PLATINASPONSORER
 
 
HANDLA OCH STÖTTA OSS SAMTIDIGT
SAMARBETSPARTNERS
Välkommen till Ytterby IS
Ytterby IS bildades den 1947 och är Kungälvs största fotbollsförening, med verksamhet för alla åldrar och kön. Det finns även en motionssektion som ängar sig åt boule, gymnastik och annan träning. 

Föreningen har ca 750 aktiva spelare ifrån 6 år upp till seniorlag, både pojkar och flickor. För att komma till respektive lags hemsida, välj i rullistan.

Föreningens hemmaplan
är Ytterns IP, där vi också har vår klubbstuga. Yttern är vår mötesplats och där tränar och spelar vi matcher året runt. Vi har en konstgräsplan, två 11-manna gräsplaner, ytterligare två gräsytor för 5-, 7-manna och en grusplan.
Ytterhallen - nedräkningen har startat
2015-08-19 06:00

Hej alla YIS-supporters !


Välkomna tillbaka efter semestern till en höst där vi hoppas på många härliga stunder på Yttern.


Som vi informerat om tidigare så planerar Ytterby IS  att sätta upp en inomhushall för fotboll på Yttern. Det är något vi pratat om länge och nu har vi bestämt oss för att genomföra det.

Det kommer att bli en fantastisk möjlighet att kunna bedriva en bra verksamhet året runt för alla våra lag och vi hoppas att detta skall göra att fler väljer fotboll i Ytterby iS och att de som börjar hos oss fortsätter länge i föreningen.


Vi står nu inför att starta arbetet med hallen och räknar med att vi har den på plats och kan inviga den i början av november. Hallen kommer ha en yta som en 7-mannaplan (30x50 m) med konstgräs som underlag.

En perfekt hall för ungdomsfotboll och vinterträning, som kommer hjälpa oss att hålla igång våra lag året runt


Läs mer om hur du kan hjälpa till på sidan "Hall på Ytterns IP" via denna länk: http://www.ytterbyis.nu/sida/?ID=93633

Länsförsäkringar Cup - solsken och fotbollsglädje
2015-08-17 07:00
Vi fick en härlig helg på Yttern med mycket sol (lite regn lördag em) och fotbollsglädje för de 111 lag som deltog. Vi tackar alla deltagare, funktionärer och publik för att ni ville vara med och hoppas på återseende nästa år då vi kör igen.

Reslutaten från cupen (7/9-manna) hittar ni på cupsidan, via denna länk:

Sisu info!
2015-08-13 21:43
Vid tre tillfällen kommer jag vara i klubbstugan för att hjälpa till med frågor kring Sisu och idrottonline.
Det är bara och titta förbi, ta gärna med en dator.

Måndag 24/8 kl OBS NY TID!!! 19.30-20.30
Tisdag 25/8 kl 16.00-21.00
Onsdag 2/9 kl 18.00-21.00

Mvh HP
Intervju med nybliven guldmedaljör!
2015-07-29 13:22

1. Hur skall ni fira med laget?


Direkt efter matchen firades det på planen och i omklädningsrummet. Vi hade även middag på arenan efter matchen där det bjöds på god mat och ännu mer firande. När vi anlände till Arlanda blev vi mottagna av både media och anhöriga. Sen i höst ska vi samlas igen och firas på fotbollsgalan.2. Vad är det som gör att ni vinner? Vad särskiljer Sveriges U-19 lag från de andra ländernas


Vi har gått från att vara en grupp duktiga fotbollsspelare till ett lag. Vi är som en enda stor familj. Alla spelare är delaktiga och vi strävar hela tiden mot samma mål. Vi har även ett grymt bra team runt oss som hela tiden hjälper oss med allt från kost, återhämtning och scouting av andra lag. Det finns även tydlig struktur i vårt sätt att spela. Det gör att vi alltid är maximalt förberedda. 

 

3. Förutom guldet, vad tar du med dig från detta mästerskap?


Jag tar med mig allt från det här mästerskapet. Alla träningar som vi haft har utvecklat mig på många olika sätt. Även hur viktigt det är att vara noggrann i förberedelser inom både kost och återhämtning. Men det kanske viktigaste jag tar med mig är vilket otroligt härligt gäng tjejer vi är och hur mycket vi inspirerar varandra att hela tiden bli bättre. 4. Du började ju din fotbollsresa i Ytterby IS och nu spelar du i Hovås Billdal, vad minns du från YIS?

 

Jag minns sammanhållningen och vi var många tjejer som kom från samma klass. Att få spela matcher och åka på cuper var verkligen så roligt. Vi i F97 var duktiga och det är nu i efterhand man insåg hur bra vi hade det och vilka upplevelser vi fick vara med om. Och såklart minns jag Yttern, än idag känner jag mig hemma när jag kommer dit och kommer nog alltid göra det.

 

Något jag heller inte kommer glömma är speciellt mina första tränare under mina första år som fotbollspelare i Ytterby IS. Jag vet inte om de tänkt på det själva men jag vill absolut tacka dem då de redan då såg mina kvalitéer och gav mig mycket speltid och såg att jag hade något extra. Jag tror eller rättare sagt vet att de var en avgörande del för att jag har nått ditt jag är idag. 5. Om du skulle ge tips/råd till yngre spelare, vad skall man göra/hur ska man tänka för att nå dit du är idag? 


Jag har själv alltid älskat att träna, mycket och hårt, både med laget men också mycket egenträning vilket jag tror är en nyckel till min framgång. När jag var yngre tog jag alltid vara på all tid jag kunde för att bli bättre, på rasterna spelade vi fotboll eller bandy osv och på träningarna/matcherna ville jag alltid bli bättre. Jag har sedan tidig ålder tränat på att spela med båda fötterna samt spelat på alla positioner. Jag började i Ytterby som forward sen dess har jag under åren spelat yttermittfältare, innermittfältare, mittback och ytterback på både vänster och höger sida. 

 

För mig har också en kombination av två sporter varit en framgångsfaktor. Jag har spelat både innebandy och fotboll men var tvungen att dra ner på innebandyn för något år sen. Jag tror det är bra med två sporter då de ger positiva saker till varandra, något i innebandyn kan bidra till att du gör något positivt i fotbollen osv. 

 

Så tipset som funkat för mig är att träna mycket, och både på det du är bra på och det som du behöver förbättra samt ha riktigt kul. Ge alltid allt på träningarna så blir du hela tiden bättre. Ytterby är en bra klubb med bra ungdomsverksamhet så det är bara att köra på! 

  6. Hur ser din fotbollskarriär ut om 10 år?

Då spelar jag i damallsvenskan eller i en proffsklubb utomlands och målet är såklart att ha tagit klivet upp till A-landslaget


Stort grattis Maja och vi önskar dig all lycka i din framtida fotbollskarriär!

Vår nya inomhushall på Yttern!
2015-05-18 14:39

Nu kan du som privatperson (eller företag) köpa andelar i vår nya hall på Yttern.

Alla pengar som kommer in finansierar konstgräset som kommer att läggas.


Vi hoppas på att bygget står färdigt i oktober 2015.


Mer inforamtion om projektet hittar ni via denna länk: http://www.ytterbyis.nu/sida/?ID=93633 


Följ denna länk för att köpa din del, som tack får du ett andelsbevis hemskickat.


https://sportadmin.se/form/form.asp?ID={38DA235B-21DA-423C-95CA-DF19D0B6D4CF}

Nyheter från våra lag