Fre 19/4 19:00; YIS Herr - Croatia GBG. Välkomna!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Välkommen till Ytterby IS!
F13
Ytterby IS F-13

Välkomna till Ytterby IS lagsida för flickor födda 2013.

 

Vi är en grupp på runt 25 tjejer som gillar att spela fotboll och ha kul tillsammans. Vår ambition är att utvecklas som fotbollsspelare och kompisar genom att ha kul på träningar och matcher men även genom att åka på cuper och göra saker tillsammans utanför fotbollsplanen.

 

Vi tränar två gånger i veckan större delen av året. Då vi har tillgång till Bilabhallen, som är en konstgräsplan i ett tält, har vi möjlighet att träna långt in på vintern.

 

Vi tränar på Ytterns IP på tisdagar och torsdagar. Just nu är tiderna kl. 18.30-20.00 på tisdagar och 18.00-19:30 på torsdagar.

 

Är ni intresserade av att börja spela hittar ni kontaktuppgifter och information här.

 

Med vänlig hälsning

Martin, Mattias, Michael, Pia, Sara och Tina

Ledare F-13

Blåsigt när F-13 tog emot Eriksberg och Romelanda
2024-04-14 17:17

Två matcher hemma på Yttern för F-13 denna stormiga söndag. En avgörande skillnad mellan matcherna var dock att mötet mot Eriksberg spelades ute på konstgräset i kraftiga vindar, medan mötet mot Romelanda avgjordes inne i den för vinden skyddade Bilabhallen.

 

Matchen mot Eriksberg blev en speciell tillställning då de olika perioderna präglades av med- respektive motvind. Det var inte helt enkelt att kontrollera bollen i blåsten och vid ett tillfälle blåste till och med ena målet iväg ett antal meter vilket medförde att dagens domare fick pausa matchen så att målet kunde ställas på plats igen. 

 

Leia Leetma gjorde en riktigt fin match på topp och stod för samtliga av YIS tre mål, varav två trycktes in med vänsterfoten. Ida spelade för dagen på en ovan högermittfältsposition, men gjorde det med den äran, en riktigt fin insats rakt igenom. Vi bör också nämna Leia Lindqvist som trots att hon inte spelat fotboll särskilt länge redan har hittat sin roll i backlinjen och stod för flera fina uppspel trots de svårspelade förhållandena.

 

Matchen mot Romelanda innebar mycket kamp. De gulsvarta ville ha revansch efter senaste mötet och visade att de inte viker ner sig. Våra YIS-tjejer kontrade med att plocka fram kämpaglöden. Det blev en jämn tillställning, och även om stormarna inte tog sig in i hallen så lät det nästan som om hela tältet skulle lyfta.

 

Även i denna match noterades ett hattrick då Klara höll sig framme gång på gång på gång. Julia T gjorde debut för YIS idag och visade att hon kommer bli ett viktigt tillskott på målvaktssidan. 

 

Foton från båda matcherna, (samt från tisdagens besök på Gamla Ullevi) hittar ni som vanligt i bildgalleriet.

 

Nästa helg blir det bortamöten mot Askim respektive ny match mot Eriksberg.

 

/Ledarna F-13

F-13 på damlagets premiärkross
2024-04-06 16:47
Glada gänget före matchen!

Här är gänget som på lördagen gjorde F13s allra första bollservice-insats. Tjejerna stod utplacerade runt planen, där de hjälpte spelarna med att snabbt få igång spelet igen när bollarna åkte ut. Det gjorde de med den äran och fick beröm av damernas ledare.

F-13 i farten på Ytterby Cup
2024-03-23 17:09

Efter ett par riktiga fina träningsmatcher föregående helger så var det nu dags för säsongen att sätta igång på allvar när Ytterby Cup stod på agendan.

 

Som vanligt ställde vi upp med två lag - ett rött och ett vitt. F-13-tjejerna inledde bra denna cuplördag när båda lagen ställdes mot var sitt lag från Vallens IF - som gav ett bra motstånd men där våra tjejer gjorde vad som krävdes i form av bra spel och vilja ute på planen, vilket gav resultat.

 

För det vita laget fortsatte cupen tyngre i och med att Kongahälla fick revansch efter mötet i Bilabhallen här om veckan, samtidigt som det röda laget gjorde en stabil och bra match mot Lerum. 

 

Därefter var det det vita lagets tur att visa framfötterna igen när det nu var deras tur att ställas mot Lerum, samtidigt som det röda laget gjorde något av ett bottennapp i mötet med Ahlafors där man inte fick spelet att stämma.

 

Just Ahlafors lyckades det vita laget att rå på i sin sista match för dagen, innan man agerade hejarklack till det röda laget som avslutade cupen med att ställas mot Henåns IF i en jämn tillställning med många YIS-chanser men där Henåns målvakt gjorde flera fina räddningar.

 

På det hela taget var det en cup med mycket "upp och ner", flera fina insatser varvades med matcher med lite sämre intensitet. Många erfarenheter att ta med sig från dagen, och som så ofta så kan vi se att när tjejerna bestämmer sig för att ge allt där ute på planen - då är de oerhört svåra att rå på även för de allra svåraste motståndarna - men när de inte tar jobbet, kämpar ordentligt eller hjälper varandra på planen, då blir det svårt att få spelet att stämma.

 

Det blev en fin avslutning på cupen - medaljer delades ut och Elina som fyllde 11 år idag hissade och tjejerna stämde upp i ett unisont "ja må hon leva".

 

Ett 70-tal foton från dagen återfinns i bildgalleriet.

 

Nu finns för övrigt vårens seriematcher publicerade med datum och spelplatser . Ni hittar dem i vår kalender. Innan serien drar igång har vi dock en sista träningsmatch inplanerad mot Romelanda 14 april. 

 

Men nu tackar vi för den här helgen och cupen!

 

/Ledarna F-13

F-13 numret större i mötet med Kode
2024-03-17 16:53

Helgens andra match för F-13 gick idag av stapeln när Kode IF gästade Bilabhallen. 

 

Det brukar ofta vara relativt jämna tillställningar mot Kode. Så blev det dock inte denna förmiddag. Ytterbytjejerna spikade igen rejält defensivt och var sen väldigt vassa i omställningsspelet. Kode försökte, men stoppades gång på gång av en gedigen försvarslinje hos de rödvitrandiga.

 

När domaren blåste av matchen hade siffrorna runnit iväg ordentligt och YIS kunde notera ännu en fin insats den här helgen. Kul är också att våra nya spelare gjorde bra ifrån sig. Saphira som bara spelat någon månad fick idag skriva in sig i målprotokollet för första gången - och Leia Li som inte heller varit med särskilt länge fick prova att spela back i sista perioden och gjorde en stabil insats. Omnämnas bör också Julia N som var sylvass i avsluten idag.

 

Idag har vi inte foton att dela med oss av - men vi rundar av den här fotbollshelgen med att konstatera att F-13 börjat säsongen fint och nu laddar vi för fullt inför Ytterby Cup på lördag.

 

/Ledarna F-13

Imponerande spel när F-13 mötte IK Kongahälla
2024-03-16 18:52

Träningsmatch nummer ett av två den här helgen, när IK Kongahälla kom på besök i vad som skulle bli en riktigt fin match av F-13-tjejerna.

 

Första perioden började lite trevande och IKK tog tidigt ledningen. Men vad som kunde fått laget att tappa modet, innebar istället att man sakta men säkert åt sig in i matchen och började få igång ett allt bättre passningsspel och innan domaren blåst av för första pausvilan hade Saga och Elina tryckt in var sin boll i mål och laget vänt matchen.

 

Andra perioden var något av det bästa YIS-tjejerna presterat på en fotbollsplan - kortpassningsspelet höll riktigt bra nivå, samtidigt som försvarsspelet var resolut och trots att IKK emellanåt försökte pressa så tillät inte backlinjen motståndarna att ta sig igenom. Även om IKK lyckades göra ett mål till så svarade YIS med ett riktigt fint mål där Isabelle mötte på kanten och lurade med sig markering vilket gjorde att Elina från backposition kunde kunde slå en öppnande passning rakt igenom motståndarnas mittfält fram till dagens lagkapten Leia som elegant kunde ta emot, dribbla förbi sin back och placera in bollen i mål. Och som om inte det var nog så gjorde Saga Svahn en formidabel insats på topp i dag, som hon innan sista pausvilan kunde kröna med ett hattrick efter bland annat ett riktigt tungt skott från distans.

 

Sista perioden blev mållös och YIS fortsatte spela riktigt fint - även om IKK inte var ofarliga, vilket fick Ebba att leverera ett par riktigt fina räddningar i matchens slutskede.

 

Hela laget kan idag vara väldigt nöjda - inte i första hand för att segerresultatet är det viktiga, utan för att de idag visade publiken ett riktigt fint spel, hela vägen från målvakt, via backlinje och mittfält fram till anfall - något som bjöd på mersmak.

 

Bilder från dagens match hittar ni som vanligt i bildgalleriet.

 

Imorgon är det dags igen. Då tar vi emot Kode IF, också det hemma i Bilabhallen.

 

/Ledarna F-13

 

 

 
Sponsorer Ytterby IS lotten 2024
SAMARBETSPARTNERS
HANDLA OCH STÖTTA OSS SAMTIDIGT
Information vid skada