Styrelse Ytterby IS

Ordförande:

Sten Åkerström


Vice Ordförande:

Magnus Svensson


Sekreterare:

Lars Ekendahl


Kassör:

Ulla Albertsson


Representant Herrsektion:

Lennart Mattsson


Representant Damsektion:

Carina Ohlsson


Ungdomsansvarig:

Robert Knez


Motion:

Kjell Almehed


Ledamot:

Claes Haraldsson


Ledamot:

Tomas Levin


Ledamot:

Ingemar Lindoff


Suplpeant:

Lars Ekendahl

Nyhetsbrev September 2016
2016-09-02 11:31Ytterby 2016-09-02 


 Ytterby IS medlemmar och supporters!


Nu närmar vi oss slutspurten på vår huvudsäsong 2016 och vi har många utmaningar framför oss innan vi gör bokslut för året: sportsliga, ekonomiska och verksamhetsmässiga. Vi kommer att behöva våra medlemmars engagemang och energi för att kunna behålla den fantastiska verksamhet som byggts upp under snart 70 år genom att fortsätta utveckla och anpassa oss till nya förutsättning.


Föreningens ekonomi – alla angelägenhet !


Vi har under flera år haft en bra ekonomisk utveckling där klarat av att både utveckla verksamhet, bygga en inomhushall utan för stora risker. Vi följer den plan vi har för året men det finns orosmoln som vi måste hantera. Vår försäljning av bingolotter är viktig för oss och där har vi haft problem att hitta volontärer som kan hjälpa oss med det,. Där behöver vi medlemmars hjälp att hitta de entusiaster som kan hjälpa till. Vi har också en situation på Yttern där det löpande är skadegörelse och vi får satsa pengar på att reparera och skydda våra lokaler vilket också kostar. Våra intäkter från idrottens bingo har under flera år minskat och vi behöver kompensera det med andra intäkter. Vi har en sponsorgrupp som nu tittar på hur vi kan utveckla samarbeten med företag inför nästa år och där behöver vi alla ideer från medlemmar om vad vi kan göra mer, för att attrahera nya sponsorer. Har ni tankar kring hur vi kan färstärka ekonomin så hör av er till styrelsen/kansliet.


Fotbollshallen                       


Nu går vi snart in i första hela vinetersäsongen med fotbollshallen och vi hoppas detta skall hjälpa oss att behålla fler ungdomar längre i föreningen. Vi kommer från oktober att lägga ett schema i hallen där alla ungdomslag får en tid var . Vi tittar på hur vi kan optimera användandet av hallen för att ge mesta möjliga tillbaka till medlemmarna och har tankar att förutom lagträningar också arrangera fokusträningar för olika åldrar samt ev. en vinterserie där vi bjuder in andra lag att delta. Vi kommer också fortsätta med ledarutbildningar i hallen vilket vi kom igång med bra redan förra vintern


Vi ser också att vi behöver ha ett bättre skydd av hallen och vi vill ha hjälp från föreningens medlemmar med detta. Två lördagar i slutet av September kommer vi att bygga en vägg/sarg på insidan av tältduken för att skydda hallen mot bollar men också ett ökat skydd mot skadegörelse. Till detta kommer vi att be varje lag ställa upp med två föräldrar som hjälper till. En inbjudan till detta kommer att skickas ut till alla lag. Det innebär att vi kommer vara totalt ca 50 stycken under två dagar. Mer information kommer om detta.


Övriga lokaler och utrymmen


Under sommaren hade vi möjlighet att få gymet och staket runt klubbstugan målade och även läktarna oljade, så de skall hålla ett tag till. Vi håller också på att inreda en till container under läktaren som skall användas som materialförråd till lagen, också utrymme för gemensamt träningsmaterial, vilket kommer bli riktigt bra. Vi har också nu gett upp den gamla kiosken efter återkommande inbrott och skadegörelse och har istället fått en container som skall inredas till kiosk, vilket kommer bli riktigt bra.


Ungdomsfotboll


Som vanligt är det en fröjd att komma ner till Yttern och se all aktivitet där. Många av våra ungdomslag mår riktigt bra, men engagerade ledare och stora grupper, vilket är rikitgt roligt. De nya lagen med spelare födda 2010 är också igång. Vi fortsätter att samla ledare till spelformsmöten med våra spelformsansvariga, för att följa upp och säkra att vi har rätt förutsättningar i verksamheten, Det ger också många bi-effekter, då ledare mellan olika lag pratar med med varandra och hittar samrbetsformer eller bra ideer som delas. Det var också mycket bra insatser av våra lag under Ytterby Cup i augusti och även föräldrar och äldre spelare gjorde starka insatser som funktionärer, vilket vi tackar för !


Seniorfotboll


Hösten är alltid en tid då man tittar mer i tabelleroch det känns nu riktigt spännande att följa våra seniorlag. Damlaget har haft en bra säsong och har en utmaning att säkra 3:e platsen i serien, flera lag jagar bakom så det gäller att hålla skärpan. Herrlaget startade bra i våras men har haft en tung period nu i början av hösten och i en mycket jämn serie så ligger man nu på nedflyttningsplats. Dock finns chansen att klara sig kvar och det känns som det finns mer att plocka fram ur truppen, så vi håller tummarna för att de skall lyckas


Hösten närmar sig – hjälp våra dubbel-idrottare


Det är fortfarande full aktivtet men snart börjar vi trappa av och i oktober styr vi om till lågsäsong, där vi vill att alla lag fortsätter planera för minst ett tillfälle per vecka. Det är viktigt för att hålla ihop grupperna och ge möjlighet till fotboll för alla de som brinner för det. Se till att ha en bra dialog med andra föreningar som har huvudsäsong under vintern så våra aktiviteter inte krockar med dem, för att undvika att sätta spelarna i svåra val-situationer. Vi vill att man skall kunna hålla på med flera sporter länge och Ytterby IS vill inte begränsa den möjigheten. Vi försöker ha en dialog med andra föreningar om detta och hoppas att vi kan komma fram till en gemensam ståndpunkt för att underlätta säsongsövergångar m.m.


Till sist....


Som ni kan läsa i detta brev så finns det många områden där vi behöver medlemmars engagemang och vi hoppas också att det är många som vill vara med och se till att vår förening fortsätter att utvecklas på ett bra sätt. Har ni funderingar kring hur just ni kan hjälpa till så hör av er till någon i styrelsen eller kansliet. Det kan var allt från att engagera sig i sektioner (Dam, Herr, Ungdom), kring arrangemang, hjälp med lotteriförsäljning i City-Gross, hantverkstjänster för våra lokaler, förslag på nya samarbetspartners m.m. Det finns plats för alla!Vi ses på Yttern !


Sten Åkerström    
Ordförande Ytterby IS
Sten.akerstrom@hotmail.com

Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Ytterby Idrottssällskap, 12/04 10:02 
Ytterby Idrottssällskap, 06/04 15:34 
Ytterby Idrottssällskap, 03/04 14:47 
Ytterby Idrottssällskap, 23/03 12:22 
Ytterby Idrottssällskap, 13/03 10:40 
Ytterby Idrottssällskap, 07/03 11:04 
 
PLATINASPONSORER
 
SAMARBETSPARTNERS
 
 
HANDLA OCH STÖTTA OSS SAMTIDIGT
Information vid skada