SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Ytterby IS
Välkommen till Ytterby IS

Ytterby IS bildades 1947 och är Kungälvs största fotbollsförening, med verksamhet för alla åldrar och kön. Det finns även en basket och en motionssektion som ägnar sig åt boule, gymnastik och annan träning.

Föreningen har ca 1200 aktiva spelare ifrån 6 år upp till seniorlag, både pojkar och flickor. Tyngdpunkten i verksamheten ligger på vår ungdomsverksamhet. Vi har även Knattekul för ca 70 barn i åldrarna 3-5år.

Föreningens ca 150 ideella tränare och ledare hjälper dagligen till för att våra barn och ungdomar skall få en så bra idrottsupplevelse som möjligt. De bidrar även till att få barn och ungdomar till ett mer aktivt och hälsosamt liv, lära dem ett gott sportsmannaskap och ha roligt på planen. 

 

Föreningens hemmaplan är Ytterns IP, där vi också har vår klubbstuga, som heter YIS-gården. Yttern är vår mötesplats och där tränar och spelar vi matcher året runt. Vi har en konstgräsplan, två 11-manna gräsplaner, två gräsytor för 5-, 7-manna och en grusplan för boulespel, som kommunen sköter om. Utöver det har vi även en tälthall med konstgräsunderlag - Bilabhallen, som vi sköter om.

 

Basketens hemmahall är Sparråsskolans idrottshall.

 

Föreningens huvudsakliga upptagningsområde är Ytterby, men vi har barn och ungdomar från hela Kungälv.  


Vi arbetar aktivt med vår värdegrund som ni hittar här och vår vision är att Ytterby IS skall vara en självklar och levande mötesplats, där alla genom glädje och gemenskap når ökad livskvalitet och idrottsliga framgångar.


 
 
Ytterby Cup 14-15/8: Fullt i vissa klasser
2021-07-16 08:35

Många lag har visat intresse för att delta i cupen och vi har nu stängt för fler lag i vissa klasser, där de är fullt. I andra klasser finns det fortfarande platser kvar. 

Vi kan ta emot anmälningar i dessa klasser:

F09: 1 lag

F10: 1 lag

F11: 1 lag

Fullt i övriga klasser, ytterligare anmälningar där hamnar på reservlistan.

 

Vi har stor respekt för att det kan finnas restriktioner vid tillfället då cupen skall spelas. Vi kommer noga att följa myndigheternas direktiv ifall det inte går att genomföra detta arrangemang så ställer vi in och anmälningsavgifter återbetalas.
Mer information om cupen finner ni här:
 
Clara❤️
2021-07-16 07:30
Sista lagbilden med Clara, från Färgelanda Cup 2020

En sån kämpe och personlighet som gjorde så stort avtryck hos de som fick lära känna henne i Ytterby IS F05  och så många fler. Hennes kompromisslösa vilja att fortsätta leva och ta tillbaka livet som det en gång var räckte inte till.

Clara Elmäng förlorade kampen mot cancern och har lämnat oss i stor sorg och saknad. 
 
Alla tankar till Claras familj och närmaste.
För er som vill hedra Claras minne och hjälpa andra att inte drabbas, ge ett bidrag till Claras insamling till barncancerfonden


länk: Insamling Barncancerfonden

Kvarglömda kläder/saker
2021-06-29

Vi har fortfarande kvar kläder/saker efter sommarcampen, men även kläder innan det, både barn & vuxna. Så vet ni med er att ni saknar kläder, kom till klubbstugan denna veckan mellan kl 10-12 och se om det är era saker vi har liggandes här. Har du problem att komma denna tiden, skicka ett mail till kansli@ytterbyis.nu, så kan vi försöka hitta en annan tid som passar.

 

Hittar vi inga ägare så kommer kläderna att slängas. 

 

 

Var vänliga att även kontrollera att ni har fått med er rätt kläder, boll osv med er hem, då vi har barn som saknar sina kläder. 

Herr
Referat: Angered MBIK - Ytterby IS
Vänder och vinner: 4:e raka!
2021-06-27 22:58, Herr

Söndag midsommar helg - ingen bra förutsättning för gladfotoll och det var ett trögstartat YIS som klev in i matchen. Underläge efter ca 30 via straff gav lite tändvätska och en kvittering strax före paus.

En stund in i andra kom också ledningsmålet och segern säkrades i slutet genom 3-1

Nu tar vi sikte mot Velebit nästa lördag för sista matchen innan uppehållet

Trevlig Midsommar
2021-06-25 09:40
YIS önskar er alla en trevlig midsommar!

Foto: Emma Premberg 

Nyheter från våra lag
P13, 10/07 09:37 
F13, 28/06 18:34 
Dam J, 27/06 20:03 
F15, 23/06 10:01 
 
YIS Samarbetspartner
HANDLA OCH STÖTTA OSS SAMTIDIGT
Information vid skada