SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Ytterby IS F-13

Välkomna till Ytterby IS lagsida för flickor födda 2013.

 

Mellan vecka 44-47 är träningstiden kl 09.30-11.00 i Bilabhallen.

Vi har vinteruppehåll veckorna 48-1 och börjar vårsäsongen den 15/1.

 

Alla är välkomna att prova. Vi vill gärna att ni anmäler er via hemsidan eller till kansliet, så vi vet hur många nya som kommer. Skulle ni inte hinna det så går det bra att komma ändå. Då anmäler ni er efter första tillfället ni deltagit!.

 

Länk till anmälan: https://www.ytterbyis.nu/form/?ID=325429

 

Medlemsavgift kommer ni inte att behöva betala förrän era barn har varit med några gånger och de känner att detta är något som de vill fortsätta med.

 

Har man som förälder intresse av att delta som ledare eller i föräldragrupp får ni gärna höra av er. Det är alltid bra att vara fler!

 

Varmt välkommen hälsar 

Jonas, Mattias, Michael, Sara, Martin och Pia

Ledare F-13

 

Kontakt: ytterbyisf13@gmail.com 

Regnet kunde inte stoppa F-13-tjejerna
2021-10-03 18:24
Tuffa Ytterbytjejer brydde sig inte om att det regnade hela matchen

Säsongens sista seriematcher gick av stapeln under söndagen, och det blev en blöt tillställning.

 

YIS F-13 ställdes mot Hermansby IF från Kärna i dubbla matcher hemma på Ytterns IP. På grund av de senaste dagarna häftiga regnväder var den vanliga gräsplanen ospelbar och matcherna flyttades därför till konstgräset.

 

Det riktigt risiga höstvädret var dock inget som hindrade YIS-tjejerna från en riktigt bra insats. Hermansby ställde upp till kamp - YIS visade dock att man under året lärt sig spela en fint organiserad fotboll med passningsspel i fokus - den spelmässiga utvecklingen under det gångna året har utan tvekan varit väldigt bra bland F-13-tjejerna.

 

Bilder ifrån dagens matcher mot Hermansby hittar ni i bildgalleriet.

 

Vi går nu in i den så kallade vintersäsongen vilket innebär att vi från och med nu inte tränar på tisdag, utan istället på lördag förmiddag. 

 

/Ledarna F-13

Stabilt YIS-spel av F-13 mot Kode och Kareby
2021-09-26 17:45
Taktikgenomgång innan matchstart på Kode IP.

Kode IP respektive Kareby Hed var dagens destinationer när F-13-tjejerna begav sig iväg på två parallella bortamtacher.

 

Det var positiva tongångar i rapporterna från båda matcherna. Sakta men säkert börjar tjejerna ta till sig av de taktiska aspekterna, och anfaller allt oftare via kanterna och täpper till centralt i försvarsspelet. Vi fick idag också se en hel del fint passningsspel och tjejerna vågar rulla runt bollen mellan sig och börjar hitta varandra väldigt bra. Den senaste tidens träningsfokus på att våga stoppa motståndarnas anfall och att våga trycka till i närkamperna fortsätter att ge resultat - försvarsspelet idag såg väldigt stabilt ut.

 

Bilder ifrån dagen hittar ni i bildgalleriet

 

Nästa söndag är det dubbelmöte hemma på Ytterns IP mot Hermansby IF. Men innan dess är det träning på tisdag.

 

/Ledarna F-13

Fint spel i F-13-tjejernas två matcher idag
2021-09-19 17:10

Våra F-13-tjejer var i farten under söndagen. På morgonen ställdes det röda laget mot Kungälvs FF och en stund senare på förmiddagen kom Nödinge SK på besök. 

 

Rapporter från båda matcherna gör gällande att Ytterbytjejerna lyckades bra spelmässigt och tränandet på att nyttja kanterna i anfallsspelet visar sig ha gett effekt. 

 

Något annat som varit i fokus de senaste träningarna är närkampsspelet och att våga kliva in och stoppa sin motståndare. Vi börjar successivt även se resultat av detta och tjejerna blir allt bättre på att trycka till i närkamperna. 

 

Positionsspelet ser ofta bra ut i utgångsläget när målvakten har bollen, däremot så glömmer vi lätt bort vilken position vi har när spelet väl är igång, något vi får fortsätta fokusera på. 

 

På det stora hela var det väldigt fina insatser av båda YIS-lagen idag och vi kan konstatera att tjejerna allt oftare "klagar" på att de inte vill vara avbytare utan vill in och spela - något som vi ser som ett gott tecken!

 

Bilder från dagens matcher hittar ni i bildgalleriet

 

På tisdag är det träning som vanligt och nästa söndag har vi bortamatcher mot Kode respektive Kareby.

 

/Ledarna F-13

 

Bortamöten med Älvängens IK
2021-09-05 13:01

I ett strålande väder begav vi oss över älven för att besöka Älvängens IK. 

 

Två matcher spelades parallellt på konstgräsplanerna på Älvevi. Tjejerna visade upp fint passningsspel och börjar få en allt bättre spelförståelse. Till stora delar kämpade tjejerna väldigt bra och kunde med fina passningar och snabba löpningar bryta igenom motståndarnas försvar. Vi behöver dock träna på att behålla fokus och motivation, speciellt i slutet av matcherna när orken börjar tryta. 

 

Bilder från dagens matcher finns i bildgalleriet.

 

På tisdag tränar vi som vanligt, och på söndag är det hemmamatcher när vi ställs mot Surte och Ahlafors.

 

/Ledarna F-13

Höstens första matcher avklarade
2021-08-29 17:45

Höstsäsongen drog igång under söndagen när Ytterbys F-13-tjejer tog emot Säve SK respektive BK Häcken hemma på Ytterns IP.

 

Det var förväntansfulla tjejer som återigen drog på sig YIS-tröjorna efter ett långt sommaruppehåll. Stämningen i laget är god och det är kul att se att många tjejer lärt känna varann även om de går på olika skolor. Just sommaruppehållet kan eventuellt beskyllas för en smula försiktig inställning idag - vi kommer behöva träna på att våga ta för sig och inte vara rädda för att stå i vägen för motståndarna. 

 

Fler bilder från dagens matcher hittar ni i bildgalleriet.

 

På tisdag är det träning som vanligt, och på söndag är det återigen dags för match, då vi beger oss med två lag till Älvevi för spel mot Älvängens IK.

 

/Ledarna F-13

Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Ytterby IS, 26/11 10:04 
Ytterby IS, 22/11 12:10 
Ytterby IS, 14/11 13:17 
Ytterby IS, 12/11 13:37 
 
YIS Samarbetspartner
HANDLA OCH STÖTTA OSS SAMTIDIGT
Information vid skada