Ytterby IS
Fotboll
P09
Välkomna till Pojkar 09!

För tillfället är det runt 44 spelare i laget samt ca 6 ledare och ca 5 lagföräldrar.


Om ni är intresserade att börja träna med oss så är det bara att komma och pröva. Om barnet tycker det är roligt så lägg till er som medlem under fliken "att vara YIS-medlem" på föreningens huvudsida.

Gör detta senast efter tre provträningar. En stor fördel med att lägga till er som medlem är att ni automatiskt får alla utskick.


Kolla in vår kalender med tider för träningar och andra aktiviteter. 


Har du frågor så kan du kontakta oss ledare, se fliken Kontakt, eller kontakta kansliet på 0303-91060 eller ytterbyis@telia.com


Filmklippet som utlovades vid föräldramötet samt nya träningstider from. V41
2017-09-27 20:17
Tack till er föräldrar som dök upp på mötet idag. Det känns bra för oss ledare att ni tycker vi har tänkt rätt kring hur vi vill bedriva träningar och vikten av att hålla en bra stämning bland både barn och vuxna i vårt lag.

Titta gärna på klippet, tycker det belyser vad som är viktigt för barn i deras eget idrottande.

Vi har fått träningstider för vinterträningen som börjar V41
Det kommer då finnas möjlighet för de barn som vill och har tid att träna måndagar 17-18 samt söndagar 14:30-15:30.
Dessa träningar kommer vara inne i hallen.

Ni som inte hade möjlighet att komma på mötet idag får självklart delge oss era åsikter vid något annat tillfälle.

Vänliga hälsningar Ledarna
Viktigt att tänka på P09 + föräldramöte 27:e september
2017-09-19 20:43

Hej Föräldrar!

Vi vill börja med att betona att vi tycker det är fantastiskt roligt att vi har många föräldrar med stort engagemang för det vi gör. Det är uppskattat bland oss tränare och säkerligen av era barn också.

Ibland kan viljan att vinna och kraven på barnen bland oss vuxna gå till överdrift. Vi har tråkigt nog fått en anmälan på oss till Göteborgs fotbollsförbund p.ga. att det vid ett av våra sammandrag blivit en atmosfär där våra motståndare upplevt att de vuxna i Ytterby har uttryckt sig på ett olämpligt sätt mot barnen i vårt eget lag. 
Vi som vuxna är våra barns förebilder. Därför är det superviktigt att vi förmedlar en god och positiv stämning runt våra lag och till barnen. 

Vi ledare vill behålla alla barnen i vårt lag oavsett om det är grabben som har det stora fotbollsintresset eller den som bara kommer till träningen för att man har kompisar som spelar.
Ingen av oss vet vem som i framtiden kommer spela i ett a-lag eller kanske bara lirar för skojs skull i korpen och i ärlighetens namn har det kanske inte så stor betydelse, viktigt däremot är att de får känna sig välkomna i fotbollsfamiljen och lära sig samarbete, repekt för andra och att lagidrott kan vara ett något helt fantastiskt.
Att lyckas med en prestation tillsammans med sina kamrater är dubbel glädje.

Vi ledare vill vara tydliga med att för oss är det inte vinsterna som är det viktiga utan prestationen. Att se våra killar spela fotboll kan  ge lyckorysningar. Det märks att de tagit till sig av vikten att det är lättare att lyckas om man involverar alla i laget genom att försöka passa sig fram till mål. 

Vi ser också till att alla får pröva alla positioner och att alla ska få spela lika mycket. Ibland har det hänt att någon kommit fram till oss ledare och bett om att deras barn ska få spela på en speciell position. Det är ingen idé att göra det då vi aldrig kommer gå den önskan tillmötes. Ditt barn kommer förhoppningsvis idrotta många år till och kunna hitta sin position senare under sitt idrottsliv. 

Vi är tacksamma om ni hjälper varandra att hålla god stämning runt våra lag i alla sammanhang. Det gäller också oss ledare, märker ni att vi fladdrar iväg i vårt engagemang vill vi att ni talar om det för oss.

Vi har även diskuterat hur vi ska få träningarna så bra som möjligt och då kommit fram till att vi behöver ha disciplin och ibland kanske låta någon vila en stund vid sidan om. Detta för att alla ska få ut så mycket som möjligt av träningarna. Det händer att barnen har svårt med att låta bli varandra och gärna vill brottas mm och att de då har svårt att koncentrera sig på vad vi säger.
Det förstör för de andra barnen och därför kommer vi kanske ta av några som stör så övriga kan få ut så mycket som möjligt av träningen. 

Vi vill också försöka skapa mer gemenskap inom hela gruppen så de lär känna varandra bättre. De vill fortfarande gärna vara med dem de redan känner väl. 
Vi kommer då och då splittra upp gruppen så de inte alltid är i den grupp där de har sin bästa kompis. 

I samband med onsdagsträningen den 27:e september tänkte vi att vi kunde ha ett föräldramöte där vi kunde diskutera vad ni tycker om säsongen och våra tankar som tagits upp i detta mejl.

Vänliga hälsningar Ledarna
Träningstid torsdag flyttas till onsdag
2017-09-18 13:43
Vår träningstid i hallen kommer från denna veckan flyttas till onsdag. Vi har fått tiden 18.15-19.45 där första och sista kvarten kan vara tillsammans med andra lag.
Detta kommer att gälla till vecka 41 då vintertider bestäms. 
Kontaktsidan fungerar igen
2017-08-27 21:51
Nu har jag fixat så att kontaktsidan fungerar igen (Kontakt »). Fanns en ibockning för att publicera...
Nu ligger alla ledares e-mail och nummer där.
Höstens sammandrag
2017-08-26 19:31
Göteborgs Fotbollsförbund har velat med att få klart spelschemat inför hösten, men igår blev de äntligen klara. Första sammandraget är redan om två veckor då två av lagen åker till Romelanda och två lag har hemmaplan på Yttern.
Detta sammandrag kommer inte föreningen be om några uppdrag från föräldrarna, men vi får ha vår egen försäljning hur vi vill. Detta kommer lagföräldrarna tänka på och komma med förslag hur vi ska göra.
Lagen är även omgjorda och kan hittas här: Sammandrag 2017.xlsx »
Separata kallelser till sammandragen kommer komma under kvällen eller imorgon.
 
PLATINASPONSORER
 
DIAMANTSPONSORER
SAMARBETSPARTNERS
 
 
HANDLA OCH STÖTTA OSS SAMTIDIGT
Information vid skada
GULDSPONSORER
SILVERSPONSORER