Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Ytterby IS
Damlag
Välkommen till Ytterby IS damlag!
Foto:Daniel Larsson

Presentation av nyförvärv: Annie Skarin!
2020-08-26 21:25
Välkommen, Annie!

Truppen har kryddats upp ytterligare efter sommaren då Annie Skarin har återvänt till Ytterns gröna matta, senast från Göteborgs DFF, och det känns helt fantastiskt roligt att ha henne tillbaka i klubben igen! Hon har redan hunnit med två stycken inhopp och lika många mål. Vi satte oss ner för en liten pratstund tillsammans för att mejsla ut en bild av vad det är för spelare som har anlänt.


Hur ser din fotbollshistoria ut?

Jag är från Örebro ursprungligen och Modersklubben är Glanshammars IF men KIF Örebro är där jag har spelat som mest. Sedan blev det en flytt ner mot Göteborg, närmare bestämt till Marstrand, och då ville jag fortsätta spela fotboll. Ytterby IS var den närmsta klubben och då hamnade jag där.


Senare blev det en karriär inom militären i Skövde och Såtenäs och då försvann tiden för fotboll. Väl tillbaka i Göteborg så kände jag att fotboll var jävligt kul och då ville jag satsa och se var det skulle kunna ta vägen. Då föll valet på Göteborgs DFF och där spelade jag i tre säsonger varav två i division ett.


Inför den här säsongen tog jag en paus men nu är fotbollsskorna på igen. Jag ville spela med mindre press och känna att jag spelar för att det är roligt. Då var det inga konstigheter utan det var Ytterby IS jag ville komma till. Dessutom känner jag några sen tidigare och har även koll på er tränare.


Några månaders uppehåll, hur kändes det?
Det var skönt men samtidigt kände jag att man saknade något som man hållit på så länge med och lagt ner så mycket tid på. Fast det känns ändå inte svårt att starta upp det igen med andra förutsättningar och i en annan miljö.


Hur skulle du beskriva dig själv som fotbollsspelare?

Jag är en positiv fotbollsspelare. En energispelare. Jag tycker om att peppa laget och försöka bjuda på dom egenskaperna jag har. Framförallt snabbhet och spelförståelse. Gillar att snacka på planen och pusha mina medspelare.


Hur är intrycket hittills?

Det är bra såklart. Det är en härlig grupp som är konstruktiv i sin kritik och man får bra feedback och vi känns som ett härligt team tillsammans.


Vi tackar Annie för samtalet och konstaterar än en gång glädjen över att ha henne i laget. Hon klockar in som äldst i laget med några månaders marginal och hennes erfarenhet av spel på högre nivå kommer kunna tillföra massor till oss. Det är en härlig lagkamrat och fotbollsspelare som hälsas varmt välkommen till Yttern!

Referat: Ytterby IS - Ljungskile SK
Ytterby IS - Ljungskile SK 4-3
2020-08-12 17:45
Matilda Cederberg glider fram på planen i vanlig ordning. Foto: Linus Olsson (KP)
I söndagens pangvärme utspelade sig ett riktigt toppmöte på Yttern där Ljungskile var på besök för vår andra match för säsongen i årets division 2. Det hela blev en rafflande historia där vi till slut kunde kamma hem alla tre poäng efter att en 2-1-ledning i paus senare slutade i seger 4-3 efter mål av Matilda Cederberg, Emma Åkerström och Julia Cederberg plus ett självmål i vår favör.
Referat: Ytterby IS - Orust FC
Ytterby IS - Orust FC 5-2
2020-06-29 14:10
Efter en helt otroligt konstig vår, där seriepremiären emellanåt känts så långt borta att den nästan varit som försvunnen, så var det plötsligt dags. Seriepremiär på ett sommarvarmt men folktomt Yttern och Orust FC som motståndare. Vi sparkade igång äventyret på bästa sätt genom att vinna med 5-2, och ställningen i halvtid var hela 4-0. I målprotokollet hittade vi Julia Cederbergs namn tre gånger medan Emma Nilsson stod för två utav målen.
Presentation av nyförvärv: Vilma Östlund!
2020-05-24 21:51
Välkommen, Vilma!

Vi har faktiskt ytterligare ett nyförvärv från vårt juniorlag som vi inte har lyckats presentera förrän nu. Intervjun gjordes planenligt men skrivandet hamnade som resten av världen i någon slags karantän. Slutligen är det dock dags att basunera ut vår glädje över att presentera Vilma Östlund som en del av damtruppen 2020!


Hur ser din fotbollsbakgrund ut?

Jag började spela ganska sent. Testade några gånger när jag gick i tvåan, och sen började jag spela på riktigt först när jag gick i sexan, tolv år gammal. Spelade alltså aldrig sju-mot-sju utan började direkt med nio-mot-nio. Det var lite att komma in i i början, men jag fastnade och tyckte att det var kul.


Hur har steget upp till damlaget upplevts?

Mycket bra hittills. Känts bättre än vad jag trodde, bara positivt. Alltid lite nervöst i början men med ett antal träningar i benen blev jag tryggare och då gick det också bättre, och den perioden gick snabbare än vad jag trodde. Känner att jag utvecklas mycket då det är väldigt bra fokus på vad vi ska träna på och motståndet är bättre.


Att flyttas upp kändes annars naturligt då jag var med mycket och tränade förra året till och från så steget kändes inte så stort - och när fler hängde med från juniorlaget så gav det också en trygghet.


Hur skulle du beskriva dig själv på fotbollsplanen?

Jag är ganska snabb och gillar att komma igenom backlinjen. Att få löpa iväg i djupled och komma runt på kanten. Tycker också att jag är bra på att sätta press på motståndarnas backlinje och jag är ganska ivrig som spelare. Jag ger inte upp.


Jag brukar vara mer van vid att vara den som spelar fram till målen men nu på försäsongen har det blivit några mål.


Vad har du för förväntningar inför året som kommer?

Jag hoppas att jag utvecklas och känner att jag kan hitta en jämnare nivå på matcherna. Jag känner att det tidigare har pendlat ganska mycket i prestationerna men hoppas genom att känna mig säkrare kunna hitta en jämnare nivå. Vill också hitta större variation i mitt spel och jag ska försöka lära mig av dom duktiga spelarna runtomkring.


Vad gör du utanför fotbollsplanen?

Jag pluggar ekonomi på handels i Göteborg. Treårigt kandidatprogram. Vet inte exakt var det ska leda till framöver men det får framtiden utvisa. När det inte är fotboll och plugg på schemat så är jag med mina vänner eller umgås med släkten. Bor ute på Koön på Marstrand.


Vilma om 10 år:
Jag har pluggat klart och har ett bra jobb inom ekonomi. Har förhoppningsvis flyttat hemifrån när man är 30 år, haha! Hade varit trevligt att ha en hund eller något. Kanske skaffat familj. Kommer troligen bo häromkring i något fint hus och ha möjlighet att resa runt.


Om jag inte spelar själv om tio år så hade det varit roligt att träna ett lag eller vara engagerad i föreningen Ytterby IS. Eftersom jag började spela ganska sent så skulle jag tycka det vore extra roligt när jag får barn att få engagera mig i att dom spelar fotboll.


Vi tackar Vilma för denna pratstund och kan konstatera att hon redan från att denna intervju gjordes visat tydliga tecken på träningarna om både en jämnare nivå och att verktygslådan börjar att fyllas på, fortsätt så!

Presentation av nyförvärv: Anna Eliasson!
2020-03-04 21:13
Välkommen, Anna!

Så var det äntligen dags att publicera ytterligare en intervju och glädjande nog är det ännu en spelare som har tagit sig hela vägen inom föreningen för att nu bli en del av vårt seniorlag. Personen ifråga är Anna Eliasson och detta är vad hon har att berätta.


Hur ser din fotbollsresa ut?

Jag har spelat i Ytterby IS från sex års ålder. Även haft storasyskon som spelat här tidigare och pappa har varit tränare inom föreningen.


Och nu har du tagit klivet upp i seniorlaget, hur känns det?

Det känns bra! Jag har spelat med flera av spelarna tidigare i division tre. Att flyttas upp känns väldigt kul och det har givit mig en riktig boost. Stort steg men rolig utmaning!


Vad är dina intryck hittills?

Gött lag, helt klart. Det är härliga spelare med rätt inställning till fotbollen och tränarna är underbara. Jag känner att jag utvecklas här och har fått ett skönt lyft.


Nästa fråga, den klassiska ”beskriva sig själv som spelare”-frågan?

Jag har en god spelförståelse och ser spelet bra från min backposition. Jag är bra på att lyssna på mina medspelare och försöker vara lyhörd och anpassa mig ute på planen utefter vad som händer i matchen.


Vad har du för förväntningar inför säsongen?

Jag vill se att vi som lag kan ligga på en hög nivå och komma högt upp i tabellen samtidigt som vi utvecklas tillsammans. Jag är taggad på att komma in i laget och få svettas och kämpa tillsammans med mina lagkamrater. Mitt sikte är inställt på att utvecklas som spelare för att röra mig närmare en startplats och att få speltid i både division två och tre.


Hur ser livet ut utanför fotbollsplanen?

Då går jag i skolan, sista året på Mimers Hus vård och omsorgsprogram. Jag tränar även dans med Kungälvs drillflickor. Lite likt cheerleaders med pom-poms och grejer, fast vi hejar inte på någon. Jag lägger mycket av min tid på fotboll och dans och det är även där jag kan umgås med mina vänner.


Tanken efter studenten är att jobba i minst ett år och försöka hitta var inom vården jag vill jobba i framtiden. Kan därför hända att jag senare vill plugga vidare när jag vet vilken yrkeskategori som lockar.


Om vi flyttar fram tiden tio år, hur ser det ut då?

Då är jag tjugoåtta. Förhoppningsvis har jag flyttat hemifrån, det hoppas nog mina föräldrar om inte annat. Jag har ett fast jobb, en partner och ett eller flera barn. Fotbollsmässigt hoppas jag att jag fortfarande håller igång, gärna här i Ytterby, för det här med att träna själv är jag inte bra på. Lite hemmakär är jag så planen är att hålla sig här runtomkring i framtiden.


Vi säger stort tack till Anna och hälsar henne varmt välkommen till laget. En spelare och person som är väldigt rolig att jobba med och vi ser fram emot att se henne utvecklas vidare här på Yttern!

Kommande matcher
Spelade matcher
Sön 27/9 16:00
Lör 19/9 15:00
2 - 3  
Tis 15/9 20:00
4 - 0  
Lör 12/9 14:00
3 - 0  
Tor 10/9 20:15
0 - 2  
Lör 5/9 14:00
2 - 2  
Kommande aktiviteter
Träning, Yttern, 28/09 18:45
Träning, Yttern, 29/09 18:15
Match, Kareby Hed, 30/09 20:00
Träning, Yttern, 01/10 18:45
Match, Noltorpsvallen A, 03/10 14:00
Träning, Yttern, 05/10 18:45
Nyheter från föreningen
Hem, 24/09 10:55 
Hem, 21/09 07:41 
Hem, 26/08 10:00 
Hem, 17/08 13:53 
Hem, 17/08 13:46 
 
YIS Samarbetspartner
HANDLA OCH STÖTTA OSS SAMTIDIGT
Information vid skada