SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Ytterby IS
Styrelse
Styrelse Ytterby IS

Ifall ni behöver kontakt med styrelsen, kontakta kansliet, för kontaktuppgifter till enskilda styrelsemedlemar:

kontakuppgifter kansliet: http://www.ytterbyis.nu/sida/?ID=40605


Ordförande / fotbollsutskottet

Sten Åkerström


Vice Ordförande:

Ingemar Lindoff


Sekreterare:

Lars Ekendahl


Kassör:

Ulla Albertsson


Ledarmot / Motion:

Kjell Almehed


Ledamot / fotbollsutskottet

Claes Haraldsson


Ledamot / fotbollsutskottet

Magnus Svensson


Ledamot / verksamhetsutveckling

Anna Sandén


Ledamot / verksamhetsutveckling

Helene Persson

Nyhetsbrev Januari 2020
2020-01-26 11:00

Ytterby IS medlemmar och supporters!

Här kommer en uppdatering från styrelsen med dels reflektioner kring vad som hände 2019 samt lite utblick inför 2020!


Sammanfattning 2019

2019 var ett bra år för Ytterby IS! Vi fortsatte växa som förening, med fler medlemmar och verksamheter. Här följer ett litet axplock från vad som hände under året:


Fotbollens senior- och juniorverksamhet 

Herrlaget stod för den största sportsligt framgången när de lyckades vinna serien och tog klivet upp i Div. 4 igen. Riktigt roligt och vi ser nu fram emot derbyn mot Kode och Komarken .

Damlaget gjorde också en bra säsong och skuggade återigen toppen i Div 2. En stor framgång var avancemanget i Svenska Cupen där de genom en 2:a plats i DM kvalificerade sig och sedan slog ut ett Div 1 lag i första omgången.

Juniorlagen, killar och tjejer, trummade på med bra utvecklande verksamheter som kröntes med finalplatser i vår egen Ytterby Futsalcup i januari i år, med finalplatser för bägge lagen och vinst för damjunior. Våra P02-killar och F03-tjejer som blev juniorer inför säsongen integrerades bra i grupperna och nu under hösten har också F04 tagit klivet upp, inför kommande säsong.    


Ungdomslagen (basket och fotboll)  

Här mäter vi inte framgången på samma sätt, utifrån resultat, utan här tittar vi mer på utvecklingen, prestationen och att vi får med oss många spelare i verksamheten. Här ser det riktigt bra ut, med flera exempel på lag som tagit kliv i utvecklingen och genom ett stort engagemang av våra ledare fortsätter vi att driva en verksamhet som gillas av många och skapar ett engagemang från både spelare och föräldrar. Vi startade igång två nya fotbollsgrupper i våras, pojkar och flickor födda 2013, som nu är en del av YIS familjen.

 

För basketlagen så började året inte så bra, när deras hemmaborg, Sparråshallen, fick stängas p.g.a. vattenskador och de har haft ett kämpigt år med att få halltider och verksamheten att fungera. Det innebar också att vi inte startade igång nya grupper i höstas, men nu skall hallen bli spelklar igen i vår och till hösten hoppas vi kunna komma igång med ytterligare lag.


Våra ungdomscuper

i mars och augusti så genomförde vi traditionsenligt våra ungdomscuper för fotbollslag.

Antalet lag låg på totalt 160 stycken och vi fortsätter att utveckla arrangemangen som vi tror kommer locka många lag till Yttern även 2020.


Sommarcamp

Efter att ha samarbetat några år med IFK Göteborg i våra sommarcamper, så körde vi själva 2019. Det fungerade riktigt bra även ifall vi tappade lite externa deltagare, men 277 spelare under två veckor var ändå bra. Vi hade här också möjlighet att erbjuda sommarjobb till ca 20 spelare från våra äldre ungdoms/juniorlag, vilket också är roligt och bra för föreningen, då det bygger broar mellan äldre och yngre spelare.

 

YIS dagen och fixardag

En lördag i september så genomförde vi YIS dagen där ungdomslagen blandades och spelade mix-matcher mot varandra i strålande solsken. En dag som skapar relationer och bygger vidare på gemenskapen inom föreningen. En av årets höjdpunkter! 

 

Samtidigt så hjälpte många föräldrar till på fixardagen vi planerade samma dag. Det snickrades, målades och fixades i och runt klubbstugan och andra lokaler, vilket var både trevligt och bra!

Detta kommer vi att återkomma med i år också. då vi behöver ha fixardagar varje år och vi hoppas på fortsatt stort engagemang vid dessa tillfällen, så vi kan fortsätta styra föreningens resurser mot verksamheten i första hand istället för på våra fastigheter!  

  


Inför 2020

Nu står vi inför ett nytt år och det är ett år som utmanar oss på vissa områden.


FN´s barnkonvention har blivit lag i Sverige och vi behöver, inom idrotts-Sverige, förhålla oss till det mer tydligt än vad som gjorts tidigare. Med barnens rätt som ledstjärna behöver vi vara extra noga med hur vi bedriver verksamheten på rätt sätt. En konsekvens av det är att Riksidrottsförbundet har beslutat att alla ledare för barn upp till 18 år skall visa upp ett brottsregisterutdrag, vilket är initierat och delvis genomfört.


Certifiering av föreningen skall också göras, enligt beslut från  Svenska fotbollsförbundet, som bestämt att alla föreningar skall påbörja ett certifieringsarbete och vi behöver förstå vad det innebär, hur vi säkerställer att v har bra rutiner och processer för hur vi styr och bedriver verksamheten i föreningen.


Fokus på fair play: En fokusfråga från Göteborgs fotbollsförbund är också att vi säkrar miljön runt våra matcher, där framförallt domare har en utsatt position och drabbas ofta för kränkningar. Föreningens förväntan på både våra spelare  och lagens supporters  är att man uppträder på ett juste sätt  både på och utanför planen, mot domare, motståndare, medspelare, ledare och publik.   

 

Prestation viktigare än resultat: Vi behöver också arbeta mer inom föreningen med att  uppmärksamma goda prestationer mer än resultatet av matcherna vi spelar. Fokus på matchresultat skapar gärna beteenden där vi vuxna inte ger alla spelare samma möjligheter att utvecklas. Ifall vi vill ha många spelare med oss länge så måste vi uppmärksamma varje individ för deras insatser och deras del i lagets prestation.


Förutom detta finns det förstås mycket roligt att se fram emot för alla inom föreningen.

Alla underbara ögonblick under träningar, matcher, läger, cuper,  när vi skrattar tillsammans och när vi delar med oss av glädje och gemenskap med våra egna lag och med motståndare.


Viktiga datum framför oss:

28/1         Sista dag för önskemål om träningstider på KG för v.08-16

1/2           Inventering City Gross (uppdrag för senior, junior, P04,  F05, P05 basket, P07, F07)

3/2           Ledarmöte för att bestämma träningstider på KG för v.08-16

3/2           Möjlighet att visa upp utdrag från polisregistret på kansliet (18-21)

10-11/2  Sportlovsbasket i Kastellegårdshallen (se inbjudan på hemsidan)

22/2         Ytterby IS Ledarkonferens.

12/3         Ytterby IS Årsmöte

28-29/3:  Ytterby Cup, 10-12-årslag (uppdrag för alla fotbollslag från F10/P10 - senior)
Hälsningar

 

Ytterby IS  Styrelse

Nyhetsbrev November 2018
2018-11-13 10:20


Ytterby IS medlemmar och supporters!

Nu faller höstmörkret snabbt över oss på eftermiddagarna och fotbollssäsongen går ner på lågvarv medan våra vinteridrotter taktar upp istället. Basketen är i full gång och i år har vi även flera fotbollslag som växlar över till futsal under vintersäsongen.  Vår motionsgrupp håller en mer jämn aktivitetsnivå men byter arena, då de vintertid ägnar sig åt gymnastik istället för cykelturer, tillsammans med boule och styrketräning som pågår året runt.

Det är lite för tidigt att summera året men känslan är ändå att mycket är bra i föreningen och vi har ett enormt engagemang från många ledare, aktiva och föräldrar. Visst finns det saker att förbättra, men låt oss också glädjas åt allt positivt som händer i föreningen. Riktigt kul att vara en del av detta!

 

Här kommer ett axplock från höstens verksamhet i föreningen och vad som ligger närmast framför oss!

Nyhetsbrev Juni 2018
2018-06-20 12:08

Ytterby IS medlemmar och supporters!


Nu är vi mitt i fotbolls-säsongen 2018 och snart går vi på sommaruppehåll. Det är några seriematcher kvar och sedan är det många ungdomslag som också drar iväg på cuper under semesterperioden, för att få nya härliga upplevelser ihop med sina lag. Våren har ju annars varit fantastikt för alla fotbolls-entusiaster med grymt väder och nu har också fotbolls-VM för herrlandslaget dragit igång med en premiärseger! Nu håller vi tummarna i nästa match mot Tyskland på lördag!


läs vidare för att få en uppdatering om vad som händer i föreningen!


 
YIS Samarbetspartner
HANDLA OCH STÖTTA OSS SAMTIDIGT
Information vid skada