SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Välkommen till Ytterby IS herrlag 2022
Vi ses på Yttern!

Säsongen 2022 spelar vi i Ytterby IS A-lag Herr division 3 sydvästra götaland.

 

Vi kommer få en hel del nya bekantskaper i och med ny serieindelning där vi hamnar tillsammans med fyra andra Göteborgslag i "Hallandsserien" med lag från Åsa till Helsingborg. Det blir derby mot IKK och möte med nya bekantskaper, bl.a. Vinbergs IF från div.2 och klassiska IS Halmia.

 

Följ med oss på en ny resa i år!

Oavsett underlag eller motstånd kommer vi bjuda på vår fotboll under 90 minuter plus tillägg. 

 

Varmt välkommen till oss på Yttern!

Chansen för kontrakt i princip borta efter 2-2 mot Kongahälla
2022-09-26 18:00
Nattsvart efter 2-2 på Kongevi!!!

Söndagen 25 september -22 klockan 15.00 och en ödesmatch mot IK Kongahälla borta på Kongevi IP. Ytterby IS är i princip tvingade att vinna för att eventuellt nå kvalplats i sista omgången. Nästan som att vinna eller försvinna. Mycket folk på plats, ca 500 personer i perfekt fotbollsväder.

 

 

Första halvleken

 

Direkt i matchinledningen trycker YIS ner IKK lågt med några långbollar. IKK svarar med att spela på egen planhalva utan att attackera framåt. Mycket lågt matchtempo inledningsvis med avvaktande spel från båda lagen.

 

Så blixtrar IKK till i ett högeranfall i den 11:e minuten och inspel till en fristående Hugo Wolfbrandt framför Ytterbymålet som klipper till och via duktige YIS målvakten Oscar Hagstrands händer i mål intill stolproten. 1-0 till IKK.. Inte den starten man ville ha direkt!!

 

Men YIS kommer igen och kvitterar efter en solorush signerad Fabian Andersson och ett kanonskott i närheten av krysset strax utanför straffområdet som hemmamålvakten Holken Holmström har fingrarna på men letar sig i mål. Kvitterat till 1-1 i minut 15.

 

Två minuter senare tar Ytterby också ledningen. Ett fint anfall avslutas med ett bra pass signerat Arvid Sigurdssons fot till Sebastian Strömqvist som prickskjuter intill stolpen utan chans för hemmamålvakten. 1-2 minut 17 och en fin vändning för YIS och välbehövlig. Liket lever!!!

 

Ytterby tar nu över spelet lite och IKK spelare gnäller en del på domaren verkar det som från kanten sett. Fabian Andersson har hemmalaget lite svårt att få grepp på och ett par lägen har han också men skotten utanför hemmamålet. Fabbe får ett kanonläge för en giftig kontring i den 31 minuten och en hemmaspelare varnas efter tröjdragning. Tror det var Albin Tjärnlund som fick varningen.

 

Minut 35, anfall YIS och och bolltapp strax utanför IKK:s straffområde. Snabb IKK kontring och skott som YIS målvakten Oscar Hagstrand räddar duktigt till en hemmahörna. Ödesdiger hörna visar det sig då Eric Kallberg vräker in bollen i kalabaliken som blir. Ridå ner och ställningen 2-2.

 

Jämnt i matchen och Martin Cruz får ett bra läge för skott som lyckligtvis för oss går utanför målramen i minut 39.

 

Men sista och bästa chansen i halvleken blir Ytterbys då Fabian Andersson frispelar brorsan Victor Andersson (Vander). Skottet tyvärr strax utanför IKK.s målram, AJAJAJ!! så nära YIS ledning. Direkt efter chansen blåser domaren för halvtidspaus, och ställningen 2-2.

 

Nu har killarna bara 45 minuter på sig för att avgöra tillställningen och fortsatt chans på kvalplats.

 

 

Andra halvleken

 

Direkt i inledningen på andra halvleken testar IKK sig på ett skott som går rakt på Oscar Hagstrand som greppar bollen säkert.

Minut 52, en YIS försvarare halkar till och hemmalaget får en gratischans men skottet går utanför YIS buren. Även lite slarv i försvarsspelet leder till några IKK hörnor.

 

Nu 58 minuter gångna och YIS i ett vänster anfall och skott som hemmamålvakten gör en fotparad på. Bollen upp i luften och ny kamp om bollen. Lite tjafs och gruff i situationen mellan hemmamålvakten, IKK och YIS spelare. Domaren går in och avvärjer situationen precis som en boxningsdomare hehe.

 

IKK försöker hitta Isac Olsson med djupledsbollar och lyckas bra med det i den 60:e minuten. Isac ensam med YIS målvakten Oscar Hagstrand som går ut och räddar mycket duktigt till en IKK hörna.

 

Flera bra YIS chanser följer som rinner ut i avslutsskedena. Nu tvingas Ytterby chansa och gå på hårdare framåt de sista 20 minuterna. IKK är starka i mitten och satsningarna blir på höger o vänsterkanterna.

 

Fabian Andersson är rejält igång och kommer igenom många gånger med skott eller inspel framför målet som tyvärr rinner bort för oss.

 

Nu öppnas det rejält bakåt också så IKK får många bra lägen på kontringar som även de slarvar bort kan jag tycka.

 

Hårt tryck nu på IKK:s planhalva med flertalet bra YIS anfall. Några gånger tvingas mycket duktige IKK mittbacken Tommie Vejlovic avvärja avslut i sista momangen, så synd så synd.

 

Nu närmar sig klockan 90 minuter (inget matchur som fungerar dock men har alltid egen tid)

 

Minut 88, Vander igenom på högerkanten och ett fint inspel framför IKK målet. Tyvärr ingen YIS spelare framme för att sätta dit segermålet eventuellt men ack så nära!!

 

Minut 89, IKK kontring och nytt friläge IKK som Oscar Hagstrand återigen räddar mycket snyggt.

Där var det nära hemmaledning och kanske vinst.

 

Sista chansen i matchen blir Ytterbys. Ett bra frisparksläge nere vid IKK.s kortlinje precis utanför straffområdet. Inspelet blir till en YIS hörna som rinner bort.

 

Matchen slut 2-2 men blir som en jätteförlust för oss då chansen för kvalplats i praktiken är borta.

 

Om matchen kan sägas att det kunde slutat hur som helst egentligen. Ytterby spelförande och IKK vassa kontringar.

 

Ja det blir att bita i det sura äpplet och komma igen med nya tag 2023 och satsa direkt på att komma tillbaks till trean år 2024.

 

 

//fk

Förlust hemma mot IS Halmia och än tuffare tabelläge.
2022-09-17 18:35
0-2 mot IS Halmia. Nya tag de två sista matcherna som måste vinnas...

Ytterby stod över förra veckans spelomgång. Skulle mött Kortedala som blivit uteslutna ur serien. Bra tänkte man och läka lite spelare med skavanker. Fyra avstängda spelare inför Halmiamatchen och tre långtidsskadade. Inte nog med det så blev två spelare till skadade under veckan. Adam Hurtig bröt näsan på träning och Noah Larsson bröt några fingrar. Båda två borta resten av säsongen med. I matchen mot IS Halmia var det 7 spelare i laget som fortfarande är juniorer. Alla skötte sig mycket bra, så Ytterby har många spelare som kommer fylla på som ordinarie i A-laget framöver.

 

 

Första halvleken

 

Matchen spelas på den slitna men nu för tiden jämna konstgräsplanen, då kommunen fixat till den efter att ha varit direkt farlig att vistas på.

 

De första minuterna känner båda lagen av planen och rullet på bollen. En hörna från IS halmia i minut fem reds ut bra och utan resultat. Minuten efter dräller en hemmaspelare med bollen offensivt med snabb Halmia kontring som följd som reds ut.

Halmia tar över spelet något efter ca 10 minuter, men första vassa chansen får Ytterby efter ett fint anfall och avslut från Arvid Sigurdsson som går precis utanför stolpen. Detta i minut 12.

 

Men nästan direkt efter Ytterbychansen kommerv en Halmiaspelare ensam med Jonatan Hårenberg som går ut och täcker men nr 9 Vuk Lugonjic lobbar över honom och bollen långsamt in i nätmaskorna. 0-1 efter 13 minuter. Nära hemmaledning strax innan och blir detta.

 

Några minuter efter målet är Fabian Andersson inne i straffområdet med bollen och i ett bra läge får en knuff i ryggen. Domaren vinkar avvärjande tyvärr!!

 

Efter ca 30 minuter så blir vi ganska nedtryckta på egen planhalva. Men anfallen vi får slarvas bort i slutskedena då vi spelar med alldeles för små marginaler med bolltapp tycker i all fall jag.

 

Efter ca 35 minuter tänker jag att vi har ju haft mer lägen än bortalaget och 0-1 på resultattavlan.

Precis efter det jag tänkte så får Halmia ett friläge som Jonatan Hårenberg i hemmamålet tvingas göra en utökt räddning på. Oj va nära!!

 

Strax innan paus får Victor Andersson på ett skott i bra läge som går i burgaveln. Paus 0-1.

 

En jämn första halvlek tycker jag. Vill ha högre bolltempo i vårt spel bara, men Halmia känns lite bolltryggare än YIS laget. Inte alls omöjligt att vända detta är min tanke i halvlek.

 

 

Andra halvleken

 

Två byten görs i halvtid i backlinjen. Anton Johansson (jun) ersätter Erik Wennström (jun) och Gustaf Larsson (jun) ersätter Victor Hallström.

 

YIS inleder den andra halvleken starkt med ett bra skott från Fabian Andersson som en Halmiaspelare lyckas. täcka till hörna. Hörnan avslutas med ett skott av Anton Johansson i kalabaliken i straffområdet. Tyvärr rakt på målvakten.

 

YIS springer i för många offsidefällor och blir avblåsta.

 

55 min nu och Jonatan Hårenberg tvingas göra en ny frilägesräddning.

I 60 min kommer så när Tobias Sanne helt igenom Halmiaförsvaret men sista man får en tå på bollen och chansen rinner ut. Minuten efter en Halmiahörna som tippas till ny hörna av hemmakeepern Jonatan Hårenberg. Den andra hörnan nickas i ribban och ut igen. Där har vi tur!!

 

Charlie Johansson klipper till från långt håll i den 65 minuten. Tyvärr går bollen högt över.

En poäng är guld värt i bottenjakten och än finns chansen tycker jag.

 

Men så kommer stöten som inte fick komma. Ett fint vänsteranfall från Halmia i minut 70 och inspel till en fristående nr 9 Vuk Lugonjic som gör sitt andra mål för dagen från nära håll. 0-2.

 

Byte YIS minut 72: ut Arvid Sigurdsson, Robin Ewen in.

 

Robin Ewen får också ett bra läge i 80.e minuten som avslutas med ett skott som bortamålvakten räddar nere i sitt vänstra hörna.

 

Sista 15 minuterna måste YIS chansa vidare och Halmia får ett par mycket bra lägen som hemmakeepern Hårenberg tvingas göra bra räddningar på.

 

Byte YIS minut 82: Adrian Tibblin och Matthias Thornberg in, Fabian Andersson och Charlie Johansson ut.

 

Matchen blåses av efter 93 minuter och Halmia vinner matchen med 2-0.

 

Halmia vinner rättvist ändå men vi kommer igen i de två avslutande omgångarna. Det måste bli vinster för kontrakt i div 3 2023. Glädjande att alla sju juniorerna som deltog i matchen gjorde mycket bra ifrån sig.

 

Denna gång var P-09 laget bollkallar och var mycket duktiga. Tack för hjälpen!! Precis som alla olika lagen tidigare som hjälpt till på matcherna hemma.

 

Bortamatch mot IK Kongahälla härnäst kommande söndag på Kongevi.

 

 

//fk

Förlust mot bottenlag hemma. Mycket svårt tabelläge nu.
2022-09-04 18:00
Tufft och svårt läge efter förlust mot Åsa IF. 3 matcher kvar!!!

Ännu en mycket viktig hemmamatch mot ett lag som krigar om kontraktet med oss i serien. Det är dags att möta Åsa IF som har ett antal förluster i rad nu. Vi med poäng tapp (3) mot Vejby IF borta och (2) mot Angereds Mbik hemma. Nu är det mycket viktigt idag att ta alla tre poängen, för matcherna kvar blir ju färre och färre. Nu återstår det 4 matcher inklusive dagens match.

 

Första halvleken

 

Två spända och nervösa lag inledningsvis och som inte vill göra misstag och oordnat spel. Men efter ca tolv minuter får Åsa en hörna som de lägger kort och som resulterar i en ny hörna som blir resultatlös. YIS får ett kontringsläge efter Åsa anfall med hörna som följd, resultatlös.

 

Tim Stolt Hermansson blir nerriven mitt på Åsas planhalva i minut 17 och efter lite behandling åter i spel. Frisparken in i Åsas straffområde och ett flertal halvchanser i kalabaliken framför mål. Synd!!

 

Nu tar Ytterby över spelet och är det drivande laget. Lågt tempo i matchen så Åsa hinner parkera hela sitt lag framför målet och försvara sig. Ett par bra YIS anfall som Fredrik Strand avslutar med skott som går rätt på bortakeepern. Åsa har en kille vid namn Anton Millesson Nilsson som ligger och sniker på topp och de kontrar farligt med honom i spetsen.

 

Åsa hörna i minut 29 och Oscar Hagstrand i hemmamålet tvingas göra en kvalificerad reflexräddning på avslutet. Mkt nära bortaledning. Fortsatt lågt tempo och ingen fart i matchen.

 

Fredrik strand prövar skottlyckan i minut 38 men tyvärr som tidigare i matchen rakt på bortakeepern. Men ett kanonläge får Ytterby i den 42 minuten då snabbe Sebastian Strömqvist driver inåt från kanten och avlossar ett skott i bortre hörnet som målvakten räddar mycket bra till hörna. Ack så nära hemmaledning. Sista minuterna före paus inget ordnat spel alls.

 

Trötta och sega spelare i de båda lagen kliver av planen. Halvtid 0-0.

Nu vill jag ha ett högre speltempo i den andra halvleken vilket jag tror gynnar oss.

 

Andra halvleken

 

Ytterby får ett par bra lägen direkt i inledningen. Ett skott från Tim som täcks i sista stund. Även ett skott från Strand som går tätt utanför målet. Flera bra Ytterbyanfall och en hörna i den 54 minuten som Patrik Svensson nickar mycket hårt precis över ribban.

 

Även Millesson Nilsson verkar vara på G nu och rinner igenom hemmaförsvaret men avslutar med skott högt över målramen. Minut 59 och ett mycket bra skott från Sebastian Srömqvists doja från vänsterkanten. Tyvärr över målramen..

 

Efter några tveksamma ingripanden i hemmalaget hamnar bollen ute på Åsas högerkant och ett inspel till en fristående Anton Millesson Nilsson som prickskjuter bollen intill Oscar Hagstrands högerstolpe och 0-1 blir ett faktum i minut 60. Den killen vet hur man avslutar och är också seriens skyttekung.

 

Borta ledningen hålls i några minuter. Sebastian Strömqvist kommer fint på vänsterkanten. Ett perfekt inspel som Tim Stolt Hermansson sätter till foten på. Bollen borrar sig in i nätet i den bortre burgaveln och vips 1-1 i minut 63. Va gött så snabbt efter underläge. Nu vänder vi till seger tänker jag för mig själv.

 

Nu börjar det hända saker. Vi får ett par bra chanser direkt efter kvitteringen med avslut av Sebbe som bortamålvakten räddar och ett skott precis över ribban från Arvid Sigurdssons fot.

 

Men fortfarande har Åsa Anton Millesson Nilsson på topp som bara väntar på lägen.

 

En onödig frispark får Åsa i den 72 minuten. Ca 27 meter från målet. Vem kliver fram då? Jo skyttekungen Millesson Nilsson får till en praktträff rakt upp i krysset och åter bortaledning 1-2 F..!!!

 

Ytterby fortsätter trycka på framåt men nu blir kontringarna än giftigare än tidigare. Millesson snurrar upp hemmaförsvaret vid nåt tillfälle och avslutar i stolpen. De får flera mycket bra lägen att utöka ledningen. Minst tre jättelägen får bortalaget räknar jag till.

 

Inhoppande o pigge Charlie Johansson (junior) kommer loss på vänsterkanten i minut 77. Drar på ett präktigt skott som tyvärr går rakt på målvakten. En handssituation vid straffområdesgränsen och frispark Ytterby i bra läge för Tim Stolt Hermansson i minut 82. tyvärr skott över målramen.

 

Ett nytt friläge för Millesson Nilsson som han avslutar över målramen då hemmamålvakten kommer ut och täcker fint i minut 88.

 

YIS får en billig varning på Tim (mkt märklig) och en helt onödig på övertid. Matchen slut 1-2.

 

Märklig match kanske 70-30 i bollinnehav Ytterbys favör men Åsa skapar betydligt mer farliga lägen under 94 minuter.

 

Nu återstår det bara tre matcher som kan rädda YIS kontrakt för fortsatt spel i division 3. Vi står över nästa helg då vi skulle mött Kortedala IF som blivit uteslutna ur serien.

 

Så nästa match blir hemma på Yttern lördagen 17 september. Då kommer topplaget IS Halmia på besök och matchen startar klockan 13.00.

 

VÄLKOMNA O FÖLJ DEN SPÄNNANDE AVSLUTNINGEN PÅ PLATS!!!

 

 

//fk

 

 

 

 

 

 

AjAj!!! Två tappade poäng i slutminuten.
2022-08-28 20:17
Poängtapp i slutminuten igen. Har hänt några gånger i serien i år!!

Stark nordostlig vind idag när den viktiga matchen mot Angereds MBIK ska genomföras på Ytterns IP. Revansch mot bottenlaget är vad vi är ute efter. Förlust i vårmatchen mot dem med siffrorna 2-0. De är redan ute ur division 3 kan man säga men har spelat jämt med de flesta lagen i serien. Vi vet att det kommer att bli en tuff match.

 

Första halvleken

 

Ett hafsigt spel inledning vill jag säga om matchen av båda lagen. Bra frisparksläge YIS i den tredje minuten. Skottet skjuter Sebastian Strömqvist högt över Angeredsmålet. En snabb omställning blir en hörna som blir resultatslös. En ny kontring av Angered i minut 7 och skott på mål som målvakten Jonathan Hårenberg räddar snyggt och kommer in i matchen på ett bra sätt.

 

Första kvarten jämn och hafsig men sen tar hemmalaget över taktpinnen tycker jag.

 

Ett bra Ytterbyanfall på vänsterkanten avslutas med en trippelchans. Helt otroligt så löser Ambik de situationerna med lite tur måste jag säga. Detta i minut 19.

 

Vi för nu spelet och Angered drar på sig många frisparkar och någon eller några kanske borde renderat nån varning kanske. Nu är vi i minut 27 och Mattias Thornberg hittar Fabian Andersson ensam framför målet från högerkanten och som blir nersprungen bakifrån av en Ambik försvarare. En solklar straff men domaren missade den situationen tyvärr.

 

Vander blir frispelad i den 28 minuten men tyvärr går skottet rakt på målvakten. Nån minut senare kommer Sebastian Strömqvist ensam med bortamålvakten. Men ett ben dyker upp från ingenstans och blir en resultatlös hörna istället för mål. Vi har tillräckligt med chanser för ett ledningsmål helt klart.

Angeredsspelarna krigar helhjärtat och gör det svårt för oss att hitta målet. Nu vill vi gärna ha en boll i nätmaskorna bakom Angeredskeepern.

 

Då så kommer äntligen ledningsmålet i den 40:e minuten. Fabian Andersson kommer ensam med målvakten på högerkanten. Han går ut och gör en mkt fin räddning, bollen tillbaka till Fabbe som hittar Sebastian Strömqvist framför målet som sätter foten till och äntligen 1-0 till Ytterby.

 

Båda lagen ger järnet i matchen men en klar och rättvis hemmaledning 1-0vill jag säga. En spännande andra halvlek väntar.

 

 

Andra halvleken

 

Nu gäller det att inte släppa in nåt mål tänker jag för mig själv. Viktiga poäng på spel.

Precis som inledningen på första blir det hafsigt och oordnat från båda lagen.

 

Vander prövar ett nytt skott som tyvärr går rakt på målisen i den 53 minuten. Angered satsar lite hårdare framåt nu märker man och Jonathan Hårenberg tvingas göra en mycket bra räddning nere i sitt vänstra hörn i minut 60.

 

Blir sen lite slarvigare anfall med en del bolltapp med kontringar som följd.

65 minuten och Fabbe igenom på högerkanten, inspel till Matthias Thornberg och en nick som målvakten fixar enkelt.

 

Kvarten kvar nu och det ser lite lurigare ut bakåt. Vi får våra lägen men Angeredsspelarna ger inte upp utan kommer i farliga kontringar.

Klockan nu framme vid 80 minuter och ett bra frisparksläge från ca 18 m. Steffen Sörensen drar på rakt i muren, returen tillbaks till honom och ett nytt hårt skott rakt på målvakten. Det vill sig inte och nu skapas många Ytterbychanser för att utöka ledningen.

 

Men en ny kontring i den 83 minuten och en Angeredsspelare ensam med Hårenberg i hemmamålet som tvingas göra en mkt kvalificerad räddning. Puuuhhh! Måtte det bara hålla för tre poäng nu tänker jag.

 

Men det blir som det har varit ett antal gånger i år. En ny kontring Angered i den 89 minuten och nick i mål av en fristående spelare vid namn Bernard Sefer utan chans för hemmamålvakten. Ridå ner!! Inte nu igen!!!!

 

På de fem övertidsminuterna har båda lagen möjligheter att avgöra tillställningen i egen favör. Slut 1-1!!

 

Ett duktigt kämpande Angered gör det bra men vi borde avgjort matchen innan kvitteringen kom helt klart är min sammanfattning.

 

Det är bara att bita i det sura äpplet och komma igen. Andra alternativ finns inte!!!

 

Nästa match också hemma på Yttern lördag 3 september klockan 15.00. Då kommer Åsa IF på besök och ett lag vi fightas med i bottenskiktet.

 

VÄLKOMNA!!!

 

//fk

Kommande matcher
Spelade matcher
Mån 26/9 20:15
2 - 7  
Sön 25/9 15:00
2 - 2  
Lör 17/9 13:00
0 - 2  
Lör 3/9 15:00
1 - 2  
Mån 29/8 20:00
3 - 0  
Sön 28/8 14:00
1 - 1  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Ytterby IS, 30/09 15:00 
Ytterby IS, 29/09 09-29 
Ytterby IS, 23/09 09:21 
Ytterby IS, 13/09 12:03 
Ytterby IS, 12/09 11:02 
 
Sponsorer Ytterby IS lotten 2022
SAMARBETSPARTNERS
HANDLA OCH STÖTTA OSS SAMTIDIGT
Information vid skada