Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Ytterby IS
Damlag

Välkommen till Ytterby IS damlag

Årets säsong strax avslutad - vill du vara med till nästa?
2018-10-17 19:29
Foto: Daniel Larsson
Vid en närmare anblick i vår kalender så lägger man snabbt märke till att det är något som saknas. Matchspelandet är över för den här gången och vi går nu mot en lite lugnare period. Det slutade för vår del med en femteplats i tabellen i division två efter en fin vår, men med en höst där vi hade hoppats på mer. Det ger å andra sidan revanschlusta nog så att räcker hela vägen till nästa säsongsstart.

I division tre blev inte tabellplaceringen vad man hade hoppats på men det har samtidigt (bland annat) gett många möjligheter till att få se klubbens duktiga ungdomsspelare i dessa sammanhang.

Innan vi går på ett månadslångt uppehåll så tränar vi i ytterligare två veckor. Om det är så att man är intresserad av att prova på att träna med oss så är det bara att höra av sig till någon av oss ledare. Träningstider finner man i kalendern och kontaktuppgifterna hittar ni genom att klicka på Kontakt. Självklart finns den möjligheten kvar även efter uppehållet.

Vi vill rikta ett stort tack till alla som har deltagit, följt och stöttat oss under året!
Referat: Ytterby IS - Lödöse Nygård IK
Knapp förlust mot seriesegrarna
2018-10-09 00:13
Damlaget stod för den stora utmaningen, då motståndarna Lödöse/Nygård vid vinst skulle bli klara som seriesegrare. Efter en tapper insats och 3-målsunderläge så blev det en rafflande avslutning som slutade med uddamålsförlust
Tre snabba frågor efter Tollered/Floda - Ytterby IS 2-0
2018-09-19 22:12
Emma Olausson från juniortruppen intervjuades efter matchen i söndags.
Söndagens match mot Tollereds IF/Floda BoIF i division 3 slutade med en tung 2-0-förlust. Trots ett periodvis stort spelövertag lyckades vi inte få in bollen i mål, och fick därför vända hem utan poäng. Bland glädjeämnena hittar vi dock två debutanter från F04 i form av Johanna Tönder och Nelly Ericsson Lööb!

Efter matchen slog vi oss ner med Emma Olausson från juniortruppen som stod för en väldigt fin insats på mittbackspositionen tillsammans med Freja Johansson.

Hur kändes lagets prestation?

Stundtals väldigt bra med ett bra spel många gånger, men synd att vi inte satte lägena. Tycker ändå att vi var det bättre laget i långa stunder.

Och för egen del?

Jag kände att det gick ganska bra, även om det alltid finns grejer att jobba på. Jag har varit lite skadad på slutet så det var skönt att kunna köra nittio minuter utan att känna något.

Du var med och tränade med damtruppen i måndags, hur var det?

Det kändes bra. Det tar alltid en liten stund att komma in i det men kände att jag var delaktig när vi spelade och jag är nöjd med träningen.

Vi tackar Emma för pratstunden och tar nya tag till nästa match. Även i division tre återstår det tre matcher och närmast väntar Finlandia Pallo/Backatorp på torsdag i nästa vecka på bortaplan.
Referat: Bullarens GOIF - Ytterby IS
Bullarens GOIF - Ytterby IS
2018-09-19 21:43
Matchen spelades på vackra Kvännevi.
I lördags for vi till Bullaren för ett besök på natursköna Kvännevi. Det ihärdiga regnandet hade inte påverkat planen visuellt, men det skulle visa sig att varenda steg satte sina spår på mattan. Det bekymrade dock inte oss, då vi spelade fantastiskt fint under långa stunder och kunde till slut vända hem med en storseger, 9-0!
Två omgångar med tre snabba frågor
2018-08-28 22:08
Filippa Hallberg och Julia Cederberg har fått svara på frågor. Foto till höger: Daniel Larsson
I helgen som var så spelade vi två stycken matcher. I lördags mötte vi Orust FC i division två där det blev en tung förlust med siffrorna 0-5, även om matchen var mållös i paus. På söndagen var det hemmamatch mot BK Häcken i division tre och den gången slutade matchen 1-1, och därmed delad pott. Vi fångade en spelare från vardera match för att höra lite funderingar har gått sedan dess.

Julia Cederberg, som spelade högst upp på topp i matchen mot Orust FC, var den som fick svara på frågor om lördagsmatchen och det lät så här.

Hur var första halvlek?
Då kände jag ändå att vi hade koll och att det var jämnt. Vi hade lite spel som ledde till chanser och förstod hur vi skulle försvara.


Vad var det sedan som inte fungerade i andra halvlek? Vad skulle vi ha gjort bättre?

Vi hamnade för långt ifrån i försvarsspelet och i anfallsspelet blev det för plottrigt. Vi hade behövt spela större för att inte tappa bollen i fel lägen så ofta som vi gjorde, för där kunde de straffa oss. Sedan fick de bra energi av målen, samtidigt som vi tappade, speciellt efter att det blev 3-0.


Vad vill du se att vi gör i din nästa match, på lördag mot Skepplanda?
Att vi hittar tillbaka till det som vi kan prestera. Att vi tar fram rejält med energi, spelar med såväl bredd som djup och aktiverar tredjespelare. I försvarsspelet ska vi kämpa rejält och samtidigt spela kompakt.


Söndagens match mot BK Häcken slutade alltså 1-1 där bägge lagen gjordes i den andra halvleken. Målskytt för vårt lag var Vilma Östlund från juniorlaget, och den som svarat på frågorna är vår målvakt, Filippa Hallberg.


Hur ser du på matchen nu i efterhand?

Första halvlek hade jag inte så mycket att göra och då betyder det ofta att vi gör ett bra jobb ute på planen. De kom fram oftare mot mål i den andra halvleken. Sedan var det skönt att vi lyckades kvittera efter att de tog ledningen – men sedan var det ändå surt att det i slutändan inte blev tre poäng.


Hur kändes din egna prestation i målet?

Helt okej, kände att jag var med och försvarade ytan bra mellan mig och backlinjen. Sedan finns det alltid några situationer där man tänker att man kunde ha gjort något annorlunda.


Hur är känslan inför din nästa match, imorgon mot GSIF?

Taggad på att försöka ta tre poäng. Jag hoppas att vi kämpar på och gör en bra match – och då kan det gå vägen.


Vi tackar Julia och Filippa för svaren och ser fram emot veckans tre matcher. Onsdagen bjuder på bortamatch mot Göteborgs SIF, och både lördag och söndag spelar vi på Yttern med avspark klockan 12.00. Först ut är en match mot Skepplanda BTK, och sedan är det Jitex BK som kommer på besök på söndagen. Välkomna!

Spelade matcher
Lör 13/10 14:15
1 - 1  
Mån 8/10 19:45
2 - 1  
Lör 6/10 14:00
2 - 3  
Lör 29/9 15:30
1 - 1  
Tor 27/9 19:45
3 - 3  
Lör 22/9 14:00
1 - 1  
Kommande aktiviteter
Träning, Yttern, 22/10 19:30
Träning, Yttern, 23/10 18:15
Träning, Yttern, 25/10 18:15
Träning, Yttern, 29/10 19:30
Träning, Yttern, 30/10 18:15
Träning, Yttern, 01/11 18:15
Nyheter från föreningen
 
YIS information
HANDLA OCH STÖTTA OSS SAMTIDIGT
Information vid skada