SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Ytterby IS
Välkommen till Ytterby IS

Ytterby IS bildades 1947 och är Kungälvs största fotbollsförening, med verksamhet för alla åldrar och kön. Det finns även en basket och en motionssektion som ägnar sig åt boule, gymnastik och annan träning.

Föreningen har ca 1200 aktiva spelare ifrån 6 år upp till seniorlag, både pojkar och flickor. Tyngdpunkten i verksamheten ligger på vår ungdomsverksamhet. Vi har även Knattekul för ca 70 barn i åldrarna 3-5år.

Föreningens ca 150 ideella tränare och ledare hjälper dagligen till för att våra barn och ungdomar skall få en så bra idrottsupplevelse som möjligt. De bidrar även till att få barn och ungdomar till ett mer aktivt och hälsosamt liv, lära dem ett gott sportsmannaskap och ha roligt på planen. 

 

Föreningens hemmaplan är Ytterns IP, där vi också har vår klubbstuga, som heter YIS-gården. Yttern är vår mötesplats och där tränar och spelar vi matcher året runt. Vi har en konstgräsplan, två 11-manna gräsplaner, två gräsytor för 5-, 7-manna och en grusplan för boulespel, som kommunen sköter om. Utöver det har vi även en tälthall med konstgräsunderlag - Bilabhallen, som vi sköter om.

 

Basketens hemmahall är Sparråsskolans idrottshall.

 

Föreningens huvudsakliga upptagningsområde är Ytterby, men vi har barn och ungdomar från hela Kungälv.  


Vi arbetar aktivt med vår värdegrund som ni hittar här och vår vision är att Ytterby IS skall vara en självklar och levande mötesplats, där alla genom glädje och gemenskap når ökad livskvalitet och idrottsliga framgångar.


 
 
Ytterby Cup 14-15/8 Anmälan har öppnat!
2021-06-14 08:35

Nu har vi öppnat för anmälningar till Ytterby Cup den 14-15/8, som är för lag med spelare födda 2009 till 2012

Vi har stor respekt för att det kan finnas restriktioner vid tillfället då cupen skall spelas. Vi kommer noga att följa myndigheternas direktiv ifall det inte går att genomföra detta arrangemang så ställer vi in och anmälningsavgifter återbetalas.
Mer information om cupen finner ni här:
 
Herr
Referat: Skene IF - Ytterby IS
6-3 vinst i Skene
2021-06-11 23:41, Herr

Återigen en gedigen första halvlek bäddade för en övertygande seger i bortamatchen mot Skene. Efter ett tidigt ledningsmål och därefter kvittering så kom rycket med 3 mål på 9 minuter mellan 25:e och 34:e minuten. Innan halvleken var slut hade också 5-1 rullat in. Skön känsla i halvtid som fanns kvar efter paus och i 72:a kom 6:an. 100-årsjubilerande Skene snyggade till siffrorna på slutet med 2 mål och domaren blåste av matchen strax innan den stora fotbollsfesten i Europa drog igång, där Mancinis mannar visade samma finess som Tartagnis och gav EM en sprakande inledning 😊

 

Superiore venerdi, il Tag💪🏼

 

Hjälp klubben och tjäna pengar till lagkassan
2021-06-09

Tack för att ni hjälpt oss att sälja vår sportlott! 

Men nu behöver vi hjälp med att få ut våra sista sportlotter, som vi ännu inte har fått sålt. Om vi säljer alla lotter vi har kvar (ca 700st) så får klubben en stor bonus och ni får en chans att fylla på er lagkassa. 

Om ni hjälper till att sälja kvarvarande lotter (utöver de 6 lotter som alla blivit tilldelade, är det någon som inte fått dessa - hör gärna av er till kansliet), så får ni hela förtjänsten, 25kr/lott, direkt till er/ert barns lagkassa! 
Gör er beställning av antal lotter, snarast till kansli@ytterbyis.nu, glöm inte att uppge vilket lag ni vill att pengarna ska gå till. Först till kvarn!  

Hämtning av lotterna sker efter överenskommelse, med kansliet. Betalning sker via Swish till nr 1234955035. Märk betalningen med namn och lag.  

Då det är oerhört värdefullt för klubben att få denna bonus, då vi förlorat intäkter pga Covid -19 i form av uteblivna cuper och annan lottförsäljning, så är vi tacksamma för er hjälp. 

/Styrelsen 

Ny läktare
2021-05-28 12:27

Idag byggs det en ny läktare vid konstgräsplanen. 

Grattis Linus Blixman!
2021-05-28 11:08

Grattis Linus Blixman till att du kommit in på Riksidrottsgymnasiet  för Basket i Skene, samt blivit inbjuden till ett landslagsläger. 

 

Vi i YIS önskar dig stort lycka till!

 

Läs gärna den fina artikeln som Kungälvs-Posten har skrivit om Linus:

 

Blixmans blixtkarriär

Nyheter från våra lag
Herr, 11/06 23:41 
F14, 08/06 18:50 
Dam J, 07/06 21:48 
Knattekul Söndag 9:30-10:30, 07/06 14:16 
 
YIS Samarbetspartner
HANDLA OCH STÖTTA OSS SAMTIDIGT
Information vid skada