Serie:Div.2 damer Nordvästra Götaland 2019
Samling:11:15
Hisingsbacka FC - Ytterby IS 1-2
2019-09-04 20:13
Glädje på läktaren efter att en härlig seger inkasserats.
I lördags svängde vi åter in på vinnarspåret då vi gick segrande ur mötet med Hisingsbacka FC på Backavallen efter att ha vänt ett underläge i den andra halvleken. Målskyttar denna gång var den comebackande Julia Cederberg samt Emma Nilsson.
Matchen fick en tuff inledning för vår del då hemmalaget kunde ta ledningen redan efter sex minuter. Detta efter att vi åkte på en omställning efter bolltapp centralt som resulterade i att deras duktige anfallare Parmina Moradi förvaltade ett friläge genom att rulla in bollen vid den bortre stolpen.

Ett tidigt byte på grund av skada på Annie Andersson gjorde att det dröjde ytterligare en tid innan matchen skulle få sätta sig men så småningom blev det tydligt att Sofia Ohlsson hittade helrätt i en annars nuförtiden ovan position som balansspelare på mittfältet. Samtidigt tycktes Frida Nilsson vilja göra det mesta av den offensiva friheten som erbjöds i en något mer framskjuten roll och hon hittade avslut i straffområdet ett flertal gånger, men utan att framkalla måljubel.

Chanserna som vi skapade kom mestadels till efter inläggsspel och vi hade svårt att hota ordentligt centralt i banan.  Den för vår del positiva trenden i matchen mattades av ju längre halvleken led och i paus hamnade fokus på ett mera aggressivt försvarsspel samt att vara mer raka och distinkta i den sista tredjedelen.

Sådana tendenser saknades dock och en kvart in i halvleken kastade vi om i formationen och gick ner på trebackslinje och fick då ynnesten att spela med två centrala forwards där Julia Cederberg och Alice Åkerström bildade anfallspar. Det öppnade upp matchen och gav oss större möjligheter att skapa målchanser, samtidigt som även hemmalaget hittade fram till en del fina lägen.

I den sextiotredje minuten kom kvitteringsmålet efter att en andraboll på en fast situation letade sig in tillbaka i straffområdet och där såg Julia till att vara först på en målvaktsretur och från ett par meters avstånd kunde hon stöta in bollen i mål. Ett fint sätt att kröna comebacken på efter att ha missat det som varit tidigare under höstsäsongen.

Åt andra hållet skapades en del lägen i form av hörnor, ribbskott och ett skott från nära håll som Filippa Hallberg gjorde en riktigt vass enhandsräddning på. Detta var hennes första framträdande i division två för året och hon växte in i uppgiften så det riktigt knakade om det hela och var en bidragande orsak till att tre poäng sedermera kunde packas ner i väskan.

En annan viktig beståndsdel för att gå segrande ur matcher är det berömda segermålet, och ett sådant blev till när matchuret visade åttiotre minuter. Julia hittade in med ett lågt inspel framför mål som Alice vräkte sig fram på, men nådde ändå inte riktigt hela vägen fram. Besvikelsen över detta byttes snabbt ut till glädje för vid den bortre delen av målområdet fiskade Emma Nilsson upp bollen. Hon tog sig in i skottläge för att sedan rulla in bollen vid den första stolpen. Vändningen var fullbordad!

Ytterligare lägen fanns, bland annat körde Alice slalom med allt och alla vid ett tillfälle men deras målvakt lyckades parera och därmed hindra ett fantastiskt må från att bli till. Det hela slutade dock i en seger, 2-1, och att vända och vinna är väl bland det roligaste man kan göra i fotboll?

Oerhört starkt att se hela laget hitta energi till en vändning och det var väldigt många därute på planen som tömde kropparna totalt för laget, och det var imponerande att se. Den som förkroppsligar det allra bäst är Elin Anderberg som gav fullkomligen allt och ständigt bidrog till att öppna och fylla ytor i den ständiga kampen om mittfältet.

Nu väntar en hemmamatch till helgen då Herrestads AIF besöker Yttern lördag klockan 14.00 och vi hoppas på ett fint stöd från läktarhåll i kampen om att inkassera ytterligare tre poäng. Varmt välkomna då!