Ytterby IS
Fotboll
P05
Torsdagens träning inställd!!
2017-09-25 12:10
Pga match så ställer vi in torsdagens träning.
/ledarna
Höst info
2017-09-17 21:52
Nu är vi i mitten av säsongen och den har bjudit på vinster, förluster, fantastisk spel, nya lärdomar och inte minst kämparanda. Idag var vi 12 killar ute på Hönö och där bjöds vi på en fantastisk match. Flera killar tog för sig och imponerade på oss ledare och föräldrar. Större delen av matchen hade killarna full kontroll och bjöd på fantastiska passningar, bra brytningar och snygga mål. Så resan hem från Hönö kunde verkligen göras med ett leende. Det är otroligt att som ledare stå vid kanten och se killarna utvecklas och få bitarna att falla på plats.


Nu börjar mörkret falla på samt att vi har haft ganska mycket regn det sistnämnda har gjort att föreningen/kommunen stänger gräsytorna. Detta medför att vi kommer träna på konstgräset både tisdagar och torsdagar men vi kommer ha begränsad yta då alla lagen skall samsas på konstgräset. Vi ledare är förberedda på detta och kommer försöka planera träningarna så att det blir så bra som möjligt med den yta vi har tillgång till.

 

Vi kommer träna ute fram till och med vecka 41 sen kommer vi gå ner till 1 dag i veckan och då inne i hallen. Vilken dag och tid vi kommer träna på under vintern är inte klart än men så fort det är satt så kommer vi skicka ut informationen och uppdatera kalendern.

Talangträning:

Kommande helg så är talangträning #2 och vi har nu fått information från förbundet vad den innehåller och tider.

Temat för Talangträningen söndag 24/9 är grundförutsättningarna i anfallsspel och framförallt spelbredd för både utespelarna och målvakterna. Dessutom behandlar vi de nya nationella spelformer som SvFF har tagit fram och som planeras att användas 2018

Talangträningen är på Kviberg och vårt pass är kl: 13:30-15:10 och vi samlas kl 13:15 på Kviberg.

 

Lotteri:

Precis som i våras så kommer vi fortsätta med vårt lotteri där man kan vinna presentkort på Hälsö Fisk eller Belgiska pralinboden. Alla kommer att få sälja 4 lotter a´ 100kr (Eric, Viggo, Elliot & Benjamin ni får sälja 3 lotter) och dessa gäller i 10 veckor med start v. 39. 400kr resp 300kr sätts in på lagkontot så snart ni kan. Lotterna kommer delas ut på kommande träningar och matcher.

 

Regler för lotteriet:

Jokerdragningen på lördagskvällarna som sänds på TV4 avgör vilka som vinner. De 2 första siffrorna vinner presentkort på 250kr Hälsö Fisk och de 2 sista siffrorna 250kr på Belgiska pralinboden. Vinsterna kommer delas ut på träningarna alt. hämtas hemma hos Jesper.

 

Gothia Cup

Som vi informerat om så kommer vi delta i Gothia cup 2018 och vi kommer ställa upp med 1 lag. VI har 24 killar som svarat ja till att vara med vilket vi tycker är riktigt roligt. Som det är just nu så har vi inte så mycket information om turneringen men det vi vet är att vi kommer spela 11 mot 11 spel vilket kommer att bli en ny utmaning för oss samt att invigningen är på måndagen vecka 29. Mer information om turneringen kommer längre fram.

                           

Match mot Nödinge flyttas:

Matchen mot Nödinge den 29/9 kommer flyttas till torsdagen den 28/9 kl 18:00 istället. Anledningen till flytt är brist på spelare samt att minska trycket på dagar där det är fotboll. Kalendern kommer uppdateras inom kort men ni kan svara som att det är spel på torsdagen istället och ni som redan svarat kan ändra erat svar i den kallelse som ligger ute.

 

Nu ser vi fram emot de sista matcherna denna höst innan vi avslutar fotbollssäsongen 2017. Precis som tidigare år så kommer vi ha en avslutningsaktivitet för killarna men vi har ännu inte bestämt vad vi skall göra och inte vilken dag det blir heller. Information om detta kommer komma så snart vi har detta klart.


/Ledarna

Lag anmält till Trekungaloppet
2017-08-28 22:12
Vi har anmält 1 lag med 5 deltagare till trekungaloppet på lördag. Nu är vi med I utmaningen som Romelanda P05 har gjort mot flera föreningar. Alfred, Elias, Emil, Jacob och Kasper Thilander kommer representera vårt lag.

Lycka till grabbar

/Ledarna o Linda grob
Match Öckerö IF Vinröd - Ytterby IS Blå inställd!!
2017-08-22 10:10
Matchen på lördag mot Öckerö är inställd och kommer att flyttas till annat datum. Nytt speldatum är inte klart än utan kommer meddelas så snart det blir klart. Matchen kommer ligga kvar i kallendern tills det nya datumet är satt.

/Ledarna
nu kör vi igång .... :)
2017-08-10 23:09
Nu drar säsongen igång och vi startar den nu till helgen med träning, teori, aktivitet och matcher. Nedan har ni lite information om kommande Augusti-CUP och om höstens seriestart.

Nästa vecka kör vi igång med träningarna och vi kommer fortsätta med samma dagar och tider som vi hade i våras. Vår kalender är alltid uppdaterad med våra träningstider och andra aktiviteter.

 

För er som ännu inte är med i vår Facebook- eller Instagram-grupp så får ni gärna gå med där så att ni får den information som kommer ut via dessa medier också, all viktig information kommer via mail/hemsida och SMS.

 

Igår onsdag skickade vi ut SMS till alla föräldrar där vi önskar feedback från er. Killarna kommer att få lämna feedback genom ett liknande formulär under helgens träningsläger.

Vi ledare skulle uppskatta om ni kan ta er tid att svara på de frågor som finns i formuläret, så att vi kan få veta vad ni föräldrar tycker och tänker om laget osv. Självklart välkomnar vi alltid feedback både positiv och negativ och gärna tips och idéer gällande förbättringar.


Augusti-cupen - söndagen den 20/8

Vi har nu fått klart allt inför kommande Augusticupen på Yttern.

Spelschema finns under dokument - 2017 - "Augusti Cup 2017.pdf " men lagindelningen kommer göras på plats på speldagen.

 

Alla samlas inför 1:a matchen kl 08:30 på Yttern, det är viktigt att vara i tid. Vid ev. försening, sjukdom eller annat kontakta någon av oss ledare på telefon.

 

Vi ställer upp med 2 lag och 23 killar till turneringen och vi kommer spela 9mot9 så det kommer att bli mycket matchtid för killarna.

 

Vi kommer i likhet med tidigare år äta hamburgare tillsammans. För att vi ska slippa köa så kommer vi att beställa och betala för våra hamburgare innan lunchen, så sätt in 50kr på lagkontot (info i menyn till vänster ”Lagkonto”).

Är det någon som inte föredrar hamburgare utan vill lösa lunchen på annat sätt, kontakta oss ledare.

Då det är en lång dag är det viktigt att alla spelare har ätit en ordentlig frukost innan vi samlas, samt har med sig mellanmål som de kan äta mellan matcherna.

 

Vi i P05 skall ansvara för att bemanna café och P-vakt mellan kl 8:30 - 10:15 samt fixa frallor, bullar och kakor till caféet på söndagen.


Fördelningen på ansvarsområdena är enligt nedan:

 

P-vakt:

Arvid & Joel

Café:
Adrian, Alex, Alfred, Elias, Emil, Filip, Kasper Timbrelli, Leo, Marcus Fors & William

2st Chokladrutor/kladdkakor per person:

Eric, Jakob & Troy

25st frallor (färdigbredda med ost eller skinka o typ gurka/paprika) per person

Anton & Noa

25 Bullar per person:

Benjamin & Viggo

 

Kakor, frallor och bullar lämnas in i klubbstugan på morgonen på cupdagen.

 

Inga nötter får förekomma i bakningen då vissa kan ha svår allergi.

Om man inte har möjlighet att genomföra den uppgift man blivit tilldelad får man själv se till att byta med någon annan så att vi i P-05 kan utföra uppdraget vi fått!


Seriestart lördag 26/8

Kalendern är nu uppdaterad med höstens alla seriematcher. Dock så är det några matcher som kommer att flyttas så det kommer bli några ändringar. Vi kommer även nu under hösten att kalla alla spelare till alla matcher och sen ta ut 12 spelare som åker till match. Kallelsen kommer ca 1.5-2 veckor innan match och sista svarsdag är alltid söndag, laguppställningen meddelas senast på tisdag innan match (vid match på veckodag kommer annat att gälla). De flesta veckor så spelar vi 2 matcher per vecka så alla bör kunna få spela 1 match i veckan.

 

Under dokument – 2017 – seriespel HT.pdf så finns en summerad lista på våra matcher och kommande aktiveter.


Andra kommande aktiviteter:

25/8 Bollpojkar

2-3/9 Zenith gräscup

10/9 YIS dagen

22/9 Föräldrafest på Yttern

 

Det blev mycket information samtidigt men vi har mycket att se fram emot, har ni frågor så är det bara att kontakta oss ledare.

 

/Ledarna

Tobbe, Cicci, Daniel, Rob & Martin

Info Kick-off
2017-08-05 21:26
Vi har gjort lite justeringar i kommande kick-off aktivitet nästa helg och beslutat att skjuta på teoridelarna som skulle ha legat på söndagen, samt att vi fokuserar på match under söndagen och låter bli träning. Detta gör att på söndagen blir det endast matcher mot Hovås-Billdal som kommer till Yttern med 2 lag, dessa matcher startar kl 16:00 med samling 15:00.

På lördag har vi huvuddelen av kick-off:en som kommer innehålla träning, teori och bowling (19:00 – ca: 20:30).

Vi samlas på Yttern kl 9:00 i klubbstugan.

Vi ledare löser transporten till Nordmanna bowling, men vi ser gärna att ni föräldrar hämtar era killar ca kl 20.30.

 

Nedan killar är med nästa helg:

Alex Carlsson

Alfred Ratama (bara söndag)

Anton Nilsson

Arvid Nääs

Axel Eenfeldt

Benjamin Andersson

Elias Johansson

Emil Karlsson

Eric Tilgman

Jacob Grob

Jesper Kuhn

Joel Ek

Kasper Thilander

Kasper Timbrelli

Leo Johansen

Liam Keller

Marcus Fors

Noa Strömer

Troy Jacobsen

Victor Hieber

Viggo Elmelind

William Lindén

 

På lördag kommer vi ledare att fixa lunch och lättare mellanmål till killarna (finns det frivilliga föräldrar som har lust att hjälpa till med lunchen så är det välkommet, kontakta Martin isf). Lunchen kommer bestå av köttbullar och pasta och mellanmålet blir drickyougurt, smörgås och frukt.

 

Alla killar som är med denna helg betalar in 200kr till lagkassan för att finansiera bowlingen och maten.

 

Vi ledare ser fram emot denna helg och hoppas att vi ska lyckas skapa en positiv känsla tillsammans i laget inför säsongen.

 

/Ledarna

Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Hem, 17/10 11:23 
Hem, 10/10 11:24 
Hem, 29/09 15:48 
 
PLATINASPONSORER
 
DIAMANTSPONSORER
SAMARBETSPARTNERS
 
 
HANDLA OCH STÖTTA OSS SAMTIDIGT
Information vid skada
GULDSPONSORER
SILVERSPONSORER