Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Ytterby IS

Välkommen till Ytterby IS
Ytterby IS bildades den 1947 och är Kungälvs största ungdomssförening, med fotboll för alla åldrar och kön samt basket för utvalda grupper.  Vi har även en motionssektion som ägnar sig åt boule, gymnastik och annan träning. 

Föreningen har ca 750 aktiva spelare ifrån 6 år upp till seniorlag, både pojkar och flickor. För att komma till respektive lags hemsida, välj i rullistan.

Föreningens hemvist är Ytterby och idrottsanläggningen Ytterns IP, där vi har vår klubbstuga. Yttern är också stället där all fotbollsverksamhet finns och för basket så håller vi till i Sparråsskolans idrottshall.   På Yttern finns en konstgräsplan, två 11-manna gräsplaner, ytterligare två gräsytor för 5-, 7-manna samt en 7-manna inomhushall med konstgräs
Herr
Referat: Angered MBIK - Ytterby IS
Tvåa på bollen....
2019-09-20 07:44, Herr

Tuff bortamatch igen, nu mot Angered som utmanar i serietoppen.

Första 10 i matchen såg OK men efter att Angered tagit ledningen efter en frispark så spred sig en osäkerhet och vi hamnade lite på hälarna vilket gjorde att Angered fick extra luft under vingarna och kunde redan efter 20 öka ledningen till 2-0. Vi hade sedan möjligheter att reducera, bl.a. genom en straff, men lyckades inte få till det. I slutet av första så fick också Angered en utvisning som kunde ha öppnat för mer möjligheter, men ett lågt och koncentrerat försvarspel blev för svårt att tränga igenom.

I slutet av andra så kom också 3-0 genom en omställning vilket blev slutresultatet.

Nu gäller det att ladda om till nästa match mot IF Vadar/Makedonija, hemma på Yttern nästa Fredag kl 19.00  

Dam
Referat: Ytterby IS - Herrestads AIF
Ytterby IS - Herrestads AIF 6-1
2019-09-11 20:31, Dam
En tisdagskväll på Yttern utkämpades en kamp mellan hemmalaget Ytterby IS och Herrestads AIF som vi kunde gå segrande ur efter en rejäl urladdning i den andra halvleken. För trots en fantastisk start med mål redan efter fyrtio sekunder av Elin Anderberg så var det likaläge i paus. Fyrtiofem minuter och fem mål senare var dock läget ett annat och segern ett faktum.
NY Information inför YIS-dagen 7/9
2019-09-06 21:23

NY INFORMATION: SPELPROGRAM UPPDATERAT!

På grund av de blöta gräsplanerna så har vi varit tvugna att ändra spelschemat för YIS-dagen då vi bara kan spela på konstgräs. Nytt spelschema hittar ni via denna länk:

Information YIS dagen 2019 endast KG.pdf »


Där hittar ni hittar all information om YIS-dagen samt hur vi kommer organisera YIS mix-turnering , med tider, lagindelning etc.


Det är ca 250 anmälda spelare och ledare och vi hoppas att vi kommer få en fantastisk dag tillsammans, samt att vädrets makter är med oss, så det blir lite solstrålar mellan molnbankarna!


Vi har också anpassat lite vilka lag som skall spela tillsammans, utifrån hur många spelare som anmält sig från de olika grupperna. Det kan ni se i den uppdaterade inbjudan som ni finner i denna nyhet.


Värmt välkomna

YIS Styrelse

BYTARDAG PÅ YIS-DAGEN 7 SEPTEMBER KL:10-12 !!!
2019-09-02 12:21

Kommande lördag den 7 september arrangerar vi YIS-dagen för alla våra medlemmar på Yttern. 

Då kan du passa på att sälja eller byta Ytterby IS kläder eller fotbollsskor som barnet vuxit ur. 

Vi ställer upp bord i klubbstugan där du kan sälja eller byta YIS-kläderna.

Kläderna skall vara tvättade och skorna rengjorda.

 

Välkomna ! 

Samsynsavtal för dubbelidrottande !
2019-08-30 11:03

Den 4 april 2019 skrev distriktsförbunden i Göteborg/Västsverige för Fotboll, Innebandy, handboll och ishockey på ett samsynsavtal, där man förbinder sig att verka för barn- och ungdomars möjlighet att hålla på med flera idrotter.


Länk till avtalet på Göteborgs Fotbollsförbunds hemsida: http://gbgfotboll.se/arkiv/2019/04/samsynsavtalet-undertecknat/


Detta är mycket välkommet och något som vi hoppas skall hjälpa oss att få fler att fortsätta längre med idrott, gärna i flera sporter.

Nyheter från våra lag
 
YIS information
HANDLA OCH STÖTTA OSS SAMTIDIGT
Information vid skada