Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Ytterby IS
Damlag
Vallens IF
1 - 0
Ytterby IS
Vallens IF1 - 0Ytterby IS

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 29 juni, 13:00
Plats:Stora Höga IP 2 Konstgräs
Tävling:
Matchnummer: 311231075
Samling:12:00
Vallens IF - Ytterby IS 1-0
2019-07-02 13:32
Sista matchen före uppehållet spelades i lördags borta mot Vallens IF. En toppmatch på förhand och det skulle också visa sig bli en tät och jämn tillställning som dessvärre slutade i en blytung förlust då Vallen gjorde matchens enda mål i den andra halvleken.
Matchen ramades in av en rejäl blåst som i kombination med motståndarnas aggressiva start såg oss bli nertryckta i början. Vi hade svårt att spela bollen vidare upp från backlinje och mittfält och bollen letade sig snabbt tillbaka. Trots Vallens spelövertag så släppte vi dock inte till några större målchanser och frustrationen över spelet var större än oron för baklängesmål.


Utöver blåst så var även värmen närvarande och efter halva halvleken så bjöd domarna på ett cooling break och det gav oss också möjlighet att prata ihop och justera lite i positionerna för att hitta bättre vägar upp i planen. Det resulterade i början i ett par riktigt bra omställningar och senare ett helt annat grepp om matchbilden. Chanserna som skapades tog dock deras målvakt hand om med ett gäng riktigt vassa ingripanden.


Till den andra halvleken fanns klara förhoppningar om att medvind och ökat spelövertag skulle se oss gå vinnande ur kampen men en positiv start avbröts abrupt av att Vallen rann igenom efter dryga tio minuter och kunde göra matchens första mål. Ett mål som troligen skänkte trygghet åt dem men knappast någon arbetsro åt vårt håll. Vi lyckades dock vaska fram ytterligare en eller två hundraprocentiga målchanser men effektiviteten fanns inte där idag och det slutade med en nolla i vår målkolumn. En match mellan två bra lag men där vi ändå kände att vår prestation borde ha räckt till minst någon poäng och det gör att förlusten får en sur eftersmak.


Nu väntar ett sommaruppehåll innan vi tar oss an höstsäsongen. Vi gör det med en riktig stormatch i form av ett möte med IK Gauthiod i Svenska Cupens andra omgång hemma på Yttern den sjätte augusti, men det finns det all anledning att återkomma till.


Vi önskar alla en trevlig sommar så ses vi i augusti laddade till tusen!


<< Tillbaka

Spelade matcher
Lör 10/10 14:15
1 - 8  
Lör 3/10 14:00
1 - 2  
Ons 30/9 20:00
0 - 7  
Sön 27/9 16:00
3 - 3  
Lör 19/9 15:00
2 - 3  
Tis 15/9 20:00
4 - 0  
 
 
YIS Samarbetspartner
HANDLA OCH STÖTTA OSS SAMTIDIGT
Information vid skada