Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Ytterby IS
Damlag

Välkommen till Ytterby IS damlag!
Foto:Daniel Larsson

Presentation av nyförvärv: Jonna Leckborn!
2020-01-26 14:37
Välkommen, Jonna!
Nästa spelare att presenteras inför säsongen 2020 är Jonna Leckborn, som nu tar klivet upp från juniorlaget för att ta en plats i damtruppen. Vi slog oss ner med henne för att höra hur den första tiden har varit.


Hur är känslan hittills?

Den är bra! Jag känner att jag har kommit in i gruppen på ett bra sätt, speciellt efter Ytterby Cup. Träningarna är roliga och har ett högt tempo. Det är matchkänsla när vi spelar på träningen och det gör att man går all-in.


Hur skulle du beskriva dig själv som fotbollsspelare?

Jag trivs bra på innermittfältet, gärna i en balansroll. Gillar att vara den som vänder på spelet och hitta bra passningar, men kan även löpa i djupled eller ta mig förbi motståndare med bollen vid fötterna.


Vad gör du utanför fotbollsplanen?

Jag går sista året på ekonomiprogrammet på Mimers Hus. Vill gärna plugga vidare ganska snart efter studenten men oklart till vad. Tänker inte gärna på framtiden, haha. Annars är jag med kompisar eller på Smögen med pojkvännen.


Jonna var för en månad sedan iväg på en resa till Dominikanska Republiken och i ett försök att få oss som varit hemma i mörkret att få lite reseinspiration, eller bara möjligheten att få drömma oss bort, så bad vi henne lista sin topp tre över resmål hon vill besöka.


Jonnas topp tre:

1. Sydafrika. Vill gärna åka på en safari där.

2. Japan. Vore ett coolt land att besöka.

3. Paradisö. Bali eller Maldiverna.


Vi tackar Jonna för pratstunden och poängterar glädjen som alltid finns i att juniorspelare tar klivet upp till seniorlaget och det ska bli riktigt kul att se Jonna utvecklas vidare i vårt lag. Välkommen till oss!

Presentation av nyförvärv: Cecilia Byberg!
2020-01-19 21:23
Välkommen, Cecilia!
Näst på tur bland presentationerna av våra nytillskott är en intervju Cecilia Byberg som till den här säsongen har anslutit till oss från IK Kongahälla. Något som vi är mycket glada för!


Vad gjorde att det blev Ytterby IS för dig?

Jag ville testa mig själv på en högre nivå för att bli en bättre spelare och då kändes detta som rätt steg att ta. Känslan hittills är att det är trevligt och härligt gäng. Alla är duktiga fotbollsspelare och det gör att det blir en bra och jämn nivå samt ett högt tempo på träningarna.


Var har du spelat tidigare?

Jag har bott i Qatar i elva år och där spelade och tränade jag med skollaget och Qatars landslag. Jag spelade också i pojklaget Evolution Soccer då det var ganska ont om lag och matchtillfällen på tjejsidan. Men det märks att det börjas satsas på damfotbollen därnere nu i dem lägre åldrarna.

När jag flyttade tillbaka till Sverige i förra året så spelade jag med IK Kongahälla och det kändes som en väldigt bra grund för att komma in i fotbollen här.


Hur skulle du beskriva dig som spelare?

Jag är en teknisk spelare snarare än ett rivjärn på planen. Är dubbelfotad, har bra blick för spelet och kan fördela bollen. Tekniken kommer från att jag spelat så mycket på gatan i Qatar och det är där jag till största delen lärt mig spela fotboll.


Vad har du för förväntningar på denna säsong?

Jag vill bli en bättre fotbollsspelare och komma in i laget och skaffa kompisar. Hoppas kunna utveckla mitt försvarsspel och bli mer aggressiv där. När det kommer till laget så hoppas jag på en så bra placering som möjligt.


Vad gör du utanför fotbollsplanen?

Då pluggar jag industriell ekonomi på Chalmers, annars är jag med vänner eller med min bror, då resten av familjen bor kvar i Qatar. Försöker även hinna med lite jobb emellanåt.


Vad är skillnaden mellan att bo i Qatar och i Sverige?

Det är helt olika kulturer och det gjorde att blev en liten omställning att flytta hit igen. Jag kan sakna det internationella livet med människor från många olika länder.


Avslutningsvis vill vi ta tillvara på den lokalkännedom kring mellanöstern som finns i rummet. Vad skulle du kunna ge för tips till den som vill resa till Qatar, eller andra länder i området?


I Qatar bör man verkligen åka ut i öknen med antingen bil eller fyrhjuling. Annars är det ett väldigt säkert land att vistas i, och många verkar ha en bild av att det bara är ett väldigt lyxigt land, men det kan skilja sig oerhört mycket. Det finns mycket mer att göra där nu då de har satsat rejält inför Fotbolls-VM som spelas där 2022.


Jag kan också tipsa om att besöka Libanon som är ett jättevackert land med fina, varma människor. Även Oman är väldigt fint!


Vi tackar Cecilia för pratstunden och konstaterar att vi är oerhört glada och nyfikna på att se henne på planen i år. Varmt välkommen till Ytterby IS!

Presentation av nyförvärv: Lisa Johansson!
2020-01-15 21:31
Välkommen, Lisa!
Nu har det blivit dags för den första presentationen av årets nytillskott i vår trupp och det är med stor glädje vi inviger den här intervjuserien med att välkomna Lisa Johansson som en del i Ytterby IS 2020. Lisa, med moderklubben Romelanda UF, kommer närmast från IFK Göteborg där hon har spelat sedan 2015, men hon hann även med ett Gothia Cup-äventyr med Älvängens IK i somras.


Vad var det som gjorde att du valde spel i Ytterby IS?

Jag har alltid vetat att det är bra klubb, och jag ville gärna spela i ett lag närmare hemmet. Sedan har min pappa varit här som spelare och farfar som tränare. Sedan underlättade det att jag känner Annie sedan tidigare och fick även höra väldigt positivt om laget från Mimmi Carlsbogård.


Vad har du fått för intryck hittills?

Det har känts jättebra och alla i laget är väldigt trevliga. Sedan har det varit roligare träningar med mycket spelmoment.


Hur skulle du beskriva dig själv som fotbollsspelare?

Jag är en fysisk spelare som gärna använder min styrka på planen. Tidigare brukade jag säga att jag var teknisk och det hoppas jag kunna göra igen framöver. När det kommer till position så trivs jag numer bäst i backlinjen även om jag har spelat mycket som mittfältare tidigare.


Vad har du för förväntningar inför kommande säsong?

Jag hoppas på att utvecklas som spelare, framförallt tekniskt. Sedan ska det bli en kul utmaning att få spela med äldre spelare (eller gamla spelare, som Chricke uttryckte det…). Dessutom blir roligt att träffa nya vänner.


Vad gör du när du inte spelar fotboll?

Då umgås jag med familj och vänner. Jag går även sista terminen på samhällsprogrammet på Bernadottegymnasiet och kan se sig själv som brandman eller polis i framtiden. En mer närliggande dröm är att bo i USA och få känna på livet på college med studier och fotboll.


Vi är som sagt mycket glada över att ha Lisa på plats och ser fram emot att se henne föra vidare familjetraditionen i den rödvitrandiga tröjan framöver. Varmt välkommen!

Ny målvaktstränare: Välkommen tillbaka Örjan!
2019-12-03 10:14

Nu har vi gjort klart med målvaktstränare för kommande säsong.


Det är Örjan Sundin som återkommer till Ytterby IS efter 3 år i andra uppdrag.

Örjan kommer att stötta både damlagets och damjuniorernas målvakter med specialträning för att hjälpa dom att utvecklas så vi ger bästa möjliga förutsättningar fär våra målvakter kommande säsong.


Örjan har en gedigen erfarenhet i att utveckla målvakter och vi är mycket glada för att han valt att återigen ta hand om våra målvakter i YIS Dam/Damjunior. 


Välkommen tillbaka Örjan!


 

Välkommen till provträningar under november!
2019-10-23 18:13
För tillfället har vi ett kortare uppehåll från fotbollsspelandet men under november månad kommer vi att ha ett gäng träningar där vi varmt välkomnar nya spelare som vill bekanta sig med laget.

Träningstillfällena är enligt följande:
7/11 Torsdag klockan 18.45-20.15
12/11 Tisdag klockan 18.45-20.15
14/11 Torsdag klockan 18.45-20.15
21/11 Torsdag klockan 18.45-20.15
26/11 Tisdag klockan 18.45-20.15
28/11 Torsdag klockan 18.45-20.15

Samtliga träningar sker på underbara Yttern.

Är det så att du skulle vara intresserad av att provträna med oss så vill vi att du hör av dig till någon av oss tränare innan så att vi kan ta hand om dig på bästa sätt. Du når oss enligt nedan:

Henrik Carlsson 0703 92 02 10 / henrikcarlsson89@gmail.com
Christopher Ohlsson 0737 26 57 39 / chricke_88@hotmail.com

Välkommen

 
YIS information
HANDLA OCH STÖTTA OSS SAMTIDIGT
Information vid skada