SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Välkommen till Ytterby IS!
FU Ytterby IS

Det finns en grupp av människor som tillsammans försöker hitta vägar som utvecklar vår förening. 

 
Gruppen har fått i uppgift att arbeta utifrån Diplomerad förening. Mer att läsa om det finns på https://www.svenskfotboll.se/svff/diplomerad-forening/ . 
 
Arbetsområden: 
Demokrati och delaktighet - Karin, Roula, Johanna
Ekonomi - styrelsen
Kommunikation - 
Ledarförsörjning - Melissa, Mattias, Ullis
Organisation - Magnus
Utbildningsplaner - HP,  Melissa, Mattias, Ullis
 
Vill du vara med, kontakta:

Ulrika Hermansson

0705-225472
foreningsutveckling@ytterbyis.nu
Samsynsavtal för dubbelidrottande !
2019-08-30 11:03
 

Den 4 april 2019 skrev distriktsförbunden i Göteborg/Västsverige för Fotboll, Innebandy, handboll och ishockey på ett samsynsavtal, där man förbinder sig att verka för barn- och ungdomars möjlighet att hålla på med flera idrotter.

 

Länk till avtalet på Göteborgs Fotbollsförbunds hemsida: http://gbgfotboll.se/arkiv/2019/04/samsynsavtalet-undertecknat/

 

Detta är mycket välkommet och något som vi hoppas skall hjälpa oss att få fler att fortsätta längre med idrott, gärna i flera sporter.

En viktig del i avtalet är hur säsongsövergångarna skall hanteras där det ibland kan bli problem, ifall man inte är överrens mellan sporterna vilken information vi ger aktiva och föräldrar om förväntningar/krav på deltagande.

 

För fotbollen innebär detta att spelare med annan vinteridrott skall kunna fullfölja fotbollsäsongen utan att det påverkar deras möjligheter till deltagande i vintersporten när deras huvudsäsong startar i Oktober.

Samma gäller på våren, att vi tillåter dubbelidrottare att fullfölja vinteridrotten och i april så är de med på samma vilkor som övriga spelare som endast har fotboll.

 

Nästa steg är att det kommer ske en dialog mellan föreningar på en lokal nivå i Kungälv, för att bestämma hur vi gör i vår kommun mer i detalj

Men redan nu så är avtalet en bra vägledning för alla föreningar, ledare, spelare och föräldrar i berörda idrotter för hur vi skall hantera den säsongsövergång vi nu står inför, hösten 2019.

 

Vi vill uppmana alla ledare och föräldrar med dubbelidrottande aktiva att läsa igenom avtalet och använda det i dialogen med föreningar och ledare, för att redan nu ha detta som ett stöd för att inte spelarna skall hamna i situationer där de måste välja idrott för tidigt och inte kunna fortsätta sitt dubbelidrottande. Ni får gärna vidarebeforda denna information till ledare i andra idrotter, för att de skall ha samma information som ledarna i Ytterby IS har om avtalet.

 

Samsynsavtalet är mellan de 4 stora lagsporterna. Samma ambition till samsyn som beskrivs i avtalet vill vi i Ytterby IS att vi använder även för dubbelidrottande i andra sporter.

 

Hälsningar

Ytterby IS Styrelse

Föreningsutveckling i YIS på 25%
2019-09-04 14:30
Nu har jag börjat jobba med föreningsutveckling i YIS på 25%.

Jag har varit med i YIS i 20 år som; spelare, ledare, styrelsemedlem, cuparbete, domargruppsarbete o nu som föreningsutvecklare.

Brinner såklart för att ALLA ska må bra i föreningen, stora som små.

Har ni inte möjlighet att besöka oss, så nås jag även på;

mobilen: 0705-225472 (skicka SMS om jag inte svarar)
mail:  foreningsutveckling@ytterbyis.nu

Hoppas på givande möten med ALLA!
Ulrika Hermansson
 
Sponsorer Ytterby IS lotten 2024
SAMARBETSPARTNERS
HANDLA OCH STÖTTA OSS SAMTIDIGT
Information vid skada