SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Ytterby IS F-13

Välkomna till Ytterby IS lagsida för flickor födda 2013.

 

Vi tränar på tisdagar och torsdagar kl 17.45-19.15 på Ytterns IP. (Tisdagar på konstgräset och torsdagar i Bilabhallen.)

 

Är ni intresserade av att börja spela hittar ni kontaktuppgifter och information här.

 

Med vänlig hälsning

Jonas, Mattias, Michael, Sara, Martin och Pia

Ledare F-13

Lyckad sommaravslutning för F-13 med femkamp och picnic
2022-06-22 21:13

På onsdagskvällen samlades F-13-tjejerna för sommaravslutning tillsammans med föräldrar och syskon. 

 

Sommaravslutningen bjöd på femkamp där bland annat ballongstafett och spotta gelégroda stod på schemat. 

 

Vi är väldigt glada över att Tina Alm och Sara Lökholm numera är en del av ledarteamet i form av lagföräldrar, ett stöd som gör det enklare för oss tränare att fokusera på det fotbollsmässiga. Sommaravslutningen planerades således av lagföräldrarna som dessutom backades upp av Mikaela Leetma. Stort tack till er!

 

I bildgalleriet hittar ni foton från avslutningen inklusive en bild på det segrande laget i femkampen. 

 

I samband med fikat delade vi också ut ett fotbollsbingo som bygger på olika aktiviteter som man kan göra under sommaren, där flertalet av dem inkluderar en boll. Det är frivilligt, men vi uppmuntrar givetvis till att röra på sig under sommarlovet och då gärna tillsammans med bollen. För er som inte var med på sommaravslutningen så hittat ni fotbollsbingot här

 

Vi tackar för en rolig vårsäsong och ser fram emot en spännande höstsäsong där Ytterby Cup i augusti blir en av höjdpunkterna.

 

Trevlig sommar önskar

Ledarna F-13

Tufft motstånd i helgens matcher.
2022-06-12 20:34
Matcher mot KFF och Älvängen på Yttern denna helg.

 

I helgen har vi haft 3 matcher på Yttern. I lördags kom KFF och hälsade på och idag tog sig våra vänner från Älvängen över älven för två matcher.

Matchen mot KFF började olyckligt med ett baklängesmål redan första minuten vilket tyvärr satte sig i huvudet på våra tjejer. De fick lite för mycket respekt för motståndet och det tog tid innan de fick igång vårt vanliga spel igen. De kämpade på och försökte men motivationen tröt lite mot slutet. Nyttig erfarenhet för oss att jobba vidare med.

Matcherna mot Älvängen blev av en annan karaktär. Första matchen spelades, pga sjukdomar, utan avbytare vilket tjejerna löste utmärkt. De fokuserade på försvarsspel och släppte inte förbi motståndarna. De anpassade spelet efter att vi inte hade avbytare och sprang effektivt. Effektiva var de även i anfallsspelet där fina prestationer gav fina avslut. Andra matchen var liknande med ett fysiskt spelade Älvängen där även detta gäng presterade väl. I bägge matcherna backade inte tjejerna i närkamperna utan tog för sig och visade att de ville ha bollen.

Som tidigare matcher börjar positionerna sitta bättre och spelförståelsen också. De tittar upp och försöker spela boll till varandra. Stort steg i helgen, var det fysiska spelet där de inte backade för att motståndaren gick in lite tuffare för att ta bollen. Antingen stod de upp och var jobbiga eller sprang de sig fri och tog bollen på det sättet. 💪 Snacket på planen är också något kommer mer och mer.

 

Lite bilder från helgens matcher hittar ni som vanligt i bildgalleriet.

Vi hade för första gången en kiosk vid våra matcher vilket är kul. Tack till Tina, Mats, Pontus och Monica för er insats. Dessa tillfällen blir bra tillskott för kommande aktiviteter.

Denna vecka tränar vi som vanligt men vi är medvetna om att en del av tjejerna är med på Sommarcampen och kanske inte orkar mer fotboll på en dag. Vi har full förståelse för att de inte kommer men självklart är det kul om de dyker upp.

 

/Ledarna F-13

Riktigt fint spel av F-13 i helgens matcher
2022-06-05 16:52

Denna helg blev det match på fredagskvällen och på söndag förmiddag. Kongahälla respektive Surte stod för motståndet i två matcher där YIS F-13-tjejer spelade riktigt fin fotboll. 

 

På fredagen begav vi oss till Kareby Hed, men inte för att spela mot Kareby, utan denna gång var detta spelplatsen för bortamötet mot Kongahälla. När vi tidigare i vår mötte det rödklädda Kungälvslaget hade vi problem med att få stopp på dem. Denna gång såg det klart bättre ut, såväl positionsspel som passningsspel och kämparinsats var på en hög nivå och målfabrikationen framåt likaså.

 

På söndagen begav vi oss för första gången till Surte IP. Vi hade kort om folk och endast en avbytare. Men efter att vi inför matchen pratat om vikten av att kunna vila på planen, så klev tjejerna ut och gjorde processen kort med motståndarna. Surte kämpade väl, men YIS-tjejerna var flera nummer för stora och lät aldrig de svartklädda skapa några egentligt farliga målchanser samtidigt som man själva var vassa framåt.

 

Tjejerna har verkligen tagit stora kliv framåt under våren - framför allt är de svårpasserade och gör det svårt för motståndarna att ta sig förbi dem. Något de utvecklat under de senaste månaderna. Som vanligt hittar ni bilder från helgens matcher i bildgalleriet.

 

På tisdag är det träning som vanligt. Däremot så ställer vi in torsdagsträningen då den sammanfaller med skolavslutningar på många håll.

 

/Ledarna F-13

 

 

Jämna bortamatcher i Kode och Kareby
2022-05-29 15:43

På söndagsförmiddagen begav sig F-13-tjejerna till Kode IP respektive Kareby Hed för två stycken soliga bortamatcher som båda skulle visa sig bli jämna tillställningar.

 

Matchen i Kareby resulterade i en hel del mål från båda lagen. YIS började lite trevande men växte in i matchen. Spelmässigt gör tjejerna det bra, även om fokuset emellanåt gick upp och ner. I slutändan lyckades man trots allt nyttja sina målchanser väl och var ett strå vassare än motståndarna.

 

I Kode var det två lag som spelade en kontrollerad fotboll och som inte bjöd motståndarna på någonting. Passningsspelet funkade väldigt bra och ledde fram till flera bra omställningsmöjligheter. En väl utförd match från YIS-tjejerna mot ett bra spelande Kode i ett möte som slutade helt jämnt. 

 

Foton från båda matcherna återfinns i bildgalleriet.

 

/Ledarna F-13

Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Ytterby IS, 01/07 09:52 
Ytterby IS, 23/06 16:34 
Ytterby IS, 23/05 15:17 
Ytterby IS, 20/05 15:08 
 
Sponsorer Ytterby IS lotten 2022
SAMARBETSPARTNERS
HANDLA OCH STÖTTA OSS SAMTIDIGT
Information vid skada