Ytterby IS
Fotboll
Damlag
Välkommen till Ytterby IS damlag

Ingen lördagsmatch - men välkomna på söndag!
2017-04-21 18:35
Då Näsets SK dessvärre är tvungna att lämna walkover inför lördagens tilltänkta drabbning på Yttern så får hemmapremiären i division två vänta ytterligare ett tag. Därmed är det alltså ingen match denna lördag.

Trevligt nog kan man ändå bevittna oss spela fotboll på Yttern denna helg då hemmapremiären istället sker dagen efter, då vi på söndagen tar emot Finlandia/Pallo AIF klockan 14.00. Detta i den tredje omgången av division tre.

Varmt välkomna!
Seger och styrkebesked borta mot Guldheden
2017-04-19 19:38
Bild efter matchen när benskydd, skor och tre poäng packas ner i väskan.
En härlig kamp utspelade sig på Guldheden Södra igår där vi slutligen kunde åka hem med tre poäng. Detta efter att ett oerhört förlösande viljemål signerat Frida kunde fastställa slutresultatet 2-1 till vår favör.

Tisdagkväll. En kyla i vinden som var närmast fysiskt närvarande. En tät fotbollsmatch i seriens inledning där förväntningar än så länge bara är förhoppningar. Frågetecknen står uppradade i givakt i väntan på att förädlas till utropstecken under resans gång, och igår kunde man nästan höra förvandlingen på sina håll. Bland dessa hittar vi Filippa i målet som stod för en heroisk insats.

Inledningen av matchen tillhörde oss där vi med ett starkt duellspel tog ett grepp om taktpinnen och ofta kunde spela oss ur situationer och spela vägvinnande fotboll. Guldheden visade sig dock också farliga och hotade med bra löpningar i djupled.

Vi hade ett par högklassiga målchanser under den första halvleken där Alice friläge och Larssons fina frispark i ribban är det som ligger närmast ytan bland minnesbilderna. En boll hittade hela vägen in i nät och det var när Amy tog sig runt på sin vänsterkant och hittade in till en framstörtande Julia vid den främre stolpen. Avslutet var resolut och den efterföljande glädjen var total.

Den andra halvleken inleddes också piggt men sedan var det hemmalaget som tog över kommandot. Vi hamnade alldeles för lågt och det bjöd in Guldheden till att hela tiden starta en ny anfallsvåg. Men att överlista Filippa visade sig vara omöjligt för motståndarna denna dag, så till slut fick vi göra det själva. En hörna skarvades in i eget mål och matchen var kvitterad.

Två lag som ville vinna och chanser skapades åt bägge håll. Två potentiella matchhjältar gjorde entré från bänken men Elins två frilägen avvärjdes, och Linn fick se stolpen sätta stopp för hennes målfirande.

Segermålet skulle istället komma efter en hörna. En boll landade vid den bortre stolpen i vad som såg ut att bjuda in till en 50/50-situation. Frida var dock inte intresserad av att gå in i duellen med sådana odds utan gick istället in med kraft nog för att skicka in boll, spelare, domare och publik i mål. Lyckligtvis var det endast bollen som hakade på den resan och letade sig upp i nättaket. Vi var åter i ledning, och ledningen höll sig denna gång hela vägen in i mål.

Återigen visar vi upp spelmässigt väldigt fina perioder som hade mått bra av en något bättre effektivitet, om inte annat för välbefinnandets skull. Måtte det lossna ordentligt snart. Sedan behöver vi jobba vidare på att snabbare komma ur våra dalar, men det känns som att vi börjar hitta fler verktyg för detta för varje gång vi spelar ihop.

Nu njuter vi av detta en liten stund innan vi går in i en helg som bjuder på dubbla hemmapremiärer då vi först tar emot Näset på lördagen i division två, för att sedan krydda den helgen med ett möte mot Finlandia på söndagen. Då är ni varmt välkomna till Yttern för att heja fram oss. Vi ses!
Påskhelgen inleddes med en bortavinst
2017-04-15 11:44
Under torsdagen plockade vi med oss tre poäng hem från resan till Öckerö.
På skärtorsdagen tog vi oss ut för ett skärgårdsbesök till härliga Prästängen där Öckerö tog emot oss för att spela den andra omgången i årets division tre. Det skulle visa sig bli en tät match, men där vi gick segrande ur det hela efter att ha vänt underläget ifrån den första halvleken till seger, 2-1.

Vi kom till start med Erica T i mål, som därmed ställdes mot sin moderklubb. Framför henne gjorde Andrea efterlängtad comeback och tillsammans med Larsson vred de tillbaka tiden och agerade åter radarpar i backlinjen.

Matchen inleddes piggt från vår sida då Erica M omgående hittade ett par lägen från sin vänsterkant, men så småningom åt sig hemmalaget in i det hela och tvingades oss ofta att bli ganska låga i vårt spel. Deras ledningsmål kom till efter ett inlägg från deras vänsterkant där deras spelare kan raka in bollen i mål.

I halvtid pratade vi om att komma närmre både varann och våra motståndare i försvarsspelet, samtidigt som Elin flyttades upp bredvid Linn i anfallslinjen. Linn hade gjort ett fantastiskt jobb med att sätta deras backlinje i arbete och skulle få tydligare uppbackning där.

Förändringarna i vårt spel syns tämligen omgående och vi var genast bättre på att stänga av motståndarnas hot bakom vår backlinje och kom också mer ofta fram med flera spelare i anfallen.

Dryga timmen spelad så får vi också utdelning i målkolumnen då Ninni tagit sig fram längs sin kant och med ett precist inlägg hittar fram till Linn framför målet. Glenn Strömberg säger alltför ofta i sitt refererande att det fortfarande är mycket kvar för anfallaren att göra och här hade Linn en boll i midjehöjd som hon skulle försöka få styr på. Hon valde att attackera bollen med låret och låta bollen segla över i en retsam bana över målvakt och in i mål, ett helt suveränt avslut!

Målet gav oss vittring, vi ville ha mer, och mer skulle det bli. Med kvarten kvar fick Elin bollen på mittplan och tog sig förbi en spelare. Försökte sätta loss sin anfallspartner Linn i djupled, men passningen fastnade och hamnar åter vid hennes fötter. Då tog hon istället ny fart förbi ytterligare någon spelare innan ett skott avlossades. 25 meter senare låg bollen i nätmaskorna och ett solomål hade precis blivit vackert utfört.

En stund senare var hemmalaget nära att göra ett drömmål då deras spelare vände om med en snabb volley, men Erica räddade säkert. Vi höll ut och var faktiskt nära ytterligare ett mål då Elin i svår vinkel hade ett avslut i ribban.

Beröm till samtliga medverkande denna kväll. Med bara en spelare på bänken så ställdes det höga krav på de som var med, och vi svarade upp fint. Kul att se Emelie in action och bredvid henne var Emma tillbaka och tog stort ansvar för balansen.

Nu önskar vi alla en glad påsk, och när påskledigheten är över går vi in i en vecka som bjuder på matcher såväl tisdag, lördag och söndag. Ta er dit och heja fram vårt underbara lag, välkomna!
Premiärseger borta mot Näsets SK!
2017-04-12 21:23
Seger 3-0 borta mot Näset. Målskyttet stod Amy, Sofia och Elin Hansson för.
Seriepremiär nummer två i ordningen avklarades under tisdagskväll då vi tog oss till Åkeredsvallen för att möta Näsets SK. Därifrån tog vi med oss tre poäng hemåt igen efter att ha vunnit matchen med siffrorna 3-0. Skön start!

Vi pratade om att sätta en rejäl fart i matchens upptakt och möttes i inledningen av ett väldigt lågt spelande motståndarlag. En väldig kontrast ute på planen men vi lyckades bra med att få fart i vårt spel, något som bland annat Nisse bidrog med genom att ta bollen framåt i bra lägen ifrån sin mittbacksposition.

Efter dryga tio minuter var det dags att skriva in vårt första mål i serien för detta år. Larsson fyllde på bra i straffområdet och slog en stenhård pass (kan även ha varit ett avslut...) via ribban till Amy som visade prov på fin teknik när hon mötte bollen högt på halvvolley för att inleda vårt målskytte.

Ytterligare en boll hittade in i nät under den första halvtimmen, och denna gång var det Sofia som höll sig framme vid den bortre stolpen och tog tillvara på en fint slagen hörna av Åke. Ett mål vi mycket väl kan komma att se fler gånger under säsongen...

Inga ytterligare noteringar i målprotokollet under den första halvleken, men vi är nöjda med prestationen och att vi inte stördes av våra motståndares väldigt tydliga matchplan. Det fanns bud på fler mål framåt och bakåt kändes det sällan riktigt farligt.

Till den andra halvleken kom Näset ut och spelade mera fysiskt och vi tappade det grepp vi hade om matchen i den första halvleken, till något som nu blev mera av ett ställningskrig. Det kändes dock aldrig riktigt oroligt och mot slutet av matchen fick vi åter en bra kontroll och kunde börja skapa målchanser igen, bland annat på omställningar. Det fanns frilägen för både Julia och pigge inhopparen Linn, men det var istället en annan inhoppare som skulle punktera matchen genom att göra vårt tredje mål. Julia jagade ikapp en boll på högerkanten och skickade glidandes in ett inlägg i boxen där Elin fanns på plats för att skicka upp bollen i första krysset. 3-0, game over.

En trevlig inledning på det här äventyret och det är bara att konstatera att vi stundtals ser väldigt bra ut i spelet. Vi kan fortsatt bli än mer effektiva framför mål, men glädjer oss samtidigt åt försvarsspelet som nu har lagt grunden till två raka nollor.

Dags för match redan imorgon, denna gång borta mot Öckerö i division tre. Vi ses då!
Seger i helgens genrep mot Vallens IF
2017-04-09 21:24
Försäsongens sista träningsmatch slutade i jubel. 2-0 till Ytterby IS.
I lördags begav vi oss till Vallens IF för att spela genrepsmatch inför kommande veckas seriestart av division två. Efter att den första halvleken förblivit mållös så kunde vi göra mål två gånger om i den andra, och därmed ta hem segern i matchen.

Matchen sattes igång med en bra fart där två jämna lag slogs om att ta tag i taktpinnen. Så småningom började Vallen att spela mycket bakom vår backlinje och hittade ett par chanser på det viset. Det resulterade också att vi blev väldigt låga i våra positioner och hade svårt att spela oss ur pressen. Motståndarna kom dock inte närmare än ett ribbskott under den tunga perioden och strax innan paus började också spelet att jämnas ut något igen.

I paus pratade vi om att bli snabbare i både aktion och tanke, att sätta ihop laget bättre i försvarsspelet, och att göra det högre upp i banan. Vi gick ut och förbättrade dom delarna av spelet rejält och spelade i perioder riktigt, riktigt bra återerövringsspel.

Vårt första mål kom till efter att Lisa klivit fram i mittförsvaret och vunnit bollen. Hon satte sedan loss Julia i djupled på högerkanten, och därifrån kunde hon hittade vidare in till Alice. Trots begränsad yta så lyckades hon med att runda målvakten och ur snäv vinkel sätta bollen i nät.

Vårt andra mål föranleddes istället av en hög bollvinst. Det var Amy (som stod för ett piggt inhopp) som vann bollen när hon satte press i deras backlinje. Bollen letade sig över till Julia som skickade bollen mot det bortre hörnet och in i mål.

Det fanns ytterligare lägen där bland annat Matilda sånär kunde kröna en fin insats med ett mål, men bollen försvann iväg om fel sida av stolpen. Även Vallen hade några chanser att få till en reducering men Filippa och resten av laget fick kvittera ut en nolla idag. Underbart!

Vi tar med oss den storstilade insatsen under andra halvlek där vi satte våra försvarspositioner på ett fantastiskt bra sätt, och kompletterade det med en härligt energi. Nu står vi redo att sparka igång ännu en serie då vi i nästa match gästar Näsets SK på tisdag. Välkomna dit!
Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 1/7 13:00
3 - 3  
Tis 20/6 19:00
2 - 1  
Lör 17/6 13:00
1 - 4  
Lör 10/6 13:00
3 - 2  
Ons 7/6 19:00
8 - 1  
Ons 31/5 20:00
2 - 3  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
 
PLATINASPONSORER
 
DIAMANTSPONSORER
SAMARBETSPARTNERS
 
 
HANDLA OCH STÖTTA OSS SAMTIDIGT
Information vid skada
GULDSPONSORER
SILVERSPONSORER