Serie:Div.2 Damer Nordvästra Götaland
Samling:15:30
Vänersborgs FK - Ytterby IS 0-6
2018-04-23 12:45
Första bortamatchen för året visade sig bli en mycket trivsam upplevelse för vårt rödvita gäng. Vi satte oss på bussen mot Vänersborg, klev av och gjorde tre mål i vardera halvlek för att sedan stiga på igen och med glada miner bege oss hemåt. Seger 6-0 och värst av alla var Julia som gjorde fem av målen.

Det kändes att det här var något extra redan från början av samlingen. Vi mötte en motståndare som var helt ny för oss, och fick glädjen att åka buss tillsammans till matchen, något som det också var premiär på. Det känns som att vi gått upp fem divisioner, som Lisa Karlsson konstaterade.

Väl på plats så hade Vänersborg sett till att skapa ett härligt evenemang runt matchen. Det var gemensam inmarsch, speaker, hejaramsor från läktarhåll och allt toppades av ett härligt solsken. Tro tusan att spelglädjen då infann sig direkt från start. Redan efter knappa fem minuter kunde vi ta ledningen i matchen då Julia Cederberg kastade sig fram och styrde in bollen under deras målvakt på pass från Annie Andersson.

Vi visade inga tendenser till att slå av på takten trots det tidiga målet, så som det annars kan bli ibland, utan anföll med fart och hotade såväl centralt som via bägge kanterna. Dessutom var vi härligt energiska i försvarsspelet och vann massor av boll på mittfältet och framåt.

Ledningen skulle drygas ut efter dryga kvarten då Julia fångade upp en målvaktsretur och skickade bollen i nät. Tio minuter senare var det Alice Åkerström som skulle göra 3-0, och Julia får ursäkta, men trots sina fem mål så var detta det vackraste vi gjorde denna afton. Annie kunde, precis som vid det första målet, bryta in från sin vänsterkant och slog en genomskärare som var av den klassen att matematikerna på läktaren plockade fram sina vinkelhakar och jublade euforiskt. Men en bra passning behöver en bra löpning för att skapa symbios och en sådan levererade Alice när hon i hög fart skar igenom i djupled på fel sida backen för att sedan placera bollen vid bortre stolpen. Underbart!

Sista kvarten tappade vi fart i spelet och hemmalaget fick en större roll i matchen, och där fanns tillfällen då det kunde ha blivit riktigt farligt men i slutändan kändes det alltid tryggt när bollen tog sig ner mot Mimmi Carlsbogård i målet.

Till den andra halvleken försökte hemmalaget flytta fram spelet men när Julia fullbordade sitt hattrick drygt tio minuter in i halvleken kändes det att matchen var vunnen. Glädjande var att det fjärde målet kom till via hörna, det har vi längtat efter, då Frida Nilsson i vanlig ordning slog in bollen med precision. Trots det for bollen fram och tillbaka ett par gånger innan Julia rakade in den.

Bara minuter senare var det dags igen då Alice med en fin genomskärare spelade Julia ren och än en gång var avslutet kliniskt. Målkalaset avslutades sedan med tjugo minuter kvar att spela då Alice dribblade sig fram hela vägen till siste försvararen, och även om det blev en brytning där så ledde den fram till Julia med öppet mål, och med fyra mål innanför västen sedan tidigare så förvaltar man även ett sådant läge. 6-0!

Efter detta bjöds vi inte på några fler mål, men det fanns ytterligare lägen och det var riktigt kul att se självförtroendet som vi visade upp i passningsspelet. Bland alla glädjeämnen hittar vi två debutanter i form av Bella Fantl som gjorde en timme på vänsterbacken samt Vilma Östlund från juniorlaget med knappa halvtimmen på högeryttern. Härligt!

Tack till alla inblandande, till er som var på plats och hejade och även ett stort tack till Vänersborg för ett mycket bra arrangemang. Vi ses på Yttern!