Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Ytterby IS
Damlag

Ytterby IS
5 - 1
IK Virgo
Ytterby IS5 - 1IK Virgo

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 09 mars, 10:00
Plats:Heden 4 Konstgräs
Tävling:
Matchnummer: 060800002
Samling:09:00
Ytterby IS - IK Virgo 5-1
2019-03-09 16:15
Snön föll, men det gjorde inte vi.
Denna lördag inleddes årets DM-slutspel där vi ställdes mot IK Virgo i en match med den något oortodoxa avsparkstiden 10.00. Då det skiljer en division lagen emellan så fick motståndarna inleda kampen med en straff som förvaltades på bästa sätt men sedan tog vi kommandot och kunde gå segrande ur matchen med siffrorna 5-1.
När man anmäler sig till DM så tänker man att det hägrar någonstans i kalendern med noteringen "vårtecken" försiktigt noterat undertill. Förbundet lanserade helgen som en fotbollsfest men ord som snålblåst, ösregn och blötsnö gallrades bort när evenemanget skulle promotas vidare. Då två tredjedelar av ledarstaben kör med täckjackor från tidigt 2000-tal med enstaka spår av fodring så var instruktionerna glasklara. Spelet var tvunget att värma denna dag. Det var inte bara vinna eller försvinna,  det här kategoriserades under liv eller död.

IK Virgo, som denna säsong huserar i division 3 fick som sagt börja med en straff som slogs i mål och det innebar underläge i matchen innan den ens hade startat. Då dessa matcher enbart spelas i sextio minuter riskerade detta att bli ett stressmoment, men med kvarten spelad var ställningen 3-1 och Chrickes vilopuls var åter på en exceptionell nivå.

Det första målet kom till efter att Annie Andersson drog iväg ett skott som styrdes innan den for vidare in i nät. I protokollet står Annie som målskytt men envisa rykten säger att Frida Nilsson aspirerade som målskytt. Vårt andra mål kom till fem minuter senare och då var det nästa nilssonsyster som höll sig framme i form av Emma Nilsson, och hon tog sig hela vägen in i målprotokollet dessutom. Sedan var det Annie som målade på framspelning av Alice Åkerström.

Ett fjärde mål hann också göras i den första halvleken och precis som på vårt andra mål så var det efter en hörna som det kom till. Nu var det Lisa Karlsson som levde upp till mittbacksstereotypen då hon letade sig upp i offensivt straffområde och vispade in en balja.

Den andra halvleken bjöd inte på samma antal måljubel men glädjeämnen gick alldeles utmärkt att finna ändå. Det gjordes fyra byten i rask takt som gjorde att matchen tappade takt. I den skaran hittade man tre spelare från juniortruppen i form av Vilma, Elin och Anna och där de två sistnämnda gjorde debut i damlaget när det kommer till tävlingssammanhang. Alltid lika roligt!

Dessutom bjöds det på ett klassmål när Emma Premberg avancerade centralt i banan för att sedan dra iväg ett långskott som letades sig in i trakterna av det bortre krysset. Hennes andra mål den här försäsongen så fortsätter det så här kan hon snart printa ut visitkort med titeln notorisk målskytt.

En fin insats tog oss alltså vidare ett steg och redan imorgon väntar nästa match. Då står division två-laget Öckerö IF för motståndet i en match som sparkas igång klockan 10.30. Vi vågar inte utlova några vårtecken, men en spännande kamp bör det kunna bjudas på om inte annat. Välkomna då!

<< Tillbaka

 
 
YIS information
HANDLA OCH STÖTTA OSS SAMTIDIGT
Information vid skada