Plats:Yttern
Ytterby IS - Jitex BK 5-2
2018-03-07 19:12
Ett av fem rödvita målfiranden förevigas på bild.
I lördags bjöds det åter på fotboll hemma på Yttern. En match som länge svävade i ovisshet då vår ordinarie motståndare inte kunde komma till start men ett stort tack riktas till Jitex som dök upp med sitt division 3-lag och räddade helgen. Glädjen över att få spela speglade av sig i spelet och med årets bästa insats hittills såg vi till att vinna kampen med siffrorna 5-2.
Denna gång bjöds det ej på några debutanter i matchtruppen, men däremot fick vi se Emelie göra sin första match på drygt ett år,  så nog fanns där ett utropstecken att finna. Dessutom gjorde Freja säsongsdebut i de här sammanhangen. Sakta men säkert börjar lagmaskinen vevas igång inför vad som komma skall.

Vi hade inför matchen pratat om att flytta fram vårt spel såväl i offensiven som defensivt och det fick vi se redan från matchstart. Pressen var så aggressiv att man fick för sig att någon snart skulle ta det ett steg till och gå och hämta snö för att möla en motståndare i deras uppspelsfas. Vi slapp dock få se sådana fasliga scener utan istället var målfirande som fick bevittnas tämligen omgående. Mimmi och Frida kombinerade på vänsterkanten. Sedan slog den sistnämnde ett fint inlägg mot den bortre ytan där Åke dök upp först på bollen och stötte den i mål.

Vi fortsatte att försöka sätta hög press och kändes farliga men något direkta i vårt spel efter bollvinst. Samtidigt gjorde Jitex det bra och försökte hitta bra anfallsvägar. Något som belönades efter dryga tjugo minuter när vår press spelades igenom och bollen bakom backlinjen nåddes först av deras anfallare, och då var det kvitterat. Kvitteringar skulle dock visa sig vara något som Amy inte var så förtjust i denna dag. Bara minuterna senare gav hon oss åter ledningen efter passning från Åke. Ett mål som föranleddes av ett rejält antal passningar och spelvändningar inom laget. Det gick ett kollektivt "yes!" över plan och bänk efter den baljan.

2-1 var ställningen i halvlek, och lagom till inledningen av den andra så serverades det en kalldusch i form av ett baklängesmål. Det var med andra ord åter kvitterat och därmed dags för Amy att kliva in i handlingen igen. Bara minuten senare gjorde hon sitt andra mål för dagen.

Kanske förstod Jitex då att det inte var någon idé att åter kvittera utan istället fick vi ytterligare två mål under matchens sista tjugo minuter. Amy krönte sin mycket fina insats med ett tredje mål (hattrick!) och hon imponerade stort med sin fysik och ständiga förmåga att vara på plats när det vankas målchans.

En annan kandidat till matchens lirare var Frida som spelade med en fantastisk närvaro där hon var med i speluppbyggnaden, agerade bollvinnare och bjöd på slutprodukt i form av både mål och assist. Målet var i form av ett distansskott från cirka tjugo meter, och chansen tillkom vid bollvinst efter ett fint presspel på högerkanten med Cicci som dirigent.

Målkalaset var sedan över och matchen likaså. I samlingen efteråt så var känslan som förmedlades starkast att det var riktigt kul att spela idag. Vi jobbade stenhårt tillsammans och gav varandra bra med alternativ med boll. Efter att tidigare kanske ha känt oss lite ringrostiga så var det här ett skönt kvitto på att vi kan minsann lira boll!

Vi trummar vidare med ännu en match till helgen om bara väder- och snöröjningsgudarna är på vår sida. Lerkils IF välkomnas till Yttern för match på söndag med start klockan 13.00, vi ses då!