SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Välkommen till Ytterby IS F08
Vi i Ytterby IS F08 är ett härligt gäng på 25 tjejer som älskar att spela fotboll, har kul tillsammans och som har höga ambitioner. 
 
Vårt lag har ett samarbete med p08 och f09 och med dessa lag har våra tjejer möjlighet till extra träningar/matcher samt spela mixade matcher med. Vi har även ett 08-futsallag där vi under vintersäsongen nöter teknik, snabbt spel, passningar och spelar matcher. Info om det finns under futsal f08.
 
Har ni frågor eller är intresserade av att börja spela i vårt lag? Kontakta någon av oss ledare eller hör av er på vår lagmail, yisf08@gmail.com. 
 
Vi finns även på Instagram under yisf08 🌸
Nu kör vi igång lite smått....
2022-12-03 15:11

Hej!

Vi hoppas att tjejerna har börjat längta efter fotboll igen för nästa tisdag är det dags att snöra på sig fotbollskorna 🥳. Vi kommer under december och fram till sportlovet köra träning på tisdagar (en måndag) ute på konstgräset. Under december kommer vi även samarbeta med F09 där vi kommer ha gemensamna träningar med dem. Syftet med dessa är att vi ska lära känna varandra, få en naturlig upp- och nedrullning mellan lagen och få till ett bra och utvecklande samarbete. 6/12, 12/12 & 20/12 är datumen för dessa träningar (kallendern är uppdaterad).

 

20:de december är sista träningen för året och säsong 2023 startar igen den 10:de januari. Under vår försäsong, för att vi ska vara förberedda till den nya spelformen med större  ytor,  (11 mot 11) kommer vi under tisdagar ha olika varianter av löpning. Likt tidigare vill vi att tjejerna hör av sig till oss ledare om de inte kan komma på träningarna. För att det ska bli enklare för oss att planera så har vi bestämt att man meddelar ev förhinder innan 1630 på träningsdagen. Vi kommer köra igång med träningsmatcher i slutet av januari och fram till vårsäsongen startar. Kallelser kommer till dessa. För de tjejer som har vinteridrott, vill vi att man prioriterar vinteridrottens träningar och matcher i första hand då det krockar. Fotbollsäsongen bör sedan prioriteras fullt från och med 1 april. 

 

Vi ledare håller nu även på att kollar runt på olika cuper men vi återkommer om detta längre fram.

 

Andra viktiga datum är:

7:de februari kl 1830 föräldramöte i klubbstugan.

1-2 april Domaruppdrag på ytterbycup

Inventering på citygross (föräldrauppdrag feb, maj, sep)

23 april Fixardag på yttern (minst två föräldrar)

 

Undrar ni något så hör gärna av er till oss ledare. Påminn även tjejerna att ha lite koll på vår gruppchatt där vi delar viktigt information.

 

//Ledarna

En smygtitt på höstens säsong
2019-07-24 23:16
Hoppas ni alla njuter av sommaren och ledigheten. Vi ledare ser med står belåtenhet tillbaka på den härliga vårsäsongen och som fick en sådan fantastisk avslutning med cupen tillsammans med P08. Vi har fått till oss att många av tjejerna har haft de roligaste dagarna någonsin, vilket är underbart att höra. Mysig och riktigt rolig blev även föräldramatchen där föräldrarna fick samla kraft även från hönsgården för att rå på tjejerna. Vi vill även passa på att skicka med ett stort tack för de uppskattade presenterna som vi ledare fick. Det värmer!

Fotbollen kör igång igen den 20/8 med samma träningstider som tidigare. Tis & tors 18-20. Tisdagar är fortsatt vår huvudträning där enbart våra tjejer är med och på torsdagar tar vi emot några spelare från andra YIS-lag. Ni kommer snart få en ny förfrågan om er dotter vill ingå i utbytet. 

Seriespelet drar igång v 33 och vi har även denna termin valt att dela in tjejerna i två spelgrupper så att man ingår i en grupp tre matcher och en ny spelgrupp resterande fyra matcher. Vid frågor gällande matcherna är det smidigast att kontakta de ledarna som ansvarar för respektive grupp. Matcherna finns redan inlagda i kalendern men det finns risk för vissa ändringar. Spelgrupperna finner ni under dokument. Kallelser för de första matcherna kommer under veckan.

18 tjejer är anmälda t Eija-träningen den 28/8 vilket är jättekul! Vi saknar dock några inbetalningar. Var vänliga att betala till lagkontot så fort som möjligt.

Som vi tidigare meddelat är tyvärr Ytterby-cup inställd för oss pga att det var för få f08-lag anmälda. Vi har därför anmält oss till Zenith-cupen den 31/8. Missa inte att swisha 100:- till Jenny. Mail har gått ut till de som har anmält sig.

 7/9 är det YIS-dagen. Mer info kommer kring denna dag. 

15/9 spelar vi Attityd-cup.

28/9 är det nytt Bollflickeuppdrag och de tjejer som inte varit bollflickor ännu kan boka in datumet i sin kalender redan nu. 

Vi kommer även gå och se våra grymma tjejer när de spelar EM-kval mot Slovakien den 8 okt på Gamla Ullevi. Vi kommer då köpa föreningsbiljetter för 80:-/tjej som bekostas av de som vill vara med. Kallelse kommer även till detta snarast då det är tryck efter dessa biljetter.

I oktober kör Futsalen igång och vi har fått tid i Sandbackaskolans idrottshall söndagar 1745-1930. Vi återkommer med kallelse längre fram för att se vilka som vill ingå i futsal-truppen.

Det var mycket info på en gång! Hör gärna av er om ni har några funderingar. Ha en fortsatt bra sommar och glöm inte utmana era tjejer i fotboll 🤗

 //Ledarna
Nu tar vi sommarlov!
2016-06-16 23:39
Med en härlig känsla i kroppen efter kvällens avslutning och med sommaren på intågande, vill vi ledare passa på att ge er en liten återblick över den gångna terminen! 

2016 började på bästa sätt, med att vi fick glänsa i media och inviga vår nya hall!  En positiv start på vårt fotbollsår!

Våren bestod av ett gäng olika inomhusturneringar, där vi spelade fotboll både på tidiga morgnar och sena kvällar. Det ruskiga vårvädret har ju inte längre kunnat hindra oss från att träna och uppslutningen på våra träningar har varit enormt stort. Vi har nu blivit ett riktigt stort kompisgäng i F08 och vi kan stolt presentera 35 grymma spelare. Ett viktigt inslag även under denna termin har varit just att få tjejerna att känna sig trygga i gruppen, med varandra och med oss ledare. Vi har pratat mycket om kamratskap och vi kan bara konstatera att ni har fantastiska barn som varje vecka, på bästa sätt, har välkomnat nya tjejer in i laget! 

Träningsfokus under terminen har legat på att driva och passa. Vi har delat in tjejerna i smågrupper och vi har under träning även haft stort fokus på spel och där tanken har varit att få mycket bollkontakt för alla tjejerna.

När utomhussäsongen startade hade vi en stor utmaning att ta oss an. Sammandrag, spela "riktiga" matcher, ta emot bortalag, rådda i fikalistor, bakning, inköp, matchvärdar osv. Vi ledare gjorde en chansning och anmälde tre lag för att tjejerna skulle få mycket speltid. När det sedan visade sig att alla lag skulle spela samtidigt och på olika ställen, blev det lite svettigt för många av oss! Tack vare er föräldrar så har det gått att genomföra det här och ni har även bidragit till att vi har fått in en rejäl slant till våran lagkassa! Ni är ovärderliga! 

Matcherna som har spelats har varit långa, med tufft spelschema och ibland med lite för få avbytare. Tjejerna har slitit, skrattat, kämpat, hejat, gjort mål, räddat mål och även hittat fram med en del passningar! De är sådana stjärnor och hade man räknat resultaten så hade det ju sett briljant ut! Nu gör vi ju inte det, utan kan istället glädja oss åt att tjejerna verkar ha haft det göööör kul! 

Vi vill med detta tacka alla för en grym termin och önska er en fin sommar! 


/Ledarna

Cup i Lundbystrand
2016-03-13 22:08
Tidigt i morse anslöt 15 fotbollstjejer för att spela cup i Lundby strand! Trots att vi var många som hade haft "Mello-kalas" kvällen innan och det gäspades bland tjejerna så försvann tröttheten lika snabbt som matchtröjan åkte på! YIS F08 bidrog med två starka lag i cupen och det var långa matcher på stor plan med sarg. Tjejerna fick mycket speltid och de sprang och kämpade som aldrig förr. Hejaramsorna ekade i hallen, målen rullade in, bollar räddades, passningarna hittade fram och vi gjorde grymma resultat! 

Det är en ära att få vara ledare för 08-tjejerna!

Härligt reportage i KP
2015-12-08 18:28
Idag kom Kungelsposten ut med ett stort reportage om vår nya hall på Yttern! Vårt lag prydde både första sidan och en halvsida i tidningen. 

Toppenkul att just våra tjejer fick äran att inviga konstgräset som enligt tjejerna både var "mjuk, grönt och roligt att springa på". Som alltid var tjejerna på toppenhumör och vi fick en kul träning tillsammans. Tack för att ni tog er tid i all julstress och var med! Värdefullt för både klubben och oss!
/Ledarna
 
Sponsorer Ytterby IS lotten 2022
SAMARBETSPARTNERS
HANDLA OCH STÖTTA OSS SAMTIDIGT
Information vid skada