SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Ytterby IS F-13

Välkomna till Ytterby IS lagsida för flickor födda 2013.

 

Vi tränar på tisdagar och torsdagar kl 17.45-19.15 på Ytterns IP. (Tisdagar på konstgräset och torsdagar i Bilabhallen.)

OBS: Mellan v.40 och v.7 tränar vi tisdagar kl 17.45-19.00 och fredagar kl 17.15-18:30 i Bilabhallen. (Sista träningen innan juluppehållet blir fredagen den 9 dec. Försäsongen drar sedan igång den 10 jan).

 

Är ni intresserade av att börja spela hittar ni kontaktuppgifter och information här.

 

Med vänlig hälsning

Jonas, Mattias, Michael, Sara, Martin och Pia

Ledare F-13

Tuff och lärorik match mot ÖIS
2022-12-11 20:01

Vi blev inbjudna av ÖIS till Lundbystrandshallen för en träningsmatch i futsal.

 

Vi fick en pigg start på matchen och gjorde ett tidigt hörnmål. Därefter satte ÖIS fart och deras höga presspel hade vi svårt att hantera då vi ofta körde fast i uppspelsfasen. Matchen spelades i 3×15 minuter och kan summeras med en bra första period och två efterföljande som blev kämpiga för vår del då vi tenderade att bli relativt passiva.

 

Det var dock en lärorik tillställning med en tydlig domare som helt korrekt dömde betydligt fler frisparkar än vad tjejerna var vana vid. De fick bland annat träna på att ställa upp sig i frisparksmur för första gången.

 

Foton från matchen finns i bildgalleriet

 

Nu tar vi uppehåll och ses igen 10 jan

 

God Jul önskar

Martin, Sara, Pia, Jonas, Mattias och Michael

Säsongsavslutning för F-13
2022-12-09 21:50

Kvällens träning var säsongens sista och avslutades i klubbstugan på Yttern.

 

Efter en rolig och lärorik fotbollssäong går vi nu på juluppehåll. Den avslutande träningen följdes av att vi umgicks i klubbstugan där lagföräldrarna Tina och Sara hade ordnat korv med bröd, vilket avnjöts samtidigt som VM-kvartsfinaldramat mellan Kroatien och Brasilien rullade på storbildsskärm. 

 

Efter Kroatien straffvinst blev det sedan glass och fotbollsfrågesport där Emmy drog längsta stråt efter att ha besgrat Leia i utslagstävlingen. 

 

Avslutningsvis blev det diplomutdelning och tjejerna körde "Ytterby-tjejer"-ramsan tillsammans.

 

Foton från kvällen finns i bildgalleriet.

 

För er som inte hade möjlighet att närvara på avslutningen finns diplomet att ladda ner här

 

Trots säsongsavslutningen så är det trots allt inte riktigt slut än. Åtta av tjejerna kommer på söndag spela träningsmatch i inomhusfotboll mot ÖIS, i Lundbystrand. Sen är det juluppehåll på riktigt. (Säsongen drar sen igång igen 10 januari).

 

Tack för den här säsongen hälsar

Ledarna F-13

F-13-tjejerna stod för fin insats i Nolcupen
2022-11-26 19:57

Under lördagseftermiddagen begav vi oss över älven för att delta i vår första futsaltunering då Nolcupen gick av stapeln.

 

Efter att ha bytt konstgräset i Bilabhallen till Ytterbyskolans idrottshall de senaste fredagsträningarna var det dags för det riktiga testet - Nolcupen.

 

Vi deltog med två lag - det röda laget med Leia, Ebba, Klara, Tova, Evelina, Linnea och Elisabet, som ställdes i tur och ordning mot arrangören Nol, Lerum, Mölnlycke samt Ahlafors. I det vita laget ingick Elin, Vera, Daphne, Elina, Lilly, Matilda och Emmy, som tog sig an Sävedalen, 

Lerum, Mölnlycke samt Jonsered.

 

Tjejerna kämpade väl och visade framför allt att man är svåra att ta sig förbi - närkampsövningarna under året har gett resultat. Bra målvaktsspel var också ett signum för dagen. Resultaten i de olika matcherna varierade en hel del, men sammanlagt gjorde de båda Ytterbylagen hela 18 mål totalt på de åtta 12-minutersmatcherna, medan man endast släppte in 8. Cupen gav mersmak, och det är inte omöjligt att det kan bli mer Futsal under vintersäsongerna framöver som omväxling.

 

Foton från cupen hittar ni i bildgalleriet.

 

På tisdag och fredag är det träning som vanligt och nu är vi återigen i Bilabhallen på Yttern båda dagarna.

 

/Ledarna F-13

Storm, åska och hagel inledde vårt cupäventyr på ÖIS-gården
2022-10-16 22:22

Det blev en smått traumatisk start på vår första 7-mannamatch någonsin när vi inledde vårt deltagande i Wilhelm Fribergs Minnescup på ÖIS-gården.

 

Efter bara några minuter kom åskan, och med den hagel samtidigt som det på ett ögonblick blåste upp till en våldsam stormvind som fick målen att rulla iväg från planerna. Samtliga pågående matcher avbröts per automatik då alla blev tvungna att snabbt söka skydd. 

 

Efter ungefär en kvart hade vinden lagt sig och matcherna kunde återupptas. Det var dock ett lite skärrat gäng som gick ut och spelade mot Jitex. Det var lite försiktigt och det tog också ett tag innan tjejerna hittade in i positionsspelet nu när planen var större och spelarna fler. 

 

Match mot ÖIS

Efter att ha fått värma sig en stund så var det snart dags för dagens andra match, denna gång mot hemmalaget ÖIS och nu tittade plötsligt solen oväntat fram. Solskenet gav tjejerna nya krafter och nu spelade man riktigt bra. Tjejerna stod för en imponerande insats mot ett bra spelande ÖIS.

 

Tufft motstånd

I den tredje matchen blev det annorlunda, då mötte vi Tölö från Kungsbacka och detta var utan tvekan det bästa motstånd vi någonsin spelat mot. Tölös lag var oerhört samspelt och visade upp passningskombinationer, hörnvarianter och dribblingar på riktigt hög nivå. Våra tjejer ska ha en eloge för att de stod upp bra och kämpade hårt matchen igenom.

 

Spelsugna tjejer

I vår sista match ställdes vi mot Hjuvik, och nu kom regnet igen - ösregn. Tjejerna klagade dock inte utan tvärtom så var det, precis som under dagens alla matcher, ett stort intresse från de som för tillfället var avbytare att komma in och få spela mer. Matchen mot Hjuvik var relativt jämn och tjejerna kunde efteråt berätta att de var nöjda med sin första 7-manna-cup trots den stormiga inledningen.

 

Laguppställning

Laget var under cupen för övrigt indelat i två delar. En med våra lite mer defensiva spelare som bestod av backar och innermittfältare - i denna grupp ingick Angelina, Elina, Julia C, Evelina och Elin. Och en med våra offensiva spelare som bestod av yttermittfältare och anfallare - i denna grupp ingick Klara, Lily, Ebba, Leia, Elisabet, Matilda, Julia N och Stella. (I sista matchen gjordes dock en del avsteg från indelningen). Dagens målvakter var Ebba, Elisabet och Leia.

 

Foton från cupen hittar ni i bildgalleriet

 

På tisdag är det träning igen. Nästa gång vi spelar match blir den 26 nov då vi åker på inomhuscup i Nol.

 

Tack för idag!

 

/Ledarna F-13

Sista 5-mot-5-matcherna avklarade
2022-10-09 17:28

Hemma på ett soligt Yttern spelades denna höstsöndag F-13-tjejernas sista 5-mot-5-matcher när Kungälvs FF och Hermansby IF kom på besök. 

 

Matchen mot KFF var oerhört jämn och båda lagen vägrade att göra det lätt för motståndarna. Under två tredjedelar av matchen var det målsnålt och tätt spel. YIS-tjejerna vek dock aldrig ned sig och kunde med rätta berömma sig själva efter matchen då man fortsatt kämpa hela vägen till slutet vilket också belönades.

 

Matchen mot Hermansby öppnades med ett olyckligt baklängesmål i inledningen, men tjejerna var snart inne i matchen igen och kunde med hjälp av bra press- och närkampsspel spela ut under vad som var den allra sista 5-manna-matchen för laget.

 

Foton från dagens matcher återfinns i bildgalleriet.

 

Om en vecka (söndagen den 16 okt) spelar vi Wilhelm Fribergs Minnescup på 7-mannaplan. Vi samlas då kl 13:15 på ÖIS-gården. 

 

/Ledarna F-13

Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Ytterby IS, 16/01 11:17 
Ytterby IS, 16/01 10:27 
Ytterby IS, 10/01 11:53 
Ytterby IS, 10/01 10:45 
Ytterby IS, 23/12 14:00 
Ytterby IS, 16/12 11:17 
Ytterby IS, 09/12 12-09 
 
Sponsorer Ytterby IS lotten 2022
SAMARBETSPARTNERS
HANDLA OCH STÖTTA OSS SAMTIDIGT
Information vid skada