Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Ytterby IS
Damlag
Vänersborgs FK
1 - 0
Ytterby IS
Vänersborgs FK1 - 0Ytterby IS

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 18 augusti, 15:00
Plats:Vänersvallen Nord Konstgräs
Tävling:
Matchnummer: 311231088
Samling:14:00
Vänersborgs FK - Ytterby IS 1-0
2019-08-21 19:38
Foto: Johan Ottehall
I söndags klev vi på bussen för en resa upp till Vänersvallen och ett möte med Vänersborgs FK. Det skulle visa sig bli en tung utflykt för vår del då det slutade med en förlust efter att hemmalaget prickat in enda målet under matchens andra halva.
Vi fick se ett hemmalag som backade hem direkt i matchens inledning och vi fick äran att med ett stort bollinnehav försöka luckra upp motståndarförsvaret. Där visade vi upp ett tålamod under första halvlek men hade samtidigt svårt att sätta ett tillräckligt tempo på bollen för att verkligen kunna flyta igenom. Emellanåt blev det dock ett par fina kombinationer eller individuella prestationer som bland annat ledde fram till två frilägen, men utan att vi fick utdelning på dessa.


Åt andra hållet stack Vänersborgs FK upp med ett par omställningar, där bland annat deras första avslut resulterade i ett finger ur led för Mimmi Carlsbogård i målet. Hon såg dock till att (något ovetandes) knäcka tillbaka fingret på plats och bestämde sig sedan för att spela vidare, vilket innebar att Emma Åkerströms genombrott som världsmålvakt fick vänta ytterligare en tid.


Halvleken fortlöpte med stort spelövertag för vår del men där fanns ett önskemål om att finna en större variation för att kunna hota oftare, och det var vad som diskuterades i paus. Dessvärre förlorade vi istället det grepp som vi hade om matchbilden i den andra halvleken och det blev en annan match av det hela med mycket spelavbrott och korta anfall.


Med dryga timmen spelad skulle matchens enda mål inträffa och det var efter att en spelare i Vänersborg kommit först till en retur på en frispark från deras högerkant. Efter det målet försökte vi efter ett tag att flytta upp spelet igen men det riktiga trycket inföll aldrig och tiden rann oss ur händerna. Den tunga förlusten var ett faktum och vi kände alla att vi hade hoppats kunna göra mer för utfallet skulle bli något annat, men denna gången ville det sig inte alls.


Nu väntar en spelledig helg för vår del och då passar vi på att bygga upp fart under två hela träningsveckor för att sedan släppa loss borta mot Hisingsbacka FC den sista dagen i augusti.


<< Tillbaka

Spelade matcher
Lör 10/10 14:15
1 - 8  
Lör 3/10 14:00
1 - 2  
Ons 30/9 20:00
0 - 7  
Sön 27/9 16:00
3 - 3  
Lör 19/9 15:00
2 - 3  
Tis 15/9 20:00
4 - 0  
 
 
YIS Samarbetspartner
HANDLA OCH STÖTTA OSS SAMTIDIGT
Information vid skada