Ytterby IS
Fotboll
Styrelse
Styrelse Ytterby IS

Ordförande:

Sten Åkerström


Vice Ordförande:

Ingemar Lindoff


Sekreterare:

Lars Ekendahl


Kassör:

Ulla Albertsson


Motion:

Kjell Almehed


Ledamot:

Claes Haraldsson


Ledamot:

Magnus SvenssonNyhetsbrev Maj 2017
2017-05-01 11:31


Ytterby IS medlemmar och supporters!


Återigen står en säsong framför oss, med massor av fotboll och aktiviteter i föreningen. Våren har ju tvekat och vår-garderoben har fått vila lite men nu verkar det som att värmen kommer, när vi växlat in i maj månad.  Vi ser nu fram emot matcherna som nu kommer igång och alla andra aktiviteter som har med våra lag. Låt oss hoppas på en fantastisk sommar tillsammans!


Fler som vill vara med....

Vecka 17 startade vi nya grupper för barn födda 2011.  Många nya spelare kom på dessa första träningar som våra juniorspelare hjälper till i uppstarten. Förhoppningsvis en start på en lång resa i fotbollens värld för många av dessa.  Vi har också under våren startat två nya verksamheter. Knatte-Kul, för barn 3-5 år som tillsammans med sina föräldrar aktiverar sig tillsammans. Vi har också startat en fotbolls grupp för personer med intellektuella funktionsnedsättningar. Dessa initiativ ligger väl i linje med vår vision om att vara en förening som alla kan delta i och en bredd på verksamheten som möter behov från olika målgrupper. Riktigt kul att följa utvecklingen av dessa grupper.


Ny kanslist på plats!

Nu har vår nya kanslist, Carina Ohlsson, börjat sin anställning hos oss. Hon ersätter Linnea som vi tackar för ett mycket bra jobb under nästan 3 år, och har hjälpt oss att utveckla verksamheten och kanslifunktionen. Carina är väl uppdaterad på hur föreningen fungerar genom sina många års engagemang som förälder, i damsektionen och i huvudstyrelsen. Hjälp gärna Carina att komma igång på ett bra sätt i era kontakter med henne, så hon snabbt kan komma in i sin nya roll i föreningen


Ytterby IS 70 år!

1947 grundade några entusiaster en fotbollsförening i Ytterby, nämligen Ytterby IS. Vi firar i år 70 år och kommer att under året uppmärksamma det på flera sätt. Höjdpunkten blir en jubileumsfest som kommer att arrangeras den 21 oktober. Vi hoppas att många vill vara med och fira detta och vi kommer att informera mer om detta via hemsidan.


YIS-dagen söndagen den 10/9

I år kommer vi att arrangera vår stora föreningsdag den 10:e september. Vi håller på med planeringen av detta så hela programmet är inte klart, men vi kommer att fokusera dagen på att knyta ihop föreningen och öka kontakterna mellan spelare och ledare, allt för att öka sammanhållningen och samarbetet i föreningen. Denna dag kommer alla föreningens lag att delta och förhoppningsvis ser vi också många supporters, föräldrar också där för att vara med och uppleva Ytterby IS fantastiska verksamhet.


Ytterby IS ungdomscuper

Vi genomförde en första ungdoms cup första helgen i april, med 67 deltagande lag, något mindre än tidigare. Vi tror att en anledning är att vi nu inte får ha slutspel längre vilket gör att en del lag tvekar i att delta i cuper. Vi ser över våra cup-arrangemang för att kunna fortsätta med detta och tror att vi har förutsättningar att lyckas återhämta oss. Nästa cup är den 19-20 augusti, då spelare födda 2005-2009 är målgruppen.


Sommar Camp

Många är de ungdomar och barn som vill vara med på vår sommarcamp, vecka 24 och 25. I dagsläget är det 265 anmälda, varav 90 stycken till den aktivitet vi gör vecka 24 ihop med IFK Göteborg, för de som är födda 2004-2006. Det är redan fler än vi haft tidigare år (2016 hade vi 238 anmälda) och vi är mycket nöjda med det stora intresset, vilket visar att vi gjort bra ifrån oss tidigare och har ett bra koncept att erbjuda.


Fotbollshallen = Bilab Hallen

I mars blev det klart med företaget Bilab Kungälv som nu är vår huvudsponsor till hallen och en del av avtalet innebär att vi kommer namnge hallen till Bilabhallen. Under avtalsperioden kommer Bilab att bidra ekonomiskt till vår ungdomsverksamhet vilket kommer ge oss bättre möjligheter att utveckla den. Förutom detta så kommer Bilab dessutom att ge föreningen en kickback på alla nya bilar de säljer till Ytterby IS medlemmar. Vi tackar Bilab Kungälv för det engagemang de visar för Ytterby IS verksamhet och hoppas på ett framgångsrikt samarbete för bägge parter !


Seniorfotboll

Herrlaget har återhämtat sig efter en tuff resa de senaste åren och startar nu om i div.4 med ett lag som visat sig väldigt motiverade att visa omgivningen att vi vill mer än så. En bra start på serien ger förhoppningar om ett bra år. Även damlaget har startat bra och har även de en intressant resa framför sig. Det man framförallt kan se symboliserar våra seniorlag är en ungdomlig entusiasm med många unga spelare som nu tar chansen att utvecklas ytterligare. 


 Styrelsen

Efter årsmötet i mars så har vi förändringar i styrelsen, som framförallt innebär ett nytt arbetssätt kring fotbollssektionerna. Istället för representanter från sektionerna i styrelsen kommer styrelsen att mer aktivt arbeta med fotbollsfrågorna, ihop med de som är engagerade i sektionerna. Där kommer Magnus Svensson, Claes Haraldsson och Sten Åkerström att arbeta tillsammans med detta och med utvecklingen av fotbollen i föreningen. I övrigt så har vi en ny vice ordförande, Ingemar Lindoff, samt en ny i styrelsen, Lars Ekendahl, som också är sekreterare. De övriga, Ulla Albertsson, ekonomiansvarig, och Kjell Almehed, Motionsgruppen, är kvar i sina tidigare roller, liksom Sten Åkerström, som på årsmöte blev omvald som ordförande.Vi ses på Yttern !


Sten Åkerström    
Ordförande Ytterby IS
Sten.akerstrom@hotmail.com

 
PLATINASPONSORER
 
DIAMANTSPONSORER
SAMARBETSPARTNERS
 
 
HANDLA OCH STÖTTA OSS SAMTIDIGT
Information vid skada
GULDSPONSORER
SILVERSPONSORER