Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Ytterby IS
Damlag
Bullarens GOIF
2 - 0
Ytterby IS
Bullarens GOIF2 - 0Ytterby IS

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 13 april, 12:30
Plats:Sparvallen Tanumshede
Tävling:
Matchnummer: 311231003
Samling:11:30
Bullarens GOIF - Ytterby IS 2-0
2019-04-14 12:10
I lördags var det dags för seriepremiär då vi tog bussen upp till Sparvallen i Tanum för att möta Bullarens GOIF. Trots ett stort spelövertag lyckades vi inte med att få packa ner några poäng att ta med oss på bussfärden hemåt då hemmalaget gick segrande ur matchen med 2-0.
På förhand var känsloreglaget rejält uppskruvat då seriepremiär utan tvekan är ett ord som hör hemma på vilken topplista som helst. Därför kändes det trivsamt när vi inledde matchen piggt, tog tag i bollen och började leta chanser runt motståndarnas straffområde. Alltför ofta slutade detta letande dock i att ett försvarsben hann emellan eller med att vi inte hittade hela vägen fram till giftiga positioner. Bullaren hade en mittback med helt sanslös speed som gjorde en alldeles utmärkt match, vilket ställde till det för vår del.

Åt andra hållet så försökte hemmalaget straffa oss med ett rakt spel in bakom vår backlinje men det slutade allt som oftast i att vi kunde vinna tillbaka bollen och starta nya anfall, men i slutminuterna av den första halvleken kom de först på en sådan boll och kunde göra ledningsmålet i matchen. En kalldusch utan dess like.

I halvlek pratade vi om att fortsätta komma till mycket anfall, men att hota i lite andra ytor. Med tålamod borde vi få utdelning samtidigt som de borde bli trötta, tänkte vi. De skulle dock få en rejäl energiboost direkt i den andra halvleken då ledningen utökades efter ett friläge. Det gjorde uppförsbacken brantare men länge kändes det som att ett mål för vår del skulle kunna leda till fler av samma vara, men denna dag lyckades vi aldrig med att spräcka nollan. Det var bollar som rensades på mållinjen, mängder av hörnor och en hel del avslut som vägrade att hitta rätt. Matchen slutade därför 2-0 och vi får gratulera våra vilt kämpande motståndare till segern..

En tung förlust inkasserades därmed i premiären. Tack och lov duggar matcherna tätt nu när säsongen är igång igen och siktet har redan ställts in mot vår kommande match på fredag. Då är det hemmapremiär på schemat när Vallens IF gästar oss, och vi hoppas på ett stort stöd från läktarhåll. Varmt välkomna!

<< Tillbaka

Spelade matcher
Lör 10/10 14:15
1 - 8  
Lör 3/10 14:00
1 - 2  
Ons 30/9 20:00
0 - 7  
Sön 27/9 16:00
3 - 3  
Lör 19/9 15:00
2 - 3  
Tis 15/9 20:00
4 - 0  
 
 
YIS Samarbetspartner
HANDLA OCH STÖTTA OSS SAMTIDIGT
Information vid skada