SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Futsal F08

Välkommen att prova på Futsal!

 

Under fotbollens lågsäsong kör F08 futsal. Enligt oss ett fantastiskt komplemet för att få teknikträning och ett snabbt kreativt spel. Vår spelide bygger på att ha roligt och bli trygga med bollen. Vi har inga fasta positioner utan vill att alla tjejer ska kunna spela på samtliga positioner.

 

Vi tränar en träning i idrottshall och en träning i Bilabhallen under perioden nov-början av mars. Utöver det är vi anmälda till seriespel i serie medel/svår och spelar då match ca en gång i veckan.  

 

Välkommna!

 

Följ oss gärna på Instagram Yisf08futsal

Härliga futsal-gänget ❤️
2021-03-06 09:46

Vi var ju alla riktigt taggade på att hoppa in i den här futsalsäsongen med kick-off, spel på stor plan och seriespel. Tyvärr har ju detta inte gått att genomföra då covid har fortsatt att begränsa oss och vi har fått göra vårt för att begränsa smittspridningen. Trots detta är det med glädje som vi ser tillbaka på den här säsongen. Tjejerna har fortsatt utveckla sitt kreativa snabba passningsspel och det är så mycket glädje i hallen dessa söndagar. Närvaron har varit hög och tjejerna har haft bra fokus och gett allt. Vår tanke var att vi skulle avsluta säsongen i mitten av mars men då smittspridningen fortfarande ökar så har vi bestämt oss för att vår "julavslutning" fick bli vår sista träning. Känslan vi tar med oss är att vi slutar på topp med glitter, glamor och mycket skratt. Tekniken, kreativiteten, det snabba spelet och glädjen tar vi med oss in i fotbollen så ses vi igen i höst. 
// Karin & Mia

Vi avslutar futsal 2020
2020-12-11 08:08
Trots att den här futsalterminen inte alls har blivit som vi hade tänkt oss och seriespelet ligger på paus, så är vi ändå väldigt nöjda. Tillsammans har vi skapat en härlig atmosfär och go känsla i laget. Vi har lagt en hel del tid på kamratskap och vad vi vill ha för attityd i laget, både på planen men även utanför. Tanken har varit att få tjejerna att förstå hur vi kan hjälpa varandra att bli så bra som möjligt och på ett tillåtande sätt acceptera varandra och skapa en trygg miljö. ”Vilken typ av passning ska jag lägga till kompisen för att hon ska kunna ta emot den och passa tillbaka, hur ska jag röra mig, vad kan jag säga”, är ett tankesätt som vi har använt oss mycket av och som är utvecklande för alla i laget oavsett nivån.

Under våra veckor i hallen har tjejerna inte bara utvecklats mentalt utan de har blivit så mycket tryggare med boll, fått ett snabbare rörelsemönster utan boll och lärt sig spela riktigt kul futsal. Hur det blir med matcher efter årsskiftet är än så länge oklart och vi inväntar besked om det. Gällande träning över jul och nyår har vi bestämt att ha kvar våra träningstider eftersom vi tänker att många ändå är hemma över helgerna och att det kan vara skönt med lite fysisk aktivitet och kompistid. Den 20/12 kommer vi ha lite extra julfokus på träningen. Vi kommer ha en turnering med  maskeradtema och julklappsspel med futsal-style. Förutom kläder ska tjejerna ha med sig två inslagna julklappar där den ena presenten ska ha ett värde på 50:- och den andra är ”någon sak man har hemma men som man kan skänka bort till en lagkompis”. För att kunna organisera detta kommer vi skicka ut kallelse både till veckans träning och till den 20:de redan idag.

Med detta skickar vi även ett tidigt tack för i år och önskar alla en fin jul och ett gott nytt år.

Karin & Mia
Nu kör vi futsal 2020
2020-10-25 09:13
Nu har futsalsäsongen kört igång och vi är ett härligt gäng på 26 tjejer i år som kommer köra fartfylld futsal i Sparråshallen. Vi tycker precis som förbundet att futsal skapar den morderna fotbollsspelaren med snabbhet, teknik, ett spel som bygger på passningar i anfallstrianglar, ett kreativt rörelsemönster och med en spelande målvakt så därför känns det extra kul att så många hakar på. Vi kommer under vintern även ha futsal-lik träning när vi är i Bilabhallen på tisdagar. 
Det kan vara bra för er att få in futsalaktiviteterna i era kalendrar så tips är att prenumerera på kalendern på vår hemsida (YIS futsal f08). Vi kommer även denna säsong skicka ut kallelser till samtliga aktiviteter eftersom det krävs viss planering/logistik då vi är många på samma yta. Önskvärt är därför att ni svarar på kallelser i tid alt låter tjejerna själva ta ansvar och ladda ner appen och svara. De behöver då fylla i sin mailadress i SportAdmin i så fall.

Nytt för i år är ju att vi spelar på stor plan och även kommer vara med i seriespel med två lag. Matcherna ligger i kalendern och vet ni redan nu att er tjej inte kan något datum så kan ni maila detta till oss. Vi kommer kalla 9 spelare till varje match och vi kmr önska att tjejerna närvarar på minst 3 av 5 träningar för att få spela match. En Corona-anpassning är att matchtiden är 2*20 istället för 3*15 I år. Anledningen är att spelare och ev publik behöver lämna lokalen innan nästa gäng kmr in. På våra hemma-matcher kommer vi behöva hjälp med matchvärdar som ansvarar för dessa restriktioner. 

Den 1/11 16:00-20:00 kommer vi ha en liten kick-off i Sparråshallen för att gå igenom teori/spelsystem, ha div samarbetsövningar och spel i olika former.  Vi hoppas att så många som möjligt kan vara med på det. Mer info kmr.

Det var allt för denna gång!

//Karin M & Mia
Fartfylld futsal, kamratskap och samarbete
2020-01-21 21:43
I söndags spelades det andra sammandraget för futsalsäsongen och det blev en väldigt lyckad dag! På förmiddagen ställde 08-tjejerna upp med tre lag och gav publiken en uppvisning i riktigt kul futsal med underbart passningsspel. Nytt för detta sammandrag var möjligheten att spela med mixade lag, tjejer och killar tillsammans. Då vi redan har ett bra sammarbete med P08 och intresset var stort bland spelarna att delta, anmäldes tre lag också till denna grupp. 
Som ledare var det en fröjd att se även dessa spelare tillsammans. Skratt, kämparanda, positivitet, samarbete och härlig teknik gjorde YIS 08-or till ett väldigt stark och härligt lag. 

Ni är grymma förebilder för fotbollen och för framtiden! 🌟
Futsal-sammandrag i Rävlanda 19/1
2020-01-12 09:26

Hej!

Då var vi igång med Futsal igen och vi har nu lyckats få resterande träningstider i Mimershallen. Vi kommer även fortsättningsvis träna på söndagar 1745-1940.


Sammandraget den 19/1 kommer vara i Rävlanda och vi har tre f08 lag anmälda och tre mixade lag. För de tjejer som denna gång även dubblerar och spelar i det mixade laget kommer dagen att bli lång så se till att ha med er matsäck/mellanmål som räcker. Vi samlas på plats i Rävlanda idrottshall en timma före matchstart. När vi står som hemmalag kommer vi behöva hjälp av er föräldrar att döma.


Spelschema

YIS F08 Blå (Hanna, Moa, Last, Olivia, Viola, Hieber)

Samling 840

940 YIS F08 Blå - Bergum IF Vit, plan 1 (Domare)

1100 Eriksberg IF Blå - YIS F08 Blå, Plan 1


YIS F08 Vit (Nicella, Mila, Alva, Maritza, Linnea, Lilly)

Samling 1120,

1220 Näsets SK röd - YIS F08 Vit, plan 1 

1340 YIS F08 vit - Nol IK, plan 1 (Domare)


YIS F08 Röd (Möller, Arvidsson, Bella, Iris, Hedvig, Maja)

Samling: 1040

1140 YIS F08 Röd - Näsets SK Gul, plan 1 (Domare)

1300 Lindome gif vit/svart - YIS F08 Röd, Plan 2


YIS Mix Vit (Nicella, Mila, Alva, Caspar, Jonathan, Lukas, Olle A)

Samling: 1340 (För Killarna. Tjejerna ansluter efter F08-matchen)

1440 Utbynäs Blå - YIS Mix Vit, plan 2

1540 YIS Mix Vit - Utbynäs Röd, plan 1 (Domare)


YIS Mix Blå (Hanna, Moa, Last, Axel Ö, Hugo, Isak, Oskar)

Samling: 1320

1420 Utbynäs Vit - YIS Mix Blå, plan 1

1500 YIS Mix Blå - Utbynäs Blå plan 1 


YIS Mix Röd (Möller, Arvidsson, Bella, Axel SF, Love, Valter, Ville)

Samling 1400

1500 Utbynäs Röd - YIS Mix Röd, plan 2

1540 YIS Mix Röd - Utbynäs vit, plan 2 (Domare)Vi Hoppas på en riktigt rolig fotbollsdag. Hör av er till Karin om det finns några frågetecken.

(Nästa sammandrag spelas den 16/2)

//Ledarna

Spelade matcher
Sön 27/2 18:05
4 - 3  
Sön 27/2 13:15
5 - 4  
Lör 19/2 17:05
6 - 2  
Lör 12/2 17:05
5 - 6  
Lör 5/2 18:05
8 - 0  
Tor 3/2 19:00
20 - 0  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Ytterby IS, 17/08 09:37 
Ytterby IS, 11/08 13:00 
Ytterby IS, 05/08 11:57 
Ytterby IS, 01/08 13:39 
Ytterby IS, 23/05 15:17 
 
Sponsorer Ytterby IS lotten 2022
SAMARBETSPARTNERS
HANDLA OCH STÖTTA OSS SAMTIDIGT
Information vid skada