SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Ytterby IS F-13

Välkomna till Ytterby IS lagsida för flickor födda 2013.

 

Vi tränar på Ytterns IP på tisdagar (C-planen) och torsdagar (B5-planen)  kl 18.30-20.00 (båda dagarna).

 

Är ni intresserade av att börja spela hittar ni kontaktuppgifter och information här.

 

Med vänlig hälsning

Martin, Mattias, Michael, Pia, Sara och Tina

Ledare F-13

Rapport från Ö-bollen
2023-06-03 17:35

Rapport från Ö-bollen:

 

Lördag kl 18.00

 

Första natten gick bra, såväl spelare som ledare fick sova ganska så många timmar efter en trevlig kväll med popcorn, spontanfotboll och sällskapspel. 

 

Efter en kort promenad till frukosten blev det sedemera dags för cuphelgens första matcher. Det har varit fysiska och jämna matcher, vilka har varit väldigt roliga att se. Målskillnaden efter samtliga lördagsmatcher är i stort sett plus minus noll för både det röda och det vita laget. Så mycket väl kämpat så här långt.

 

Efter matcherna blev det en promenad till stranden där såväl spelare som ett urval av ledare tog sig ett svalkande dopp.

 

Nu är det tacos som står på tur innan det blir disco eller chill senare ikväll.

 

Morgondagens spelschema ser ut som följer:

 

YIS Vit:

Kl 9.40 Mölnlycke diamant - plan 7

Kl 11:00 Öckerö Vit - plan 6

Kl 13:00 Hjuvik Vit - plan 4

 

YIS Röd:

Kl 9:40 Hjuvik Blå - plan 6

Kl 11:00 Näset 2 - plan 1

Kl 13:00 Mölnlycke Glitter - plan 8

 

/Ledarna F-13

Lördagens integrationssammandrag och kommande vecka
2023-05-28 11:54
Elsa, Evelina, Klara och Ebba glada representanter av YIS färger!

På lördagen samlades F13 lagen från Ytterby, Floda, Kärra och Öckerö på Bergsjövallen för årets integrationssammandrag. Syftet med denna dag är att sammanföra lag från olika regionala områden som normalt inte möts för att visa på allt som vi har gemensamt.

Väl på plats blandade vi spelare från alla lag och delade in i fyra lag som spelade först en match. Sedan fikade vi tillsammans, pratade med varandra och startade spontana lekar. Vi avslutade sedan med ytterligare en match innan vi avslutade för dagen.

Det blev en kul förmiddag som bjöd på fint väder, roliga nya bekantskaper och kul fotboll. Det gav även oss ledare en möjlighet att lära känna nya ledare med deras erfarenheter och tankar om varför vi gör vad vi gör.

På grund av krock med andra aktiviteter som handbollsavslutning, scouthajk och annat blev det en liten skara på 4 tjejer som representerade Ytterby. Klara, Evelina, Ebba och Elsa visade med eftertryck vad en YIS:are står för. Förutom schysst spel och kämpaanda är de omtänksamma och välkomnande. Tack för er insats tjejer! ⚽️🤩

Kommande vecka blir intensiv med träning på tisdag, match på torsdag och avresa till Ö-bollen på fredag för helgens stora happening. Torsdagens träning ställer vi in då halva gänget spelar match och vi vet att ett större gäng inte kan komma då det vankas disco.💃 De som inte spelar på torsdag har förtur till matchen som spelas nästa onsdag. Kallelse till dessa kommer inom kort.

På onsdag är det prova-på-träning i basket för de som är födda 2013 som vi hoppas många av tjejerna kommer på. 🏀

 

//Ledarna F-13

Jämna tuffa matcher mot Kode IF
2023-05-16 21:28

Det var kampvilja på Yttern när Kode IF kom på besök två gånger om.

 

F-13 tog emot Kode IF för dubbelmöte, det första på söndag förmiddag och det andra på tisdagskvällen. Signifikativt för båda matcherna var dess jämna tuffa spel, vilket många gånger också är de matcher som är mest utvecklande.

 

Inget av lagen ville vika ner sig i någon av matcherna och det var kul att se kämpaglöden hos tjejerna. I tisdagsmatchen eldades detta på lite extra i slutskedet då de tjejer som spelade på söndagen agerade publik och hejarklack, vilket bidrog till en ökad intensitet inne i Bilabhallen.

 

En av de utvecklingsområden vi kunnat skönja den senaste tiden är att tjejerna har tuffat till sig genom att inte längre kliva av vid småsmällar - och om de kliver av så skakar de ganska snabbt av sig det onda och vill in och köra igen. 

 

OBS! På torsdag är det kristi himmelsfärd och vi ställer således in träningen. 

 

Nästa gång det är fotboll är alltså på söndag då vi ställs emot Älvängen i ett dubbelmöte hemma på Yttern.

 

Tills dess önskar vi en trevlig vecka.

 

/Ledarna F-13

 

F-13 blixtrade till i solskenet
2023-05-07 19:36

YIS F-13-tjejer begav sig till Hisingen för spel på Hovgårdsvallen i Björlanda mot IK Zenith. 

 

Dubbla matcher stod på schemat och på grund av en del frånvaro var det många som fick dubblera idag. I första matchen bjöd YIS-tjejerna på riktigt fint spel och alla lagdelarna från försvar via mittfält och fram till anfallet hittade varandra gång på gång med elegant kombinationsspel. Flera mål skapades just genom att tjejerna hittade rätt adress med sina giftiga passningar. Med tanke på att Zenith hade ett bra lag som kämpade hårt så var YIS-tjejernas insats än mer imponerade idag.

 

I den andra matchen blev det dock en tung start där laget blev passivt och lät motståndarna ta kommandot. Efter hand åt man sig dock in i matchen, men länge stod Zeniths målvakt i vägen genom flertalet paradräddningar. I den tredje och sista perioden lossnade det till slut för tjejerna som trots dubbla matcher och trytande ork började få igång det fina spelet från första matchen. Det kollektiva arbetet i slutet av matchen ledde slutligen till flera mål. På det hela taget var det en rolig fotbollsdag där Zenith bjöd på både fint väder och bra motstånd.

 

Foton från matcherna återfinns som vanligt i bildgalleriet. Scrolla gärna ner i galleriet för att se tjejernas matcher från tidigare år. Roligt att se skillnaden mellan de första staplande stegen i 3-mannamatcherna till dagens vana fotbollsspelare som de blivit.

 

Trevlig söndagskväll önskar

Ledarna F-13

 

 

 

Matchinformation 30/4
2023-04-30 12:10
Det fantastiska F13-laget: Tina, Julia, Elisabet, Yaren, Saga, lagkapten Vera, Linnea, Tova, Elin, Leia, Emmy och Isabelle.

Idag mötte vi Romelanda på ett soligt Yttern. Det blev en jämn match med många mål. Härligt att se hur alla kämpade och hade roligt. Bra jobbat alla och speciellt till Tina som var med och coachade för första gången på match. Gott att ha dig med! Stort tack till alla engagerade föräldrar som hjälpte till med café, bak och visade domarna rätt. TACK!

 

På tisdag har vi en hemmamatch mot Skepplanda. Då är det Angelina, Daphne, Ebba, Elina, Evelina, Julia N, Klara, Matilda, Nicole, Stella och Vera Os tur att ta på sig matchtröjorna. Vi ses utanför Bilabhallen på Yttern 17:45. Vi kommer inte att ha någon ordinarie träning på tisdag. De som inte ska spela är varmt välkomna och komma dit och heja om man vill och kan.

 

På torsdag kör vi träning som vanligt med samling 18:30 på plan B5.

 

Önskar er en fin Valborg! 🌞

Med vänlig hälsning
Tränarna

 
Sponsorer Ytterby IS lotten 2023
SAMARBETSPARTNERS
HANDLA OCH STÖTTA OSS SAMTIDIGT
Information vid skada