SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Ytterby IS bildades 1947 och är troligen Kungälvs största fotbollsförening, med verksamhet för alla åldrar och kön. Det finns även en basket- och en motionssektion.

Föreningen har ca 1200 aktiva spelare ifrån 6 år upp till seniorlag, både pojkar och flickor. Tyngdpunkten i verksamheten ligger på vår ungdomsverksamhet. Vi har även Knattekul för ca 70 barn i åldrarna 3-5år.

Föreningens ca 150 ideella tränare och ledare hjälper dagligen till för att våra barn och ungdomar skall få en så bra idrottsupplevelse som möjligt. De bidrar även till att få barn och ungdomar till ett mer aktivt och hälsosamt liv, lära dem ett gott sportsmannaskap och ha roligt på planen. 

 

Föreningens hemmaplan är Ytterns IP, där vi också har vår klubbstuga, som heter YIS-gården. Yttern är vår mötesplats och där tränar och spelar vi matcher året runt. Vi har en konstgräsplan, två 11-manna gräsplaner, två gräsytor för 5-, 7-manna och en grusplan för boulespel, som kommunen sköter om. Utöver det har vi även en tälthall med konstgräsunderlag - Bilabhallen, som vi sköter om.

 

Basketens hemmahall är Sparråsskolans idrottshall.

 

Föreningens huvudsakliga upptagningsområde är Ytterby, men vi har barn och ungdomar från hela Kungälv.

 
Sponsorer Ytterby IS lotten 2022
SAMARBETSPARTNERS
HANDLA OCH STÖTTA OSS SAMTIDIGT
Information vid skada