Samling:13:00
Ytterby IS - Vänersborgs FK 7-1
2018-07-05 21:27
Julia gör sitt andra mål för dagen. Foto: Johan Ottehall
I lördags tog vi avsked av en fin vårsäsong genom att besegra Vänersborgs FK hemma på Yttern med siffrorna 7-1. Matchinledningen var något av det mest extrema man har skådat då inte mindre än sju av matchens åtta mål prickades in under dom inledande tjugotvå minuterna! Flest av alla gjorde Annie Andersson som kvitterade ut ett hattrick.
Inför matchen hade vi pratat mycket om att motståndarna kom på besök med en fin resultatrad bakom sig och att det nu gällde att ta tag i matchbilden från start. Så här i efterhand kan man konstatera att det önskemålet infriades med besked. Redan efter minuter tog vi ledningen då Annie Andersson vann bollen högt och motläggsfintade sig igenom försvaret till ett friläge som behärskat förvaltades. Det tidiga målet gav en match som svängde och krängde hejvilt. Vi kom till massvis av fina anfall, och när alla ville med och spela uppe i planen så gav det även motståndarna en del omställningar och bollen gick fort mellan straffområdena, även om det var vi som stod för den absoluta majoriteten av attackerna.

Vårt andra mål för dagen går till historien som ett självmål men bakom detta gömmer sig ett fint kombinationsspel då vi efter ett inkast på högerkanten blandar in både skarv och klack för att spela Alice Åkerström i läge, och skottet tog vägen via en försvarare och in i mål. Avsparken som följde resulterade i ännu ett mål då Julia Cederberg satte press framför deras målvakt och belönades med öppet mål. Nästkommande avspark innebar istället ett mål åt andra hållet när vi blev för passiva. Matchklockan stod på tio minuter och publiken hade redan bjudits på fyra mål!

Först åtta minuter senare var det dags igen och denna gång med ett mål som tillhör vårens allra vackraste. Vi spelade oss ur en press på egen planhalva via ett flertal korta passningar för att sedan sätta loss Alice rättvänd bakom deras mittfält. Det bjöds på några löpningar framför henne men hon valde att hålla i bollen ett tag så att Emma Åkerström kunde fullborda sin perfekta löpning in från höger för att sedan sätta bollen i mål via stolpen. Kvalitet i samtliga skeden av det anfallet, underbart!

Nästa mål var också en pärla. Annie sparkades ner när hon var på väg igenom och kanske trodde försvararen att hon förhindrade en målchans. Annie stoppades dock inte så lätt denna dag utan la istället upp bollen och skruvade in frisparken i det närmaste krysset, och där stod man mitt i sommaren med gåshud över hela armarna och förstod verkligen ingenting. Av bara farten gjorde Annie ytterligare ett mål, sitt tredje för dagen, och det täta utövandet av high fives vid mål övergick nästan till en applåd.

Målprotokollet lämnades orört under resterande delen av halvleken och vi gick till vila med ledning, 6-1. I paus pratades det om att göra en lika bra andra halvlek men den totala urladdningen hade satt sina spår, samtidigt som Vänersborg stängde igen på ett bättre sätt, och det blev svårt att sätta dom sista procenten. Sista kvarten blev det åter lite spetsigare och det kändes att vi ville göra ett mål för att vinna den andra halvleken också. Så blev det också när Frida Nilsson serverade en fin hörna som Julia stångade in i mål (se bild), och fastställde på så vis slutresultatet med sitt andra mål för dagen.

Matchen tog slut och det här var en härlig prestation att bära i minnet över det stundande sommaruppehållet. En längtan har redan satt igång inför den resterande delen av säsongen. Hoppas att vi ses då, trevlig sommar!