Ytterby IS
Fotboll
Damlag
Välkommen till Ytterby IS damlag

Vi presenterar nyförvärv: Elin Anderberg
2018-02-07 21:37
Välkommen till Ytterby IS, Elin!

Paraden av tillskottspresentationer vägrar att sina och spelaren som träder fram i rampljuset denna gång är Elin Anderberg, ny från Kode IF. Vi satte oss ner för att få en bild av vad det är vi kommer att få se från Elins fötter under året som kommer.


Elin har varit med oss under hela vintern (och i dessa tider känns vintern lång), och har på så vis hunnit med en hel del träningar och även spel i Ytterby Cup. Hennes första tid i klubben beskriver hon som så här:


Det har känts bra, det är ett väldigt välkomnande gäng. Sedan känner jag en del av spelarna sedan tidigare, och har även spelat ihop med några från förr. Det har gjort det lätt att känna sig bekväm samtidigt som det ändå är mycket nytt förstås.


Hon stod med beslutet att antingen sluta spela fotboll eller att försöka ta det till en ny nivå inför detta året, och valde alltså det senare, ett beslut som glädjer oss väldigt mycket. Förhoppningarna inför året är att utveckla självförtroendet i de avgörande lägena och bli bättre i det defensiva positionsspelet. För lagets del hoppas hon få se att vi blir samspelta och hittar ett bra spel som då ska kunna leda till en fin placering i serietabellen.


När man har fått höra vad det är som Elin vill förbättra under året så är man förstås minst lika nyfiken på var hennes styrkor som fotbollsspelare finns?


Jag har fått höra att det syns att jag tänker fotboll, och det är en komplimang som är väldigt tacksam att få. Jag uppskattar det fina passningsspelet och är gärna med och fördelar boll inom laget. Sedan älskar jag att ta jobbet på planen och den bästa känslan är att efter matchen få känna att man har sprungit sig helt slut.


När Elin inte springer runt på Yttern så studerar hon offentlig förvaltning på Göteborgs universitet. Eller lyssnar på sin favoritpod, Wahlgren & Wistam. En favorit som hon delar med Carina. Läser böcker gör hon inte annat än i studiesyfte och därmed kan vi konstatera att det fina initiativet från Andrea med boktips numer är ett minne blott.


Trots den eventuella besvikelsen kring boktipsets död så får samtalet annars sammanfattas som mycket fint. Kaffe fanns på bordet och Erica kom bara in för att hämta nycklar två gånger under tiden som var (den bjuder vi på). Vi är väldigt glada över att välkomna Elin till Ytterby IS. Hon är en spelare som man har stött på många gånger tidigare genom åren och som man nu ser fram emot att få jobba med regelbundet. Det här kommer att bli kul! Varmt välkommen!

Vi presenterar nyförvärv: Bella Fantl
2018-02-01 22:36
Vi välkomnar Bella Fantl till Ytterby IS!

Vi vandrar vidare i våra presentationer av nyförvärv, och denna gång är det Bella Fantl som vi stoltserar med att välkomna till Ytterby IS. Domarrummet intogs återigen för en pratstund, då fyra personer samlades runt ett litet bord utan vare sig kaffe eller kaka. Ändock lyckades vi att förvandla det till en trivsam miljö.


Bella gjorde sina första träningar hos oss några veckor innan vi gick på uppehåll och hade följande att berätta om sin första tid i laget:


Det har varit en rolig och nervös utmaning. Laget är ett asgött gäng, och det är lätt att komma in. Det är kul att det är ett gäng som ger 100% och det märks att alla vill att det ska bli bra varje gång vi träffas, både från spelare och tränare.


Bella hittade till klubben då hon flyttade från Jönköping till Kungälv, men hon har redan hunnit flytta härifrån igen för att istället bosätta sig på den vackra ön Hisingen. Kravet vid flytt var dock bra förbindelser till Yttern, och det känns ju fantastiskt att det letade sig in i kravspecifikationerna på så kort tid.


Fotbollskarriären har tidigare utspelat sig i modersklubben Norrahammars IK. Där var hon lagkapten och även engagerad inom klubben och det är något som märks redan, att vi har fått in både en spelare och lagkamrat. När hon blir ombedd att beskriva sig som spelare så kommer det upp egenskaper om att vara en glädjespridare och att vara mån om att alla ska trivas. Något som också avspeglas i vägvalet utanför fotbollsplanen där hon studerar till personalvetare med drömmar om att bli en bra chef i framtiden.


- Men det bästa jag vet med fotbollen är att skjuta!


Det är inget som har gått obemärkt förbi på träningarna, något som undertecknad iklädd målvaktshandskar kan intyga. I Norrahammar tog hon hand om både frisparkar och hörnor och förklarade att allra roligast var att slå hörnorna direkt in i mål. Låt oss hoppas att vi får se det under året som kommer!


När vi pratar om förväntningarna inför säsongen som kommer så återkommer hon gärna till utmaningen att spela på en högre nivå, men också att få hitta vänner i en ny stad genom fotbollen.


Bella är som sagt från Jönköping och när vi ber om hennes bästa tips för utomsocknes så nämns Stadsparken då det ska vara Jönköpings motsvarighet till Ramberget med en härlig utsikt över hela staden. Dessutom rekommenderas Tabergstoppen som enligt Wikipedia har ”imponerat i alla tider”, och då går det inte annat än att erkänna att tipset känns helgjutet. Bonuskuriosa är att man hämtade malm där under andra världskriget.


Sist men inte minst har vi kommit fram till avsnittet för boktips. Efter förra samtalet med Andrea så har vi fått mejl från ett hundratal bokklubbar landet runt som spänt väntat på nästa avsnitt i vår intervjuserie. Nu är risken att dessa mejl inte kommer att rasa in i samma utsträckning framöver när Bellas lista har begrundas, men håll tillgodo.


Topp tre består till två tredjedelar av studentlitteratur, och där återfinns såväl Lön och belöning samt Kompetens. Listan rundas av med en bok om ölbryggeriets konst som Bellas sambo har ståendes i bokhyllan därhemma.


Vi förklarar samtalet avslutat och poängterar hur glada vi är över att Bella hittat till klubben, och ser fram emot att se henne spela i den rödvitrandiga tröjan under året som kommer. Varmt välkommen!

Vi presenterar nyförvärv: Andrea Billborg
2018-01-16 21:58
Vi hälsar Andrea Billborg varmt välkommen till Ytterby IS med en liten intervju.

Till den här säsongen hittar vi ett par nya ansikten i laget. Först ut med att presenteras inför omvärlden är Andrea Billborg, som kommer närmast från Jitex BK. En spelare som redan har hunnit med att debutera i den rödvitrandiga tröjan då hon spelade Ytterby Cup tidigare i januari.


Hur går tankarna efter din första tid i klubben?

Att hitta en klubb som var både ett bra fotbollslag och ett skönt gäng, även vid sidan av planen, var viktigt för mig och jag fick det intrycket direkt. Det har varit bra träningar med bra tränare och en feeling i laget där man pushar varandra framåt. En feeling som förstärktes ytterligare under cuphelgen.


Andrea har modersklubben gemensamt med Ninni då de bägge spelade och växte upp tillsammans i Kärra, och det är den sistnämnda som har agerat såväl sportchef som agent i den här transfersagan.


Hon berättade att Ytterby var ett bra ställe för att spela fotboll, så jag testade och får ge henne rätt.


Föga oväntat så uppskattade Andrea frågan om att beskriva sig själv som spelare precis lika lite som genomsnittet så ofta gör. Rädslan över avbruten intervju och framtida mediebojkott kunde dock avstyras och snart så fanns det en bild av henne som spelare utmejslad.


Vi pratar om en spelare som trivs bäst i det offensiva spelet och som har lärt sig konsten att njuta till fullo av att spela fram en lagkamrat till målchans. Att göra mål själv görs i så fall helst på huvudet i samband med offensiva hörnor.


Det hon vill utveckla under året som kommer är positionsspelet, att springa rätt snarare än för mycket, och att dessutom kunna plocka fram sitt spel även vid motgångar.


Andrea inledde som sagt karriären i Kärra där det blev totalt åtta år innan lagets resa var över. För hennes del blev nästa station Jitex där hon spelade i tre år innan vi nu får chansen att bygga vidare på äventyret här på Yttern. Men det här är en väldigt aktiv tjej som även hunnit syssla med innebandy, ridning och till och med haft en målvaktsroll i handboll.


Utanför planen så hägrar studenten till sommaren och då ska det byggas livserfarenhet för att så småningom klä sig i uniform och bli polis. En dröm som väcktes under tiden på Bernadottegymnasiet.


Avslutningsvis, vad har du att berätta om dig själv som inte alla vet?

Jag gillar att läsa och det brukar betas av ungefär en bok i veckan.


Med ett sådant svar så känns det givet att det utkrävs boktips, och kanske kan det bli ett stående inslag i denna intervjuserie? Det är med andra ord bäst att övriga nyförvärv går igenom sin bokhylla inför kommande sittningar.


Här är topp tre enligt Andrea:

  1. It – Stephen King

  2. På slaget tolv – Nora Roberts

  3. Livet efter dig – Jojo Moyes

Med dessa tips lämnar vi det smått idylliska domarrummet och tackar Andrea för pratstunden. Vi passar samtidigt på att hälsa henne varmt välkommen till Ytterby IS, och är väldigt glada över att ha henne här!

En sammfattning av helgens spel i Ytterby Cup
2018-01-10 21:49
Årets upplaga av Ytterby Cup som resulterade i slutspel för bägge lag, och en andraplats.
Julen är en tid för traditioner, och när trettonhelgen anländer för att sätta punkt för den perioden så delas alltid den bästa av alla julklappar ut, Ytterby Cup i Mimershallen. För oss är en korv med bröd i kiosken lika obligatorisk som julskinkan var på bordet veckorna innan. Det är då den nya säsongen blir på riktigt och laget får en möjlighet att spela och svetsas ihop inför vad som komma skall. Så även denna gång.


Vi ställde upp med två stycken lag, ett i varje grupp, och inledde gruppspelet under lördagen. Det första laget spelade på förmiddagen och kunde via tre segrar och en förlust sedermera avancera vidare till söndagens gruppspel. Det senare laget spelade också fyra matcher, vann tre och kryssade en. Totalt petade vi in elva mål och släppte två under dessa nio matcher. Ett fint facit som i ärlighetens namn hade kunnat vara än vassare då vi kände efteråt att effektiviteten framför mål inte riktigt speglade spelövertaget som oftast utspelade sig på planen. Det skvallrar ju dock om att vi var väldigt nöjda med vårt spel efter den första dagen.


Dag två var det dags för en slutspelsgrupp bestående av fyra stycken lag, där två semifinalplatser fanns i potten. Våra lag hamnade i samma grupp och inledde med att möta varandra i en mållös historia. Sedan tog det ena laget fart därifrån och via en seger mot Hisingsbacka och ett kryss mot Guldheden bokade en plats i semifinalen. Vårt andra lag kryssade också sin match mot Guldheden och var sedan tvungna att vinna mot Hisingsbacka. Dessvärre slutade det med förlust och där tog äventyret slut för det gänget.


I semifinal väntade IK Zenith som inför den matchen inte hade släppt in ett enda mål än. Förvåningen var därför inte enorm när det visade sig att matchen blev mållös och skulle behöva avgöras i en förlängning. Efter att ha försökt forcera in ett mål under matchens tretton minuter utan att lyckas så gick det desto snabbare i förlängningen då Amy kunde sätta bollen i nät och därmed säkra vår plats i finalen!


I finalen ställdes vi mot Hisingsbacka FC, ett lag som vi med detta lag hade mött och besegrat två gånger om under vår resa fram till finalen. Nu korsades våra vägar igen och det slitna uttrycket tredje gången gillt skulle visa sig att spela oss ett spratt. Vår uddamålsledning raderades under matchens sista minuter via en långstraff, och i förlängningens sista spark var det ytterligare en långstraff som beseglade vårt öde och därmed stod vi där med en svidande förlust som avslutning på en annars mycket väl genomförd helg. Det är på riktigt svårt att komma på ett mycket surare sätt att förlora en match på. Vi säger dock grattis till årets vinnare!


Med några dagars perspektiv så finns förstås den besvikelsen kvar i kroppen men om man lyfter blicken för att få en vy över helgen i sin helhet så lättar det ändå något. Bägge lagen visade prov på ett fint spel och en inställning till varandra och laget som var helt enorm. Energin i försvarsspelet var oklanderlig och att se den självklarheten i försvarsjobbet värmde hela vägen till bänken, och vidare upp på läktaren. Det var direkt mysigt att se.


Det var också första testet för vårt utökade tränarteam och det fungerade mer än bra, och längtan till att få sätta fart på säsongen är nu än större. Vi fick se nyförvärv i form av Elin Anderberg och Andrea Billborg göra sina första framträdanden i den rödvitrandiga tröjan, och de skötte sig med bravur. Samma omdömen delas ut till de tre juniorer som stärkte upp oss under helgen och tog för sig till max. Tack säger vi till Nora, Freja och Annie!


Nu sparkar vi igång fotbollsäsongen på allvar men måste ändå säga redan nu att till nästa års cup, då är det vår tur att stå där som segrare.

2018 inleds till helgen med Ytterby Cup!
2018-01-04 07:55
Välkomna till Mimershallen denna helg för att bevittna oss spela futsal i Ytterby Cup!
Till helgen sparkar vi igång året på riktigt när två anmälda lag kliver in i Mimershallen för att spela futsal i Ytterby Cup. Under hela lördagen kommer det att spelas gruppspel och tiderna att skriva upp i sin kalender är följande:

Lördag 6 januari - Gruppspel Ytterby Cup

Kl. 09.45 Bergums IF - Ytterby IS 1
Kl. 11.30 Ytterby IS 1- Askims IK
Kl. 12.30 Ytterby IS 1 - Hisingsbacka FC
Kl. 13.30 Kode IF - Ytterby IS 1

Kl. 14.30 Älvängens IK - Ytterby IS 2
Kl. 16.45 Ytterby IS 2- IK Zenith
Kl. 17.30 Guldhedens IK - Ytterby IS 2
Kl. 19.45 Ytterby IS 2 - Hamburgsunds IF
Kl. 21.29 Ytterby IS 2 - Romelanda UF


Skulle det visa sig att resultaten går vår väg så är det sedan slutspel som står på programmet under söndagen från klockan 14.00. Då hoppas vi på ett fint stöd från läktaren även där!

Efter att cupen har spelats så tar vi ett ordentligt avstamp mot det som ska bli ett härligt fotbollsår för Ytterby IS damlag. Största nyheten är att en annan geografisk fördelning i division två ger oss mängder av nya motståndare under året som kommer. Mer om detta senare.

Vi kommer även efter cupen att presentera lagets nya ansikten lite extra här på hemsidan. Men vi kan redan nu passa på att hälsa följande spelare välkomna till gemenskapen:

Andrea Billborg (Jitex BK)
Bella Fantl (Norrahammars IK)
Elin Anderberg (Kode IF)

Dessutom har vi även en förstärkning i ledarstaben i form av Carina Ackerfors som kommer närmast från Ahlafors IF. Välkommen!

Är det så att man är intresserad av att spela fotboll med oss så är det fortsatt bara att höra av sig till någon av oss ledare så berättar vi mer sedan.

Vi ses till helgen!
Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 17/2 13:00
Sön 15/10 12:15
1 - 2  
Ons 11/10 19:00
5 - 1  
Sön 8/10 14:15
1 - 1  
Lör 30/9 13:00
2 - 2  
Tor 28/9 20:15
7 - 3  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
 
PLATINASPONSORER
 
DIAMANTSPONSORER
SAMARBETSPARTNERS
 
 
HANDLA OCH STÖTTA OSS SAMTIDIGT
Information vid skada
GULDSPONSORER
SILVERSPONSORER