SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Välkommen till Ytterby IS F08
Vi i Ytterby IS F08 är ett härligt gäng på 26 tjejer som älskar att spela fotboll och ha kul tillsammans. 
 
Vi i f08 har ett samarbete med p08, f09 och f07, Med dessa lag har våra tjejer har möjlighet till extra träningar/matcher samt spela mixade matcher. Vi har även ett 08-futsalgäng där vi under vintersäsongen nöter teknik, snabbt spel, passningar och spelar matcher. Info om det finns under futsal f08.
 
Har ni frågor eller är intresserade av att börja spela i vårt lag? Kontakta någon av oss ledare eller hör av er på vår lagmail, yisf08@gmail.com. 
 
Vi finns även på Instagram 🌸
Info framöver
2021-04-08 11:06

Nu är planeringen i full gång inför det kommande träningslägret. För att corona-anpassa har vi kortat ner dagarna och det blir tyvärr ingen övernattning i år heller. Vi kommer starta helgen den 17/4 kl 13 och köra fram till klockan 1600. På söndagen (18/4) kör vi mellan kl 13-17 på Yttern för att sedan avsluta dagen med strandstädning i Rörtången. Det är svårt att säga exakt sluttid denna dag då det beror på hur strandstädningen går.

 

Agendan för helgen är att jobba ihop gruppen genom sammarbetsövningar, vi kommer utgå ifrån utvecklingssamtalen och de mål som tjejerna har satt upp för sig själva samt arbeta utifrån lagets gemensamma mål gällande nya spelformen. Vi har även bjudit in Philippa Johansson som kommer hålla i ett kul fyspass och Johanna Roupe som är mental tränare och som kommer prata om självkänsla och hur man kan styra sina tankar. Det är viktigt att tjejerna har ätit lunch innan de kommer till dessa dagar. De behöver även ha med sig gympaskor och varma kläder som de kan ha vid strandstädet.

 

På söndagen önskar vi hjälp av några föräldrar att ha grillade hamburgare klara till klockan 1600. Därefter behöver vi även transport till Rörtången. Meddela om ni kan hjälpa till i kallelsen som kommer ut. Om någon enbart kan vara med en av dagarna behöver ni även meddela detta så att vi kan göra en bra planering.


Strandstädninen är en viktig aktivitet för vårt lag som ger oss ett bra tillskott till lagkassan och det är därför extra viktigt att vi hjälps åt med detta. Med hjälp av dessa pengar kan vi exempelvis sponsra/göra det möjligt med läger, cuper och andra aktiviteter likt detta träningsläger.

 

Vi hoppas att så många som möjligt kan vara med dessa dagar då det är vårt startskott för att fotbollssäsongen kör igång och vi ska jobba ihop vår härliga trupp.

 

Vi vill även informera om att vi nu på fredag kommer börja med en extra träning. Våra träningsdagar är därmed tisdag, torsdag och fredag. 

 

På söndag kommer alla som har anmält sitt intresse få spela internmatchen. Vi kommer även fortsättningsvis försöka spela internmatcher i väntan på att de "riktiga" matcherna kommer i gång.

 

/Ledarna 

Fotbollen framöver
2020-03-13 13:47

Vi förstår att det finns allmän oro kring det rådande läget gällande smittspridningen av Corona/covid-19. Vi följer myndigheterna, förbundets och klubbens beslut och informerar er så fort det sker någon förändring kring vår verksamhet. Alla får hjälpas åt att ta sitt ansvar gällande sin hälsa för att inte förvärra situationen. 

 

Just nu fortsätter vår ordinarie träningsverksamhet och matcher som planerat men med vissa restriktioner. 

Detta kan dock ändras om myndigheterna kommer med andra rekommendationer exempelvis om skolgång ställs in, då är det naturligt att även vår verksamhets läggs vilande. Varje familj tar egna beslut för sina barn och vi är tacksamma om ni meddelar oss i god tid så att vi kan planera utefter det. Hör av er till vår lagmail (yisf08@gmail.com) om er dotter ej kan vara med på kommande matcher. 

 

Vi kommer skicka ut kallelser till träningarna varje vecka. Ta även för vana att, som vanligt titta i lagkalendern inför varje aktivitet för att se eventuella ändringar. 

Inför våra träningar och matcher kommer vi ha begränsad samlingstid och denna sker utomhus. Tjejerna kommer att dusch hemma. Vi skakar inte i hand efter/innan match och vi anpassar övningarna på träning. Tänk på att tjejerna måste ha med sig egna vattenflaskor. Uppdaterad info kommer även finnas på hemsidan www.ytterbyis.nu

 

Hittills är det beslutat att följande aktiviteter uteblir;

Träningsutbyte med andra lag (Inställd)

15/3 Futsalavslutning (Inställd)

21/3 Loppet; Spring och stötta barncancerfonden (Inställd)  

24/3 Föräldramöte (Inställd)

29/3 Ytterbycup (Inställd)

 

Vi återkommer med mer information allt eftersom. Var rädda om varandra!

 

Ledargänget F08

 

Massor med viktig information
2020-02-15 12:01


Nu laddar vi för att snart dra igång säsongen med massa roliga aktiviteter.

Tänk på att svara på kallelseutskick i tid oavsett om svaret är ja eller nej annars får vi ledare lägga onödig tid på att jaga in svar så att ingen spelare missar någon rolig aktivitet.

För er som tackat ja till att hänga med på EM-kvalet den 14/4 så glöm inte att betala in 80:-för biljetten till vårt lagkonto. Är ni osäkra på om ni har betalat så kontakta Malin.

 

Träning

Vi kommer att fortsätta med den tidigare träningstiden på tisdagar dvs samling 17:30 i omklädningsrummet, uppvärmning ute och träning i Bilabhallen med avslut 19:00.

From vecka 9 28/2 så kommer vi även att träna på fredagar med samling 17:00 på konstgräset och träning till 18:30, då kommer vi att vara utomhus på konstgräset.

Tjejerna får gärna duscha tillsammans efter båda träningarna.

Dessa tider kommer att gälla tom vecka 16, efter det kommer vi att få nya tider då utomhussäsongen drar igång på riktigt. Så fort vi får info om dessa tider så meddelar vi det.

 

Finns det någon spelare som känner att man önskar ytterligare träning utöver våra två träningar per vecka så kontakta oss ledare senast 23/2. Vi önskar att spelare med vinteridrotter fortsätter att prioritera sina vinteridrotter till dess att fotbollssäsongen drar igång i april.

När fotbollssäsongen drar igång kommer det finnas möjlighet för alla som önskar att vara med i utbyte med samma upplägg som föregående säsong. Vi skickar kallelse när det börjar bli dags.

 

Träningsmatch 21/2

Fredag 21/2 är vi ett gäng tjejer som tackat ja till att spela träningsmatcher mot Nödinge. Vi samlas 17:30 på plats i Nödinge, finns det behov av skjuts så löser vi det. Matcherna startar 18:00 och vi beräknar vara klara vid 20:30. Matcherna kan ställas in vid dåligt väder så håll koll på våra sociala medier och mailen under fredagen.

 

Marscupen (Ytterby cup) 29 mars

Som det ser ut nu verkar det tyvärr inte bli någon F08 grupp i marscupen pga få anmälda lag, men vi inväntar definitivt besked från klubben.

 

Fair-Play serien (träningsmatcher i mars)

Vi har anmält två lag till träningsmatchserien i mars. Det kommer kallelser till fyra datum då vi har två matcher per datum, vänligen tacka ja/nej till resp kallelse senast 23/2 och ange om det är någon av tiderna ni inte kan. Vi återkommer sedan med information ang vilka spelare som spelar resp match. 

Inför träningsmatcherna så kommer vi att köra lite teori i samband med vår tisdagsträning den 3/3, så då är det bra om alla spelare kan närvara.

 

20-03-07​  Hjuviks AIK,  ​Backavallen , tid ​10:00 resp 11:15  

20-03-15​ Hovås Billdal IF​,  Yttern​​, tid 11:00 resp 12:15

20-03-22​ IF Väster​​, Yttern​, tid ​10:30 resp 11:45

20-03-29​ Näsets SK​,  Åkeredsvallen​, tid 10:00 resp 11:15

  

Träningsläger 17-19 april 

 

Vi kommer att kicka igång säsongen med träningsläger. På fredagen samlas vi 17:00 på Yttern, vi vill gärna att tjejerna har ätit middag innan de kommer. Vi kör ett pass med träning och lite annat fram till 20:00.

På lördagen samlas vi igen kl 08:30 och kommer sedan att köra träningar, teori, aktiviteter och mycket tid för att hänga tillsammans, vi sover över i klubbstugan till söndagen då vi kommer att åka till Trollhättan för att spela matcher samt köra aktiviteter på Fotbollskompaniet. 

Vi kommer att behöva hjälp med matlagning på lördagen samt skjuts till och från Trollhättan och städning av klubbstugan på söndagen, har vi några föräldrar som kan hjälpa oss så hör gärna av er till oss ledare.

Vi kommer att ta ut en kostnad på 200:- för lunch och aktivitet på söndagen, för övrigt bekostar lagkassan träningslägret.

 

Kallelse till träningslägret kommer inom kort!

 

Örebro cupen 13-15 juni

 

Vi kommer att skicka ut en kallelse till Örebro cupen där anmälan kommer att vara bindande då vi behöver boka våra boendekort.

Vi har anmält två lag och är garanterade 6 matcher per lag under cupen, matcherna spelas 2x20 min. 

Som det ser ut nu kommer vi att åka buss till och från Örebro. Vi kommer att bo på skola. Kostnaden kommer max att vara ca 1700:- per spelare inkl allt. Vi kommer inom kort att dra igång försäljningsaktiviteter för att alla ska ha möjligheten att kunna finansiera sin cup.

Spelplats och spelschema har vi ingen information om ännu.

 

För att få in pengar till att bekosta vårt cupäventyr så har vi även anmält oss till strandstäd den 26/4 så boka upp denna dagen i era kalendrar. Vi återkommer med mer information när vi vet om vi blir tilldelade någon sträcka att städa.

 

Föräldramöte 24/3 kl 18:00-20:00 i klubbstugan, vi vill att alla spelare är representerade!

 

Finns det frågor eller funderingar är ni alltid välkomna att kontakta oss ledare.

 

Ledargänget F08

En smygtitt på höstens säsong
2019-07-24 23:16
Hoppas ni alla njuter av sommaren och ledigheten. Vi ledare ser med står belåtenhet tillbaka på den härliga vårsäsongen och som fick en sådan fantastisk avslutning med cupen tillsammans med P08. Vi har fått till oss att många av tjejerna har haft de roligaste dagarna någonsin, vilket är underbart att höra. Mysig och riktigt rolig blev även föräldramatchen där föräldrarna fick samla kraft även från hönsgården för att rå på tjejerna. Vi vill även passa på att skicka med ett stort tack för de uppskattade presenterna som vi ledare fick. Det värmer!

Fotbollen kör igång igen den 20/8 med samma träningstider som tidigare. Tis & tors 18-20. Tisdagar är fortsatt vår huvudträning där enbart våra tjejer är med och på torsdagar tar vi emot några spelare från andra YIS-lag. Ni kommer snart få en ny förfrågan om er dotter vill ingå i utbytet. 

Seriespelet drar igång v 33 och vi har även denna termin valt att dela in tjejerna i två spelgrupper så att man ingår i en grupp tre matcher och en ny spelgrupp resterande fyra matcher. Vid frågor gällande matcherna är det smidigast att kontakta de ledarna som ansvarar för respektive grupp. Matcherna finns redan inlagda i kalendern men det finns risk för vissa ändringar. Spelgrupperna finner ni under dokument. Kallelser för de första matcherna kommer under veckan.

18 tjejer är anmälda t Eija-träningen den 28/8 vilket är jättekul! Vi saknar dock några inbetalningar. Var vänliga att betala till lagkontot så fort som möjligt.

Som vi tidigare meddelat är tyvärr Ytterby-cup inställd för oss pga att det var för få f08-lag anmälda. Vi har därför anmält oss till Zenith-cupen den 31/8. Missa inte att swisha 100:- till Jenny. Mail har gått ut till de som har anmält sig.

 7/9 är det YIS-dagen. Mer info kommer kring denna dag. 

15/9 spelar vi Attityd-cup.

28/9 är det nytt Bollflickeuppdrag och de tjejer som inte varit bollflickor ännu kan boka in datumet i sin kalender redan nu. 

Vi kommer även gå och se våra grymma tjejer när de spelar EM-kval mot Slovakien den 8 okt på Gamla Ullevi. Vi kommer då köpa föreningsbiljetter för 80:-/tjej som bekostas av de som vill vara med. Kallelse kommer även till detta snarast då det är tryck efter dessa biljetter.

I oktober kör Futsalen igång och vi har fått tid i Sandbackaskolans idrottshall söndagar 1745-1930. Vi återkommer med kallelse längre fram för att se vilka som vill ingå i futsal-truppen.

Det var mycket info på en gång! Hör gärna av er om ni har några funderingar. Ha en fortsatt bra sommar och glöm inte utmana era tjejer i fotboll 🤗

 //Ledarna
Blandad info
2019-05-24 22:53
Tiden rullar på snabbt när man har roligt och vi har redan spelat hälften av alla vårens seriematcher. Vi ledare tycker att tjejerna gör ett fantastiskt jobb på planen. Det vi tränar på under veckan ser vi allt oftare under  matchen och bakom passningarna finns nästan alltid en tanke. Nytt för denna säsong är att vi har fått rekommendationen från Göteborgs fotbollsförbund att ha en dialog med motståndarlaget innan match för att få jämna och utvecklande matcher. Det kan ibland innebära att tjejerna får spela på ett sätt som de inte är vana vid och att de får instruktioner från oss ledare att spela med ett speciellt syfte för att matchen ska jämnas ut. Har ni några frågor eller funderingar så får ni gärna höra av er till vår lagmail så når infon alla tränare.

Samarbetet med de andra lagen i Ytterby (f09, f07 & p08) har fungerat över förväntan. Tjejerna tar för sig allt mer under träningarna, självförtroendet växer, de blir förebilder, lär känna nya kompisar, lär sig av de andra spelarna och får träning i det sociala samspelet både på och utanför planen. Det har även medfört att framförallt killarna och våra tjejer spelar mer spontanfotboll utanför våra träningarna, vilket är superroligt och utvecklande. Som uppladdning inför vår cup kommer vi tillsammans med P08 ha en gemensam träning den 13/6 under vår träningstid. Ni kommer få kallelse till denna träning så att vi kan göra en bra och kul träning för hela gänget.Samlingen på yttern på fredagen (14/6) kommer vara redan klockan 16:00 så lägg in det  i era kalendrar redan nu.

20/6 är det dags för våra tjejer att vara bollflickor igen. Kallelse kommer även t detta. Det är viktigt att vi ställer upp på dessa uppdrag då det förväntas av oss från klubben.

18/6 är det sista träningen innan sommaruppehållet och denna dag anordnar avslutningsgruppen någon kul aktivitet. Mer info kommer när agendan är spikad.

I höst kommer vi även ha lite extra-träningar som ligger utanför ordinarie träningar och är för de som önskar spela lite mer fotboll. Vissa av dessa träningar kommer tjejerna få bekosta själva om de vill vara med och det krävs att man klarar av att ha fokus under träningen för att man ska få ”valuta” för pengarna. Först ut som ”gästtränare” är Eija Feodoroff. Hon har i över 20 år arbetat professionellt med att utveckla fotbollsspelares tillslag. Hennes erfarenheter och kunskap har hon förmedlat till ledare och spelare på olika nivåer i såväl svenska som internationella klubb- och landslagsmiljöer. Under två timmar kommer hon visa sin tillslagsteknik den 28/8. Intresseanmälan kommer inom kort. (Kommer kosta ca 350:-/spelare)

7/9 10-14 är det YIS-dagen. En dag för alla våra spelare i klubben då det kommer spelas mixade lag och anordnas olika aktiviteter på Yttern. Denna dag kommer även några föräldrar behöva hjälpa till med div arbeten/fix på våra lokaler.

Det var allt för denna gång! Mer info gällande cupen kommer längre fram.

//Ledarna
Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Ytterby IS, 17/08 09:37 
Ytterby IS, 11/08 13:00 
Ytterby IS, 05/08 11:57 
Ytterby IS, 01/08 13:39 
Ytterby IS, 23/05 15:17 
 
Sponsorer Ytterby IS lotten 2022
SAMARBETSPARTNERS
HANDLA OCH STÖTTA OSS SAMTIDIGT
Information vid skada