Samling:12:00
Skepplanda BTK - Ytterby IS 1-4
2018-05-20 20:09
En skön seger summeras efter att slutsignalen har ljudit.
Ett tresiffrigt antal åskådare tillsammans med en oerhörd sommarvärme såg till att göra lördagens match mot Skepplanda BTK borta på Forsvallen till en kokande tillställning. Det visade sig att bortalaget var bäst på att behålla kylan denna dag och vi kunde så småningom vinna med 4-1. I poängprotokollet sticker Julia Cederberg ut med tre mål, och till sin hjälp hade hon Emma Åkerström som gjorde lika många assistpoäng.
Sjätte matchen för året utspelade sig i lördags och den vackert belägna planen på Forsvallen stod serverad för en kamp mellan två lag som har matchats mot varandra två raka försäsonger, och spelat lika bägge gångerna. Till en början var det hemmalaget som började bäst och vi hade svårt att komma nära i press- och duellspelet. Det resulterade förstås att att hemmalaget fick mer att säga till om jämfört med hur vår plan såg ut. Chansmässigt kom de till ett par avslut men Mimmi Carlsbogård kunde på ett tryggt sätt ta hand om allt sådant.

Vi jobbade oss in i matchen och i takt med att bollvinsterna ökade så gick självförtroendet åt samma riktning. Med halvtimmen spelad sattes Emma Åkerström i högerposition i vad som såg ut att vara ett halvt friläge. Åke såg annat och serverade Julia Cederberg till öppet mål istället, och därefter letade sig bollen in i mål. En belöning för att vi lyckats stå emot under en period där vi inte fick spelet att stämma.

Uddamålsledning i halvtid men vi var alla överens om den andra halvleken handlade om att hitta ytterligare en växel. Det var också vad som hände direkt från start. Julia tog en fin löpning ut mot vänster, och Alice Åkerström satte iväg en fin djupledspass. En fin förstatouch skapade ett friläge snarare än en chans att gå på inlägg och en mot en med deras målvakt slutade med tunnel och ledning 2-0. Ett klassmål!

Tio minuter senare var det åter dags för måljubel. I en andravåg efter hörna fanns Åke kvar på vänsterkanten. Placerad mellan bänken och målet gav hon oss den perfekta vinkeln för att få njuta av en precisionspass av den högre skolan. Julia hade vid den här tidpunkten mer än väl förstått att när Åke hade bollen vid fötterna idag så fick man bra betalt för sina löpningar, och därför smög hon bakom ryggen på sin back för att bli etta på boll och lyfte den över en utrusande målvakt. Ett hattrick var därmed fullbordat. Snyggt!

Fem minuter senare försökte hemmalaget pumpa upp spänningen i matchen när de reducerade till 3-1 på en mycket välplacerad straff, men bara fem minuter senare gjorde vi ett fjärde mål när Julia breddade ut till Åke för att sedan ta en löpning in mot främre ytan. Åkes fina inlägg gick mot samma yta men denna gång hann ett försvarsben fram före Julia, men bollen hittade ändå in i mål. 4-1!

Det fanns lägen till reduceringar, bland annat ett stenhårt närskott i kryssribban, men vi värderade bra i vårt anfallsspel och viljan att fortsätta bygga etablerade anfall gjorde att motståndarna sällan fick speciellt långa stunder av forcering.

Sammanfattningsvis kan man konstatera att våra mål kom i precis rätt lägen av matchen för att ge maximal psykologisk boost. Ett ledningsmål efter en tyngre period, ett tidigt mål i andra halvlek och en snabb replik efter reducering. Perfekt utdelning! Samtidigt finns en stor känsla av trygghet bakåt inom laget, och även om motståndarna kommer till en del vassa chanser så känner vi oss oerhört starka tillsammans när vi är på plats i försvarsspelet.

Vi tackar samtliga för en mycket trivsam tillställning, samt önskar Skepplanda lycka till i fortsättning. I den här serien väntar nu ett litet break och det är inte förrän andra juni som det är dags igen då Bullarens GOIF besöker Yttern. Dessförinnan är det två matcher i division tre så passa på dyka upp då för att heja, välkomna!