SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Ytterby IS F-13

Välkomna till Ytterby IS lagsida för flickor födda 2013.

 

Vi är en grupp på runt 25 tjejer som gillar att spela fotboll och ha kul tillsammans. Vår ambition är att utvecklas som fotbollsspelare och kompisar genom att ha kul på träningar och matcher men även genom att åka på cuper och göra saker tillsammans utanför fotbollsplanen.

 

Vi tränar två gånger i veckan större delen av året. Då vi har tillgång till Bilabhallen, som är en konstgräsplan i ett tält, har vi möjlighet att träna långt in på vintern.

 

Vi tränar på Ytterns IP på tisdagar och torsdagar. Just nu är tiderna kl. 18.30-20.00 på tisdagar och 18.00-19:30 på torsdagar.

 

Är ni intresserade av att börja spela hittar ni kontaktuppgifter och information här.

 

Med vänlig hälsning

Martin, Mattias, Michael, Pia, Sara och Tina

Ledare F-13

Vinteruppehåll
2023-11-27 19:10

Nu börjar julen närma sig och vi behöver ett litet uppehåll så vi hinner sätta upp allt julpynt och äta julgodis. Året har varit fenomenalt bra med massor av minnesvärda stunder och vi ser fram emot nya minnen nästa år.

Torsdag 7 december har vi vår sista träning för året, och efter den är det dags att låta fotbollsskorna vila en stund. Det blir ingen vanlig träning men vi kan garantera att det blir kul ändå. Vi hoppas att så många som möjligt kommer så vi får önska er God Jul.

För er som vill och kan drar vi i gång igen tisdag 9 januari, 18:30-20:00 på KG. Samma tider gäller fram till v.16.

För kännedom har vi planer på en lagaktivitet den 26/1 och ett föräldramöte den 21/3. Kallelse till dessa kommer när det närmar sig.

//Ledarna F-13

 

Höstlovsinformation - v44!
2023-10-29 15:23

Tror inte någon av tjejerna missat att det är höstlov kommande vecka. Det är ett ypperligt tillfälle att resa bort och det är vi medvetna om. Vi tänker att vi ställer in tisdagens träning men torsdag är vi några ledare hemma som gärna vill spela lite fotboll.

 

Vi tänker då att, om intresse finns, använder vi torsdagstiden till spel. Är någon förälder och/eller syskon sugen får ni också vara med och spela. En kallelse kommer ut till torsdagsträningen som ni kan svara på, så vi vet om vi är tillräckligt många för detta.

 

Ingen träning på tisdag 31/10 i vilket fall som helst!

 

Ha ett härligt höstlov och ruskig Halloween! 

//Ledarna F-13

Decimerad skara gav allt på ÖIS-gården
2023-10-22 21:06
F-13 vek inte ner sig mot tufft motstånd

För andra året i rad begav vi oss till ÖIS-gården för att spela Wilhelm Fribergs Minnescup.

 

F-13-tjejerna ställde upp med två lag (Röda och Vita), men på grund av flera sjukdomsfall sä hade båda dessa lag sammantaget endast en avbytare ihop. Wilhelm Fribergs Minnescup brukar också innebära spel mot tufft motstånd, så skulle krävas hårt arbete av den decimerade skaran tjejer på ÖIS-gården.

 

Det var också precis vad vi fick se - tjejerna slet rejält från första avspark och visade framför allt upp ett ett riktigt gediget försvarsspel. Dagens motståndare bestod av Hovås/Billdal, Hjuvik AIK, Jitex, ÖIS och BK Häcken och bortsett från ÖIS som skulle visa sig vara svåra att rå på så var det inte lätt att få hål på våra Ytterbytjejer denna eftermiddag.

 

Alla tjejer ska ha en stor eloge för sin kämparinsats idag då de krigade hela vägen trots bristen på avbytare. Särskilda höjdpunkter idag är Evelinas försvarsspel - hon har vuxit fram som en gigant i backlinjen och är en försvarsgeneral som knappt någon lyckades ta sig förbi idag. Emmys och Veras kämparinsatser på planen måste också nämnas - deras vilja att alltid ge allt och att aldrig sluta springa är verkligen moralhöjande för hela laget. Vi kunde också konstatera att Julia C tittat en hel del på elitfotboll då hon valde att offra sig och lägga sig ner bakom muren när BK Häcken hade frispark i farligt läge (synd bara att muren aldrig hoppade 🙂).

 

Inställd träning på tisdag

Ifrån ledargängets sida  är vi oerhört stolta över tjejernas insats idag. Vi har också bestämt att vi ställer in tisdagens träning och ger tjejerna en välbehövlig vilodag efter den här urladdningen.

 

Foton från dagens 8 matcher återfinns som vanligt i bildgalleriet.

 

Vi ses på träningen på torsdag!

 

/Ledarna F-13

 

Wilhelm Friberg var en idrottspionjär och skulle kunna beskrivas som svensk fotbolls fader i och med att han 1887 grundade Örgryte IS, Sveriges äldsta fotbollsklubb.

 

 

Hagel, regn och storm i mötet med Zenith
2023-10-14 13:25

Det var inte optimala fotbollsförhållanden på Yttern denna oktoberförmiddag, men match skulle det bli ändå.

 

IK Zenith gästade Yttern och det var blåsigt från start, något som gjorde det svårt att behandla bollen smidigt ute på planen. Lagom till första pausen öppnade sig dessutom himlen och en hagelstorm var ett faktum.

 

När haglet hade lagt sig så återkom regnet till och från under hela den blåsiga matchen och det var en del frusna tjejer där ute på planen som ändå inte gav upp, utan fortsatte kämpa matchen igenom, vilket de ska ha en stor eloge för.

 

De vädermässiga omständigheterna innebar att det inte rörde sig om något större skönspel, men en del fina kombinationer fick vi se och några mål kunde också noteras i matchen. Ytterbys första utgjordes av ett oturligt självmål för Zenith efter hörna av Emmy. Andra målet var ett riktigt snyggt skott av Evelina som letade sig upp i krysset. Och det tredje målet stod Vera för som efter en fin dragning förbi motståndarbacken sedan kämpade in bollen i mål. Vi kan också konstatera att Matilda gjorde en riktigt fin insats på topp idag - kämpade matchen igenom, tog för sig och var mycket involverad i spelet. 

 

En del tjejer hade inte tillräckligt varma kläder idag, något som kan vara bra att tänka på inför cupen på ÖIS-gården nästa vecka. (Även överdragsjacka när man är avbytare kan vara bra att ha).

 

Tina kan också behöva ett bättre paraply...

 

Foton från dagens stormiga tillställning återfinns i bildgalleriet.

 

Nu laddar vi inför cupen nästa helg då tufft motstånd väntar i form av bland annat Häcken, ÖIS och Jitex.

 

/Ledarna F-13

F-13 spelar i alla väder!
2023-10-11 14:09
Regnet öste periodvis ned på tisdagens träning men det stoppade inte F-13.

Tisdagens träning genomfördes i regn och blåst men våra tjejer räds inte vädret. Blöta rakt igenom och vattensamlingar i skorna höll de ändå humöret uppe och kämpade sig igenom träningen. F-13s tjejer är av det rätta virket, de peppade varandra och hann även med en TikTok dans eller två.

 

Från stolta ledare i F-13 

Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
 
Sponsorer Ytterby IS lotten 2023
SAMARBETSPARTNERS
HANDLA OCH STÖTTA OSS SAMTIDIGT
Information vid skada