//MarkoSerievinst i bägge serierna!!
2017-10-18 09:39

Efter allt slit,  tuffa träningar, många cuper och totalt 36 (!) spelade seriematcher står vi som seriesegrare 2017 i bägge serierna!! 

Vi ledare kan bara buga och bocka för dessa fantastiska spelare i vår grupp som levererade i sista omgången i respektive serie och vinner mot ett stentufft Torslanda i fredags, och igår tisdag mot ett mycket välspelande Qviding. Det var bara vinst som gällde för att säkra 1 platsen och det gjorde dom!


Det är imponerande att behålla jämnheten över hela säsongen med tanke på alla dubbleringar som  gjorts då 2 seriematcher kunnat ligga samma dag med bara 3 timmars mellanrum.  Att orka leverera trots det är beundransvärt!  Men det har slitit och vi märkte tydligt en svacka mot slutet. Men vi lyckades trots det knyta ihop säcken!

Efter 2 raka serievinster i näst högsta serien (2016 och 2017) får vi spänna bågen till nästa säsong 2018 för att få nya utmaningar.


Nu väntar Quality Hotel Cup till helgen vilket skall bli jättekul avslutning på fotbollssäsongen. Mer info om detta kommer separat under dagen (onsdag).


//MarkoMatchen mot AleUnited inställd
2017-09-07 22:02
Hej,
Matchen mot AleUnited är inställd. Vi har istället en vanlig träning.
Observera att matchtiden mot partille är flyttad till 12.00 på lördag.

/Marko
Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
 
YIS information
HANDLA OCH STÖTTA OSS SAMTIDIGT
Information vid skada