Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Ytterby IS
Välkommen till Ytterby IS
Ytterby IS bildades den 1947 och är Kungälvs största ungdomssförening, med fotboll för alla åldrar och kön samt basket för utvalda grupper.  Vi har även en motionssektion som ägnar sig åt boule, gymnastik och annan träning. 

Föreningen har ca 750 aktiva spelare ifrån 6 år upp till seniorlag, både pojkar och flickor. För att komma till respektive lags hemsida, välj i rullistan.

Föreningens hemvist är Ytterby och idrottsanläggningen Ytterns IP, där vi har vår klubbstuga. Yttern är också stället där all fotbollsverksamhet finns och för basket så håller vi till i Sparråsskolans idrottshall.   På Yttern finns en konstgräsplan, två 11-manna gräsplaner, ytterligare två gräsytor för 5-, 7-manna samt en 7-manna inomhushall med konstgräs
Ytterby Cup - Stort tack till alla som var med!
2018-08-20 10:07

Under helgen spelades Ytterby Cup och vi hade en fantastisk helg på Yttern med över 100 deltagande lag, massor av publik och ett gymt bra jobb av alla funktionärer (spelare, ledare och föräldrar från YIS) som förhoppningsvis gjorde cupen till ett positivt  minne för alla de spelare som var med.

Som vanligt var vi lite nervösa för vädret men de verkar som vädergudarna gillar oss: Lite regn på lördagen, annars så höll sig regnet till kvällarna efter vi spelat klart


Med bra organisation kring parkering och försäljningsställen och ett eventområde med bl.a boll-lekar, ansiktsmålning, prisutdelning ihop med ett välbalanserat spelschema och så tror vi att många upplevde helgen positivt och hoppas att se alla besökare tillbaka igen nästa år, då vi kör igen!Herr
Referat: Ytterby IS - Utbynäs SK
YIS Herr - Utbynäs 1-2
2018-08-18 10:23, Herr

Höststarten för herrlagen blev resultatmässigt inte vad vi hoppades på men spelet värmde och det ser ut som vi kan få en bra höst, ifall bara målen vill trilla in.

Utbynäs tog tidigt ledningen vilket inte var vad vi hoppats på. YIS tog ändå tag i spelet och försökte hitta lösningar framåt geneom ett tätt motståndarförsvar, utan att hitta de riktigt heta lägena i första halvlek.

I början av andra kom dock kvitteringen genom Tobias Hildesson och Ytterby fortsatte att spela bra, medans Utbynäs stack upp emellanåt i snabba kontringar som stundtals var farliga. Mot slutet kändes det som att Ytterby skulle kunna få in ytterligare ett mål genom ett tydligt överläge i bollinnehav men tyvärr lyckades Utbynäs ta lednignen igen via en omställning i 80:e minuten. YIS kämpade på men fick inte utdelning och matchen slutade 2-1 till utbynäs.

Nya tag mot Zenith på Torsdag!   

Dam
Referat: Trollhättans FK - Ytterby IS
Trollhättans FK - Ytterby IS 3-0
2018-08-14 11:22, Dam
En sommarlång väntan på att äntligen få spela match igen övergick snabbt till en höstlik kalldusch då vi förlorade omstarten borta mot Trollhättans FK med siffrorna 3-0. En rättvis seger för hemmalaget då vi inte alls kom upp i normal prestation. Vi tar nya tag inför denna veckas matcher istället!
Herr
våravslutning i moll för Herrlaget
2018-07-06 13:22, Herr
Blandade matchbilder !

Sent om sider kommer här lite kortreferat från vårens avslutande matcher.

Efter en bra period i april/maj låg Ytterby med och kampade om toppplaceringarna. Tyvärr tappade vi lite fokus och marginaler så poängskörden blev ynka 1 pinne på de avslutande 3 matcherna vilket resulterade i en 3:e plats när vi nu går på upphåll.

Dam
Referat: Ytterby IS - Vänersborgs FK
Ytterby IS - Vänersborgs FK 7-1
2018-07-05 21:27, Dam
Julia gör sitt andra mål för dagen. Foto: Johan Ottehall
I lördags tog vi avsked av en fin vårsäsong genom att besegra Vänersborgs FK hemma på Yttern med siffrorna 7-1. Matchinledningen var något av det mest extrema man har skådat då inte mindre än sju av matchens åtta mål prickades in under dom inledande tjugotvå minuterna! Flest av alla gjorde Annie Andersson som kvitterade ut ett hattrick.
Nyheter från våra lag
F12, 20/08 09:59 
F03, 19/08 22:10 
Dam J, 18/08 19:03 
Herr, 18/08 10:23 
 
YIS information
HANDLA OCH STÖTTA OSS SAMTIDIGT
Information vid skada