Ytterby IS
Fotboll
P09
Välkomna till Pojkar 09!

För tillfället är det runt 44 spelare i laget samt ca 6 ledare och ca 5 lagföräldrar.


Om ni är intresserade att börja träna med oss så är det bara att komma och pröva. Om barnet tycker det är roligt så lägg till er som medlem under fliken "att vara YIS-medlem" på föreningens huvudsida.

Gör detta senast efter tre provträningar. En stor fördel med att lägga till er som medlem är att ni automatiskt får alla utskick.


Kolla in vår kalender med tider för träningar och andra aktiviteter. 


Har du frågor så kan du kontakta oss ledare, se fliken Kontakt, eller kontakta kansliet på 0303-91060 eller kansli@ytterbyis.nu


Inga söndagsträningar kommande tre veckor
2018-02-05 21:26
Kommande två söndagar kommer alla tränare vara borta för sportlov och andra aktiviteter. Den tredje söndagen som är den 25:e är det sammandraget "Framtidens fotboll".
Från vecka 9 t.o.m vecka 16 har vi däremot fått en extra tid i hallen kl. 18-19. Detta för att ge fler chansen till att hitta en tid som passar. Fortfarande är alla träningar frivilliga, men söndagsträningarna blir ännu mer frivilliga och kommer fokusera på teknik.
Vi kommer försöka att nivåanpassa delar av träningarna då spelarna har kommit olika långt i utvecklingen. Vi kommer fortsätta på öva på passningspel och få till att passa varandra mer i spelet.
Vi kommer även ha målvaktsträningar ibland. Den första målvaktsträningen kommer vara nästa måndag (12:e feb) då alla på träningen kommer träna målvaktsspel.
Avslutning nästa måndag och matcher nästa år
2017-12-11 19:45
Nu är det bara två träningar kvar på året, söndag och måndag. Vi fick pengarna tillbaka för Poseidon cup så Anders fixar lite fika som avslutning efter träningen på måndag.
Vi startar upp träningen igen den 8:e januari.

Vi har också valt de första sammandragen nästa år.
Det kommer vara futsal sammandrag, samma som i Luciacupen. Det kommer vara ett sammandrag i månaden under januari till mars, 20:e januari, 17 februari och 10:e mars.
Det kommer även vara ett sammandrag som kallas Framtidens fotboll som kommer vara i Prioritet Serneke Arena. Det kommer vara den 25:e februari och visa de nya spelformerna som börjar att gälla nästa år.
Vi kommer skicka ut en kallelse när varje sammandrag närmar sig med ett datum att svara senast på. Detta blir 11 dagar innan sammandraget då det är sista datumet att anmäla sig. När vi då vet hur många som kan så anmäler vi dessa och öppnar kallelsen sen igen så ni kan skriva meddelanden i kallelsen.
Filmklippet som utlovades vid föräldramötet samt nya träningstider from. V41
2017-09-27 20:17
Tack till er föräldrar som dök upp på mötet idag. Det känns bra för oss ledare att ni tycker vi har tänkt rätt kring hur vi vill bedriva träningar och vikten av att hålla en bra stämning bland både barn och vuxna i vårt lag.

Titta gärna på klippet, tycker det belyser vad som är viktigt för barn i deras eget idrottande.

Vi har fått träningstider för vinterträningen som börjar V41
Det kommer då finnas möjlighet för de barn som vill och har tid att träna måndagar 17-18 samt söndagar 14:30-15:30.
Dessa träningar kommer vara inne i hallen.

Ni som inte hade möjlighet att komma på mötet idag får självklart delge oss era åsikter vid något annat tillfälle.

Vänliga hälsningar Ledarna
Viktigt att tänka på P09 + föräldramöte 27:e september
2017-09-19 20:43

Hej Föräldrar!

Vi vill börja med att betona att vi tycker det är fantastiskt roligt att vi har många föräldrar med stort engagemang för det vi gör. Det är uppskattat bland oss tränare och säkerligen av era barn också.

Ibland kan viljan att vinna och kraven på barnen bland oss vuxna gå till överdrift. Vi har tråkigt nog fått en anmälan på oss till Göteborgs fotbollsförbund p.ga. att det vid ett av våra sammandrag blivit en atmosfär där våra motståndare upplevt att de vuxna i Ytterby har uttryckt sig på ett olämpligt sätt mot barnen i vårt eget lag. 
Vi som vuxna är våra barns förebilder. Därför är det superviktigt att vi förmedlar en god och positiv stämning runt våra lag och till barnen. 

Vi ledare vill behålla alla barnen i vårt lag oavsett om det är grabben som har det stora fotbollsintresset eller den som bara kommer till träningen för att man har kompisar som spelar.
Ingen av oss vet vem som i framtiden kommer spela i ett a-lag eller kanske bara lirar för skojs skull i korpen och i ärlighetens namn har det kanske inte så stor betydelse, viktigt däremot är att de får känna sig välkomna i fotbollsfamiljen och lära sig samarbete, repekt för andra och att lagidrott kan vara ett något helt fantastiskt.
Att lyckas med en prestation tillsammans med sina kamrater är dubbel glädje.

Vi ledare vill vara tydliga med att för oss är det inte vinsterna som är det viktiga utan prestationen. Att se våra killar spela fotboll kan  ge lyckorysningar. Det märks att de tagit till sig av vikten att det är lättare att lyckas om man involverar alla i laget genom att försöka passa sig fram till mål. 

Vi ser också till att alla får pröva alla positioner och att alla ska få spela lika mycket. Ibland har det hänt att någon kommit fram till oss ledare och bett om att deras barn ska få spela på en speciell position. Det är ingen idé att göra det då vi aldrig kommer gå den önskan tillmötes. Ditt barn kommer förhoppningsvis idrotta många år till och kunna hitta sin position senare under sitt idrottsliv. 

Vi är tacksamma om ni hjälper varandra att hålla god stämning runt våra lag i alla sammanhang. Det gäller också oss ledare, märker ni att vi fladdrar iväg i vårt engagemang vill vi att ni talar om det för oss.

Vi har även diskuterat hur vi ska få träningarna så bra som möjligt och då kommit fram till att vi behöver ha disciplin och ibland kanske låta någon vila en stund vid sidan om. Detta för att alla ska få ut så mycket som möjligt av träningarna. Det händer att barnen har svårt med att låta bli varandra och gärna vill brottas mm och att de då har svårt att koncentrera sig på vad vi säger.
Det förstör för de andra barnen och därför kommer vi kanske ta av några som stör så övriga kan få ut så mycket som möjligt av träningen. 

Vi vill också försöka skapa mer gemenskap inom hela gruppen så de lär känna varandra bättre. De vill fortfarande gärna vara med dem de redan känner väl. 
Vi kommer då och då splittra upp gruppen så de inte alltid är i den grupp där de har sin bästa kompis. 

I samband med onsdagsträningen den 27:e september tänkte vi att vi kunde ha ett föräldramöte där vi kunde diskutera vad ni tycker om säsongen och våra tankar som tagits upp i detta mejl.

Vänliga hälsningar Ledarna
 
PLATINASPONSORER
 
DIAMANTSPONSORER
SAMARBETSPARTNERS
 
 
HANDLA OCH STÖTTA OSS SAMTIDIGT
Information vid skada
GULDSPONSORER
SILVERSPONSORER