Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Ytterby IS
Damlag

Ytterby IS (D2D)
2 - 2
Ljungskile SK (D3D)
Ytterby IS (D2D)2 - 2Ljungskile SK (D3D)

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 03 februari, 14:00
Plats:Ytterns IP 3 konstgräs
Tävling:
Matchnummer: 060906036
Samling:13:00
Ytterby IS - Ljungskile SK 2-2
2019-02-04 18:32
Årets första match spelades på ett vintervackert Yttern.
I helgen inträffade den heliga stund då fotbollssäsongen sparkas igång på riktigt. Det var dags för årets första träningsmatch, och för motståndet stod en för oss ny bekantskap i form av Ljungskile SK. Matchen spelades på en plan som visserligen var skottad, men ändå inte riktigt att lita på. Perfekta "träningsmatch-i-början-av-februari"-förutsättningar med andra ord. Resultatmässigt slutade det 2-2 där Julia Cederberg blev dubbel målskytt, men det var av mindre betydelse denna gång.
Det är alltid något extra när första matchen ska spelas. Gamla kunskaper ska plockas fram, och nya saker läggas till. För vår del var det mycket nyheter i form av justeringar både i riktlinjer när det gäller spelet, och uppställningen på planen. Roligaste nyheten var dock vårt debuterande nyförvärv Nellie Tryggvesson (presentation kommer i veckan) som fick göra sitt första framträdande i Ytterbys tröja.

Matchens primära mål var att omsätta teori till praktik då vi har haft få träningar på planen för att få slipa på det vi har pratat om det senaste, och dessutom är det alltid annorlunda att få göra det i matchandets skarpa läge. Vi fick många positiva svar där det känns som att vi kan lyfta vårt kollektiva försvarsspel ett snäpp i år, och i offensiven såg det bitvis roligt ut, speciellt under den första halvleken.

Bägge våra mål denna dag prickades in av Julia Cederberg. Det första efter att Emma Premberg och Elin Anderberg kommit loss rättvända på innermittfältet. Den sistnämnda slog ett precist instick som Julia kunde möta upp och sätta i mål på ett tillslag. Ett mycket fint mål!

Det andra målet gjordes i upptakten av den andra halvleken då Mimmi Carlsbogård satte iväg ett längre uppspel till Julia vid mittlinjen. Hon nickade ner bollen till Emma Nilsson för att sedan ta fart i en ny löpning. Emma tog några meter med bollen innan hon satte iväg bollen fint tillbaka till Julia som fick iväg ett avslut som kanske inte går till historieböckerna, men in i mål gick det i alla fall.

Baklängesmålen kom i snabb följd runt matchminut 50 där vi vid det första målet hamnade för långt ifrån våra motståndare efter ett inkast, och sedan hela vägen fram till att deras anfallare ostört kunde plocka ner ett inlägg framför vårt mål och skicka in bollen i nät. Vid det andra målet brast det i både tajming och kommunikation (det är ju trots allt försäsong..) i ett par dueller på raken och det resulterade återigen i att samme anfallare fick fritt läge framför mål.

Känslan som sitter kvar efteråt är att det känns otroligt inspirerande att vara igång igen och nu har vi fått upp ögonen för en del detaljer som vi vill slipa vidare på innan det åter är dags för match igen. Härnäst väntar IK Frisco och årets första bortamatch, men det är ännu två helger bort. Nu kör vi!

<< Tillbaka

 
 
YIS information
HANDLA OCH STÖTTA OSS SAMTIDIGT
Information vid skada